Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Marleen van Iersel
Την ήττα με 1-2 από τις Ολλανδές Κάιζερ/Φαν Ίερσελ γνώρισαν οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη στο δεύτερο αγώνα τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Χάγης.

Το ελληνικό δίδυμο (Νο 19 του ταμπλό) ηττήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του ομίλου C, με θύτες τις Κάιζερ/Φαν Ίερσελ (Νο3), που επικράτησαν με 2-1 (13-21, 21-12, 15-8).
Αυτή η ήττα, σε συνδυασμό με τη νίκη στον πρώτο αγώνα, φέρνει τις Ελληνίδες στη 2η θέση του ομίλου μέχρι στιγμής, ενώ απομένει ο αγώνας με τις Νορβηγές Κόνγκσχαβν/Τρέλαντ (Νο30) το απόγευμα της Πέμπτης (17:20 ώρα Ελλάδος).
Οι Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη χρειάζονται οπωσδήποτε ένα σετ, προκειμένου να μην τερματίσουν στην 4η θέση του ομίλου, καθώς μία ενδεχόμενη ήττα με 0-2, τις αφήνει εκτός συνέχειας.
Οι ελπίδες για την 1η θέση του ομίλου, που οδηγεί απευθείας στο 2ο γύρο, έχουν χαθεί για το ελληνικό δίδυμο, καθώς ακόμα κι αν επικρατήσουν με 2-0 και την ίδια ώρα οι Ελβετίδες Γκρέσλι/Γκορίτσανετς (Νο14) νικήσουν με 2-1 τις Ολλανδές, στην τριπλή ισοβαθμία που θα δημιουργηθεί, έχουν αρνητική διαφορά πόντων.
Επομένως, στόχος τους είναι να καταλάβουν είτε τη 2η είτε την 3η θέση, που θα τους δώσει το δικαίωμα να αγωνιστούν στον 1ο γύρο των νοκ άουτ αγώνων.
Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1. Κάιζερ/Φαν Ίερσελ 4 (4-1)
2. Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη 3 (3-3)
3. Γκρέσλι/Γκορίτσανετς 3 (3-2)
4. Κόνγκσχαβν/Τρέλαντ 2 (0-4)

ΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Με μία πολύ σημαντική νίκη έκαναν ντεμπούτο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Χάγης οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη.
 
Το ελληνικό δίδυμο (Νο19 του ταμπλό) επικράτησε με 2-1 (21-17, 16-21, 15-11) των Ελβετίδων Γκρέσλι/Γκορίτσανετς (Νο14) και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στους επόμενους γύρους της διοργάνωσης.
Στόχος τους ήταν να νικούσαν και τις Ολλανδές Κάιζερ/Φαν Ίερσελ (Νο3), προκειμένου να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο C, που οδηγεί απευθείας στο 2ο γύρο.
dport24.gr

ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟ / ΖΟΥΠΑΝΙ

Με ήττα ξεκίνησαν τους αγώνες τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Χάγης οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης.
 
Το ελληνικό δίδυμο (Νο26 του ταμπλό), στον εναρκτήριο αγώνα του για τον όμιλο P, ηττήθηκε με 0-2 (13-21, 16-21) από τους Λετονούς Πλάβινς/Σμέντινς (Νο7).
Οι Κοτσιλιάνος/Ζουπάνης θα συνεχίσουν τους αγώνες τους την Πέμπτη, όταν και θα αντιμετωπίσουν τους Ελβετούς Χόισερ/Μπελαγκάρντα (Νο10) και τους Πολωνούς Κατζιόλα/Σαλανκίεβιτς (Νο23).
Στόχος τους παραμένει η κατάληψη μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων του ομίλου, ώστε να συνεχίσουν στη διοργάνωση.
sport24.gr

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒIΝΤΕΟ ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ

Απολαύστε το βίντεο, όπου δείχνει τους πανηγυρισμούς, διάφορων ποδοσφαιριστών...
Ωστόσο αυτός που δημιούργησε αυτό το κλιπάκι έχει βάλει και μερικά εφέ, κάνοντας το συγκεκριμένο βίντεο άκρως ξεκαρδιστικό!
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΑΝΤΡΩΝ

Με κάποια χρονική καθυστέρηση, όπως ήταν αναμενόμενο συζητήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΟΠΕ, ο τρόπος διοργάνωσης και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν το πρωτάθλημα της Α2 αντρών της επόμενης περιόδου.
Από την πλευρά της ΕΟΠΕ, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της κ. Μαυρομάτης, ο οποίος μεταξύ όλων των άλλων ανέφερε, για:
1. ''Για τον αριθμό των ομίλων, ότι υπάρχουν δύο σκέψεις των 3 ομίλων με 12 ομάδων ο καθένας και ο πιο φτηνός των 4 ομίλων των 9 ομάδων ο καθένας''.
Τα σωματεία στο σύνολο τους επέλεξαν τον πιο αθλητικό τρόπο διεξαγωγής, δηλαδή 3 όμιλοι των 12 ομάδων.
2. '' Γίνεται προσπάθεια να αποφασιστεί από την ΕΣΑΠ, να υποβιβαστούν 3 ομάδες από την Α1 και αντίστοιχα θα ανέβουν οι  πρώτοι των ομίλων. Διαφορετικά θα πραγματοποιηθούν αγώνες μπαράζ μεταξύ των 3 ή 6 πρώτων των ομίλων, ώστε να ανέβουν οι 2 στην Α1''. 
Στο ενδεχόμενο αυτό τα σωματεία αντέδρασαν και υποστήριξαν ότι θα είναι μεγάλη αδικία να τερματίσει ομάδα πρώτη στον όμιλο της και να μην κερδίσει την άνοδο της. Ο σύλλογος μας υποστήριξε ότι επειδή η προκήρυξη της volleyleague εγκρίνεται από την ΕΟΠΕ, πρέπει η ίδια να μην εγκρίνει την προκήρυξη της, αν δε συναινέσει η ΕΣΑΠ.
3. ΄΄Θα υποβιβαστούν 3 ομάδες από κάθε όμιλο και αντίστοιχα θα ανέλθουν 9 ομάδες από τα τοπικά, με τις 2 Ενώσεις με τη μικρότερη συμμετοχή ομάδων να δίνουν αγώνα μπαράζ, ώστε να ανέβει η μία΄΄. 
Ο σύλλογος μας αντέδρασε σ΄ αυτή την προοπτική, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται όλες οι Ενώσεις και να κερδίζουν την απ΄ ευθείας άνοδο τους, αναφέροντας παραδειγματικά το γεγονός ότι φέτος ανέβηκε ομάδα στην Α2 δίνοντας όλους κι όλους 3 αγώνες μπαράζ, ενώ άλλες ομάδες κύρια από τις 3 μεγάλες Ενώσεις κέρδισαν την άνοδο τους μετά από σκληρά κι ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και υποστηρίξαμε ότι το σωστό είναι να υποβιβαστούν 6 συνολικά ομάδες και παράλληλα να ανέβουν στην Α2 οι πρωταθλήτριες ομάδες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και τις υπόλοιπες 3 θέσεις να τις κερδίσουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των υπόλοιπων 7 περιφερειών κατόπιν αγώνων μπαράζ.
4. Για play off και out δεν έγινε καμία αναφορά.
5. ''Για την πληρωμή εξόδων μεταφοράς, διαμονής, προτάθηκε να συνεχιστούν οι πληρωμές, αλλά τα σωματεία να δεχτούν να πληρωθούν 2 μετακινήσεις λιγότερες από το σύνολο που θα κάνουν. Όσον αφορά τα έξοδα διαιτησίας, αυτά θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τους συλλόγους.''
Ο σύλλογος μας - όπως και όλοι οι υπόλοιποι - δέχτηκε την αφαίρεση δύο μετακινήσεων από την πληρωμή και εισηγήθηκε την προσπάθεια της ΕΟΠΕ, μέσω του γραφείου marketing να εξευρεθούν χορηγοί πρωταθλήματος και διαιτησίας ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.
6. ''Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, γίνεται προσπάθεια από την ΕΟΠΕ, ώστε να βρεθεί τηλεοπτική στέγη'' 
Ο σύλλογος μας ρώτησε αν δεν γίνει κατορθωτό αυτό, αν θα δοθεί η δυνατότητα στους συλλόγους να κλείσουν δικές τους συμφωνίες έστω και διαδικτυακά, το οποίο έγινε δεκτό, δεσμευόμενοι να υποβάλουμε πρόταση για όλο το πρωτάθλημα. Μάλιστα ειπώθηκε από τους υπεύθυνους της Μαλεσίνας και της Φθίας, ότι αυτές οι ομάδες έχουν κλείσει ήδη συμφωνία με το ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
7. Για το θέμα του ξένου αθλητή, δεν υπήρξε καμία αναφορά.
8. ''Όσον αφορά τη διεξαγωγή του κύπελου, θα έχουν δυνητικό δικαίωμα συμμετοχής όλες οι ομάδες, όλων των κατηγοριών ακόμα και των τοπικών. Στην αρχή θα αγωνιστούν οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων, ώστε να αναδειχτούν οι κυπελούχοι Ενώσεων, στη συνέχεια θα μπουν στη διαδικασία οι ομάδες της Α2 με μειονέκτημα έδρας και από τον Ιανουάριο και οι ομάδες της Α1 κι αυτές με μειονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση''
Είναι μια ενδιαφέρουσα και καλή πρόταση αυτή, η οποία επεκτείνει την πρόταση του συλλόγου μας και στα τοπικά και έρχεται σε συνέχεια της διεξαγωγής του κύπελου Ελλάδας και με ομάδες εκτός της Α1, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2009-10 όταν στην προεδρία της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ, ήταν ο υποφαινόμενος.
9. ΄΄ Ο χωρισμός των δύο ομίλων του Νότου, θα γίνει με τις ομάδες από Κρήτη και Σάμο σε έναν όμιλο με τις ομάδες της Αττικής και στον άλλο όμιλο οι ομάδες από Πάτρα, Μαλεσίνα και Λαμία με τις υπόλοιπες της Αττικής''
Στο ενδεχόμενο αυτό, ο σύλλογος μας αντέδρασε και υποστήριξε ότι οι ομάδες της Αττικής που θα κληρωθούν στον όμιλο με τα νησιά θα είναι αδικημένες γιατί θα υποχρεωθούν στην καταβολή πολύ υψηλότερων χρημάτων για τη μετάβαση τους και προτείναμε το διαχωρισμό των ομάδων των νησιών από δύο σε κάθε όμιλο, ώστε να υπάρχει ισορροπισμός των εξόδων.
Πάντως οι τελικές αποφάσεις αναμένονταν στο δ.σ. της Ομοσπονδίας που θα ακολουθούσε και αναμένουμε την ανακοίνωση τους, με μικρή όμως ελπίδα να άλλαζε κάτι. 

