Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΚΑΡΑΣΑΒΙΔΗΣ / ΤΣΑΔΗΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ / ΡΗΓΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Οι Καρασαβίδης / Τσαδήμας είναι οι νέοι πρωταθλητές Παίδων (κατηγορία κάτω των 17 ετών) του μπιτς βόλεϊ, καθώς στον τελικό που έγινε την Κυριακή στις Ράχες του Δήμου Στυλίδας επικράτησαν με 2-0 (21-14, 21-16) απέναντι στο «δίδυμο» των Κασαμπαλή / Κεσκίνη.

Στις Κορασίδες (κατηγορία κάτω των 17 ετών) νέες Πρωταθλήτριες Ελλάδας αναδείχτηκαν οι Κοκκινάκη / Ρήγα που επιβλήθηκαν με 2-0 (21-13, 21-14) κόντρα στις Γεωργοπούλου / Λίσλεβαντ-Θαλασσινού.


Θυμίζουμε ότι οι δύο νεαρές αθλήτριες την περασμένη εβδομάδα είχαν κατακτήσει και την 3η θέση στις Νεάνιδες στους τελικούς Κάτω των 20 ετών στην Πρέβεζα.


Από πλευράς Ε.Ο.ΠΕ., τις απονομές στους νικητές έκανε το μέλος του Δ.Σ., Νεκτάριος Χαλβατζής.
Από την πλευρά μας, δίνουμε συγχαρητήρια στους νέους πρωταθλητές και ειδικότερα στις Κοκκινάκη / Ρήγα, που εκπροσώπησαν την ΕΣΠΕΔΑ, παίρνοντας την πρόκριση τους από το τουρνουά της Δραπετσώνας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΙ

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος παρέμεινε στην κορυφή του ελληνικού μπιτς βόλεϊ και φέτος πανηγύρισε, στα τελικά της Νάξου, παρέα με τον Νίκο Ζουπάνη.
 
Η εθνική ομάδα επιβλήθηκε στον τελικό των Παύλου Κουζούνη και Θοδωρή Παπαδημητρίου με 2-0 (21-18, 21-19) και κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

 
«Κάναμε πολύ καλό τουρνουά πριν έρθουμε εδώ και φτάσαμε στη Νάξο για το καλύτερο το οποίο τελικά ήταν ένα καλό παιχνίδι στον τελικό και ο τίτλος. Ήταν έκπληξη για μας που δεν ήταν στον τελικό ο Ξενάκης με τον Μπιλλήρη. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας βοηθάνε, ψυχολογικά και οικονομικά, αλλά και την ομοσπονδία που μας στηρίζει παρά τους δύσκολους καιρούς», είπε ο Γιώργος Κοτσιλιάνος.
 
«Κάναμε πολύ καλό τουρνουά, παρότι ήμασταν κουρασμένοι από το ταξίδι. Είναι ο πρώτος μου τίτλος. Είχαμε κολλήσει στις δεύτερες θέσεις, αλλά τώρα είμαστε πρώτοι! Κι εγώ μπορώ να πω πως περίμενα στον τελικό τον Μάνο και τον Φερνάντο…», συμπλήρωσε ο Νίκος Ζουπάνης.
 
Πρωταθλητής στη σάλα, δευτεραθλητής στην άμμο, ο Παύλος Κουζούνης είπε: «Να δώσω συγχαρητήρια στον συμπαίκτη μου γιατί είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Είναι επιτυχία για εμάς η δεύτερη θέση. Ήρθαμε εδώ με πολύ καλή ψυχολογία. Στον ημιτελικό με τους Μπιλλήρη και Ξενάκη δεν έπαιξαν καλά τα παιδιά κι εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία».
 
Ο πρωταθλητής του 2007, Θοδωρής Παπαδημητρίου πρόσθεσε: «Ουσιαστικά έχουμε κάνει δύο εβδομάδες προπονήσεις. Ήταν πράγματι δύσκολη χρονιά, πολλές μετακινήσεις, μεγάλη κούραση. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε τον ημιτελικό, ενώ είχαμε ευκαιρίες και στον τελικό».
 
Η χρυσή βίβλος των ανδρών
1994: Τριανταφυλλίδης / Στ.Καζάζης
1995: Τριανταφυλλίδης / Στ. Καζάζης
1996: Οικονόμου / Δ. Καζάζης
1997: Τριανταφυλλίδης / Μαυράκης
1998: Κουτουλέας / Δημητρακάκος
1999: Ρουμελιώτης / Μιχαλόπουλος
2000: Αλεξανδρόπουλος / Αραμπατζής
2001: Μιχαλόπουλος / Ρουμελιώτης
2002: Μιχαλόπουλος / Μπελιγράτης
2003: Ξενάκης / Κνάπεκ
2004: Αλεξανδρόπουλος / Κουλιέρης
2005: Μιχαλόπουλος / Ξενάκης
2006: Μιχαλόπουλος / Ξενάκης
2007: Παπαδημητρίου/Δημητριάδης
2008: Μιχαλόπουλος / Ξενάκης
2009: Μπλάουελ / Ξενάκης
2010: Ξενάκης / Κοτσιλιάνος
2011: Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΡΟΥΜΠΑΝΗ

Η αξία του ηττημένου δίνει αξία στον νικητή και οι Τζοάννα Παπαγεωργίου και Χριστίνα Ρουμπάνη κατέκτησαν πανάξια τον τίτλο στο πανελλήνιο σιρκουί, απέναντι στις Κατερίνα Νικολαϊδου και Αθηνά Δηλαβέρη που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν πάρει εκείνες την… κούπα.
 
Τελικά, σε ένα συγκλονιστικό ματς στην παραλία Αγίου Γεωργίου στη Νάξο, η εθνική ομάδα των Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη πανηγύρισε στο τάι μπρέικ, 2-1 (21-16, 20-22, 15-11), με την Αθηνά Δηλαβέρη να αντιμετωπίζει πρόβλημα, λόγω κούρασης και ζέστης, λίγο πριν από το φινάλε.
 
Η πρωταθλήτρια σάλας με τον Παναθηναϊκό «σωριάστηκε’ στο 13-8 του τάι μπρέικ, επανήλθε καταχειροκροτούμενη, αλλά το παιχνίδι είχε πάει στα χέρια των αντιπάλων.

 
«Είμαστε χαρούμενες και για τον τίτλο, αλλά και γιατί παίζουμε στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ υπερήφανες και να ξέρετε ότι ζούμε στην Αμερική αλλά δουλεύουμε για την Ελλάδα. Συμμετέχουμε στα τουρνουά της FIVB και μαζί με τη Βίκυ Αρβανίτη και την Μαρία Τσιαρτσιάνη διεκδικούμε για τη χώρα μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», τόνισε η Τζοάννα Παπαγεωργίου, που είχε δίπλα της και τους γονείς της.
 
Αντίθετα, οι συγγενείς της Ρουμπάνη δεν κατάφεραν να έρθουν από την Αθήνα, ωστόσο η ίδια δήλωσε χαρούμενη που τους έκανε υπερήφανη και πρόσθεσε πως ο τελικός ήταν συναρπαστικότατος…
 
Η χρυσή βίβλος των γυναικών
1994: Μήτση / Μπάμπουλη
1995: Καραντάσιου / Σφυρή
1996: Σαπαρέφσκα / Ξερικού
1997: Καραντάσιου / Σφυρή
1998: Καραντάσιου / Σφυρή
1999: Μουρζάκου Μπάμπουλη
2000: Μουρζάκου / Μπάμπουλη
2001: Καραντάσιου / Σφυρή
2002: Κίτσου / Τσιαρτσιάνη
2003: Καραντάσιου / Σφυρή
2004: Κίτσου / Χούντα
2005: Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη
2006: Καραντάσιου / Αρβανίτη
2007: Καραντάσιου / Αρβανίτη
2008: Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη
2009: Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη
2010: Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη
2011: Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΟΙ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ / ΣΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Οι εκπλήξεις στα τελικά της Νάξου συνεχίστηκαν, καθώς οι Φερνάντο Μπιλλήρης και Μάνος Ξενάκης όχι μόνο δεν επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν πρωταθλητές, αλλά έμειναν και εκτός μεταλλίων!

