Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Ένας Κρητικός στο αεροδρόμιο περνά από το μηχάνημα που ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα. Το μηχάνημα σφυρίζει. Αφήνει ο Κρητικός κλειδιά, κέρματα και άλλα αντικείμενα. Ξαναπερνά αλλά εκείνο συνεχίζει να σφυρίζει. Σκέφτεται λίγο και λέει:
- Αααα,το κομπιουτεράτσι, λέει και βγάζει ένα…όπλο!
Ο αστυνομικός απορημένος λέει:
- Εσύ για κομπιουτεράκι το βλέπεις αυτό; Είσαι δολοφόνος!
Και ο Κρητικός:
- Πάντως εμείς στη Κρήτη, με αυτό κάνουμε τους λογαριασμούς μας!
Αναδημοσίευση από poliastio.blogspot.com


b


















































Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας με τον κ. Δημήτρη ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ, ο οποίος είναι από χθες και επίσημα ο νέος προπονητής του αντρικού μας τμήματος.
Θεωρούμε, ότι έγινε η καταλληλότερη επιλογή δεδομένου του μικρού μέσου όρου ηλικίας της ομάδας μας, τον οποίο θα διατηρήσουμε και φέτος, της χρονικής συγκυρίας, του σημερινού δυναμικού της ομάδας μας από τη στιγμή που αρκετοί από τους αθλητές μας θεωρούνται δημιουργήματα του, της γνώσης του κ. Χατζημιχάλη και για τους υπόλοιπους αθλητές μας, αλλά και για αθλητές άλλων συλλόγων με τους οποίους επιθυμεί να συνεργαστεί.
Λίγα λόγια για το βιογραφικό του κ. Χατζημιχάλη:
Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα πετοσφαίριση.
Την προπονητική του καριέρα, την ξεκίνησε το 1997 - 8, όταν και είχε υπό την καθοδήγηση του την ομάδα παμπαίδων του Άρη Νίκαιας, ενώ ταυτόχρονα ήταν Β΄ προπονητής στην αντρική ομάδα του ίδιου συλλόγου, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Α2.
Το 1998 - 99, με τους παμπαίδες του Άρη Νίκαιας, αναδείχτηκε πρωταθλητής ΕΣΠΕΔΑ, ενώ ήταν και Β΄ προπονητής στο αντρικό τμήμα του συλλόγου στην Α2.
Το 1999-00, ήταν προπονητής παίδων στον Άρη Νίκαιας, ενώ με την αντρική ομάδα πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α1.
Το 2000-01, ήταν προπονητής των παμπαίδων του Άρη Νίκαιας, με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα ήταν και προπονητής στον ΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ, με τους οποίους αναδείχτηκε πρωταθλητής Β΄ ΕΣΠΕΔΑ και κέρδισε την άνοδο στην Α΄ ΕΣΠΕΔΑ.
Το 2001-02, ήταν προπονητής παίδων στην ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, με την οποία αναδείχτηκε 2ος πρωταθλητής Ελλάδας.
Το 2002-03, ήταν προπονητής των κορασίδων της ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας.
Το 2003-4, ήταν προπονητής νεανίδων της ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, με την οποία αναδείχτηκε 2ος πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ παράλληλα οδήγησε την ομάδα κοριτσιών του 6ου Λύκειου Νίκαιας, στην 6η παγκόσμια θέση.
Το 2004 - 05, ήταν προπονητής στην ομάδα γυναικών της ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΠΕΔΑ και ανήλθε στη Β΄ ΕΘΝΙΚΗ.
Το 2005-06, ήταν Β΄ προπονητής στην αντρική ομάδα της ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, στην Α1.
Το 2006-07, ήταν Α΄ προπονητής της αντρικής ομάδας της ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, την οποία οδήγησε στην παραμονή στην Α2, παρά τα τεράστια προβλήματα της ομάδας εκείνη τη χρονιά.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζημιχάλης, μετανάστευσε για επαγγελματικούς λόγους στις ΗΠΑ και μόλις φέτος επανήλθε στα πάτρια εδάφη, προλαβαίνοντας στο τέλος της περιόδου να συνεργαστεί με τα τμήματα υποδομής του ΑΟ Γ. ΖΩΗ.
Πλουσιότατο λοιπόν το βιογραφικό και όπως φαίνεται κάθε χρόνος και ένας τίτλος. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί το σερί και με την ομάδα μας.
Του ευχόμαστε καλή θητεία και την καλύτερη συνεργασία μας με ευόδωση των κοινών μας πια στόχων, οι οποίοι είναι προφανείς.
O κ. Χατζημιχάλης, έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά στο σύλλογο μας, κάνοντας προπονήσεις εδώ και 20 ημέρες, στις οποίες προσπαθεί να γνωρίσει καλύτερα το δυναμικό, αλλά και για να αξιολογήσει τους πολλούς νέους αθλητές, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους για να ενταχθούν στο τμήμα.
Ενημερώνουμε, ότι οι προπονήσεις του τμήματος διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 20:00 στο κλειστό γυμναστήριο ''Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ'' και είναι ανοικτές σε όποιον αθλητή θα ήθελε να συμμετάσχει.


ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ''



ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ''ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΙ'' ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ

ΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ;


Ποιό άθλημα ταιριάζει στο παιδί σας;
Ένα από τα πλέον σημαντικά άγχη κάθε νέου γονέα, είναι αναμφίβολα, το αν το παιδί του έχει κλίση προς κάποιο συγκεκριμένο άθλημα.