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΟΙ MATISSE ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΣΤΟ GAGARIN 205

 Οι Matisse, μια από τις πιο επιτυχημένες ποπ μπάντες της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής επιστρέφει στο Gagarin με νέο δίσκο το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012.

Στη λίστα των, όχι πολλών, αγγλόφωνων συγκροτημάτων που καταφέρνουν να επιβιώνουν χρόνια κάνοντας τη μουσική που αγαπούν οι ίδιοι, και να κερδίζουν μάλιστα όλο και μεγαλύτερο κοινό επειδή, μακριά από ελίτ ενοχές, επιδιώκουν να απευθύνονται σε όλους, σημειώστε και τους Matisse. Ξεκινώντας το 2000, και παίζοντας καλή ποπ όταν μεσουρανούσε το «ελληνικό ροκ», οι Matisse επιμένουν για χρόνια στις κομψές μελωδίες και την προσεγμένη παραγωγή και ενσωματώνουν χωρίς κανέναν δισταγμό στα κομμάτια τους ό,τι στοιχεία τους αρέσουν, και που μερικές φορές δεν θα περίμενε κανείς: θυμάστε τις συμμετοχές των Johnette Napolitano (Concrete Blonde) και  Lenka στο Rock ‘n Roll Mafia.

Τα 12 χρόνια και τα 4 άλμπουμ τους έχουν βρει τους Matisse σε περιοδεία σε μικρά και μεγαλύτερα venues στη Βρετανία, lifestyle events με ετερόκλητο κοινό, live στην περιφέρεια – φέτος επιστρέφουν με τον Άρη Σιαφά, τον φυσικό κατά πολλούς frontman του συγκροτήματος στα φωνητικά, για να κάνουν μια ακόμα στροφή, αυτή τη φορά back to basics με προορισμό κάπως πιο ροκ, στάσεις στα 60s και τα ελληνικά ηχοχρώματα και άξονα έναν λυρικό και μετρημένο indie crooner που έλειψε σε πολλούς.


Το Σάββατο 2 Ιουνίου το Gagarin φιλοξενεί την παρουσίαση του Paper Door, του οποίου η παραγωγή έκανε ο Greggy K στο στούντιό του στην Κυψέλη και κυκλοφορεί από την Columbia. Τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους και απροσδόκητες διασκευές φυσικά δεν θα λείψουν από το σετ της μπάντας, που μετατρέπει την παρουσίαση του δίσκου σε μια γιορτή, σχεδόν ένα μίνι φεστιβάλ με τη συμμετοχή καλεσμένων στα αλήθεια ετερόκλητων, που τη μουσική τους ακούνε και εκτιμούν οι Matisse.


Μαζί τους, λοιπόν, θα μοιραστούν τη σκηνή του Gagarin οι Wise Lines, Keyser Söze και Daughter.


Παρουσίαση του Paper Door
Special Guests: Wise Lines, Keyser Soze, Daughter



Info

Τοποθεσία Gagarin205, Λιοσίων 205, Αθήνα
Ημερομηνία Σάββατο 2 Ιουνίου 2012. Doors Open: 20.30
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων Ticket House (Πανεπιστημίου 42), και ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr και http://matissegagarin.eventbrite.com/