Νικητές και... χάλκινοι κατακτητές οι νεαροί Μιχάλης Λαμπρινός και Χάρης Σακόγλου με 2-1 σετ (24-22, 17-21, 15-12), σε ένα συραρπαστικότατο ματς.





 

«Ήρθαμε με όρεξη για διάκριση και μας βγήκε, παρότι δεν πήγε καλά η χρονιά. Νικήσαμε τον Μάνο Ξενάκη που ως αντίπαλος αποτελούσε έξτρα κίνητρο για εμάς. Τώρα πάμε στην Πορτογαλία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 και μετά... διακοπές», σημείωσε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου ο Χάρης Σακόγλου.

Ο Μιχάλης Λαμπρινός πρόσθεσε: «Ο Μάνος είναι πρότυπο για μένα και η χαρά μου σήμερα είναι απερίγραπτη. Τα παιδιά μάλλον δεν είχαν κίνητρο. Ήταν, πως να το πω, ξενερωμένοι... Για εμάς το τουρνουά εδώ ήταν μια καλή πρόβα εν όψει των τελικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».


Απογοήτευση από την άλλη, για τους Μάνο Ξενάκη και Φερνάντο Μπιλλήρη, με τον δεύτερο να δηλώνει... «Στον αθλητισμό υπάρχουν και αυτά τα σενάρια. Είναι κάτι πάντως που εγώ δύσκολα θα μπορέσω να το διαχειριστώ. Συγχαρητήρια στα παιδιά, το άξιζαν. Δυστυχώς, όταν στραβώσει κάτι δύσκολα διορθώνεται. Όλοι ήθελαν να μας κερδίσουν. Κάναμε μια κοιλιά στην Καβάλα και νόμιζα πως τελείωσε εκεί... Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, ίσως όχι μακροπρόθεσμο, αλλά μέλλον έχει».


Ο έξι φορές πρωταθλητής Μάνος Ξενάκης παραδέχθηκε: «Το άγχος του φαβορί μάς έπνιξε. Περιμέναμε πως κάποια στιγμή θα έρθουν και οι ήττες και δυστυχώς ήρθαν σε αυτό το τουρνουά. Είμαστε απογοητευμένοι, κρίμα... Το καμπανάκι είχε χτυπήσει, αλλά τα όποια αγωνιστικά ελλαττώματα είχαμε κρυβόντουσαν στα προηγούμενα τουρνουά από το επίπεδο των άλλων ομάδων. Παρά την αποτυχία, υπάρχει καλό κλίμα και συνεχίζουμε...»

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΟΙ ΓΚΟΤΖΗ / ΝΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Η Μιμή Γκότζη και η Ντίντα Νάστου κατέκτησαν την τρίτη θέση στο πανελλήνιο Masters, νικώντας στον μικρό τελικό της Νάξου τις Βάσω Καρατζοπούλου και Χριστίνα Πασιαλή με 2-0 σετ (21-16, 21-18) μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.




«Είμαστε πολύ χαρούμενες για την τρίτη θέση και αφιερώνουμε την επιτυχία μας στην Πόλα Κίτσου. Κάναμε την αρχή στην Καβάλα, όπου πήραμε τη δεύτερη θέση και βλέπουμε πως ανεβαίνουμε κλίμακα. Έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε στο μπιτς βόλεϊ. Φέτος παίξαμε για πρώτη φορά μαζί και έτσι θα συνεχίσουμε και του χρόνου», δήλωσαν οι νικήτριες.


Για την τέταρτη θέση, η Πασιαλή σημείωσε: «Παίξαμε στο 1ο και το 2ο Masters, χωρίς προετοιμασία λόγω των πανελληνίων εξετάσεων που είχαμε. Τώρα ήρθαμε τελευταία στιγμή στη Νάξο, χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες. Ήμασταν σε καλό όμιλο, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και περάσαμε στην τετράδα, όπου οι άλλες ομάδες ήταν σαφώς πιο έτοιμες. Είμαστε μικρές και θα συνεχίσουμε για το καλύτερο».

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Ο Παύλος Κουζούνης με τον Θοδωρή Παπαδημητρίου (φωτό) έκαναν το... μπαμ στη Νάξο «πετώντας» εκτός τελικού τον εξάκις πρωταθλητή Ελλάδας, Μάνο Ξενάκη και τον συμπαίκτη του Φερνάντο Μπιλλήρη.

Ο πρώτος ημιτελικός των ανδρών στην παραλία του Αγίου Γεωργίου ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει αυτές τις τρεις ημέρες. Ο νταμπλούχος με τον Ολυμπιακό στη σάλα Κουζούνης και ο Παπαδημητρίου από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη τους με 2-0 σετ (21-19, 21-18).


Την ίδια ώρα, Μπιλλήρης / Ξενάκης, μετά από τέσσερις κατακτήσεις σε Αίγινα, Σχοινιά, Ρέθυμνο και Κεραμωτή, έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα Ελλάδας. Αυτό, αντίθετα, θα κάνουν οι Κουζούνης / Παπαδημητρίου στις 5μ.μ. (απευθείας από την ΕΤ-1) με αντίπαλο είτε τους Κοτσιλιάνο / Ζουπάνη είτε τους Λαμπρινό / Σακόγλου.
Την ευκαιρία για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος, στα τελικά της Νάξου, θα έχουν στις 5μ.μ. οι Νίκος Ζουπάνης και Γιώργος Κοτσιλιάνος, που επικράτησαν στον δεύτερο ημιτελικό των Λαμπρινού / Σακόγλου με 2-0 (21-19, 21-18).

Μετά από τρεις χαμένους τελικούς, σε Αίγινα, Σχοινιά και Ρέθυμνο, η εθνική ομάδα θα παλέψει για τον τίτλο απέναντι στους Παύλο Κουζούνη και Θοδωρή Παπαδημητρίου που νωρίτερα έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν τους Μπιλλήρη / Ξενάκη.


Να θυμίσουμε πως το ζευγάρι του τελικού αναμετρήθηκε και χθες, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων, με τους Ζουπάνη / Κοτσιλιάνο να επικρατούν των Κουζούνη / Παπαδημητρίου με 2-0 (22-20, 21-12).


***
Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος θα υπερασπιστεί τον πανελλήνιο τίτλο που κατέκτησε πέρυσι με συμπαίκτη τον Μάνο Ξενάκη στην Κεραμωτή Καβάλας.  

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Την ευκαιρία να κατακτήσουν τον πρώτο τους πανελλήνιο τίτλο θα έχουν στις 4μ.μ. (απευθείας από την ΕΤ-1) η Κατερίνα Νικολαϊδου και η Αθηνά Δηλαβέρη που προκρίθηκαν με άνεση στον τελικό της Νάξου.

Στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας, οι νικήτριες της Κεραμωτής, επιβλήθηκαν των Μιμή Γκότζη και Ντίντας Νάστου με 2-0 σετ (21-12, 21-18) δείχοντας σε καλή φόρμα... 

Τζοάννα Παπαγεωργίου και Χριστίνα Ρουμπάνη, που χθες μπήκαν... στραβά στο κυρίως ταμπλό της Νάξου, ξεπέρασαν εύκολα την ήττα τους στο πρώτο ματς, έδειξαν τις δυνατότητές τους και το απόγευμα  θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Οι δύο αθλήτριες, που... μοιράζουν τη ζωή τους μεταξύ Καλιφόρνιας και Αθήνας, νίκησαν στον δεύτερο πρωινό ημιτελικό τις Βάσω Καρατζοπούλου και Χριστίνα Πασιαλή με 2-0 (21-10, 21-17) και το απόγευμα θα παίξουν κόντρα στις Δηλαβέρη / Νικολαϊδου.
 

