Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΓΥΜΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΔΕΣ!!!

Το ισπανικό περιοδικό, "Interviú", κυκλοφόρησε με... Ολυμπιακό εξώφυλλο, στο οποίο φιλοξενούνται γυμνές δύο αθλήτριες του στίβου.

Το ισπανικό περιοδικό, "Interviú", άφησε στην άκρη τα... πρόστυχα εξώφυλλα για χάρη των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.
Στο εξώφυλλο του περιοδικού λοιπόν φιλοξενούνται δύο Ισπανίδες αθλήτριες του στίβου, οι οποίες με σπρέι ζωγραφίζουν τους Ολυμπιακούς κύκλους σε έναν τοίχο.
Φυσικά είναι γυμνές και πρόκειται για την 29άχρονη, Πατρίθια Σαράπιο, από την Μαδρίτη (τριπλούν) και την 25άχρονη, Άνα Τορίχος, από την Βαλένθια (100μ. με εμπόδια).

 
sport24.gr

ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΛΟΓΑ!!!

Οι Βρετανοί υπέπεσαν σε νέα γκάφα, αφού έσβησαν (!) τη φλόγα που πρέπει να καίει αδιάκοπα στο βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Αποδεικνύεται πως οι Βρετανοί είναι... ανάποδοι σε όλα! Αναγκάστηκαν να σβήσουν και την Ολυμπιακή φλόγα, η οποία οφείλει να καίει αδιάκοπα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων επιβεβαίωσε πως οι εργάτες υποχρεώθηκαν να σβήσουν τη φλόγα, προκειμένου να μετακινήσουν το βωμό από το κέντρο του Ολυμπιακού σταδίου.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες η φλόγα έσβησε στις 23.14 τοπική (01.14 ώρα Ελλάδας). Αναμένεται να ανάψουν και πάλι το βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων αργότερα από ένα φανάρι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.
Αρκετοί τηλεσχολιαστές που κάλυψαν την τελετή έναρξης, εξέφρασαν την απορία τους για ποιο λόγο ο βωμός των Ολυμπιακών Αγώνων δεν βρίσκεται σε σημείο ψηλά, ώστε να φαίνεται (σ.σ. όπως συνηθίζεται) και έξω από το Ολυμπιακό στάδιο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Βρετανοί σβήνουν τη φλόγα που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτό συνέβη ξανά κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας. Αν προσθέσουμε και την εικόνα των άδειων καθισμάτων, κατά τ'άλλα όλα πηγαίνουν καλά στο Λονδίνο!
* Η φωτογραφία είναι από την Daily Telegraph.
sport24,gr

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2004

Οκτώ χρόνια πριν η Ολυμπιάδα της Αθήνας βούλιαξε την Ελλάδα σε ένα οικονομικό χάος που το πληρώνουμε σήμερα, καθώς οι κλεψιές, οι υπερβάσεις, οι περιττές πολυτέλειες και οι χωρίς όρια προσφορές σε ξένους και ντόπιους, ανέβασαν το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στα 15 δισ. ευρώ, ενώ η αρχική τους πρόβλεψη δεν ξεπερνούσε τα 2,5 δισ. ευρώ.
Το newsbomb.gr με ντοκουμέντα και αδιάψευστα στοιχεία αποκαλύπτει την ληστεία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, τους δράστες της, και τις βαριές ευθύνες των διοργανωτών τους.
Οι Ολυμπιακοί του 2004 ήταν το γεγονός που άνοιξε τις πύλες της κόλασης για την ελληνική οικονομία με μια καταλήστευση του εθνικού χρήματος που ξεκίνησε από την ημέρα ανάληψης των αγώνων των Σεπτέμβρη του 1997, συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της οργάνωσης και υλοποίησης της Ολυμπιάδας και ξεπέρασε κάθε όριο την περίοδο 2000-2004.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ παραδέχτηκε ότι ένα μέρος του υπέρογκου χρέους της Ελλάδας οφείλεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Αρκεί κανείς να δει το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας και θα καταλάβει ότι ένα ποσοστό 2% ή 3% οφείλεται στο κόστος της Ολυμπιάδας του 2004».
Παράλληλα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Παναγιώτης Γεννηματάς χαρακτήρισε επίσημα τους Ολυμπιακούς του 2004 ως την μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε στην σύγχρονη οικονομική ιστορία της Ελλάδας, μια καταστροφή που δεν απασχόλησε όμως ποτέ την Βουλή λόγω της αλληλοκάλυψης των κομμάτων.
Πριν προχωρήσουμε στην αποκάλυψη προσώπων και υπευθύνων μια πρώτη παρουσίαση έργων που το κόστος τους ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερο από την αρχική τους εκτίμηση:

- Ολυμπιακό Στάδιο: Από 310 εκατ. ευρώ στο φάκελο διεκδίκησης, κόστισε 399 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης: Από 12,3 εκατ. ευρώ, κόστισε 47,5 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο: Από 2,5 εκατ. ευρώ κόστισε 8 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου: Από 3,5 εκατ. ευρώ, έφτασε τα 22,5 εκατ. ευρώ

Η Ολυμπιάδα όχι μόνο δεν έφερε κέρδη στην χώρα μας, αλλά η υπέρβαση στο κόστος της, που υπολογίζεται τουλάχιστον στα 12 με 13 δις, δημιούργησε μια «Ολυμπιακή Τρύπα» για την εθνική οικονομία, για την οποία θα πληρώνουμε διάφορα χαράτσια τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Μερικά από τα τελικά κόστη και τις υπερβάσεις στα περίφημα Ολυμπιακά Έργα:
Ολυμπιακό Συγκρότημα Παραλιακής Ζώνης στο Φάληρο
- Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου: από 182,5 εκατ. ευρώ κόστισε 221,1 εκατ. ευρώ- Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – επισκευές για αναμόρφωση-: Από 3,3 εκατ. ευρώ, σε 29 εκατ. ευρώ.- Ολυμπιακό Κέντρο Baseball στο Ελληνικό: από 18,7 εκατ. ευρώ, κόστισε 200,4 εκατ. ευρώ.Σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας είχαμε τις εξής εξωφρενικές υπερβάσεις:
-
Παναθηναϊκό Στάδιο: Από 300.000 ευρώ στο φάκελο οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το έργο κόστισε 11,2 εκατ. ευρώ.- Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης: Από 30 εκατ. ευρώ έφτασε τα 103 εκατ. ευρώ.

ΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

«Γεια σου Ελλάδα» φώναξε στο φινάλε της σπουδαίας νίκης επί των Ρωσίδων, Βάσινα / Βοζάκοβα η Βίκυ Αρβανίτη, πανηγυρίζοντας έτσι, μαζί με την Μαρία Τσιαρτσιάνη την πρώτη ελληνική επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στο κατάμεστο «Horse Guards Parade» η εθνική ομάδα του beach volley επικράτησε με 2-1 (18-21, 21-13, 15-12) σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Στο πρώτο σετ, η καλή παρουσία της Τσιαρτσιάνη στο φιλέ (ένα μπλοκ) και τα σερβίς της Βίκυς, έφεραν την ελληνική ομάδα σε καλή θέση, αλλά στο τέλος οι Ρωσίδες γύρισαν το σετ και επικράτησαν με 21-18.


Στο δεύτερο, η Αρβανίτη έκανε… πάρτι από τη θέση του σερβίς (κέρδισε 3 άσους) και η ελληνική ομάδα, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα από την αρχή (11-3, 15-8) έφτασε με μεγάλη άνεση στην ισοφάριση με 21-13. Στο τάι μπρέικ οι Ελληνίδες πήραν προβάδισμα με 7-5, για να «απαντήσουν» με σερί 4-0 οι Ρωσίδες για το 9-7!


Το ελληνικό δίδυμο ισοφάρισε σε 9-9 και μετά πήρε… φωτιά! Η Αρβανίτη με δύο συνεχόμενους πόντους (ο πρώτος από δική της άμυνα, ο δεύτερος μετά από μπλοκ της Τσιαρτσιάνη) έκανε το 13-11, ενώ στο 14-12 που διαμορφώθηκε από την Μαρία, η ίδια πήγε στο σερβίς και πήρε τον άσο για τον… θρίαμβο (15-12).