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ

Στην αυριανή σύσκεψη της ΕΟΠΕ με τους συλλόγους των Εθνικών πρωταθλημάτων, στην οποία θα παρευρεθεί ο σύλλογος μας για την Α2 αντρών, περιμένουμε να ακούσουμε τα εξής:
1. ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Δηλαδή, σε πόσους ομίλους θα χωριστούν οι 36 ομάδες. Πόσες ομάδες θ΄ ανέβουν και υποβιβαστούν, αν θα υπάρξουν play off και out.
Στη σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μάθαμε την εισήγηση της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ, η οποία είναι η εξής: Οι 36 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 9 ομάδων και οι πρώτοι των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους για ν΄ ανέβουν οι 2 στην Α1. Φυσικά και πρόκειται για ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να σκεφτεί ανθρώπινος νους. Δηλαδή, να τερματίσεις πρώτος και να μην ανέβεις κατηγορία. 
Αν τελικά, προτιμηθεί η λύση των 3 ομίλων, τότε οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου, θα συγκροτήσουν ένα μίνι πρωτάθλημα των 6 ομάδων, ώστε ν΄ ανέβουν πάλι οι 2 στην Α1. Άλλη φαεινή ιδέα αυτή!
Πάνε να διοργανώσουν και πάλι εθνικά πρωταθλήματα των 3,5 μηνών. Δεν τους έφτασε το φετινό φιάσκο; Πάντως οι ομάδες του Βορρά, αντέδρασαν ομόφωνα σ΄ αυτήν την πρόταση και η απάντηση της ΕΟΠΕ ήταν ότι οι ομάδες του Νότου θέλουν το πρωτάθλημα με 4 ομίλους. Έχουν κάνει φαίνεται τη δημοσκόπηση τους. Απορώ βέβαια ποιες ομάδες θα ήθελαν αυτό το μικρό πρωτάθλημα. Αυτοί βέβαια που κοιτάνε μόνο την τσέπη τους και δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα. Θα δούμε αύριο ποιες ομάδες θα υποστηρίξουν αυτό το έκτρωμα πρωταθλήματος.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Οι 36 ομάδες να χωριστούν σε 3 ομίλους των 12 ομάδων και οι πρώτοι ν΄ ανέβουν στην Α1 μετά από αγώνες play off. Επίσης να υποβιβαστούν 2 ομάδες από κάθε όμιλο μετά από αγώνες play out.
2.  ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ - ΔΙΑΜΟΝΗΣ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Με ενδιαφέρον περιμένουμε την τοποθέτηση της ΕΟΠΕ για το θέμα αυτό.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Να ενδιαφερθεί η ΕΟΠΕ να βρει χορηγούς πρωταθλημάτων και διαιτησίας και με τα χρήματα αυτά να πληρώσουν τις υποχρεώσεις αυτές.
3. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Να προσπαθήσει η ΕΟΠΕ να βρει τηλεοπτική στέγη για το πρωτάθλημα αυτό, έστω και χωρίς χρηματική ανταπόδοση προς τα σωματεία και σε  ημέρα και ώρα κενή από άλλα πρωταθλήματα. Μια καλή λύση είναι κάθε Κυριακή στις 12:00μ. Διαφορετικά να δοθεί η δυνατότητα στα σωματεία να κλείσουν μόνα τους τηλεοπτική ή διαδικτυακή στέγη. 
4. ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΝΟΥ. Αυτό το θέμα μας αφήνει αδιάφορους, από τη στιγμή που μπορούν οι ομάδες να χρησιμοποιήσουν κοινοτικούς.
5. ΑΝ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΥΠΕΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α2.    Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε πει ότι από την περίοδο 2012-13 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελο Ελλάδας, όλες οι ομάδες. Ελπίζουμε αυτή την πρόταση να την ακούσουμε αύριο.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: 'Όσες ομάδες της Α2 θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κύπελο Ελλάδας, να παίξουν στις πρώτες φάσεις μεταξύ τους μέχρι να μείνουν 4 και να συμπληρωθούν 16 ομάδες με τις 12 της Α1. Από κει και πέρα να γίνουν νοκ άουτ αγώνες, στην έδρα των ασθενέστερων ομάδων μέχρι να μείνουν 4, ώστε μετά να γίνει final 4.
Βέβαια στη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, ακούστηκαν και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα οι εισηγήσεις της ΚΕΠ. Στην Α1 γυναικών να χωριστούν οι ομάδες σε 6 του Νότου και 6 του Βορρά και μετά να προκριθούν οι 2(;) πρώτες του κάθε ομίλου στην τελική φάση. Στην Α2 γυναικών η πρόταση για δημιουργία 4 ομίλων έτυχε αποδοχής από τις ομάδες. Πρόκειται πάντως για εισηγήσεις που οδηγούν το άθλημα στον αφανισμό του και στην πλήρη περιθωριοποίηση του. 
Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και αύριο να βγουν οι καλύτερες αποφάσεις για το ελληνικό βόλεϊ.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Η Βίκυ Αρβανίτη γράφει για τα τρία τελευταία τουρνουά που απομένουν, ώστε μαζί με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Καλησπέρα σας. Είμαστε Ελλάδα μετά από ενάμιση μήνα αγωνιστικής δραστηριότητας. Οι αγώνες μας ξεκίνησαν στη Βραζιλία με 13η θέση και συνεχίστηκαν στην Κίνα, όπου συμμετείχαμε σε 3 διοργανώσεις Παγκοσμίου Σιρκουί μένοντας εκεί για 3 ολόκληρες εβδομάδες.
Τα αποτελέσματα που αποκομίσαμε από την Ασία ήταν μια 17η στο Όπεν της Σάνια, αλλά και 2 συνεχόμενες ένατες θέσεις στα Γκραν Σλαμ που ακολούθησαν, παίρνοντας σημαντικούς πόντους για την Ολυμπιακή πρόκριση.
Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να είμαστε στις 16 ομάδες της Ολυμπιακής κατάταξης, που είναι και το ζητούμενο, παρόλα αυτά η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμη, καθώς απομένουν 3 ακόμη διοργανώσεις που είναι πολύ σημαντικές.
Σήμερα κιόλας αναχωρούμε για Χάγη, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι ένα σημαντικό τουρνουά, που αν καταφέρουμε να πλασαριστούμε σε μία καλή θέση, θα πάρουμε σημαντικό προβάδισμα στην Ολυμπιακή πρόκριση. Μετά τη Χάγη ακολουθεί η Μόσχα και η Ρώμη, όπου είναι τα τελευταία 2 Γκραν Σλαμ, που θα μας δώσουν τους τελευταίους και καθοριστικούς πόντους.
Όλη αυτήν την περίοδο έχουμε πάρει σημαντικά αποτελέσματα που μας κρατούν στη 16άδα, όμως ακόμη δεν έχει κριθεί η πρόκριση, με πολύ επικίνδυνο αντίπαλο το Βέλγιο που βρίσκεται στην 17η θέση, 40 πόντους μακριά μας. Κάθε τουρνουά θα είναι πολύ κρίσιμο από δω και πέρα μέχρι και τις 17 Ιουνίου, όπου θα τελειώσει η Ολυμπιακή πρόκριση στη Ρώμη και ελπίζουμε να μας βρει μέσα στη 16άδα.
Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική φάση, οπότε ελπίζουμε σε καλά αποτελέσματα. Παράλληλα με το Παγκόσμιο Σιρκουί γίνεται και το Continental Cup, που αποτελεί τη δεύτερη πόρτα για την Ολυμπιάδα. Ήδη αγωνιστήκαμε στη Λουκέρνη πριν από λίγες ημέρες κατακτώντας τη δεύτερη θέση, που μας έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση που θα γίνει στη Μόσχα 22-24 Ιουνίου, κρατώντας έτσι άλλη μια πόρτα ανοιχτή στην περίπτωση που δεν είμαστε στις 16, κάτι που απεύχομαι.
Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και σε αυτές τις 3 εβδομάδες που απομένουν, να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ευχαριστούμε που είστε κοντά μας,
Βίκυ
sport24.gr

Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ CHALLENGE CUP ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Διομήδης Άργους κατέκτησε το Challenge Cup στην Ελβετία, παρά την ήττα με 22-20 από τη Βάκερ Τουν!
 
Ο Διομήδης Άργους ανέβηκε στην κορυφή των Άλπεων και εκεί τον περίμενε ένα σπάνιο... λουλούδι, ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο! Και η θέα από την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης.
 Η ομάδα του Άργους έγραψε ιστορία στην ελβετική πόλη Τουν, κατακτώντας το Challenge Cup, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας γνώρισαν γλυκιά ήττα από τη Βάκερ Τουν με 22-20 στο δεύτερο τελικό στο Του, αγώνας στον οποίο έσπασαν καρδιες. Στον πρώτο τελικό στο Λουτράκι οι "Λύκοι" είχαν νικήσει με 26-23.