Ακόμη, αγχώνει τους γονείς των παιδιών, ο κίνδυνος τραυματισμών, μη σωστής ανάπτυξης και όχι μόνο... Αξίζει να σημειωθεί ότι ή συμμετοχή ενός παιδιού σε μια αθλητική δραστηριότητα βοηθά στην σωματική του υγεία, στην ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος, στην καλλιέργεια της κοινωνικοποίησής του, στην δημιουργία συνθηκών που προάγουν το σεβασμό, την αρετή της υπομονής, την ευγενή άμυλα, την τοποθέτηση προσωπικών ορίων. Όλα αυτά «χτίζονται» βιωματικά. Συχνά και εύλογα όμως, οι γονείς δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση για το ποια δραστηριότητα θα ταίριαζε στο παιδί τους.
Το Onsports ωστόσο, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση αυτής της δυσκολίας...
Παρατίθενται κάποια παραδείγματα παρακάτω, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν και να οδηγήσουν, κατά προσέγγιση, στις φυσικές δυνατότητες και στην κλίση που μπορεί να έχει για μια συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα ένα παιδί.
Μία αρχική προσέγγιση στο θέμα θα μπορούσε να είναι η παρατήρηση των δραστηριοτήτων, με τις οποίες καταπιάνεται ένα παιδί στην καθημερινότητά του. Για παράδειγμα, παρατηρώντας το παιδί, γίνεται αντιληπτό, ότι του αρέσει να κλωτσά και να «ντριμπλάρει» με τη μπάλα, που του προσφέρθηκε ως δώρο ή προσπαθεί να βάλει καλάθια σε μια μπασκέτα που φιλοξενείται στο χώρο του.
Επιπλέον, ένα ακόμη παράδειγμα είναι να ακούει μουσική και να χορεύει απολαμβάνοντας μάλιστα, αυτή την ενασχόλησή του για αρκετή ώρα. Τα παραπάνω παραδείγματα είναι μία ένδειξη για το τι μπορεί το παιδί να επιθυμεί ή σε τι μπορεί έχει κλίση. Μέσω του εντοπισμού από το γονέα για το ποια δραστηριότητα επιλέγει το παιδί, μπορεί να βοηθηθεί μέσω της παρακίνησης, ώστε να καταφέρει να την καλλιεργήσει και να τη διευρύνει. Το αν η επιλογή είναι η καταλληλότερη, θα το αποδείξει ο χρόνος, ο οποίος θα παρουσιάσει το κατά πόσο το παιδί θέλει να συνεχίσει ή απλά έχει ενθουσιαστεί με κάτι καινούριο.
Από την άλλη, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας, ότι δεν είναι πάντα δυνατόν, να καταλάβει ή να αναγνωρίσει ένας γονιός τις αθλητικές δυνατότητες του παιδιού του. Πολλές φορές τα παιδιά μπορεί να ασχολούνται με κάτι, που ναι μεν τα απορροφά και τα γυμνάζει, αλλά είναι απροσδιόριστο. Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορεί να είναι το ότι το παιδί ξετρελαίνεται να σκαρφαλώνει στα δέντρα, κάτι που είναι δύσκολο να καταταχτεί σε συγκεκριμένη κατηγορία αθλητικών δραστηριοτήτων. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να εξεταστεί η συμπεριφορά του σ' ένα γενικότερο και ευρύτερο πλάισιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρατηρηθεί το κατά πόσο το παιδί επιθυμεί να δραστηριοποιείται περισσότερο μόνο του, απολαμβάνοντας κάποιο ατομικό παιχνίδι ή αν επιζητά να έρθει σε επαφή με άλλα, συνομήλικα παιδιά. Από αυτή την συμπεριφορά μπορεί αρχικά ένας γονιός να διαπιστώσει προς ποια κατεύθυνση αθλητικών δραστηριοτήτων πρέπει να κινηθεί.
Πώς θα τα προλαβαίνει όλα;
Συχνά τα παιδιά καλούνται ν' ανταποκριθούν σε πολλές ασχολίες την ίδια χρονική περίοδο. Όπως είναι το σχολείο, το φροντιστήριο, μια εξωσχολική δραστηριότητα. Μέσα σε αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα χρειάζεται να έχει και ελεύθερο χρόνο, για να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει. Δεδομένου όμως, ότι βρίσκεται σε μια ηλικία με πολλή ενέργεια, έχει ανάγκη να τη διοχετεύσει κάπου, γεγονός που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Ζωτικής σημασίας, όμως, είναι η συμμετοχή του γονέα σε όλο αυτό. Ο συνδυασμός των παραπάνω στην καθημερινότητα των παιδιών δημιουργεί προβληματισμό και σύγχυση. Για το λόγο αυτό, απαιτείται σοβαρός προγραμματισμός. Προγραμματισμός, ο οποίος θα πρέπει να έχει δύο βασικά σημεία αναφοράς.
Πρώτον, τη διαχείριση του χρόνου και του χώρου του παιδιού, χωρίς να τον χαρακτηρίζει η επιβάρυνση και η υπερφόρτωση και δεύτερον, το χρόνο που οι γονείς μπορούν και επιθυμούν να προσφέρουν. Η συνεννόηση μεταξύ των γονέων είναι το πρώτο στάδιο και είναι αναγκαίο να περιλαμβάνει την αποσαφήνιση των καθηκόντων τους σε σχέση με το παιδί.