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ Κ-17 ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ

Κωστόπουλος Β. / Τοπαλίδης Κ. - Κουκούλης Λ. / Παναγής Κ., Κασάμπαλης / Κεσκίνης - Παϊδιαδίτης Η. / Τσιούμας Γ., Ρουσέτος Σ. / Γκένοφ Ντ. - Γιαννέλης Σ. / Κουκουλής Α. και Καρασαβίδης Β. / Τσαδήμας Θ. - Γαμβρέλης Π. / Φουντωνός Γ. είναι τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών των αγοριών στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley U17 Lipton Ice Tea Juniors 2011.

Αντίστοιχα, τα εισιτήρια στα ημιτελικά των κοριτσιών θα διεκδικήσουν οι Κοκκινάκη Ε. / Ρήγα Ε (φωτό). - Καραγκούνη / Μολδοβανίδη, Γεωργοπούλου Μ. / Οικονομοπούλου Ε. - Μάνιου Ε. / Μηλιάκη Ε., Αλβέρτη Ε. / Σκιντανένκο Ν. - Αργυροπούλου Μ. / Μπαλδώκα Ε. και Γεωργοπούλου Α. / Λισλεβάντ-Θαλασσινού Μ. - Καραμανλή Α. / Παπαδοπούλου Ζ..


Στους παίδες έχουν καταταγεί στην 9η θέση τα δίδυμα των Σπανουδάκη / Μιχελάκη, Βλάσση / Σμυρλή, Σακκά / Κανέλλου και Δεληπρίμη / Μανδηλάρη (40 βαθμούς το κάθε ζευγάρι) και στις κορασίδες οι ομάδες των Πολίτη / Σταθούλη, Κανίστρα / Σπηλιωτοπούλου, Αμοράντη / Δικαστοπούλου και Πέσλη / Κοντογιώργου (40 βαθμούς το κάθε ζευγάρι). 

Τα αποτελέσματα των ομάδων που πήραν την πρόκριση τους από το τουρνουά της Δραπετσώνας κι εκπροσωπούν την ΕΣΠΕΔΑ, είναι τα εξής:
Κοκκινάκη / Ρήγα - Πολίτη / Σταθούλη 2-0 (21-5, 21-5)
Γεωργοπούλου / Οικονομοπούλου - Πεσλή / Κοντογιώργου 2-0 (21-12, 21-10)
Κοκκινάκη / Ρήγα - Καραμανλή / Παπαδοπούλου 2-0 (21-8, 21-5)
Γεωργοπούλου / Οικονομοπούλου - Αργυροπούλου / Μπαλδώκα 2-0 (22-20, 21-16)
Και οι δύο ομάδες κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλο τους και αύριο αγωνίζονται στα προημιτελικά, με τις εξής αντίπαλους:
Κοκκινάκη / Ρήγα - Καραγκούνη / Μολδοβανίδη
Γεωργοπούλου / Οικονομοπούλου - Μανιού / Μηλάκη

Αντίθετα οι Δεληπρίμης / Μανδηλάρης με δύο ήττες αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Τα αποτελέσματα τους:
Γαμβρέλης / Φουντωτός - Δεληπρίμης / Μανδηλάρης 2-1 (21-12, 20-22, 15-10)
Κασαμπαλής / Κεσκινής - Δεληπρίμης / Μανδηλάρης 2-1 (25-23, 21-23, 15-9) 

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ BLUES CLUB

blues club - Πανόρμου
drapetsona-manos.blogspot.com
 


ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Ένας πόντος έβαλε τις Μιμή Γκότζη και Ντίντα Νάστου στα ημιτελικά της Νάξου και ένας πόντος κράτησε εκτός τις Μαρία Παπαδάκη και Άννα Φωτεινού, παρότι οι τελευταίες επικράτησαν στο μεταξύ τους ματς!

Στην παραλία Αγίου Γεωργίου, όπου την Κυριακή το απόγευμα (16.00, ΕΤ-1) θα γνωρίζουμε τις νέες πρωταθλήτριες Ελλάδας, είχαμε τριπλή ισοβαθμία στον Α΄ όμιλο, με τις Τζοάννα Παπαγεωργίου και Χριστίνα Ρουμπάνη (φωτό), παρά την πρωινή τους ήττα, να κατακτούν την πρωτιά και την πρόκριση στην 4άδα χωρίς άγχος.


Κι αυτό γιατί στην τριπλή ισοβαθμία, είχαν το πάνω χέρι. Το... θρίλερ παίχθηκε για τη δεύτερη θέση του ομίλου και το τελευταίο εισιτήριο στα ημιτελικά. Εκεί, Γκότζη / Νάστου χαμογέλασαν καθώς για έναν πόντο είχαν καλύτερο συντελεστή απέναντι στις Παπαδάκη / Φωτεινού, που ναι μεν κέρδισαν, αλλά τελικά αποκλείστηκαν!


Στον Β΄ όμιλο, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Εκεί, το φαβορί των Δηλαβέρη / Νικολαϊδου πήρε τρεις νίκες και την πρωτιά, ενώ τις ακολούθησαν οι... ρεζέρβες Καρατζοπούλου / Πασιαλή, που μπήκαν στο ταμπλό μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων ομάδων.
 
Β' όμιλος (30/7)
Γήπεδο 1, 10:30 Μ. Παπαδάκη / Α. Φωτεινού - Β. Λιάκου / Δ. Νικολακοπούλου 2-0 (21-13, 21-12)
Γήπεδο 1, 11:15 Μ. Γκότζη / Ντ. Νάστου - Τζ. Παπαγεωργίου / Χρ. Ρουμπάνη 2-1 (21-18, 10-21, 15-13)
Γήπεδο 1, 15:00 Μ. Παπαδάκη / Α. Φωτεινού - Τζ. Παπαγεωργίου / Χρ. Ρουμπάνη 0-2 (09-21, 21-23)
Γήπεδο 1, 15:45 Μ. Γκότζη / Ντ. Νάστου - Β. Λιάκου / Δ. Νικολακοπούλου 2-0 (21-10, 21-15)
Γήπεδο 2, 18:00 Τζ. Παπαγεωργίου / Χρ. Ρουμπάνη - Β. Λιάκου / Δ. Νικολακοπούλου 2-0 (21-10, 21-13)
Γήπεδο 1, 18:00 Μ. Παπαδάκη / Α. Φωτεινού - Μ. Γκότζη / Ντ. Νάστου 2-1 (23-21, 14-21, 15-09)

Βαθμολογία
1 Τζ. Παπαγεωργίου / Χρ. Ρουμπάνη 5 (5-2, 138-99)
2 Μ. Γκότζη / Ντ. Νάστου 5 (5-3, 137-129)
-------------------------------------------------------------------
3 Μ. Παπαδάκη / Α. Φωτεινού 5 (4-3, 124-118)
4 Β. Λιάκου / Δ. Νικολακοπούλου 3 (0-6, 73-126)


Στα ημιτελικά της Κυριακής (10.00 και 10.45) τα ζευγάρια θα διασταυρωθούν ως εξής: Α. Δηλαβέρη / Κ. Νικολαϊδου - Μ. Γκότζη / Ντ. Νάστου και Τζ. Παπαγεωργίου / Χρ. Ρουμπάνη - Β. Καρατζοπούλου / Χρ. Πασιαλή.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Α' όμιλος (30/7)
Γήπεδο 1, 09:00 Α. Δηλαβέρη / Κ. Νικολαϊδου - Σ. Σούλη / Π. Σούλη 2-0 (21-12, 21-17)
Γήπεδο 1, 09:45 Γ. Κυρανάκου / Θ. Χριστοφόρου - Β. Καρατζοπούλου / Χρ. Πασιαλή 1-2 (21-19, 16-21, 11-15)
Γήπεδο 1, 13:30 Α. Δηλαβέρη / Κ. Νικολαϊδου - Β. Καρατζοπούλου / Χρ. Πασιαλή 2-0 (21-15, 21-09)
Γήπεδο 1, 14:15 Γ. Κυρανάκου / Θ. Χριστοφόρου - Σ. Σούλη / Π. Σούλη 2-1 (21-12, 16-21, 15-11)
Γήπεδο 2, 17:00 Β. Καρατζοπούλου / Χρ. Πασιαλή- Σ. Σούλη / Π. Σούλη 2-1 (17-21, 21-15, 15-13)
Γήπεδο 1, 17:00 Α. Δηλαβέρη / Κ. Νικολαϊδου - Γ. Κυρανάκου / Θ. Χριστοφόρου 2-0 (21-09, 21-15)