Τα τελευταία δευτερόλεπτα
Περισσότεροι από 60 Έλληνες έγιναν μάρτυρες της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού χάντμπολ σε συλλογικό επίπεδο. Παίκτες και οπαδοί, αγκαλιασμένοι στο τέλος του αγώνα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.
 Το ελβετικό κοινό αποθέωσε τους νικητές στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Διομήδης Άργους είναι η πρώτη ομάδα από την ελληνική περιφέρεια που κατακτάει ευρωπαϊκό τίτλο.

ΠΑΛΙ ΓΚΑΦΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Του Νίκου ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ
 
Έχω βαρεθεί να βλέπω να παίζουν με τα παιδιά και τις ομάδες οι διοικούντες την Ομοσπονδία Βόλει, ανεξάρτητα απο διοικήσεις και πρόσωπα.
Προβλήματα υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.
Και για αυτό η ανάπτυξη πάει κατά διαόλου....
Αν και με τα χάλια που έχει, ούτε ο διάολος δε θα τη θέλει....
Ακούω--και ξέρετε ότι συνήθως ακούω καλά...---ότι ετοιμάζονται στην Ομοσπονδία να ΄'κάψουν'' ακόμα μία χρονιά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αντί δηλαδή να ανοίξουν τις ηλικίες, να τις κλείσουν ακόμα περισσότερο, αφαιρώντας μία χρονιά απο τις Νεάνιδες και τους Εφηβους.
Αν αυτό γίνει, τότε φεύγει και το 1994, μαζί με το 1993 απο τις Νεάνιδες και μένει ως πρώτη ηλικία το 1995, δηλαδή, τα παιδιά της Γ΄Λυκείου. Καληνύχτα και χαιρετίσματα....
Σας το έχω ξαναγράψει.
ΒΟΛΕΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΏ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ.
Αλλά, είμαι άνθρωπος με πρακτικό, νομίζω, πνεύμα και --αισθάνομαι--με λογική.
Προτού πάρετε αποφάσεις να καθήσετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το αντικείμενο, γιατί κι εσείς κι οι προηγούμενοι κι οι πιο προηγούμενοι, μάλλον δεν έχετε στρατηγική επιμονής και σαφούς πλάνου.
Μακρόπνοος σχεδιασμός δεν υπάρχει.
Οι ηλικίες στα αναπτυξιακά κλείνουν αντί να ανοίγουν, διώχνουμε παιδιά απο τα γήπεδα του βόλει, επειδή, αισθανόμαστε ότι πρέπει να πειραματισθούμε.
Αντί να βάλουμε στο Νεανίδων κορίτσια μέχρι και το 1990 ή 1991, ώστε να είναι πρωτάθλημα δεύτερων ομάδων, το μαζεύουμε., το στραγγαλίζουμε...
Στο μπάσκετ λένε ότι οι 20άρηδες γίνονται 22άρηδες στα όρια ηλικιακής συμμετοχής κι εμείς στο βόλει αντί να τα ανεβάζουμε, τα κατεβάζουμε, λες και το βόλει είναι στον δικό του μικρόκοσμο ή είναι άθλημα από άλλο πλανήτη....
Τέτοιες και τόσες πατέντες κι αλλαγές προς το χειρότερο δεν έχω δεί σε άλλο άθλημα στα 10 τελευταία χρόνια και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κανείς δε μας παίρνει και πολύ στα σοβαρά κι αρκείται σε μία συμπάθεια, γιατί πράγματι στο βόλει βρίσκεις πολλούς καλούς και σωστούς ανθρώπους.

Η εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα ΔΕΝ είναι εφικτή.

Εδώ έχουμε στρατό για τα αγόρια, φροντιστήρια για αγόρια και κορίτσια και διασπορά πανεμιστημιακών και άλλων σχολών σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μπαίνουν κάθε χρόνο σε αυτά τα ιδρύματα 85.000 παιδιά, να μην εγγράφονται ως άνεργα και να συντηρούν και την περιφέρεια αλλά και το κέντρο και τη Θεσσαλονίκη με τα εμβάσματα απο τους γονείς και τις γιαγιάδες όπως κι απο τους παππούδες.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Τα χάνουμε τα παιδιά απο το γήπεδο, επειδή, ελάχιστοι τα σκέπτονται κι ακόμα λιγότεροι κάθονται να βασανίσουν το μυαλό τους με όραμα και στόχο.
Κι επιτέλους, ας μην υπάρχει η αίσθηση ότι είναι  ελιτίστικο άθλημα το βόλει, ότι ''ο καλός παίζει παντού και δεν έχει πρόβλημα απο τις ηλικίες''.
Στη δουλειά μου, έχω μάθει ένα πράγμα. Ανεξαρτήτως αθλήματος.
Οταν σε μία ομάδα, έχεις 10 ταλέντα και 10 μέτριους αλλά συνεπείς, σε βάθος χρόνου, θα σου μείνουν 2 ταλέντα και 6 μέτριοι.
ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΛΟΥΣ.
Γιατί ο Θεός τα έδωσε όλα με σοφία, αλλά, τα μοίρασε, δεν τα περιόρισε.
Και κάτι ακόμα, επειδή, ο προβληματισμός μου είναι ξεκάθαρος και θέλω να τον μοιρασθώ μαζί σας.
Το παιδί που κάνουμε ''αμάν'' για να το φέρουμε στο γήπεδο, να το κρατήσουμε, να το αναστήσουμε ως αθλητή, για να αγαπήσει το βόλει κι αν μπορεί, να παίξει στην ομάδα μας, δεν το έχουμε για την είσπραξη του 20άρικου ή του 25άρικου....
Μακάρι να μας πλήρωνε κάποιος τα έξοδα προπονητών, ιματισμού κι ενοικίων γηπέδων αλλά και αθλητικού υλικού και να ήταν ΤΖΑΜΠΑ όλα τα παιδάκια στο γήπεδο.
Επειδή όμως φτύνουμε αίμα για να κρατήσουμε ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ κάποιες ομάδες, σας παρακαλώ, μη διώχνετε τα παιδιά, ειδικά με εισηγήσεις ατόμων που έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σχέση με την ανάπτυξη  όσο εγώ με το διαστημόπλοιο του Γκαγκάριν...
porfyrasvolley.blogspot.gr

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Η ΠΙΣΤΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

dielpisformula1. blogspot.gr

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΕ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ

Αστροφυσικοί του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη
έφτιαξαν ένα θεαματικό βίντεο με τη φιλοδοξία να "χωρέσουν" μέσα σε λίγα λεπτά το... Σύμπαν.


Το ταξίδι ξεκινάει από τα Ιμαλάια για να φτάσει στο απώτατο άκρο του Κόσμου και στην αρχή του, το Big Bang. Έναν Κόσμο που περιέχει 100 δισ. άστρα μόνο στον γαλαξία μας, και κατά προσέγγιση 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες (εκ των οποίων μόνο οι 3.000 είναι ορατοί).

Έναν Κόσμο που έχει διάμετρο 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ το παρατηρήσιμο Σύμπαν είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός.

Επομένως μπορούμε να δούμε ένα απειροελάχιστο κομμάτι του Σύμπαντος. Πώς λοιπόν να μην πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχουν και σε άλλους μακρινούς τόπους διάφορες μορφές ζωής...;

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

LOREEN - EUPHORIA

Γιατί απλά ήταν η καλύτερη!

OI KOYNIA / ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Την πρώτη θέση του Όπεν της Πράγας κατέκτησαν οι Βραζιλιάνοι Κούνια / Σάντος (Νο 8), καθώς επικράτησαν στον τελικό με 2-1 (21-15, 19-21, 15-10) κόντρα στους συμπατριώτες τους, Σερούτι / Ρέγκο (Νο 5).