Το δεύτερο στάδιο εμπεριέχει την επιλογή της δραστηριότητας, σε σχέση με το πόσες ώρες θα διαρκεί, πόσες φορές την εβδομάδα θα λαμβάνει χώρα, όπως και η απόσταση που θα έχει από το σπίτι της οικογένειας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι συνήθως οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον χώρο εκπαίδευσης κάποιου αθλήματος λαμβάνουν υπόψη τους το πρόγραμμα των παιδιών, που ισχύει κατά μέσο όρο, έτσι ώστε να διευκολύνουν την προσέλευση.
Συμπερασματικά, η απόφαση της επιλογής μιας δραστηριότητας προϋποθέτει την απάντηση όλων των παραπάνω. Η πρακτικότητα είναι ένα σημαντικό κομμάτι, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, έτσι ώστε να οδηγηθούν οι γονείς στην αποτελεσματική επιλογή μιας αθλητικής δραστηριότητας. Θα πρέπει να είναι συνεπείς και να εναρμονίσουν το χρόνο τους αναλόγως.
Η συζήτηση με το παιδί για την επιλογή της αθλητικής δραστηριότητας αποτελεί το κομμάτι εκείνο που θα αποτελέσει για τους γονείς το τελικό συμπέρασμα. Γι' αυτό χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό σημείο.
Αρχικά, οι γονείς, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ένα διάλογο με το παιδί τους κάνοντάς του μια απλή ερώτηση. Συγκεκριμένα να το ρωτήσουν αν θα ήθελε να ασχοληθεί με κάποια εξωσχολική δραστηριότητα, παρουσιάζοντας, αν χρειστεί, ένα παράδειγμα για να το βοηθήσουν. Τις πιο πολλές φορές τα παιδιά έχουν άποψη πάνω στο θέμα και μάλιστα γνωρίζουν και λεπτομέρειες. Στις μέρες μας, άλλωστε, τα παιδιά έχουν πολύ περισσότερα ερεθίσματα από ότι παλαιότερα. Είναι κάτι το οποίο προσφέρει η εποχή με τα διάφορα μέσα που προωθεί, με βασικό γνώμονα την ανάπτυξη πνεύματος.
Ακόμη, είναι σημαντικό για τους γονείς να γίνουν προσεκτικοί ακροατές, έτσι ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πως σκέφτεται το παιδί, τι το προβληματίζει, τι του αρέσει ή τι δεν του αρέσει και γιατί. Με το διάλογο και τη συζήτηση είναι δυνατό να καταλήξουν, αμφότεροι, στην επιλογή της αθλητικής δραστηριότητας. Θετικό είναι να παρουσιαστούν οι όποιες ενστάσεις των γονιών, με επιχειρήματα και επεξηγήσεις.
Είναι σημαντικό το παιδί να μην ωθηθεί σε κάτι, που οι ίδιοι οι γονείς θα επιθυμούσαν ν' ακολουθήσουν γιατί αυτό δεν έχει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι αξιώσεις θα πρέπει ν' αρμόζουν στις περιστάσεις. Δηλαδή, ούτε το παιδί να εξιδανικευτεί, γιατί ίσως του δημιουργηθεί άγχος -ενδεχομένως να νιώσει ότι καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των γονιών του- ή ακόμα και μεγάλη απογοήτευση, αν δεν καταφέρει κάτι που του είχαν παρουσιάσει ότι μπορεί να πετύχειι. Οι γονείς ο φείλουν να δώσουν στη συζήτηση την αξία που της αρμόζει κρατώντας αληθινή και ρεαλιστική στάση.
Τα παιδιά αλλάζουν συχνά διαθέσεις και απόψεις, κάτι που σημαίνει ότι η ελαστικότητα του γονέα στη συζήτηση, θα πρέπει να δεσπόζει, καθώς δεν γίνεται συζήτηση μ' έναν ενήλικα, ο οποίος κατά κοινή ομολογία γνωρίζει τα κίνητρα και το σκοπό μιας απόφασής του.
Επιπλέον, σπουδαίας σημασίας είναι η οριοθέτηση στα παιδιά, κάτι όμως που θα πρέπει να εκφράζεται από τους γονείς, με επεξήγηση και βάσιμα επιχειρήματα. Είτε, είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει με πρακτικούς λόγους, είτε είναι ενάντια στην ιδεολογία που πρεσβεύουν οι ίδιοι. Ο διάλογος δημιουργεί τις πιο κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε η απόφαση σε σχέση με την αθλητική δραστηριότητα να διακατέχεται από όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά για την επιλογή.
Η παροχή χώρου στο παιδί να εκφράσει τη γνώμη του για κάτι που το αφορά άμεσα, το ενισχύει με αυτοπεποίθηση και το βοηθά στο να καλλιεργήσει την κριτική του σκέψη.
Η υιοθέτηση των παραπάνω πρακτικών και θεωρητικών μέσων προσφέρει σημαντικές πιθανότητες, ώστε η κρίση των γονιών σε σχέση με την κλίση του παιδιού τους και κατ’ επέκταση την επιλογή μια αθλητικής δραστηριότητας, να είναι η σωστή.
Καλλιντέρη Γεωργία
Κοινωνική Λειτουργός
Εκπ. Ψυχοδραματίστρια
(ΨΥΚΑΠ-www.psychodrama.gr)
Αναδημοσίευση από onsports.gr