Βαθμολογία

1 Α. Δηλαβέρη / Κ. Νικολαϊδου 6 (6-0, 126-77)
2 Β. Καρατζοπούλου / Χρ. Πασιαλή 5 (4-4, 132-139)
----------------------------------------------------------------------------
3 Γ. Κυρανάκου / Θ. Χριστοφόρου 4 (3-5, 124-141)
4 Σ. Σούλη / Π. Σούλη 3 (2-6, 122-147)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Α' όμιλος (30/7)
Γήπεδο 2, 12:00 Μ. Λαμπρινός / Χ. Σακόγλου - Δ. Σπίγγος / Μ. Φουστέρης 2-0 (21-14, 21-17)
Γήπεδο 1, 12:00 Φ. Μπιλλήρης / Μ. Ξενάκης - Κ. Αργυρακάκης / Α. Γκόρτσανιουκ 2-0 (21-16, 21-19)
Βαθμολογία
1 Φ. Μπιλλήρης / Μ. Ξενάκης (φωτό) 6 (6-0), 126-86)
2 Μ. Λαμπρινός / Χ. Σακόγλου 5 (4-2), 111-101)
-----------------------------------------------------------------------------
3 Κ. Αργυρακάκης / Α. Γκόρτσανιουκ 4 (2-5), 117-130)
4 Δ. Σπίγγος / Μ. Φουστέρης 3 (1-6), 101-138)

Β' όμιλος (30/7)
Γήπεδο 2, 12:45 Γ. Μαμάης / Κ. Ποθητάκης - Κ. Κοτζαμπάσης / Μ. Κοτζαμπάσης 2-0 (21-14, 21-15)
Γήπεδο 1, 12:45 Ν. Ζουπάνης / Γ. Κοτσιλιάνος - Π. Κουζούνης / Θ. Παπαδημητρίου 2-0 (22-20, 21-12)
Βαθμολογία
1 Ν. Ζουπάνης / Γ. Κοτσιλιάνος 6 (6-0), 132-105)
2 Π. Κουζούνης / Θ. Παπαδημητρίου 5 (4-2), 116-93)
----------------------------------------------------------------------------
3 Γ. Μαμάης / Κ. Ποθητάκης 4 (2-4), 103-114)
4 Κ. Κοτζαμπάσης / Μ. Κοτζαμπάσης 3 (0-6), 91-126)

Ημιτελικά (31/7)
Γήπεδο 1, 11:30 Φ. Μπιλλήρης / Μ. Ξενάκης - Π. Κουζούνης / Θ. Παπαδημητρίου
Γήπεδο 2, 12:15 Ν. Ζουπάνης / Γ. Κοτσιλιάνος - Μ. Λαμπρινός / Χ. Σακόγλου
 

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Β' όμιλος (29/7)
Γήπεδο 1, 14:30 Ν. Ζουπάνης / Γ. Κοτσιλιάνος (φωτό) - Κ. Κοτζαμπάσης / Μ. Κοτζαμπάσης 2-0 (25-23, 21-15)
Γήπεδο 1, 13:40 Π. Κουζούνης / Θ. Παπαδημητρίου - Γ. Μαμάης / Κ. Ποθητάκης 2-0 (21-14, 21-12)
Γήπεδο 1, 17:20 Π. Κουζούνης / Θ. Παπαδημητρίου - Κ. Κοτζαμπάσης / Μ. Κοτζαμπάσης 2-0 (21-12, 21-12)
Γήπεδο 1, 18:10 Ν. Ζουπάνης / Γ. Κοτσιλιάνος - Γ. Μαμάης / Κ. Ποθητάκης 2-0 (21-15, 22-20)

Βαθμολογία
1 Π. Κουζούνης / Θ. Παπαδημητρίου 4 (4-0)
2 Ν. Ζουπάνης / Γ. Κοτσιλιάνος 4 (4-0)
3 Κ. Κοτζαμπάσης / Μ. Κοτζαμπάσης 2 (0-4)
4 Γ. Μαμάης / Κ. Ποθητάκης 2 (0-4)

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Α' όμιλος (29/7)
Γήπεδο 1, 12:00 Φ. Μπιλλήρης / Μ. Ξενάκης (φωτό) - Δ. Σπίγγος / Μ. Φουστέρης 2-0 (21-13, 21-11)
Γήπεδο 1, 12:50 Κ. Αργυρακάκης / Α. Γκόρτσανιουκ - Μ. Λαμπρινός / Χ. Σακόγλου 0-2 (10-21, 18-21)
Γήπεδο 1, 15:30 Φ. Μπιλλήρης / Μ. Ξενάκης - Μ. Λαμπρινός / Χ. Σακόγλου 2-0 (21-16, 21-11)
Γήπεδο 1, 16:20 Κ. Αργυρακάκης / Α. Γκόρτσανιουκ - Δ. Σπίγγος / Μ. Φουστέρης 2-1 (21-18, 18-21, 15-07)

Βαθμολογία
1 Φ. Μπιλλήρης / Μ. Ξενάκης 4 (4-0)
2 Μ. Λαμπρινός / Χ. Σακόγλου 3 (2-2)
3 Κ. Αργυρακάκης / Α. Γκόρτσανιουκ 3 (2-3)
4 Δ. Σπίγγος / Μ. Φουστέρης 2 (1-4)

ΠΑΓΚΟΣΜΙA ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η εθνική γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στον τελικό της Σαγκάης νίκησε 9-8 την Κίνα.

Αυτή η ομάδα δεν έχει σχέση με... κινέζικα προϊόντα. Είναι πέρα για πέρα αυθεντική! Και παγκόσμια πρωταθλήτρια! Η εθνική γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε μια επιτυχία άνευ προηγουμένου στον ελληνικό αθλητισμό.

Η εθνική γυναικών επικράτησε 9-8 της οικοδέσποινας Κίνας στον τελικό της Σαγκάης. Επόμενος στόχος για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση είναι το προ-ολυμπιακό τουρνουά, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ακόμα μια επιτυχία.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Κική Λιόση, η Γιούλη Λαρά, η Άντι Μελιδώνη, η Σταυρούλα Αντωνάκου, η Άλκηστη Αβραμίδου, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Αγγελική Γερόλυμου, η Αλεξάδρα Ασημάκη, η Χριστίνα Τσουκαλά, η Έλενα Κούβδου, η Ηλέκτρα Ψούνη, η Ελένη Γουλά.

Οι τέσσερις πρώτες είχαν ανέβει και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και μαζί με τις υπόλοιπες (με εξαίρεση τη Γουλά, στη θέση της οποίας βρισκόταν η μεγάλη απούσα Μαρία Τσουρή) είχαν κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Είχε μεσολαβήσει η πρώτη θέση στο World League του Κίρισι.