Αμέσως μετά τη σπουδαία αυτή η νίκη, η
Μαρία Τσιαρτσιάνη δήλωσε: «Πολλή αγωνία… Παίξαμε 100% στο κόκκινο, τα δώσαμε όλα και τώρα πανηγυρίζουμε! Έγινε ωραίο ματς απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Μεθαύριο, κόντρα στις Κινέζες να περιμένετε πως θα τα δώσουμε όλα και πάλι και αν τις κοιτάξουμε στα μάτια θα είμαστε ευχαριστημένες ό,τι και να γίνει».

Η
Βίκυ Αρβανίτη πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι έπρεπε να νικήσουμε σήμερα. Είχαμε λοιπόν άγχος, αλλά μπήκαμε δυνατά. Τα δώσαμε όλα και ευτυχώς πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Παίξαμε καλά, αλλά στο τέλους του πρώτου σετ κάναμε λάθη. Η ρωσική ομάδα μάς πίεσε και με το σερβίς, αλλά ανταπεξήλθαμε. Στο επόμενο παιχνίδι φαβορί είναι η Κίνα, αλλά δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Όλα είναι ανοιχτά σε έναν όμιλο που δείχνει ότι κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη».

Την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας παρακολούθησε και σήμερα ο πρόεδρος της ΔΟΕ,
Σπύρος Καπράλος που σχολίασε: «Βρέθηκαν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες και δώσανε μεγάλο αγώνα και στην εξέδρα. Τα κορίτσια μας έδωσαν μεγάλη χαρά. Οι Ρωσίδες είναι πολύ καλό δίδυμο και είχαν κερδίσει τις Κινέζες. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της επιτυχίας των δικών μας κοριτσιών που έδειξαν μεγάλο κουράγιο και παρότι βρέθηκαν πίσω κατάφεραν και το γύρισαν».

Με την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας στον όμιλο, όλα είναι ανοιχτά, καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν από μία νίκη και τρεις βαθμούς. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη, με τις Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη να αντιμετωπίζουν στις 11 το πρωί τις Κινέζες, Ζανγκ Ξι / Ξούε (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) και τις Ρωσίδες να παίζουν με τις Ελβετίδες, Κουν / Ζούμκερ.


Να σημειωθεί πως την πρόκριση στους «16» παίρνουν τα δύο πρώτα ζευγάρια από κάθε όμιλο, καθώς και οι δύο καλύτεροι τρίτοι των έξι ομίλων. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα καταταγούν τρίτες θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ, για να συμπληρωθούν οι θέσεις της 16άδας.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ζανγκ Ξι / Ξούε - Βάσινα / Βοζάκοβα 1-2 (21-18, 14-21, 14-16)
Κουν / Ζούμκερ - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-13, 21-19)
30/7
Ζανγκ Ξι / Ξούε - Κουν / Ζούμκερ 2-1 (21-18, 16-21, 15-08)
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη - Βάσινα / Βοζάκοβα 2-1 (18-21, 21-13, 15-12)
1/8
Ζανγκ Ξι / Ξούε - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (11.00)
Κουν / Ζούμκερ - Βάσινα / Βοζάκοβα (16.30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κουν / Ζούμκερ 3 (3-2)
2. Ζανγκ Ξι / Ξούε 3 (3-3)
3. Βάσινα / Βοζάκοβα 3 (3-3)
4. Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 3 (2-3)

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη - Βάσινα / Βοζάκοβα 2-1

ΟΙ THIN LIZZY ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Thin LizzyThe Boys Are Back In Town! Οι θρυλικοί Thin Lizzy επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Thin Lizzy
+ special guests

9 Νοεμβρίου - Gagarin 205, Αθήνα
10 Νοεμβρίου - Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

26 χρόνια μετά τον πρόωρο χαμό του Phil Lynott, ο μύθος του ως ένας από τους χαρισματικότερους δημιουργούς της rock μουσικής συνεχίζει να μεγαλώνει. Το όνομα Thin Lizzy έγινε συνώνυμο της χρυσής περιοδου της κλασικής και hard rock μουσικής και τραγούδια όπως τα "The Boys Are Back In Town", "Whiskey In The Jar", "Jailbreak" και "Looking For An Alibi" συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.