Σημείωση drapetsonavolley: Πολύ ωραίο άρθρο και γι αυτό το λόγο το αναδημοσίευουμε άλλωστε. Μία παρατήρηση μόνο στο σκέλος της συζήτησης με τα παιδιά για το τι θέλουν αυτά. Τα αφήνουμε να μας πουν τι θέλουν και μετά εμείς επιλέγουμε το βόλει.
Πλάκα κάνουμε, ε;

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2000 ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΙΤΟ ΠΟΥΕΝΤΕ

2000: Τίτο Πουέντε, πορτορικάνος μουσικός της λάτιν-τζαζ. [γεν. 20/4/1923]
Πηγή: sansimera.gr 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΡΑΧΝΗ ΣΤΟ ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ

Δείτε τι έκανε μια παίκτρια του μπέιζμπολ σε αγώνα προκειμένου να πιάσει μια δύσκολη μπαλιά. Πραγματικά απίστευτο!
 
Αναδημοσίευση από sportygossip.com

ΓΑΜΟΣ ΜΕ...iPad


Το είδαμε και αυτό. Ήλθαν αυτοί εις σάρκαν μία, όπως λέει και το Ιερό Ευαγγέλιο ή μήπως το...iPad απ' όπου διαβάζει και τελεί το Μυστήριο ο παπάς;

Σάλος έχει προκληθεί με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο internet με τον ιερέα να έχει ... αντικαταστήσει το Ευαγγέλιο με ένα υπερσύγχρονο iPad και να τελεί με όλη του την άνεση το γάμο. Πολλές οι αντιδράσεις αν και όλα δείχνουν ότι η τεχνολογία αντικατέστησε μόνο τα βιβλία με τους ψαλμούς και όχι το Ιερό Ευαγγέλιο...
Αναδημοσίευση από newsit.gr
Σημείωση drapetsonavolley: Γιατί όχι; Αλλά πάλι, όταν θα κληθείς να φιλήσεις το Ευαγγέλιο, θα φιλήσεις το iPad;

ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ - ΦΛΑΣΑΚΙ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1941...

1941: Δύο 19χρονοι φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία και αναρτούν την ελληνική.
Πηγή: sansimera.gr






ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ - Μ΄ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ

ΓΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ (ΜΑΙΟΣ 2011)

Μία συλλογή με τα fail για το μήνα Μάιο.

Αναδημοσίευση από anoixtomualos.gr

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ


Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στο ''mediterraneo'' η εγχείριση στην αθλήτρια μας Αργυρώ ΖΩΓΙΟΠΟΥΛΟΥ. Η Αργυρώ, είχε υποστεί ρήξη συνδέσμων και προσπάθησε με συντηρητική αγωγή να αποφύγει την επέμβαση, αλλά δυστυχώς υπέστη υποτροπή πριν από λίγο καιρό και έτσι ο δρόμος της επέμβασης κατέστη αναπόφευκτος.
Την επέμβαση πραγματοποίησε ο κορυφαίος έλληνας χειρούργος - ορθοπεδικός κ. Οδυσσέας ΠΑΞΙΝΟΣ (γιατρός του συλλόγου μας), τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι είναι πάνω απ΄ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Ο σύλλογος μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το δήμαρχο Δραπετσώνας - Κερατσινίου κ. Λουκά ΤΖΑΝΗ και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΚ κ. Πρόδρομο ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ, για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του απαιτούμενου ποσού για την πραγματοποίηση της επέμβασης.
Ευχόμαστε στην Αργυρώ, την καλύτερη επάνοδο της γερή και δυνατή κοντά μας.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ''ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΙ''


 
Με τεράστια συμμετοχή και επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αγορά Καλατράβα του ΟΑΚΑ, το φεστιβάλ «Παίζω Βόλεϊ», το οποίο αποτελεί ένα μέρος του προγράμματος «Παίζω Βόλεϊ» που εφαρμόζεται στη χώρα και αφορά εκπαίδευση στα σχολεία, σεμινάρια σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, διανομή αθλητικού υλικού και μεγάλες διοργανώσεις.


Για πρώτα φορά περισσότερα από 1.800 παιδιά των ηλικιών 6 έως 13 είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε ένα τεράστιο αθλητικό event χωρισμένο σε τρία επίπεδα. Οι αγώνες έγιναν στις ηλικιακές κλίμακες 6-9 (παίζω βόλεϊ 3), 9-11 (παίζω βόλεϊ 2) και 11-13 (παίζω βόλεϊ 1).

Χαρακτηριστικό τις μεγάλης προσέλευσης είναι ότι μαζί με τους συγγενείς, φίλους και συνοδούς των συμμετεχόντων, το πλήθος κόσμου στις εγκαταστάσεις ξεπέρασε τις 3.500. 
 

Στη διοργάνωση βοήθησαν και πάρα πολλοί εθελοντές, κυρίως φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, διαιτητές των συνδέσμων Αθήνας και Πειραιά, αλλά και αθλητές συλλόγων που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για την καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης.