Ποτέ ξανά η ελληνική αποστολή δεν είχε τέτοια παρουσία σε μια μεγάλη διοργάνωση. Δύο χρυσά (στο πόλο και στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης με τον Σπύρο Γιαννιώτη) και ένα χάλκινο (από τη Μαριάννα Λυμπερτά στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης) είναι ο ελληνικός απολογισμός. Ξεπέρασε με το παραπάνω τις εμφανίσεις στο παγκόσμιο του Μόντρεαλ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ελληνίδες δεν... φοβήθηκαν την έδρα (και ό,τι αυτό συνεπάγεται). Πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν να προηγούνται με διαφορά τριών γκολ (5-2) στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Οι Κινέζες που έκαναν μεγάλες εμφανίσεις σε αυτή τη διοργάνωση, δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν στα τρία γκολ (7-5) με τη Γουάνγκ 3:05 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Το γκολ της αποφασιστικής και σήμερα, Αλεξάνδρας Ασημάκη στον παίκτη παραπάνω επανέφερε τη διαφορά στο... μαξιλαράκι των τριών τερμάτων.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Κινέζες τα έδωσαν όλα. Το απίστευτο γκολ της Κικής Λιόση τους χάλασε τα όνειρα κι ας απέμεναν επτά λεπτά για το μεγάλο φινάλε. Δύο τέρματα από τη Σονγκ και τη Σουν πρόσθεσαν άγχος στην ελληνική ομάδα. Έως εκεί!  Η Κίνα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2013 στη Βαρκελώνη για να πάρει εκδίκηση.

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία που νίκησε 8-7 την Ιταλία.


Water polo - Greece vs China 9-8 Shanghai 2011 by patagooos


Δύο Ελληνίδες στην κορυφαία 7άδα

Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ανέδειξαν πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά την Κινέζα Χουανχουάν Μα που ήταν "φάντασμα" στον τελικό. Η τερματοφύλακας Έλενα Κούβδου και η Αντιγόνη Ρουμπέση συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης μαζί με την Κινέζα Σουν Γιατίνγκ, τη Ρωσίδα Εκατερίνα Προκόφιεβα, την Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπιανκόνι και την Ισπανίδα πρώτη σκόρερ (με 25 γκολ) Μπλάνκα Χιλ.



Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1.

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΚΙΝΑ (Τζανε): Λιου 2, Γουάνγκ 2, Τενγκ, Χε, Σονγκ, Σουν.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μελιδώνη, Λιόση, Μανωλιουδάκη.
Έπαιξαν επίσης οι Κούβδου, Τσουκαλά, Ψούνη, Αβραμίδου, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά.
sport24.gr


ΣΤΗΝ 9η ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ-20 ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Την 9η θέση κατέλαβαν στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Κ-20, που διεξάξεται στο Τελ Αβίβ, οι κύπριες πρωταθλήτριες Κωνσταντίνου / Αγγελοπούλου (Νο10) μετά τη σημερινή τους ήττα από τις Vergé-Dépré / Egger SUI [Νο19] με 2-1 (21-19, 19-21, 15-12).

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1925...

1925: Γεννήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, διακεκριμένος έλληνας συνθέτης από τη Χίο.
Πηγή: sansimera.gr

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΤΗΝ 17η ΘΕΣΗ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ ΣΤΟ ΣΤΑΡΕ ΓΙΑΜΠΛΟΝΚΙ

Ολοκληρώθηκε η πορεία των Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (No18) στο Γκραν Σλαμ της Πολωνίας.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες ηττήθηκαν πολύ εύκολα απ' τις Ισπανίδες Λιλιάνα / Βακερίθο (No13) με 2-0 σετ ( 21-13, 21-10) σε 29'.


Οι Ισπανίδες είχαν αποκλείσει την ελληνική ομάδα και στο Παγκόσμιο της Ρώμης.


Εκτός απροόπτου, λοιπόν, Βίκυ και Μαρία θα είναι στη Νάξο για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. 
beachvolleynews.gr 
 

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Το νικηφόρο σερί των Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-20 στο Τελ Αβίβ σταμάτησε απ' τις Κοτσιόλεκ/Μπάραν.

Οι Κύπριες πρωταθλήτριες ηττήθηκαν απ' τις Πολωνέζες με 2-1 σετ (16-21, 21-15, 15-6) και πλέον θα χρειαστούν άλλα 3 ματς για να μπουν στην 4άδα.


Ο επόμενος τους αγώνας θα είναι αύριο στις 14:30 κόντρα στις νικήτριες της αναμέτρησης Σόρια / Λομπάτο ΙΣΠΑΝΙΑ [12] - Βερζέ Ντεπρέ /Εγγέρ ΕΛΒΕΤΙΑ [19]. 
beachvolleynews.gr 

ΝΤΕΙΡΤΟΥ ΝΤΑΣΚΑΛΕ...ΝΤΕΙΡΤΟΥ

Ζωγραφίζει το γυφτάκι μια μύγα στον πίνακα. Την βλέπει ο δάσκαλος και νομίζει ότι ήταν αληθινή αφού ήταν τέλεια ζωγραφισμένη. Προσπαθεί να την διώξει, τη βαράει με το χάρακα αλλά αυτή εκεί, ακάθεκτη. Μόνο αφού άρχισαν να γελάνε τα παιδιά, κατάλαβε ότι κάτι τρέχει. Παρατηρώντας την καλύτερα λοιπόν, διαπιστώνει ότι είναι....
ζωγραφιά.
-Ποιός έκανε αυτή την τέλεια ζωγραφιά;
-Εγκώ ντάσκαλο, λέει το γυφτάκι.
-Μπράβο αγόρι μου! Τέλεια ζωγραφιά. Αύριο πες του πατέρα σου να έρθει, θέλω να του μιλήσω.Την επόμενη μέρα πάει ο μπαμπάς.
-Συγχαρητήρια κύριέ μου. Ο γιος σας έχει πραγματικό ταλέντο...
-Ντείρτου ντάσκαλε... Ντείρτου...
-Μα καλά! Εγώ σας λέω ότι το παιδί έχει ένα σπάνιο χάρισμα..
-Βρε ντείρτου που σε λέω. Ντείρτου.
-Μα ακούστε. Εχθές ζωγράφισε μια μύγα στον πίνακα, τόσο τέλεια που την πέρασα για αληθινή.
-Ντείρτο πολύ σε λέω. Ξέρω... Ξέρω. Τις προάλλες ζωγκράφισε ένα μ##νί στη σόμπα. Παππούς έκαψε γκλώσσα του και εγκώ τσουτσούνα μου. Ντείρτου που σε λέω...!

ksipnistere.blogspot.com
Πηγή: poliasteio.blogspot.com

ΑΗΤΤΗΤΕΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Άλλη μια νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι Αγγελοπούλου (φωτό) / Κωνσταντίνου (Νο10) στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Κ- 20 που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ. 
Στον 1ο γύρο, αντιμετώπισαν τις Sinnema-Hullegie NED [Νο5], τις οποίες και κέρδισαν με 2-0 (21-18, 21-13) σε 37΄. 
Για το 2ο γύρο, θα αντιμετωπίσουν τις Kociolek-Baran POL [Νο23] αγώνας που θα ξεκινήσει στις 18:50.
Με νίκη τους, θα αντιμετωπίσουν αύριο τη νικήτρια του αγώνα Behrens / Seyfferth GER [Νο24] -  Dumbauskaite / Povilaityte LTU [20].

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Κ-20

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση του 1ου γύρου, στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Κ-20 στο οποίο συνεχίζουν να μετέχουν οι κύπριες πρωταθλήτριες Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου, όχι όμως οι ελληνίδες Μαγκανάρη / Μεθενίτη, οι οποίες με συνολικό απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες αποκλείστηκαν.
Αντίπαλες των Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου (Νο10) κληρώθηκαν οι Sinnema-Hullegie NED [Νο5]. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:50. 

ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΣΤΟ ΣΤΑΡΕ ΓΙΑΜΠΛΟΝΚΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο18) παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο νίκησαν 2-0 σετ (21-17, 24-22) τις Ελβετίδες  Χάντριχ / Φόρερ(Νο31) και προκρίθηκαν ως τρίτες απο τον δεύτερο όμιλο στην πρώτη φάση μονού αποκλεισμού.

Δεύτερες ή τρίτες ελάχιστη σημασία έχει αφού η συνέχεια θα κριθεί τόσο στην κλήρωση, όσο και στο δικό τους καλό πρόσωπο.