Οι Thin Lizzy πάλεψαν πολύ για να πάρουν αυτό που άξιζαν: αεικίνητος ο Lynott, δοκίμασε τις δυνάμεις του σε όποιο είδος μουσικής μπορούσε να ικανοποιήσει τις μουσικές φιλοδοξίες του: rock, hard rock, ψυχεδελικό rock, heavy metal, pop, folk. Την επιτυχία την γνώρισαν όταν, μετά από αμέτρητες αλλαγές μελών, κατάφεραν να βρουν την κατάλληλη συνταγή: ταίριαξαν τους στίχους του Lynott (ιστορίες από τις εργατικές γειτονιές αλλά και τις παραδόσεις της Ιρλανδίας) με την hard rock αισθητική που, τελικά, κυριάρχησε στα 70s: από τις πρώτες μπάντες που έβαλαν δύο κιθάρες μαζί (o εμβληματικός Gorham με -κατά διαστήματα- τους Eric Bell, Gary Moore, Brian Robertson, Snowy White, κλπ), με έναν φοβερό drummer (Downey) και τον χαρισματικό Lynott μπροστάρη, κέρδισαν τις καρδιές του κοινού σε Ευρώπη και Αμερική χάρη στα διαχρονικά, πλέον, riff τους και τις εκπληκτικές συναυλίες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2004 το περιοδικό Classic Rock έβαλε το "Live And Dangerous" στην κορυφή της λίστας του με τα καλύτερα live άλμπουμ!

Τα τραγούδια των Thin Lizzy παραμένουν σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ. Απόδειξη είναι η σταθερή παρουσιά τους στο playlist κάθε είδους ραδιοφωνικών σταθμών, αλλα και η αδιάκοπτη επιτυχία των περιοδειών του συγκροτήματος.

Το σημερινό line-up των Thin Lizzy απαρτίζουν τρία original μέλη της μπάντας που έπαιζαν με τον Lynott: o Scott Gorham (κιθάρα), o Brian Downey (drums) και o Darren Wharton (πλήκτρα). Μαζί τους, έχουν κορυφαίους μουσικούς με σημαντικό παρελθόν: ο Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) στο μπάσο, ο Ricky Warwick (The Allmighty) στα φωνητικά και ο Damon Johnson (Alice Cooper) στην κιθάρα.

Εισιτήρια:

Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr και στο Tickethouse και τα Public.
Τις ημέρες των συναυλιών, θα πωλούνται μόνο από τα ταμεία των συναυλιακών χώρων προς 30 ευρώ.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00


Thin Lizzy - Athens 2012Thin Lizzy - Thessaloniki 2012

Πληροφορίες: 210-9611118 και www.detoxevents.gr

rocking.gr

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ / ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΖΗΣΗΣ / ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ

Οι νέοι πρωταθλητές Εφήβων - Νεανίδων (Κ20) του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ «Lipton Ice Tea Juniors 2012» αναδείχτηκαν την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του μπιτς μπαρ «Καρνάγιο» στα Κάτω Λεχώνια Βόλου.

Στις νεάνιδες οι Κοκκινάκη / Αργυροπούλου, το «δίδυμο» από Πειραιά και Λάρισα αντίστοιχα που ήταν εφετινές πρωταθλήτριες της κατηγορίας Κ23 (η Κοκκινάκη πήρε τον τίτλο και στο Κ17 με συμπαίκτρια την Μολδοβανίδη) επικράτησε 2-0 (21-14, 21-16) των Κρητικών Χατζάκη / Χατζάκη. Οι τελευταίες που ταξίδεψαν από το Ηράκλειο ήταν δευτεραθλήτριες στην κατηγορία Κ17 το 2009, αλλά στον τελικό του Βόλου τα βρήκαν «σκούρα».