«Μας γεμίζει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία»

Το «παρών» στην εκδήλωση από πλευράς Ε.Ο.ΠΕ., έδωσε ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Σιδέρης, ο οποίος δήλωσε: «Σε μια δύσκολη εποχή όπως τη βιώνουμε, η σημερινή διοργάνωση του μίνι βόλεϊ με τη συμμετοχή τόσων πολλών παιδιών μας γεμίζει με συναισθήματα ελπίδας, χαράς και αισιοδοξίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για να βγει αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ήταν μια πρωτοποριακή εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν με το βόλεϊ σε ένα θαυμάσιο ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στέκομαι στη συμμετοχή παιδιών πολύ μικρής ηλικίας, περίπου έξι ετών, τα οποία είχαν την εμπειρία να παίξουν με ειδικές μπάλες. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Επιτροπή Ανάπτυξης και τον πρόεδρό της κ. Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου, καθώς και τον υπεύθυνο της εκδήλωσης κ. Λεωνίδα Καραΐσκο». 
 
 
«Να γίνει το κορυφαίο στην Ευρώπη»

Από την πλευρά του ο κ. Καραΐσκος, δεν έκρυψε τη χαρά και την αισιοδοξία του από το αποτέλεσμα του 1ου φεστιβάλ «Παίζω Βόλεϊ»: «Η δυναμική του βόλεϊ είναι τεράστια. Το φεστιβάλ είχε εντυπωσιακή παρουσία, ρυθμό και διάθεση από τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους. Η σημερινή εκδήλωση μας κάνει να πιστεύουμε ότι μελλοντικά θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε περισσότερα και από 3.000 παιδιά.



Αυτός είναι και ο στόχος μας. Να μεγιστοποιηθεί το φεστιβάλ μέσα στα επόμενα χρόνια και να αναδειχθεί ως το κορυφαίο event μίνι βόλεϊ στην Ευρώπη. Οργανωτικά υπάρχουν οι δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης, ώστε όλοι να απολαύσουμε αυτό που αξίζει στο άθλημα που αγαπάμε. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ΕΣΠΑΑΑ που μας βοήθησαν, τους εθελοντές, τους συνεργάτες μου στην ΕΟΠΕ και φυσικά τον χορηγό την εταιρία Chiquita Hellas για την υποστήριξη που μας πρόσφερε».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ


του Κωνσταντίνου Μοσχάτου

Μετά το Στάβαντζερ της Νορβηγίας ήρθε η σειρά της Ρώμης να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach volley της FIVB.
H διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης ξεκίνησε το 1987 στη Βραζιλία, ενώ το πρώτο τουρνουά στη μορφή και το σύστημα που έχει μέχρι σήμερα έγινε στο Λος Άντζελες το 1997. Ακολούθησαν η Μασσαλία (1999), το Κλάγκενφουρτ (2001), το Ρίο ντε Τζανέιρο (2003), το Βερολίνο (2005), το Γκστάαντ, (2007), το Στάβαντζερ (2009) και τη σκυτάλη απ’ τη Ρώμη θα πάρει η Πολωνία το 2013.

Αυτή η διοργάνωση στη Ρώμη αναμένεται να είναι εξαιρετική – «Περιμένουμε απ’ την Ιταλία να διοργανώσει το καλύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach volley που έχει γίνει ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Beach Volleyball της FIVB Dr. Ary Graça – για πολλούς λόγους. Το προσωρινό ταμπλό του τουρνουά περιέχει, ενόψει της κλήρωσης των ομίλων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όλα τα μεγάλα ονόματα, με πρώτα στη λίστα ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, αυτά των Αμερικανών Rogers και Dalhausser και των Βραζιλιάνων Larissa και Juliana. Τόσο οι Αμερικάνοι όσο και οι Βραζιλιάνες βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα μεν, οι εκπλήξεις που σημειώθηκαν στο World Tour ως τώρα (στην Πράγα για τους άντρες, στο Μισλόβιτσε για τις γυναίκες) αναζωογονούν το ενδιαφέρον δε.
Επίσης, τα υπόλοιπα μεγάλα ζευγάρια, με μόνο ερωτηματικό τις Αμερικανίδες May-Treanor και Walsh, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση (πχ. οι κάτοχοι του τίτλου Γερμανοί Brink και Reckermann αλλά και οι Βραζιλιάνοι Emanuel και Alison στους άνδρες, και οι Ολλανδέζες Keizer και Van Iersel που κατέκτησαν τα δύο τελευταία όπεν στις γυναίκες).

Ένας άλλος λόγος που θα έχει αυξημένο ενδιαφέρον το τουρνουά θα είναι η ελληνική συμμετοχή στις γυναίκες με το ζευγάρι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη. Η Τσιαρτσιάνη ξεπέρασε τον τραυματισμό που την άφησε ένα μήνα εκτός αγώνων και τώρα τα κορίτσια ετοιμάζονται για την πρόβα τζενεράλε της Ρώμης που θα γίνει στο Πεκίνο απ’ τις 6 ως τις 11 Ιουνίου. Μέχρι τη Ρώμη, λοιπόν, θα έχουμε άλλη μια εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών και μένει να δούμε ποια ζευγάρια θα διακριθούν στο Grand Slam του Πεκίνο.
Ωστόσο, το ραντεβού της Ρώμης θα έχει μεγαλύτερη σημασία καθώς
θα κριθούν οι συμμετοχές στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η διοργάνωση που δε θα λείψει κανένα από τα φαβορί θα ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου στο υπέροχο Parco del Foro Italico και θα κρατήσει για μια εβδομάδα αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων με μεγάλες και συνταρακτικές αναμετρήσεις.
Αναδημοσίευση από beachvolleynews.gr

Σημείωση drapetsonavolley: Με την αναδημοσίευση αυτή καλωσορίζουμε στα αθλήματα μας, ως δημοσιογράφο το φίλο και συμπολίτη μας Κωνσταντίνο Μοσχάτο με την ευχή να διαπρέψει και σ΄ αυτό το χώρο, όπως έχει κάνει στους υπόλοιπους τομείς της ζωής του. Γνωστοποιούμε μόνο, ότι είναι διαχειριστής του ιστολόγιου anwkatwlogio.blogspot.com και εκ των διαχειριστών του ιστότοπου seedreamteam.gr.
Κωνσταντίνε, καλή επιτυχία στη συνέχεια.


ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



18:00 WORLD LEAGUE
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1453 ''Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ''

1453: «Η Πόλις εάλω», έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Πηγή: sansimera.gr

ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-3 ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΑΝΤΡΩΝ


ΑΥΣΤΡΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΣΗΣ
Τη δεύτερη νίκη της επί της Αυστρίας, στην πόλη Στάγερ, σημείωσε η ανανεωμένη Εθνική βόλεϊ με 3-1 σετ (19-25, 25-22, 25-22, 26-24), αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.
Ηταν το ιδανικό ξεκίνημα στο Ευρωπαϊκό Λιγκ για τα νέο αίμα του ελληνικού βόλεϊ.
Τα πολλά λάθη στο σερβίς και την επίθεση έδωσαν το πρώτο σετ στους Αυστριακούς.
Στο δεύτερο ανέβηκε ο Ρουμελιώτης και σε συνδυασμό με την καλή απόδοση των Μαντέκα, Πελεκούδα η Εθνική ισορρόπησε και έφθασε στην ισοφάριση.

Φοβερός ο αρχηγός Νίκος Ρουμελιώτης στο τρίτο καθοριστικό σετ πέτυχε αποφασιστικής σημασίας πόντους.
Στο τέταρτο σετ η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά, θέλοντας να καθαρίσει τη νίκη εξ αρχής. Το πέτυχε χάρις στην εξαιρετική βελτίωση που είχε στο μπλοκ. Όμως αν και προηγήθηκε 6-12, οι Αυστριακοί ισοφάρισαν και με τη βοήθεια του κοινού τους πάλεψαν πόντο - πόντο.
Η Εθνική έδειξε τις κρίσιμες στιγμές χαρακτήρα και κατάφερε δύο φορές να γυρίσει το ματς από 21-19, σε 21-21 και από 23-21 σε 23-23. Η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική, στο τέλος πάντως η ελληνική ομάδα πανηγύρισε.
Σνάιντερ και Ζάας ήταν ό,τι καλύτερο από την πλευρά των αντιπάλων.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΚΛΑΝΤΟΒΟ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Τη δεύτερη ήττα της με 3-0 (25-14, 25-21, 25-22) σε ισάριθμα ματς με τη Σερβία στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Α’ ομίλου της Ευρωπαϊκής Λίγκας γνώρισε το Σάββατο (28/5) στο Κλάντοβο η Εθνική Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής 27/5, κόντραρε στα ίσα τις πρωταθλήτριες και αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένη, ειδικά στο β’ και στο γ’ σετ θα μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι καλύτερο.

Το β’ ματς Σερβίας - Ελλάδας οι προπονητές των δύο ομάδων έδειξαν πως προσφερόταν για πειραματισμούς, καθώς από την αρχή του αγώνα δοκίμασαν πολλά διαφορετικά πρόσωπα και σχήματα. Η «οικοδέσποινα» ξεκίνησε το ματς χωρίς τη… δήμιο της Εθνικής στο ματς της Παρασκευής (27/5), Μπρακότσεβιτς και την πασαδόρο, Αντονίγεβιτς, στη θέση των οποίων αγωνίστηκαν οι Μαλαγκούρσκι και Ζίβκοβιτς αντίστοιχα.

Για την Εθνική μας ο Τάκης Φλώρος έδειξε εμπιστοσύνη στην «βενιαμίν» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Κλάντοβο, την 20χρονη ταλαντούχα ακραία των Μακεδόνων Αξιού, Ευαγγελία Μερτέκη η οποία στο ντεμπούτο της ως βασική με το εθνόσημο, αντικατέστησε την Γκιουζέλη.

Η Σερβία καλύτερη επιθετικά με δυνατό μπλοκ και… κεκτημένη ταχύτητα από το α’ ματς, επέβαλε ξανά από την αρχή το ρυθμό της 8-5, 16-8 και με τον Τάκη Φλώρο να κάνει αλλεπάλληλες αλλαγές, κατέκτησε εύκολ το α΄σετ με 25-14.

Στο β’ σετ η Ελλάδα βελτιωμένη αισθητά σε σερβίς και μπλοκ, προηγήθηκε με 5-3, αλλά στη συνέχεια η κάτοχος του τίτλου Σερβία, εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη κυρίως στην υποδοχή, ξέφυγε 8-6 και 16-10. Οι διεθνείς μας δεν τα παράτησαν, πίεσαν στο μπλοκ, κυνηγούσαν κάθε μπάλα και παράλληλα με την αντικατάσταση της Μόλναρ με την Λαζάρεβιτς, «ψαλίδισαν» τη διαφορά στο 17-15. Πάνω όμως που η «γαλανόλευκη» είχε βρει ρυθμό, κάποια μαζεμένα λάθη σε υποδοχή και σερβίς «εκτόξευσαν» και πάλι τη διαφορά στο 22-16, για να ζευγαρώσει τελικά η κορυφαία παίκτρια του σερβικού πρωταθλήματος για τον Απρίλιο, Σάνια Μαλαγκούρσκι τα κερδισμένα σετ της ομάδας της με 25-21.