Επόμενος αγώνας τους απόψε στις 18.00. Σε λίγο η κλήρωση. 
beachvolleynews.gr 

ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Μετά τις Σλοβάκες και τις Ισραηλινές, ήρθε η σειρά για της Πολωνέζες να γνωρίσουν την ήττα απ' τις Κύπριες πρωταθλήτριες Αγγελοπούλου (φωτό) / Κωνσταντίνου (No10) στο Τελ Αβίβ.

Μαριώτα και Μανωλίνα επικράτησαν των Ολέξι / Κοζίνσκα (No3) με 2-0 σετ (21-14, 21-14), τερμάτισαν πρώτες στο Γ' όμιλο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-20,  και πλέον περιμένουν με άγριες διαθέσεις τις αντίπαλες τους στην επόμενη φάση. 
beachvolleynews.gr 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΜΑΓΚΑNAΡΗ / ΜΕΘΕΝΙΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Οι Γερμανίδες Μπέχλεν/ Κρεμπς (No2) αποδείχθηκαν πολύ δυνατές αντίπαλοι για την ελληνική ομάδα των Μαγκανάρη / Μεθενίτη (No11) οι οποίες σημείωσαν σήμερα τη δεύτερη τους ήττα.

Στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του Β' ομίλου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-20 που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ, Πηγιάννα και Μαρικρίστα ηττήθηκαν  με 2-0 σετ (21-16, 21-10) απ' τις Γερμανίδες.


Έτσι, με συνολικό απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες, τα κορίτσια τερματίζουν στην 3η θέση του ομίλου. 
beachvolleynews.gr 

ΡΙΧΑΡΔΟΣ Ο Γ΄ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ ΣΠΕΙΣΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Ο Σαμ Μέντες, στo πλαίσιο του Bridge Project, επιστρέφει στο θέατρο για να σκηνοθετήσει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Old Vic, Κέβιν Σπέισι, στον Ριχάρδο Γ΄. Οι δύο καλλιτέχνες συναντώνται εκ νέου στο διατλαντικό αυτό εγχείρημα για πρώτη φορά μετά την ταινία American Beauty, που χάρισε και στους δύο τα βραβεία BAFTA και Όσκαρ. 



Ο θίασος επανδρώνεται και πάλι με κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς ηθοποιούς και ξεκινά μια διεθνή περιοδεία προτού καταλήξει στη σκηνή του BAM στη Νέα Υόρκη.



O Σαμ Μέντες, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Donmar Warehouse επί μία δεκαετία, έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις στο Βασιλικό Σαιξπηρικό Θέατρο, στο Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας, στο Γουέστ Εντ και το Μπρόντγουεϋ. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ταινίες Ο δρόμος της απώλειας και Ο δρόμος της επανάστασης.



Ο Κέβιν Σπέισι, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις του Old Vic Inherit the Wind, Speed-the-Plow, A Moon for the Misbegotten και Ριχάρδος Β΄.



Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Πρωταγωνιστεί ο
Κέβιν Σπέϊσι

Σκηνοθεσία
Σαμ Μέντες  
Σκηνικά: Tom PiperΚοστούμια: Catherine ZuberΦωτισμοί: Paul PyantΠροβολές: Jon DriscollΉχος: Gareth FryΜουσική: Mark BennettΜουσική διεύθυνση: Curtis MooreΔιδασκαλία σκηνών μάχη: Terry KingΚαλλιτεχνικός συνεργάτης: Gaye Taylor UpchurchΔιανομή: Maggie Lunn & Daniel Swee 

Ηθοποιοί

Maureen Anderman, Stephen Lee Anderson, Jeremy Bobb,  Nathan Darrow, Zands Duggan, Jack Ellis, Haydn Gwynne, Chuk Iwuji, Isaiah Johnson, Gemma Jones, Andrew Long, Katherine Manners, Curtis Moore, Howard W Overshown, Simon Lee Phillips, Gary Powell, Michael Rudko, Annabel Scholey, Kevin Spacey, Gavin Stenhouse, Hannah Stokely, Hugh Wilkinson

*Παραλαβή εισιτηρίων
Παρακαλούμε διαβάστε πατώντας εδώ: http://www.culturenow.gr/festivals/Bridge_Project_-_Ριχάρδος_Γ:_ενημέρωση_για_την_παραλαβή_των_εισιτηρίων.html την ανακοίνωση σχετικά με την παραλαβή των εισιτηρίων.

Info

Τοποθεσία Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου
Ημερομηνία 29-31 Ιουλίου 2011, 21:00
Πληροφορίες http://www.greekfestival.gr/
Τιμές εισιτηρίων 50€ (VIP), 40€ (Ζώνη Α), 30€ (Ζώνη Β), 20€ (Άνω Διάζωμα), 15€ (Φοιτητικό - Ζώνη Β),  10€ (Φοιτητικό - Άνω Διάζωμα, ΑΜΕΑ)

MUSIC AND CULTURAL FESTIVAL 2011 ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Μια σπουδαία και μεγαλόπνοη προσπάθεια ξεκινά με το Music and Cultural Festival `11, στην πανέμορφη περιοχή της Φολόης, στο χωριό Κούμανι Αρχαίας Ολυμπίας δίπλα στο αρχαίο δρύινο δάσος της Φολόης (έκτασης 218 τ.χλμ.) και στους ναούς του Πάνα και της Άρτεμις., που φιλοδοξεί από τη πρώτη του διοργάνωση να αποτελέσει το μεγαλύτερο πολυ-φεστιβάλ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα! 3 σκηνές, 250 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, 8 είδη μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα δρώμενα, σε συνδυασμό με την απίστευτη τοποθεσία δίπλα στο σπάνιο δάσος της Φολόης.

Η τοποθεσία, το μοναδικό επίπεδο δάσος στην Ελλάδα, είναι ιδανική για φεστιβάλ και κατασκήνωση, ενώ προσφέρει μία φανταστική εμπειρία λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας η Φολόη θεωρούταν κατοικία Κενταύρων, νυμφών και νεράιδων, ενώ πήρε το όνομά της από τον Κένταυρο Φόλο, ο οποίος φυλούσε το κρασί που είχε χαρίσει ο θεός Διόνυσος στους Κενταύρους.


27 Ιουλίου με 1η Αυγούστου, να τονίσουμε εδώ βέβαια ότι το camping ξεκινά από τις 25/7 και λήγει στις 2/8, λοιπόν το κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσα από 3 διαφορετικά stages να ζήσει μια ανεπανάληπτη μουσική-πνευματική-καλλιτεχνική εμπειρία. Rock, Ska, Ethnic, Ambient, Trance αλλά και workshops, θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ κι όχι μόνο θα κυριαρχήσουν για μια εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία.


Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει πολλά μουσικά είδη όπως ethnic, reggae, world, ambient, dubstep, drum&bass, house, progressive και psy trance, από διεθνής και εγχώριους καλλιτέχνες όπως οι Ozric Tentacles, Zion Train, Patchanca, One Drop Forward, Fundracar, Zen Garden, Palyrria soundsystem, Burger Project, Broken Note, King Cannibal, Distance, Terror Danjah, Anstam, Maztek, Tristan, Kox Box, Symphonix, Scorb, Dick Trevor, Psymmetrix, Apex, Sensient, Ekaros, Nocturnal, Future Signal, Dose, Harris Funxion, Disphonia, Kernelcoremode, Ekelos, Fleck, Anna Mystic κ.α.


Το Festival θ’ ανοίξουν οι σπουδαίοι Ozric Tentacles, η πρωτοποριακή μπάντα των 90’s. Fusing jazz-rock, hard-rock και acid-rock σε ένα ενεργητικό, επιδέξιο, ποικιλόμορφο ήχο, μια σύνθεση φιλόδοξη και φυσική ταυτόχρονα. Οι Ozric Tentacles έχουν ατακτήσει τη μελωδική επινοητικότητα της κλασικής μουσικής, την ευφράδεια της jazz-rock και την ώθηση της hard-rock. Tη βραδιά θα κλέισουν οι Burger Project, που ανακατεύουν συνέχεια το "πατάρι" των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς. Με αχαλίνωτο ρυθμό και πολύ χιούμορ, η ξέφρενη μπάντα ανασύρει συνέχεια διαμάντια - από το κλασσικό rock ως το punk και από τη disco ως την country- και τα διασκευάζουν: Led Zeppelin, Doors, Iggy Pop, Queen, Clash, Thin Lizzy, Alice Cooper, Godfathers, White Stripes, Ramones, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones και πάει λέγοντας.