Στους Έφηβους ο τελικός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού μετά το πρώτο σετ (21-16) που κατέκτησαν οι Εβρίτες Καβαρατζής / Κοντοστάθης έναντι των Ζήση / Τσουμάνη, στο δεύτερο και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1, ο Κοντοστάθης τραυματίστηκε και ο αγώνας διακόπηκε οριστικά. Ο άτυχος αθλητής μετά από μία άτσαλη πτώση του στην άμμο, χτύπησε στον αυχένα και προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Έτσι, η ομάδα της Πρέβεζας (Ζήσης / Τσουμάνης) έστω και χωρίς πανηγυρισμούς πήρε τον τίτλο, ενώ όλοι οι μεταλλιούχοι στις απονομές αφιέρωσαν τις διακρίσεις τους στον συναθλητή τους ευχόμενοι περαστικά.


Το «παρών» στη διοργάνωση εκ μέρους της Ομοσπονδίας έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και το μέλος του Δ.Σ., Παναγιώτα Τουρσούγκα, ενώ βραβεύσεις έγιναν και από τους συνδιοργανωτές Α.Σ. Αργώ και μπιτς μπαρ «Καρνάγιο».


Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:


Κυρίως ταμπλό Νεανίδων (U20)


Μικρός τελικός

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Α./ ΛΙΣΛΕΒΑΝΤ Β. vs ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Μ / ΠΕΠΟΝΗ Ο 2-0 (21-11, 21-9)

Τελικός

ΧΑΤΖΑΚΗ E. / ΧΑΤΖΑΚΗ E vs KOKKINAKH E / ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μ 0-2 (16-21, 16-21)

Κυρίως ταμπλό Εφήβων (U20)


Μικρός Τελικός

ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ Σ / ΚΕΣΚΙΝΗΣ Α vs ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Α / ΝΑΤΣΙΟΣ Ν 2-0 (21-18, 21-12)

Τελικός

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ Ι. / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ Γ. - ΖΗΣΗΣ Β / ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Β 1-0 (21-16, 1-1 διακοπή)

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Χρυσό η Τουρκία
Η Τουρκία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κορασίδων που ολοκληρώθηκε στο Μπαρ του Μαυροβουνίου νικώντας στον τελικό την Σερβία με 3-0 (25-19, 25-23, 25-17). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βουλγαρία που νίκησε την Εθνική Ελλάδας 3-2...
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.Τουρκία
2.Σερβία
3.Βουλγαρία
4.Ελλάδα
5.Βοσνία Ερζεγοβίνη
6.Ρουμανία
7.Μαυροβούνιο
8.ΠΓΔΜ
volleynews.gr

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Η κορύφωση των Τελικών (28-29/7) της κατηγορίας Εφήβων - Νεανίδων (U20) του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ «Lipton Ice Tea Juniors 2012» γίνεται την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του μπιτς μπαρ «Καρνάγιο» στα Κάτω Λεχώνια Βόλου.

Στα ημιτελικά Εφήβων - Νεανίδων είχαμε παρουσία πολλών... γεωγραφικών σημείων της χώρας, καθώς στα αγόρια προκρίθηκαν δύο ομάδες από τον Έβρο, μία από τη Λαμία και μία από την Πρέβεζα, ενώ στα κορίτσια, δύο ομάδες από το Ηράκλειο έδωσαν το «παρών» στην τετράδα, μία από την Κατερίνη και ένας... συνδυασμός Αθήνας / Λάρισας.


Στον τελικό Νεανίδων, οι Κρητικές Χατζάκη / Χατζάκη από το Ηράκλειο, δευτεραθλήτριες στην κατηγορία Κ17 το 2009, θα αντιμετωπίσουν τις Kοκκινάκη  / Αργυροπούλου, οι οποίες είναι εφετινές πρωταθλήτριες της κατηγορίας Κ23, ενώ η Κοκκινάκη πήρε τον τίτλο και στο Κ17 με συμπαίκτρια την Μολδοβανίδη.