Η καλή εικόνα της Εθνικής μας, που θα μπορούσε στο β’ σετ να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, συνεχίστηκε και στο γ’ σετ όπου τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου «απάντησαν» στο προβάδισμα 3-0 των γηπεδούχων με ένα σερί 1-3 μειώνοντας σε 4-3 και μέχρι το 8-5 ήταν κοντά στο σκορ. Κάπου εκεί όμως το καλό σερβίς της παρέας της Μαλαγκούρσκι δημιούργησε προβλήματα στην ελληνική υποδοχή μας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με αποτέλεσμα το σερβικό μπλοκ να αυξάνει τη διαφορά σε 16-10. Οι αλλαγές προσώπων που έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, έδωσαν… άλλον αέρα και φρεσκάδα στην γαλανόλευκη, που από το 21-14 με καλό μπλοκ και σερβίς μείωσε σε 23-20, αλλά τελικά η Σερβία ήταν αυτή που με 25-22, έριξε αήττητη δις με 3-0 την αυλαία της πρεμιέρας των αγώνων του Α’ ομίλου.

Ωστόσο η ελληνική ομάδα, που ήταν σαφώς βελτιωμένη και θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το β’ ματς, άφησε ελπίδες και υποσχέσεις για μία καλύτερη συνέχεια στη διοργάνωση, αφού στα επόμενα παιχνίδια, θα ενισχυεθί και με τις διεθνείς που είτε λόγω τραυματισμού, είτε εξετάσεων, δεν τέθηκαν στη διάθεση του εκλέκτορα για την πρεμιέρα της Σερβίας

Η επιστροφή της ελληνικής αποστολής είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής 29/5.

ΣΕΡΒΙΑ (Ζ.Τέρζιτς): Ζίβκοβιτς 4, Μαλαγκούρσκι 19, Μαλέσεβιτς 7, Μόλναρ 4, Νίνκοβιτς 8, Κρισμάνοβιτς 11, λίμπερο η Πόποβιτς (50%), Λαζάρεβιτς 6

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 4 , Τζανακάκη, Κυριακίδου 6, Χαντάβα 9, Κιόση 8, Μερτέκη 5, λίμπερο η Μυλωνά (42%), Γκούζου, Γκιουζέλη, Παπαφωτίου, Κελεσίδου

Κερδισμένοι πόντοι 75-57: Σερβίς 10-3, Επίθεση 39-31, Μπλοκ 10-5, Λάθη αντιπάλου 16-18













Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό του Champions League...
Αναδημοσίευση από sport.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1979 ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ

1979: Υπογράφεται στο περιστύλιο του Ζαππείου η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Πηγή: sansimera.gr



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερα από 22 εκατομμύρια είναι τα κλικ σε αυτό το videoστο youtube
το γιατί θα το καταλάβετε όταν δείτε τι κάνει ο Danny MacAskill με το ποδήλατό του!
Αναδημοσίευση από anoixtomualos.blogspot.com

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ


Το μουσικό σύνολο «Οδοιπόροι» θα μας χαρίσει μια υπέροχη βραδιά στην «Αυλαία» με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι την Κυριακή
29 Μαΐου 2011.
Το σχήμα δημιουργήθηκε το 1999 από το Γιώργο Μάκαρη, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένα έργα και επιλογές τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι.

Το μουσικό σύνολο Οδοιπόροι χάρη στην ευαισθησία, το ταλέντο και την καλή διάθεση όλων των μουσικών και των συντελεστών του, έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε διάφορες μουσικές σκηνές, καθώς και στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ, συνεχίζοντας με σεβασμό την πορεία του στο καλό ελληνικό τραγούδι.


Γιώργος Μάκαρης: κιθάρα, τραγούδι
Αθηνά Ρούτση: τραγούδι
Αλκηστή Ραυτοπούλου: πιάνο
Φώτης Μυλωνάς: φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο
Μιχάλης Πορφύρης: τσέλο

Info

Τοποθεσία Μουσική σκηνή Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός
Ημερομηνία Κυριακή 29/5/2011, ώρα: 10.00
Τιμές εισιτηρίων 15 € (με κρασί / μπύρα)

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: ΚΛΑΝΤΟΒΟ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Τα 31α γενέθλια της διεθνούς λίμπερο του Παναθηναϊκού, Ξανθής Μυλωνά δεν συνοδεύτηκαν την Παρασκευή (27/5) με νίκη της Εθνικής γυναικών στην πρεμιέρα του Α' ομίλου της εφετινής Ευρωπαϊκής Λίγκας στο σερβικό Κλάντοβο.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-11, 25-14, 25-15) από τη Σερβία, φτάνοντας τις πέντε σε ισάριθμους αγώνες στην ιστορία του θεσμού.


Το Σάββατο (28/5) διεξάγεται στις 18.30 στο «Jezero» το 2ο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Στο α’ σετ η Σερβία με τακτικό σερβίς δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ελληνική υποδοχή και με τις ασταμάτητες επιθετικά Μπρακόσεβιτς, Μόλναρ ξέφυγε με 14-5 στο σκορ.