Επίσης θα απολαύσουμε συγκροτήματα όπως οι Δανοί Patchanka, που έρχονται με αποστολή να γκρεμίσουν τα πολιτιστικά όρια και να μοιράσουν χαρά. Μιλούν με τη μουσική. Το μουσικό τους ταξίδι σε πηγαίνει σε διάφορες ηπείρους και στο σακίδιό τους μεταφέρουν στοιχεία ska, punk, Balkan, Reggae μουσική.


Οι PALYRRIA soundsystem που θα γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ) και θα πλημμυρίσουν τις καρδιές μας  με τους αρχαϊκούς και ταυτόχρονα φουτουριστικούς ρυθμούς τους. Προετοιμαστείτε για μια ξέφρενες καταστάσεις υπό τους ήχους των “Pyrovasia 1208”, “Karsilamas”, “Ikariotikos” κ.α.


Τους φερέλπιδες και πολύ αξιόλογους Fundracar, την εκρηκτική 8-μελή reggae punk κολεκτίβα με το όνομα, ένα από τα καλύτερα reggae group στη χώρα μας. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μουσικών αντιλήψεων, με έμφαση στην dub rock και ganja funk αισθητική. Στίχοι που περιγράφουν καταστάσεις με μια σουρεαλιστική, αλλά βιωματική, προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας, μουσική που ξεπερνάει σύνορα, στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτι για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.


Παράλληλα με τη μουσική είναι προγραμματισμένα διάφορα πολιτιστικά και ενημερωτικά δρώμενα που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, performances και workshops ηλεκτρονικής μουσικής. Αναπόσπαστο στοιχείο του φεστιβάλ θα είναι η ενημέρωση των επισκεπτών γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, γύρω από την οικολογία και την βιοποικιλότητα της περιοχής, καθώς γύρω από χρήσιμες συμβουλές για υπεύθυνη διασκέδαση και διαβίωση μέσα στη φύση.


Το MCF δεσμεύεται να διατηρήσει και να προστατέψει το μοναδικό οικοσύστημα της Φολόης και να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των επισκεπτών. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα (μείωση σπατάλης ενέργειας και χρήση ΑΠΕ, μείωση- επαναχρησιμοποίηση- κομποστοποίηση- ανακύκλωση απορριμμάτων, ορθολογική χρήση νερού, κ.α.) και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τη τοπική κοινωνία. Για το σκοπό αυτό μια ομάδα ειδικών για τη βιωσιμότητα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με μια ομάδα εθελοντών, ένα αναλυτικό πλάνο περιβαλλοντικής διαχείρισης.


Music and Cultural Festival 2011

Ozric Tentacles [INTRO WED 27TH OF JULY]
Burger Project [OUTRO WED 27TH OF JULY]
Distance | King Cannibal | Tristan | Kox Box | Absolum talamasca | Sensient | Giuseppe
Zion Train | Patchanka | PALYRRIA Soundsystem |
1drop forward | Broken Note | Fundracar

Μεταφορά

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού σχεδίου για το Φεστιβάλ στην Ολυμπία, η διοργάνωση θα παρέχει λεωφορεία για την μεταφορά του κόσμου απ ευθείας από το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην είσοδο του φεστιβάλ, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην μείωση των ρύπων και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα εξοικονόμηση γίνεται και για την τσέπη σας και η μεταφορά σας καθίσταται ασφαλέστερη ιδίως από την Θεσσαλονίκη όπου το ταξίδι είναι πολύωρο.
 

Αθήνα - Δρομολόγια
Αναχώρηση: 26-27-29-30/7
Επιστροφή: 31/7 – 1-2/8

Τιμή:
30€ Απλό
55€ Mε επιστροφή
 
Θεσσαλονίκη - Δρομολόγια
Αναχώρηση: 26/7 & 29/7
Επιστροφή: 31/7 - 1/8 & 2/8
Τιμή:
70€ Απλό
100€ Mε επιστροφή

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΤΑΣΗ PARKING ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Info

Τοποθεσία Κούμανι Αρχαίας Ολυμπίας δίπλα στο αρχαίο δρύινο δάσος της Φολόης
Ημερομηνία 27 Ιουλίου με 1η Αυγούστου 2011
Πληροφορίες http://www.musicandculture.gr/ , Τηλ.: 210-8617941
Τιμές/Προπώληση εισιτηρίων Εισιτήριο εισόδου: 130€
Ημερήσιο εισιτήριο: 30€ (24h από 15.00 εως 15.00)
Παρασκευή έως Δευτέρα: 80€
Σάββατο έως Δευτέρα: 60€

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΟΙ PRIMAL SCREAM ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου οι Primal Scream θα μας παρουσιάσουν ένα δίωρο show, με ολόκληρο το Screamadelica, αλλά και ένα best-of set από την καριέρα τους.

 Από την ανακοίνωσή της, μπήκε αμέσως στην ατζέντα με τις συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις: οι Primal Scream θα παρουσιάσουν ολόκληρο το άλμπουμ τους “Screamadelica” στις 17 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Ο αριστουργηματικός δίσκος φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την κυκλοφορία του και οι διακρίσεις που συνεχίζει να κερδίζει επιβεβαιώνουν την ποιότητά του και την αντοχή του στον χρόνο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, το φετινό βραβείο για το Καλυτερο Κλασικό Άλμπουμ του περιοδικού Mojo που μόλις κέρδισε το “Screamadelica”.
Την συναυλία των Primal Scream θα ανοίξουν οι Mechanimal, το συγκρότημα που έχει ιντριγκάρει τα ψαγμένα blogs και media της χώρας με τον μινιμαλιστικό, μυστηριακό ηλεκτρονικό ήχο του. Ο Γιάννης Παπαϊωάννου (aka ION) και ο Freddie F θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά υλικό από τον επερχόμενο δίσκο τους, με την συνοδεία full live μπάντας.
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
Ιερά Οδός (Ιερά Οδός 18-20)
PRIMAL SCREAM
perform “SCREAMADELICA”
“We wanna be free and we wanna have a party”
Εισιτήρια
30 και 35 Ευρώ στο www.ticketarena.gr και τα καταστήματα Public και Tickethouse.
Πληροφορίες: 210 9611118 και www.detoxevents.gr
Επικοινωνία με media: Σταύρος Στριλιγκάς, www.myspace.com/pragency
news247.gr

ΜΟΝΑΚΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Πολυτελή γιοτ από όλον τον κόσμο αραγμένα στη μαρίνα, «πεντάστερα» ξενοδοχεία γεμάτα από εύπορους τουρίστες και χιλιάδες οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού να κατακλύζουν τις κερκίδες παρακολουθώντας κορυφαίους πιλότους να οδηγούν τα μονοθέσιά τους μέσα στην πόλη. Αυτή η περιγραφή φέρνει στο μυαλό το γκραν πρι του Μονακό, δεν αποκλείεται όμως να είναι και μια εικόνα από το μέλλον του Πειραιά, αν υλοποιηθεί η πρόταση για χωροθέτηση πίστας Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα!

Το ριζοσπαστικό σχέδιο φέρει την ονομασία ΔΙΕΛΠΙΣ (Διεκδίκηση Ελληνικής Πίστας) και σύμφωνα με τους ανθρώπους που το στηρίζουν, δεν πρόκειται για ουτοπική ιδέα αλλά για πραγματοποιήσιμη πρόταση που υπόσχεται να αναβαθμίσει τόσο τη Δραπετσώνα όσο και το γειτονικό Κερατσίνι. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προτάσεις για δημιουργία πίστας F1 εκ του μηδενός σε περιοχές όπως η Χαλανδρίτσα Αχαΐας και το Ελληνικό, η ΔΙΕΛΠΙΣ προβλέπει τη χωροθέτηση της πίστας κατά 70% σε ήδη υπάρχουσα οδοποιία και στο λιμάνι του Πειραιά.
Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι δεν θα παραμείνει θεωρητική σκέψη αλλά θα κατατεθεί ως συγκεκριμένη μελέτη στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και μάλιστα τον προσεχή Σεπτέμβριο!
 