Στον αντίστοιχο τελικό των Εφήβων, οι Εβρίτες περσινοί πρωταθλητές της Πρέβεζας στο Κ20, Καβαρατζής / Κοντοστάθης θα αντιμετωπίσουν την ομάδα των Ζήση / Τσουμάνη με τον πρώτο εκ των δύο να είναι πρωταθλητής Κ17 το 2009, δευτεραθλητής Κ17 το 2010, και τρίτος της κατάταξης στην κατηγορία Κ20 το 2011.


Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:


Κυρίως ταμπλό Νεανίδων (U20)

Πρώτος γύρος

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Α / ΛΙΣΛΕΒΑΝΤ Β vs ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Μ / ΠΕΠΟΝΗ Ο 2-0 (21-8, 21-6)
KOKKINAKH E / ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μ vs ΤΖΑΝΑΚΗ Π. / ΚΙΜΠΛ Χ. 2-0 (21-12, 21-10)
ΒΟΥΛΓΑΡΗ Λ/ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ Ι. vs ΔΙΚΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ν./ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ Κ. 1-2 (21-17, 18-21, 10-15)
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σ / ΠΟΛΗ Β vs ΧΑΤΖΑΚΗ E./ ΧΑΤΖΑΚΗ E. 0-2 (19-21, 8-21)
ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ Μ / ΚΟΛΟΣΕΝΤΑ Χ vs ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Μ / ΠΕΠΟΝΗ Ο 1-2 (21-14, 16-21, 12-15)
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Α / ΚΟΛΛΙΑ Ν vs ΤΖΑΝΑΚΗ Π. / ΚΙΜΠΛ Χ. 2-0 (21-19,21-17)
ΒΑΛΚΑΝΟΥ Λ / ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Ε vs ΔΙΚΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ν./ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ Κ. 0-2 (7-21, 8-21)
ΜΟΔΙΩΤΗ Α. / ΜΟΔΙΩΤΗ Α vs ΧΑΤΖΑΚΗ E. / ΧΑΤΖΑΚΗ E. 0-2 (9-21, 18-21)
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Α / ΛΙΣΛΕΒΑΝΤ Β vs ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ Μ / ΚΟΛΟΣΕΝΤΑ Χ 2-0 (21-13, 21-14)
KOKKINAKH E / ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μ vs ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Α / ΚΟΛΛΙΑ Ν 2-0 (21-14, 21-13)
ΒΟΥΛΓΑΡΗ Λ/ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ Ι. vs ΒΑΛΚΑΝΟΥ Λ / ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Ε 2-0 (24-22, 21-10)
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σ / ΠΟΛΗ Β vs ΜΟΔΙΩΤΗ Α. / ΜΟΔΙΩΤΗ Α. 2-0 (21-12, 21-13)

Προημιτελικά
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Α./ ΛΙΣΛΕΒΑΝΤ Β. vs ΒΟΥΛΓΑΡΗ Λ/ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ Ι. 2-0 (21-7, 21-14)

ΧΑΤΖΑΚΗ E. / ΧΑΤΖΑΚΗ E. vs ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Α / ΚΟΛΛΙΑ Ν 2-0 (22-20, 21-15)
ΔΙΚΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ν./ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ Κ. vs ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Μ / ΠΕΠΟΝΗ Ο 1-2 (14-21, 21-12, 11-15)
KOKKINAKH E / ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μ vs ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σ / ΠΟΛΗ Β 2-0 (21-5, 21-9)

Ημιτελικά

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Α./ ΛΙΣΛΕΒΑΝΤ Β vs ΧΑΤΖΑΚΗ E. / ΧΑΤΖΑΚΗ E 1-2 (21-15, 19-21, 11-15)
ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Μ / ΠΕΠΟΝΗ Ο vs KOKKINAKH E / ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μ 0-2 (7-21, 7-21)

Μικρός τελικός

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Α./ ΛΙΣΛΕΒΑΝΤ Β. vs ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Μ / ΠΕΠΟΝΗ Ο

Τελικός

ΧΑΤΖΑΚΗ E. / ΧΑΤΖΑΚΗ E vs KOKKINAKH E / ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μ

Κυρίως ταμπλό Εφήβων (U20)