Παρά τις αλλαγές του Τάκη Φλώρου στην πάσα με την Παπαφωτίου να παίρνει τη θέση της Κουτουξίδου, οι Σέρβες κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και κατέκτησαν εύκολα το α’ σετ με 25-11.


Στο β’ σετ η ελληνική ομάδα βελτιωμένη σε σερβίς και μπλοκ προηγήθηκε με 8-3 και 11-7, οι γηπεδούχες εκμεταλλευόμενες και τα ελληνικά λάθη, αλλά και κάποια σημάδια κόπωσης των διεθνών, ανέτρεψαν το σκορ σε 16-14 για να ζευγαρώσουν με το επιθετικό κρεσέντο της Μπρακόσεβιτς και σερί 9-0 τα κερδισμένα τους σετ, με 25-14.


Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου, αν και έχαναν 2-0 σετ, δεν τα παράτησαν και βλέποντας πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν κόντρα στην πανίσχυρη κάτοχο του τίτλου έπαιξαν ελεύθερα και με κάποιες καλές προσπάθειες της ακραίας των Μακεδόνων Αξιού, Ευαγγελία Μερτέκη, στο επίσημο ντεμπούτο της με τη «γαλανόλευκη», προηγήθηκαν με 8-4.


Στη συνέχεια, πέρασε αντί της Χαντάβα την Κελεσίδου για την υποδοχή, αλλά οι Σέρβες υπό τη συμπαράσταση των περίπου 900 φίλων τους, ανέβασαν στροφές στην επίθεση, ισοφάρισαν με την κορυφαία του αγώνα, Μπρακόσεβιτς σε 11-1 και με καλό σερβίς και μπλοκ ξέφυγαν 16-12, για να πάρουν τελικά τη νίκη με 3-0 σετ, 25-15.


ΣΕΡΒΙΑ (Ζ.Τέρζιτς):
Αντονίγεβιτς 2, Μπρακόσεβιτς 22, Νίνκοβιτς 1, Μόλναρ 10, Ράσιτς 13, Βέσοβιτς 7, λίμπερο η Πόποβιτς (33%), Λαζάρεβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος):
Κουτουξίδου , Τζανακάκη, Κυριακίδου 8, Χαντάβα 2, Κιόση 6, Γκιουζέλη 3, λίμπερο η Μυλωνά (50%), Παπαφωτίου, Λαμπρινίδου 1, Μερτέκη 4, Γκούζου.

Κερδισμένοι πόντοι 75-40: Σερβίς 11-3, Επίθεση 39-20, Μπλοκ 5-5, 20-12.


* Στο άλλο ματς της πρεμιέρας του Α' ομίλου η Ισπανία επικράτησε την Παρασκευή (27/5) με 3-1 (17-25, 25-20, 25-23, 25-18) επί της Γαλλίας.


Περισσότερες φωτό εδώ...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1890 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ JUKE BOX

1890: Ο αμερικανός Λούις Γκλας και ο συνέταιρός του Γουίλιαμ Άρνολντ κατασκευάζουν το πρώτο Juke Box.
Πηγή: sansimera.gr

PRETTY MAIDS - PLEASE DON΄Τ LEAVE ME

ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-3 ΓΙΑ ΤΟ EURΟPEAN LEAGUE ΑΝΤΡΩΝ



Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η Εθνική βόλεϊ ανδρών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ 2011. Η ελληνική ομάδα με αποτελεσματικό σερβίς, καλό μπλοκ και σχετικά λίγα λάθη νίκησε την Αυστρία 3-1 (25-15, 22-25, 25-23, 25-21) και μετά από πέντε χρόνια ξεκίνησε και πάλι νικηφόρα την διοργάνωση.
Η ελληνική ομάδα είχε σοβαρότητα και η εμφάνιση της ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς είχε στη σύνθεση της πολλά νέα παιδιά όπως ο Φιλίποφ, ο ο Πελεκούδας, ο Μαντέκας και ο Σαρικεϊσογλου με τους δύο τελευταίους να κλέβουν την παράσταση.Αν και έχουν τους λιγότερους αγώνες στους συλλόγους τους έδειξαν ωριμότητα και σοβαρότητα και απέφυγαν τα λάθη.

Ικανοποίηση Λεώνη

«Το μήνυμα είναι ό,τι όποιοι κι αν παίζουν, η Εθνική θα παίζει ένα συγκεκριμένο βόλεϊ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητα, που έδειξαν τα νέα παιδιά» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Λεώνης.

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας το Σάββατο 28/5 με τον ίδιο αντίπαλο πάλι στο Σάλτσμπουργκ. Σε λίγο φωτογραφίες, στατιστικά και δηλώσεις...

ΕΛΛΑΔΑ: Φιλίποφ 3π., Φράγκος(φωτό) 11, Πελεκούδας 5, Μαντέκας 11, Πετρέας 9, Ρουμελιώτης 18 / Στεφάνου (λ), Σαρικεϊσογλου 1, Σουλτανόπουλος 6, Κουρνέτας, Ασπιώτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-3

Β΄ΟΜΙΛΟΣ
26/5: Αυστρία – Ελλάδα 1-3 (15-25, 25-22, 23-25, 21-25)
27/5, 20.30: Ισπανία – Ολλανδία
28/7, 17.00: Ισπανία – Ολλανδία
28/7, 21.25: Αυστρία – Ελλάδα
Αναδημοσίευση από volleynews.gr

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...