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι Αμερικανοί Νταλχάουζερ / Ρότζερς (Νο 1), νικώντας με 2-0 (21-13, 21-19) τους Βραζιλιάνους Αραούχο / Σαλγκάδο (Νο 6) στον μικρό τελικό.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ελληνικά δίδυμα των Κοτσιλιάνου / Ζουπάνη και Μπιλλήρη / Ξενάκη αποκλείστηκαν στα προκριματικά της διοργάνωσης. 
beachvolleynews,gr 
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1963...

Γρηγόρης Λαμπράκης (1912 – 1963)


Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ' όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις 3 Απριλίου 1912. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αναδείχθηκε δέκα φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, ενώ επί 23 χρόνια (1936-1959) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.
Έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Το 1943 ίδρυσε την «Ένωση των Ελλήνων Αθλητών» και διοργάνωσε αγώνες, από τα έσοδα των οποίων τροφοδοτούσε τα λαϊκά συσσίτια. Μετά την απελευθέρωση ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και το 1950 αναγορεύθηκε υφηγητής στην έδρα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.
Στις εκλογές «της βίας και της νοθείας», όπως έμεινε στην ιστορία η εκλογική διαδικασία της 29ης Οκτωβρίου 1961, πολιτεύθηκε με το ΠΑΜΕ (Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο Ελλάδος), έναν συνασπισμό αριστερών δυνάμεων με επικεφαλής την ΕΔΑ και εξελέγη βουλευτής Πειραιά. Τον ίδιο χρόνο δραστηριοποιήθηκε στο ειρηνιστικό κίνημα και με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η «Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη» (ΕΕΔΥΕ).
Στις 21 Απριλίου 1963 η ΕΕΔΥΕ διοργάνωσε Πορεία Ειρήνης από τον Μαραθώνα στην Αθήνα. Η αστυνομία απαγόρευσε την πορεία και συνέλαβε πολλούς από τους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Λαμπράκης προστατευόμενος από τη βουλευτική του ασυλία, πραγματοποίησε μόνος την πορεία, κρατώντας ένα μικρό πανό με το σύμβολο της ειρήνης. Αμέσως μετά συνελήφθη από την αστυνομία.
Στις 22 Μαΐου 1963 ο Γρηγόρης Λαμπράκης παρέστη και μίλησε για την ειρήνη στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δέχθηκε δολοφονική επίθεση σε κεντρικό δρόμο της πόλης από τρίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν οι ακροδεξιοί Σπύρος Γκοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης. Τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στις 27 Μαΐου 1963, σε ηλικία 51 ετών. Ο θάνατός του προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη, οξύτατη πολιτική κρίση, αλλά και διεθνή κατακραυγή.
Την επομένη ένα πλήθος 500.000 ανθρώπων συγκεντρώ- θηκε στο Α' Νεκροταφείο για το «Ύστατο Χαίρε». Γρήγορα, η συγκέντρωση μετατράπηκε σε διαδήλωση καταδίκης της δεξιάς κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Παλατιού.
Φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λαμπράκη ήταν ο Σπύρος Γκοτζαμάνης και ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, αλλά η δικαστική έρευνα που διεξήγαγαν ο εισαγγελέας Παύλος Δελαπόρτας και ο νεαρός ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης έφεραν στο φως σχέσεις των αρχών με ένα ακροδεξιό παρακράτος. Ο ανακριτής Σαρτζετάκης απήγγειλε, μάλιστα, κατηγορίες και εναντίον ανώτατων αξιωματικών της Χωροφυλακής. Οι φυσικοί αυτουργοί καταδικάσθηκαν τον Δεκέμβριο του 1966 σε πολυετή φυλάκιση και απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Η δολοφονία Λαμπράκη επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού διερωτήθηκε «Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;» εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και την πολιτική τον Ιούνιο του 1963 και αποσύρθηκε στο Παρίσι. Χιλιάδες νέοι ίδρυσαν τον πολιτικό οργανισμό «Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη», που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο προοδευτικό κίνημα της δεκαετίας του '60. Πρώτος γραμματέας της οργάνωσης ανέλαβε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Η ζωή και ο θάνατος του Γρηγόρη Λαμπράκη ενέπνευσε τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό στο περίφημο πολιτικό του μυθιστόρημα με τον τίτλο Ζ (Εκδόσεις Λιβάνη). Το 1969 μεταφέρεται με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, με πρωταγωνιστές τον Υβ Μοντάν, τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν και την Ειρήνη Παπά.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με την προσωπικότητα και τη δράση του παραμένει και σήμερα ένα σύμβολο της Δημοκρατίας και του αγωνιζόμενου ανθρώπου κατά της πολιτικής καταπίεσης.

3ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΑΣ

Χάλκινος στο μονόζυγο ο Μάρας
Λίγη ώρα μετά το χρυσό του Κοσμίδη, ο Βλάσης Μάρας έδινε το δικό του... ρεσιτάλ στο μονόζυγο, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής με 15.266 βαθμούς έμεινε πίσω από τον «χρυσό» Εμίν Γκαρίμποφ από την Ρωσία (15.833β.) και τον «ασημένιο» Κροάτη Μάριο Μόζνικ (15.566β.).
Εκτός βάθρου ο Τσολακίδης
Ο Βασίλης Τσολακίδης δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο των νικητών στο δίζυγο. Με 14.800 βαθμούς πλασαρίστηκε στην 6η θέση της κατάταξης. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Μαρσέλ Νγκούγιεν με 15.766, το ασημένιο ο Ουκρανός Ολεγκ Βερνιάεφ με 15.666 και το χάλκινο ο Σλοβένος Μίτγια Πέτκοφτσεκ με 15.600 βαθμούς.
Πέμπτος ο Πετρούνιας στους κρίκους
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε τη μάχη του αλλά δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο των νικητών στους κρίκους. Ο Ελληνας πρωταθλητής με 15,333 βαθμούς πλασαρίστηκε στην 5η θέση της κατάταξης. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Αλεξάντερ Μπαλαντίν με 15,666, το ασημένιο ο Ιταλός Ματέο Μοράντι με 15,466 και το χάλκινο ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιατζίν με 15,433 βαθμούς. Στον πλάγιο ίππο, το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Κριστιάν Μπέρκι (Ουγγαρία) με 15,958, το ασημένιο ο Βρετανός Λούις Σμιθ με 15,775 και το χάλκινο ο Αρμένιος Χαρ. 
sentragoal.gr

3η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΝΕΡΙ ΝΙΑΝΓΚΟΥΑΡΑ

Η Νέρι Νιανγκουάρα ολοκλήρωσε θριαμβευτικά τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο. Στην 5η θέση η Δράκου.
 
Οι επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τη Νέρι Νιανγκουάρα να κατακτάει την Κυριακή (τελευταία ημέρα των αγώνων) το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο.
Η επιτυχία μάλιστα αυτή συνδυάστηκε και με πανελλήνιο ρεκόρ για τη 29χρονη κολυμβήτρια, καθώς έκανε τα 50 μέτρα σε χρόνο 24:93, κατεβαίνοντας το φράγμα των 25 δευτερολέπτων (ήταν δικό της με το 25:09 που είχε από τον ημιτελικό).
Όσο για την έτερη εκπρόσωπο της Ελλάδας στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, Νόρα, Δράκου, βρέθηκε και εκείνη κοντά στο βάθρο, με τον χρόνο 25:05 να της δίνει την 5η θέση.
Να σημειωθεί ότι το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Γερμανίδα Μπρίτα Στέφεν με χρόνο 24:37 ενώ στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών θα ανέβει η Ολλανδέζα Χινκέλιεν Σρέιντερ με 24:78.
sport24.gr

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΙ ΣΤΟ SATELLITE ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΕΝ

Raphael Dobler
Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης, μετά την ήττα τους από τους Αυστριακούς Ντόπλερ / Χόρστ με 0-2 (14-21, 13-21) στον τελικό του Satellite του Μπάντεν.