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της ΔΙΕΛΠΙΣ είναι το πράσινο φως από τη FIA και τον ισχυρό άνδρα της F1 Μπέρνι Εκλεστοουν, και φυσικά η εύρεση ιδιωτών επενδυτών. Μόνο για την πίστα απαιτούνται περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος των έργων είναι πολύ μεγαλύτερο. Φυσικά, απαιτείται η συμφωνία των ΔΕΚΟ και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων (Εθνική Τράπεζα, ΟΛΠ, ΕΛ.ΠΕ., ΑΓΕΤ Ηρακλής κ.ά.) που έχουν την κυριότητα της γης ή οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή.
 
«ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
«Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο φορέα εκμετάλλευσης» αναφέρει σχετικά στην «Espresso της Κυριακής» ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής, που αισιοδοξεί ότι οι εταιρείες θα συμφωνήσουν τελικά σ' αυτήν την πρόταση ανάπλασης και εκμετάλλευσης. «Μέχρι τώρα η ΑΓΕΤ Ηρακλής έλεγε “εγώ κάνω δραστηριότητες εκεί και κατά συνέπεια δεν συζητώ οποιοδήποτε σχέδιο ανάπλασης”. Εδώ και περίπου δέκα μήνες μας έχει εξουσιοδοτήσει να της φέρουμε προτάσεις για να εκμεταλλευθεί και εκείνη ως συνιδιοκτήτης όσο το δυνατό περισσότερο την περιουσία της».
Ο κ. Τζανής τονίζει ότι το «κλειδί» βρίσκεται στα χέρια του δήμου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οποίου δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί οποιαδήποτε πρόταση ανάπλασης.
Προσθέτει ότι η εν λόγω περιοχή είναι «το καλύτερο οικόπεδο στην Ευρώπη», το οποίο «πρέπει να αξιοποιηθεί τάχιστα, ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε αυτήν τη μεγάλη οικονομική κρίση».
Ο ίδιος σημειώνει πως η πρόταση του αρχιτέκτονα κ. Παπαθεοδώρου είναι η «βέλτιστη» για την περιοχή και προσθέτει ότι η πίστα θα έχει ευεργετικές συνέπειες για όλη την ελληνική οικονομία, αφού τα γκραν πρι θα είναι «σαν να έχουμε κάθε χρόνο Ολυμπιακούς στη χώρα».
Σε ό,τι αφορά τα οφέλη σε τοπικό επίπεδο, υπογραμμίζει ότι θα είναι τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά, ιδιαίτερα στον τομέα της ανεργίας. «Θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε πάνω από 3.500 μόνιμες και πλήρους απασχόλησης θέσεις, συν 2.500 θέσεις που δημιουργούνται κατά γεγονός» λέει χαρακτηριστικά.
Αυτή είναι η διαδρομή των 5.250 μέτρων
Είναι αριστερόστροφη (τα αυτοκίνητα κινούνται αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού), έχει δώδεκα αριστερές και δέκα δεξιές στροφές και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα είναι μία από τις «γρήγορες» πίστες F1
«Πατέρας» της προσπάθειας και σχεδιαστής της πίστας είναι ο αρχιτέκτονας Θανάσης Παπαθεοδώρου. Οντας «φανατικός οπαδός της F1 από το 1975» αποφάσισε πριν από ενάμιση χρόνο να εντοπίσει έναν χώρο στην Ελλάδα όπου η δημιουργία μιας πίστας ανάλογων προδιαγραφών θα ήταν εφικτή και τον βρήκε στη συγκεκριμένη περιοχή: «Αυτός ο χώρος για μένα είναι ιδανικός, γιατί έχει τρία χαρακτηριστικά. Είναι κομβικό σημείο, το πιο κομβικό στην Ελλάδα, προσφέρει ελεύθερο χώρο για εκμετάλλευση και βρίσκεται σε μια κοινωνία που περιμένει την ανάπτυξη». Την ιδέα του Ελληνα αρχιτέκτονα υιοθέτησαν και στηρίζουν τόσο ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής όσο και ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ Βασίλης Δεσποτόπουλος.
Η πίστα που σχεδίασε ο κ. Παπαθεοδώρου έχει μήκος 5.250 μέτρα και είναι αριστερόστροφη, δηλαδή τα αυτοκίνητα κινούνται αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού. Περιλαμβάνει είκοσι δύο στροφές (δώδεκα αριστερές και δέκα δεξιές) και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του θα είναι μία από τις γρήγορες πίστες F1, αν μπει στο αγωνιστικό καλεντάρι.
 
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η γραμμή εκκίνησης της ΔΙΕΛΠΙΣ βρίσκεται στον χώρο των παλαιών Λιπασμάτων, ανάμεσα στα παλιά κτίρια της Ηλεκτρικής Εταιρείας και των Σφαγείων. Εκεί βρίσκεται και το μήκους 280 μέτρων κτίριο των πιτς, που θα έχει σχήμα καραβιού. Στη συνέχεια, η διαδρομή φτάνει στην πύλη Ε1, στην ακτή Βασιλειάδη, και περνά πίσω από το κτίριο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Στο ύψος των αποθηκών, πριν από την πύλη Ε2, κάνει μια αριστερή στροφή 200 μοιρών και μπαίνει στο υπερυψωμένο τμήμα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου. Ακολουθεί το τούνελ, που θυμίζει λίγο από το διάσημο τούνελ του Μονακό. Η διαδρομή συνεχίζει στον ίδιο δρόμο μέχρι το ύψος των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού της ΕΥΔΑΠ, όπου στρίβει αριστερά και κατευθύνεται ξανά προς την ακτή. Με μια μικρή γέφυρα περνά απέναντι, ανάμεσα από δεξαμενές καυσίμων, και ύστερα από τρεις στροφές μπαίνει στην ευθεία του τερματισμού.
 
250 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Πέρα από την πίστα, το project προβλέπει σειρά παρεμβάσεων που, αν πραγματοποιηθούν, θα αλλάξουν εντελώς τη σημερινή βιομηχανική εικόνα της περιοχής. Συγκεκριμένα, προβλέπονται περισσότερα από 250 στρέμματα πρασίνου, η μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου του παλιού Υαλουργείου σε πεντάστερο ξενοδοχείο και η ανακαίνιση άλλων εγκαταλειμμένων κτιρίων, η δημιουργία μόνιμων και λυόμενων κερκίδων, η κατασκευή μαρίνας, η δυνατότητα υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην ακτή Βασιλειάδη ώστε να χρησιμεύουν ως πλωτές κερκίδες κ.ά.
Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία μιας μικρότερης πίστας, μήκους 1.800 μέτρων, που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για αγώνες, οδηγική εκπαίδευση και άλλες χρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ώστε να καθιστούν οικονομικά βιώσιμο το project. Το σημαντικότερο κατά τους υποστηρικτές του σχεδίου είναι ότι η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι θα αναβαθμιστούν συνολικά και θα αποκτήσουν ακώλυτη πρόσβαση στη θάλασσα.
 
Ο κόσμος λέει «Μακάρι να γίνει αλλά...»
Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι πολίτες την ιδέα για τη δημιουργία μιας αστικής πίστας F1 στον Πειραιά. Και δικαιολογημένα, αφού κατά καιρούς έπεσαν στο τραπέζι πολλές αντίστοιχες προτάσεις, χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα.
Αναδημοσίευση από keratsinivoice.blogspot.com
Πηγή:espessonews.gr

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...