Πρώτος γύρος

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ Ι / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ Γ vs ΒΡΑΧΝΑΣ Ι / ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ Κ 2-1 (21-15,17-21,15-12)
ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ Σ / ΑΛΤΑΝΗΣ Χ vs ΖΗΣΗΣ Β / ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Β 0-2 (18-21,10-21)
ΡΟΥΣΕΤΤΟΣ Σ / ΓΚΕΝΟΦ Ν vs ΚΑΡΥΔΑΣ Ι / ΠΕΡΠΙΝΑΚΗΣ Μ 2-1 (14-21,23-21,15-8)
ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Α / ΝΑΤΣΙΟΣ Ν vs BYE
ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ Π / ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ Κ vs ΒΡΑΧΝΑΣ Ι / ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ Κ 2-0 (21-16, 21-14)
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ Α / ΝΤΟΝΤΗΣ Ε vs ΖΗΣΗΣ Β / ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Β 0-2 (17-21, 17-21)
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ Π / ΠΛΑΓΙΑΝΟΣ Α vs ΚΑΡΥΔΑΣ Ι / ΠΕΡΠΙΝΑΚΗΣ Μ 2-0 (21-16, 21-17)
ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ Σ / ΚΕΣΚΙΝΗΣ Α vs BYE
ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ Ι / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ Γ vs ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ Π / ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ Κ 2-0 (21-10, 21-9)
ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ Σ / ΑΛΤΑΝΗΣ Χ vs ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ Α / ΝΤΟΝΤΗΣ Ε 2-0 (24-22, 21-13)
ΡΟΥΣΕΤΤΟΣ Σ / ΓΚΕΝΟΦ Ν vs ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ Π / ΠΛΑΓΙΑΝΟΣ Α 2-1 (30-32, 21-17, 15-13)
ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Α / ΝΑΤΣΙΟΣ Ν vs ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ Σ / ΚΕΣΚΙΝΗΣ Α 0-2 (10-21,13-21)

Προημιτελικοί

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ Ι. / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ Γ. vs ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ Σ / ΑΛΤΑΝΗΣ Χ 2-0 (21-10, 21-10)
ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ Σ / ΚΕΣΚΙΝΗΣ Α vs ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ Π / ΠΛΑΓΙΑΝΟΣ Α 2-1 (21-19, 20-22, 15-7)
ΡΟΥΣΕΤΤΟΣ Σ / ΓΚΕΝΟΦ Ν vs ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Α / ΝΑΤΣΙΟΣ Ν 1-2 (18-21, 21-16, 14-16)
ΖΗΣΗΣ Β / ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Β v ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ Π / ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ 2-1 (18-21, 21-13, 15-7)

Ημιτελικοί

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ Ι. / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ Γ. vs ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ Σ / ΚΕΣΚΙΝΗΣ Α 2-0 (21-18, 21-13)
ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Α / ΝΑΤΣΙΟΣ Ν vs ΖΗΣΗΣ Β / ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Β 0-2 (15-21, 15-21)

Μικρός Τελικός

ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ Σ / ΚΕΣΚΙΝΗΣ Α vs ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Α / ΝΑΤΣΙΟΣ Ν

Τελικός

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ Ι. / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ Γ. - ΖΗΣΗΣ Β / ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Β

Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

… ο λαμπαδηδρόμος σταμάτησε για λίγο την πορεία του για να ανάψει ένας Βρετανός το τσιγάρο του από την Φλόγα …»

Συνέβη στο Εδιμβούργο και, όπως αναφέρεται, οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν ως αστείο το γεγονός!

Επειδή φαίνεται ότι οι πλούσιοι και «πολιτισμένοι» εταίροι μας πάσχουν από ιστορικό αναλφαβητισμό και ηθική αναπηρία, ίσως είναι σκόπιμο να

πληροφορηθούν ότι στην Αρχαία Ολυμπία η αφή της Φλόγας της Ολυμπιακής δάδας συμβόλιζε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και αν δεν γινόταν έπρεπε να αναβληθεί ή ακόμη και να ματαιωθεί η έναρξη.