Το ελληνικό δίδυμο πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο τουρνουά και ανταμείφθηκε με το ασημένιο μετάλλιο.

Αναλυτικά η πορεία τους προς τον τελικό:

Η πορεία ως τον τελικό…


1ος γύρος

Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης (νο3) - Κούφα / Πρίνταλ (νο14, Τσεχία) 2-1 (21-18, 16-21, 15-12)

2ος γύρος

Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης (νο3) - Κούνερτ / Πετούτσνιγκ (νο5, Αυστρία) 2-1 (18-21, 21-19, 15-13)

3ος γύρος

Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης (νο3) – Ντόπλερ / Χορστ (νο2, Αυστρία) 0-2 (11-21, 11-21)

Ο ηττημένος καταλαμβάνει την 5η θέση

Ζαρικάου / Καβαλένκα (νο15, Λευκορωσία) - Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης (νο3) 0-2 (17-21, 17-21)

Ημιτελικά

Χούμπερ / Σέιντλ (νο1, Αυστρία) - Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης (νο3) 0-2 (14-21, 15-21) 
beachvolleynews.gr

ΚΑΙ ΠΑΛΙ 3ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν με νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Το δεύτερο του χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν ο Γιάννης Δρυμωνάκος.
Ο αθλητής του Δημήτρη Δαμασιώτη μετά τα 200μ. πεταλούδα, τερμάτισε τρίτος και στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική.
Η επίδοση που έκανε (4:14.41) είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού:
1. Τσεχ (Ουγγαρία) 4:12.17
2. Βεράζτο (Ουγγαρία) 4:14.23
3. Δρυμωνάκος (Ελλάδα) 4:14.41
4. Νέβο (Ισραήλ) 4:16.14
5. Μαρίν (Ιταλία) 4:16.46
6. Βόιτζ (Πολωνία) 4:17.36
7. Μπάουενς (Βέλγιο) 4:18.47
8. Σεμπερίεβ (Ουκρανία) 4:19.24

Ο ΓΥΦΤΟΣ

Είναι ένας γύφτος στο δρόμο και προχωράει.
Στο φανάρι είναι δίπλα σε έναν νταλικέρη.
Ο νταλικέρης τον ρωτάει:

-Γύφτο, τι έχεις στην καρότσα?
-Σταφύλια.
-Σταφύλια είναι αυτά? Εμεις στο χωριό έχουμε κάτι σταφύλια τριπλάσια.

Την επόμενη μέρα γίνεται το ίδιο:
-Γύφτο, τι έχεις στην καρότσα?
-Κεράσια.
-Κεράσια είναι αυτά? Εμείς στο χωριό έχουμε κάτι κεράσια τριπλάσια.

Την επόμενη μέρα ο γύφτος είχε στην καρότσα καρπούζια. Τον βλέπει ο νταλικέρης και τον ρωτάει:
- Γύφτο, τι έχεις στη καρότσα?
-Αρακά ρε μαλ***, αρακά...

i-diadromi.com

ΑΛΜΑΤΑ...ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!

sportygossip.com

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ

ksipnistere.blogspot.gr

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Χρυσός στο έδαφος ο Λευτέρης Κοσμίδης

Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους πανηγυρίζει ο Λευτέρης Κοσμίδης που στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ άφησε πίσω τον τον παγκόσμιο πρωταθλητή Αλεξάντερ Σατίλοφ από το Ισραήλ.
Οι ελληνικές παρουσίες, όμως, συενχίζονται στην τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μονπελιέ, καθώς αγωνίζονται επίσης οι Μάρας στον τελικό του μονόζυγου, ο Τσολακίδης στον τελικό του δίζυγου και ο Πετρούνιας στους κρίκους.
Ο Λευτέρης Κοσμίδης εκτέλεσε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, συγκέντρωσε 15, 766 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Δεύτερος ήρθε ο Ντιμίτρι Μπαρκαλάου (Λευκορωσία) με 15,300 και τρίτος ο Ισραηλινός, Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,166.
sentragoal.gr 

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ SATELLITE ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΕΝ ΓΙΑ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟ / ΖΟΥΠΑΝΙ

Doppler / Horst
Μεγάλη και εύκολη νίκη σημείωσαν το πρωί οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνι (Νο3), επί των Huber / Seidl AUT [Νο1] με 2-0 (21-14, 21-15), στον πρώτο ημιτελικό του satellite στο Μπάντεν.
Οι αθλητές μας έκαναν την υπέρβαση τους και στις 17:30 στον τελικό, θα αντιμετωπίσουν πάλι Αυστριακούς, τους Doppler / Horst AUT [Νο2] από τους οποίους είχαν ηττηθεί εύκολα με 2-0 σε αγώνα για τον 3ο γύρο.
Τον τελικό μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση ΕΔΩ.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2-3 ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΑΝΤΡΩΝ

Βελτιώθηκε, ανέτρεψε, νίκησε τη Σλοβακία (VIDEO)
Κατερίνη, Αποστολή: Αντώνης ΑραβαντινόςΜε όπλα το πάθος, την αγωνιστικότητα και την συμπαράσταση του κόσμου η εθνική ομάδα των ανδρών έκανε την καλύτερη της εμφάνιση στην Κατερίνη και πέτυχε την δεύτερη νίκη της στην 1η εβδομάδα του Ευρωπαϊκού Λιγκ με ανατροπή επί της Σλοβακίας, που έχει δεύτερο προπονητή τον Αντρέι Κράβαρικ, με 3-2 (25-23, 21-25, 20-25, 25-21, 15-10)... 
Η Ελλάδα βρέθηκε 2-1 πίσω στο σκορ αφού οι Σλοβάκοι με πολύ καλό μπλοκ είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα. Τότε η απόδοση των διεθνών μας ανέβηκε, πίστεψαν στην νίκη, βοήθησαν για άλλη μια φορά και οι περίπου 800 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο και ήρθε η δεύτερη νίκη σε τρία ματς.

Εκτός από βαθμολογική σημασία, αυτή η επιτυχία έχει και ψυχολογικά κέρδη αφού επικράτησαν μιας δυνατής ομάδας που πέρυσι ήταν η νικήτρια του Ευρωπαϊκού Λιγκ και πρόσφατα συμμετείχε στο προολυμπιακό τουρνουά.

Πολύ καλός ο Γιώργος Πετρέας με 17 πόντους, αλλά και ο αρχηγός Νίκος Σμαραγδής. Πολύ καλή και η πάσα της εθνικής με τον Θάνο Τέρζη σήμερα να διαδέχεται την πολύ καλή χθεσινή εικόνα του Κώστα Στιβαχτή.

Από τοςυ Σλοβάκους ξεχώρισε ο Μπενζ με 31 πόντους με 30/46 επιθέσεις.

Κλειδί του πρώτου σετ ήταν η ανατροπή του σκορ από 20-18 σε 20-22 για την εθνική μας με την αλλαγή του Καριπίδη στην θέση του Στιβαχτή που «ψήλωσε» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δούλεψε για τα καλά το μπλοκ. Έτσι έγινε το 25-23 και το 1-0 μέσα σε ενθουσιώδης ατμόσφαιρα από τους θεατές.

Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο για τους Σλοβάκους. Εξ’ αρχής με όπλο το πολύ καλό μπλοκ και σε συνδυασμό με τα λάθη στην υποδοχή της Ελληνικής ομάδας έφεραν το 1-1. Μην ξεχνάμε πως η Σλοβακία είναι μια «ψηλή» ομάδα.

Στο τρίτο τα λάθη στην υποδοχή για τους παίκτες του Αλέκου Λεώνη συνεχίστηκαν και η Σλοβακία εκμεταλλεύτηκε την δυναμική της σε επίθεση και μπλοκ και έκανε το 2-1. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13, όμως στην συνέχεια οι αντίπαλοι δημιούργησαν μια διαφορά που δεν καλύφθηκε ποτέ.

Στο τέταρτο το ματς ήταν ντέρμπι ως το 14-14. Στη συνέχεια επίθεση και υποδοχή βοήθησαν την Ελλάδα να στείλει τον αγώνα σε πέμπτο σετ.

Στο τάι μπρέικ οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 5-5. Εκεί ο Γιώργος Πετρέας με δυνατό σέρβις δυσκόλεψε την υποδοχή των Σλοβάκων και η Ελλάδα προηγήθηκε με 10-5.

Τα σετ: 2-3 (23-25, 25-21, 25-20, 21-25, 10-15)

Ελλάδα: Μπέλος 6 (6/12 επ.), Πετρέας 18 (2 άσοι, 12/16 επ., 4 μπλοκ), Σμαραγδής 15 (12/20 επ., 3 μπλοκ), Στιβαχτής, Κυριακίδης 10 (8/22 επ., 64% υπ., 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 8 (1 άσος, 6/15 επ., 71% υπ., 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου Αχ. (λ, 55% υπ.), Τερζής 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Καριπίδης 10 (8/17 επ., 2 μπλοκ), Παπαδημητρίου Αθ., Σαρικεϊσογλου 1 (1/3 επ., 67% υπ.), Σουλτανόπουλος

Σλοβακία: Μπενζ 31 (30/46 επ., 1 μπλοκ), Σζάραζ 9 (3 άσοι, 5/8 επ., 1 μπλοκ), Γιόζακ 10 (8/14 επ., 2 μπλοκ), Χούπκα 4 (4/10 επ.), Σκλαντάνι 5 (5 μπλοκ), Χρίνακ 15 (1 άσος, 13/23 επ., 48% υπ., 1 μπλοκ), Κουμπς (λ, 53% υπ.), Γιακούμποφ 10 (7/22 επ., 44% υπ., 3 μπλοκ), Ζάτκο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Ισπανία 9 (9-1)
2. Ελλάδα 6 (6-5)

3. Σλοβακία 4 (6-6)
4. Ισραήλ 0 (0-9)
5. Δανία 0 (0-0)*

volleynews,gr

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΚΑΙ ΠΑΛΙ 3ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης κατέκτησε το δεύτερό του χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, αυτή τη φορά στα 50μ. πρόσθιο!


Οι επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν δεν έχουν σταματημό για τον Παναγιώτη Σαμιλίδη. Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 200μ. πρόσθιο, ο 18χρονος κολυμβητής της Αργυρούπολης διακρίθηκε και πάλι με τα ελληνικά χρώματα, αυτή τη φορά παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο!
Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε στην 1η διαδρομή του τελικού και στα πρώτα μέτρα βρέθηκε πίσω, όμως "ανέβηκε" στη συνέχεια και με ένα καλό φίνις τερμάτισε 3ος στην κούρσα, με χρόνο 27:74.
Να σημειωθεί ότι το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Σλοβένο Νταμίρ Ντουγκόνιτς με χρόνο 27:32 και το ασημένιο στον Ιταλό Φάμπιο Σκοτσόλι με χρόνο 27:49.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

Γεννήσεις:

1926: Μάιλς Ντέιβις, αμερικανός συνθέτης και τρομπετίστας της τζαζ. (Θαν. 28/9/1991)
1966: Μελίνα Κανά, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Μελίνας Κανατά, τραγουδίστρια.

sansimera.gr

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΤΕΝ

Νίκη σημείωσαν πριν από λίγη ώρα οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνι (Νο3) στο satellite στο Μπάντεν. Αντίπαλοι τους ήταν οι Zharykau-Kavalenka BLR [Νο15] τους οποίους κέρδισαν με 2-0 (21-17, 21-17) σε 39΄.
Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν αύριο στις 13:00 τους  Huber-Seidl AUT [Νο1].
Με τη μέχρι τώρα παρουσία τους, επιβεβαίωσαν τη θέση και αξία τους, αλλά τώρα πια πρέπει να κάνουν την υπέρβαση, την οποία τους την ευχόμαστε.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι φιλικές συναντήσεις του συλλόγου μας σε επίπεδο παγκορασίδων και μίνι βόλεϊ.
Σημερινή φιλοξενούμενη μας ήταν η ομάδα του ΕΡΜΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, με την οποία αναμετρηθήκαμε σε δύο ταμπλό.
Συγκεκριμένα, οι γεννηθείσες το 2000-01, αγωνίστηκαν σε αγώνα 6Χ6. Παίχτηκαν 5 σετ, τα οποία κατέκτησε η ομάδα μας. Παράλληλα στο μικρό μας γήπεδο, τα μικρότερα κορίτσια αγωνίστηκαν σε αγώνες 3Χ3, με την ομάδα μας να κατακτά 6 αγώνες και η ομάδα του Περάματος 1.
Από τη μεριά μας, ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή του τον Ερμή Περάματος, ο οποίος φέτος κάνει μεγάλη προσπάθεια, με τον τεχνικό του κ. Χρυσίδη και βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης, με όλα τα σημάδια να δείχνουν μια πετυχημένη πορεία. Τους το ευχόμαστε ολόψυχα.
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: (Ζωγιοπούλου) Αγγέλη, Ευσταθιάδου, Στ. Χάνου, Βέκκου, Ιωάννου, Στιοίτσεβα, Αποστολίδου, Νοδάρα, Κ. Χάνου, Σαρρή, Τζήμα, Βουλγαράκη, Κόρδα, Βλασταρίδου, Συναπίδου, Ιωσηφίδου, Λιόλιου, Δραβίλλα, Μαρκουτσά, Λιβανού, Κυζιλή, Μοίρα.
ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: (Χρυσίδης) Μ. Παπαγεωργίου, Καμίτση, Σ. Αράθυμου, Ιωσηφίδου, Γώγου, Βουγιούκα, Κ. Αράθυμου, Καραμάγκου, Δεπάστα, Κυλδάρη, Κουρεβέση, Καταγά, Ζ. Παπαγεωργίου, Μπουρίκου, Πούλου, Βέρα.  
 

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟ / ΖΟΥΠΑΝΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΤΕΝ

Το κεντρικό γήπεδο στο Μπάντεν
Την πρώτη τους ήττα στον 3ο γύρο, υπέστησαν το πρωί οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνι (Νο3) από τους Doppler / Horst AUT [Νο2] με  0-2 (11-21, 11-21).
Σήμερα στις 16:00 θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στα ημιτελικά, αντιμετωπίζοντας τους  Zharykau / Kavalenka BLR [Νο15], ομάδα που σαφώς είναι στα μέτρα τους. Αν κερδίσουν στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν τους Huber / Seidl AUT [Νο1] αγώνας που θα διεξαχθεί αύριο στις 13:00.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΑΝΤΡΩΝ

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Ευρωπαϊκό Λιγκ πέτυχε η Εθνική ανδρών, που επικράτησε με 3-0 του Ισραήλ στο δεύτερο αγώνα της στην Κατερίνη.
 
Μετά την ήττα με 0-3 από την Ισπανία, η ελληνική ομάδα έδειξε καλύτερο πρόσωπο κόντρα στο πιο αδύναμο Ισραήλ και πήρε την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Λιγκ με το ίδιο σκορ.
Με πρωταγωνιστή τον Πετρέα και τους Μπέλο, Κυριακίδη να βοηθούν σημαντικά, η Εθνική δυσκολεύτηκε στα δύο πρώτα σετ, αλλά τελικά επικράτησε στις λεπτομέρειες.
Επόμενος αντίπαλος για την ελληνική ομάδα είναι το Σάββατο (20:30) η Σλοβακία, στην αναμέτρηση που ρίχνει την αυλαία του πρώτου αγωνιστικού τριημέρου.
Τα σετ: 26-24, 25-20, 25-19
ΕΛΛΑΔΑ (Λεώνης): Μπέλος 12, Πετρέας 14, Σμαραγδής 2, Στιβαχτής 2, Κυριακίδης 9, Ριζόπουλος 5, Παπαδημητρίου Αχ. (λ - 67%) / Παπαδημητρίου Αθ., Σαρικεΐσογλου 1, Σουλτανόπουλος 6, Καριπίδης, Τερζής
ΙΣΡΑΗΛ (Μπαρ Νέτζερ): Στάιν 7, Φάιγκα 16, Μπαρ Νέτζερ 1, Μπεν Γκαλ 6, Σαφράνοβιτς 11, Σοκολόβ 4, Σβαρτς (λ - 64%) / Χέρσκο, Βάισμαν, Χίλμαν 1, Κατζενέλσον
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ισπανία νίκησε με 3-1 (25-20, 19-25, 25-19, 25-21) τη Σλοβακία και είναι μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου.
Βαθμολογία 1ου ομίλου (σε 2 αγώνες)
1. Ισπανία 6 (6-1)
2. Σλοβακία 3 (4-3)
3. Ελλάδα 3 (3-3)
4. Δανία 0 (0-0)
5. Ισραήλ 0 (0-6)

* Η Δανία έχει δύο αγώνες λιγότερους
sport24.gr

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΤΕΝ

Δύο μέρες μετά τον αποκλεισμό τους στο Όπεν της Πράγας, οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης ξεκίνησαν με δύο νίκες στο κυρίως ταμπλό του Satellite στο Μπάντεν.
 
Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησαν στο κυρίως ταμπλό του Satellite στο Μπάντεν οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης.
Το ελληνικό δίδυμο (Νο 3 του ταμπλό) νίκησε αρχικά με 2-1 (21-18, 16-21, 15-12) τους Τσέχους Κούφα/Πρίνταλ (Νο 14) και πήρε το εισιτήριο για το 2ο γύρο.
Εκεί αντιμετώπισε τους Αυστριακούς Κούνερτ/Πέτουτσνιγκ (Νο 6), φτάνοντας και πάλι στη νίκη με 2-1 (18-21, 21-19, 15-13) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο.
Αντίπαλός τους το Σάββατο (11:00 ώρα Ελλάδος) θα είναι οι Αυστριακοί Ντόπλερ/Χορστ (Νο 2) και με νίκη θα βρεθούν στα ημιτελικά.
sport24.gr

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΙΓΚ ΑΝΤΡΩΝ

Κατερίνη: Του Αντώνη Αραβαντινού
Ανώτερη και πιο έτοιμη η Ισπανία νίκησε την Εθνική Ανδρών στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων που έγινε στην Κατερίνη για την 1η ημέρα της 1ης εβδομάδας του Ευρωπαϊκού Λιγκ που ξεκίνησε στην Κατερίνη. Παρουσία 800 θεατών η ελληνική ομάδα σαφώς ανέτοιμη
και χωρίς δύναμη σε σερβίς και επίθεση δε μπόρεσε να παρακολουθήσει το παιχνίδι των Ισπανών που χωρίς να είναι εντυπωσιακοί νίκησαν εύκολα 3-0. Η ελληνική ομάδα είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση μόλις 38%, ενώ ο Λεώνης μετά το 2ο σετ άλλαξε πασαδόρο και διαγώνιο βάζοντας τους Τερζή, Καριπίδη στη θέση του Στιβαχτή που έκανε ντεμπούτο ως βασικός αλλά και του μοναδικού καθαρόαιμου διαγώνιου Χρήστου Μπέλλου που ήταν εκτός φόρμας. Και στα τρία σετ η ελληνική ομάδα ακολουθούσε στο σκορ. Η Ισπανία πίεσε με το σερβίς και είχε γρήγορες και πολλές επιθετικές λύσεις με τους Πέρεζ, Ντελγκάδο να δουλεύουν στο ρελαντί και να κερδίζουν τους πόντους όποτε χρειάστηκαν.


Η ελληνική ομάδα απέχει πολύ μακριά από ένα αξιοπρεπές επίπεδο και θα χρειαστεί δουλειά και αγώνες για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική με ομάδες που κάποτε ήταν σχεδόν ισοδύναμη.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-20, 25-19) σε 83΄

*Οι πόντοι της Ισπανίας προήλθαν: 7 άσσοι, 39 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και της Ελλάδας: 1 άσσος, 30 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων. Διαιτητές: Λαζάρεβιτς, Νισαντζίογλου.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μουνόθ Μπενίτεζ): Ερνάν Ρουπέρεζ 3π., Νάδα 9, Ντελγκάδο Εσκιρμπάνο 14, Σουγκράνες 3, Φερναντέζ 7, Πέρεζ 14 / Λένας (λ. - 60% υπ.), Αλτάγιο 1, Ροντρίγκεζ 1, Ροκαμόρα 3, Βιτσιάνα Μέρα.

ΕΛΛΑΔΑ (Λεώνης): Μπέλλος 4π., Πετρέας 9, Σμαραγδής 8, Στιβαχτής, Κυριακίδης 5, Ριζόπουλος 6 / Παπαδημητρίου (λ. - 65% υπ.), Παπαδημητρίου Θ., Σαρικεϊσογλου, Σουλτανόπουλος 1.
volleynews,gr

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Α2 ΑΝΤΡΩΝ

Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα από τον ιστότοπο της ΕΟΠΕ, την Τρίτη 29/05 έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις με όλα τα σωματεία των Εθνικών κατηγοριών με  θέμα:
• Προτάσεις και συζήτηση για τα πρωταθλήματα  Εθνικών Κατηγοριών 2012-2013.
Η Α2 αντρών θα συζητηθεί στις 16:00.
Την Τρίτη λοιπόν θα ξεδιαλυθούν αρχικά τα μυστήρια που υπάρχουν γύρω από την υφή και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. 
Πάντως οι πρώτες ειδήσεις που έχουν βγει, περί ύπαρξης 4 ομίλων των 8 ομάδων ο καθ΄ ένας και μπαράζ των πρωταθλητών για ν΄ ανέβουν οι 2 στην Α1, οδηγεί το άθλημα στον πλήρη μαρασμό και απαξίωση. Το γιατί και πως είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος. 
Ας ελπίσουμε να μην είναι αυτή η εισήγηση της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ. Για να μην προτρέχουμε, δε θα αναφερθούμε παραπάνω στο θέμα, απλά θα περιμένουμε πρώτα τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις και των υπόλοιπων συλλόγων και ανάλογα θα τοποθετηθούμε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.
Πριν από την Α2 αντρών, θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες συσκέψεις των πρωταθλημάτων της Α1 και Α2 γυναικών.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...