Ήταν μια ιεροτελεστία η οποία δεν αναφέρθηκε ποτέ ως άναμμα, αλλά ως αφή της Φλόγας, επισημαίνοντας την ιερή στιγμή της επαφής – της σύνδεσης του ορατού με τον αόρατο κόσμο που σαν αποτέλεσμα είχε τον φωτισμό της ψυχής των αθλητών από το αιώνιο πυρ των θείων πεδίων.

Αυτή η μυστηριακή τελετή αποτελούσε τη σημαντικότερη στιγμή των Ολυμπιακών αγώνων.

Οι λεπτομέρειες όμως αυτές δεν είναι για τώρα, γιατί τώρα είναι η ώρα των Olympic Games που σημαίνει «αδελφοποίηση» των λαών μέσα από ξέφρενα κέρδη πολυεθνικών και ασύλληπτα «αθλητικά» ρεκόρ που καταργούν την έννοια «αθλητής» προβάλλοντας τον πρωταθλητή και όλα όσα τον στηρίζουν. Γι’ αυτό και δεν αναφέρονται πλέον ως Αγώνες, αλλά Games που αντικατέστησαν τον κότινο του νικητή με το πανάκριβο συμβόλαιο.

Το ακριβό που αντικατέστησε το πολύτιμο…

Όμως το γεγονός ότι σήμερα η Φλόγα, μετά την Αφή και έχοντας κάνει τον γύρο του κόσμου, κατέληξε αναπτήρας, μού γεννά την ανάγκη να μιλήσω ΕΛΛΗΝΙΚΑ τόσο στους Αγγλοσάξωνες εταίρους μας που βρήκαν αστείο το γεγονός, όσο και στον Σκωτζέζο υπήκοο τους, αναφέροντας ότι ο σεβασμός απέναντι στην έννοια της Ολυμπιακής Ιδέας και τις πανάρχαιες ρίζες της ή τουλάχιστον η κόσμια αντιμετώπισή της, είναι υποχρέωση του οποιουδήποτε στοιχειωδώς έλλογου και πολιτισμένου όντος που υπολήπτεται το πάτημα του επάνω σ’ αυτή τη γη.

Ας ακούσουν και αν μπορούν (κάποιοι έστω από αυτούς) ας κατανοήσουν ότι όταν μια Ιδέα παραμένει ζωντανή παρακάμπτοντας ακόμη και το θάνατο που κάποτε της επιβλήθηκε, όταν έχει ξεπεράσει το ανθρώπινο του χρόνου, τότε μετέχει μιας ύψιστης εννοιολογικής ουσίας και ο σεβασμός προς αυτή την Ιδέα και το Σύμβολό της είναι χρέος που άπτεται της ηθικής υπόστασης του καθενός.

Φαίνεται όμως ότι μια φυλή δεν ξεφεύγει ποτέ από τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά της ρίζας της. Αυτό μαρτυρά η λεηλασία και καταστροφή του Παρθενώνα από τον λόρδο, όπως και οι ορδές των μεθυσμένων απογόνων του που κατακλύζουν τα καλοκαίρια τα Ελληνικά νησιά και τα βρομίζουν με τα αίσχη τους. Αυτό επίσης μαρτυρά ο σύγχρονος κάτοικος της Βρετανικής επικράτειας που θέλησε να απολαύσει το τσιγάρο του με Ελληνικό άναμμα, αλλά και ο πρωθυπουργός του, που πριν από μερικές εβδομάδες απείλησε ότι θα κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες.

Δεν προτίθεται φυσικά να κάνει το ίδιο και για τα κλοπιμαία που ασφυκτιούν μέσα στο Βρετανικό μουσείο. Έτσι άλλωστε φερόντουσαν πάντα αυτοί οι λαοί γερμανικής καταγωγής που εισέβαλλαν στα Βρετανικά νησιά και δημιούργησαν λόρδους, σερ, πρίγκιπες και λοιπούς αδίστακτους κομψευόμενους σφαγείς πολιτισμών, τους σημερινούς διοργανωτές των Olympic Games που απαξίωσαν να καλέσουν τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας στην τελετή έναρξης, όπως θεσμικά αλλά και ηθικά επιβάλλεται

Εύη Μπότσαρη (27.7.2012)

Υ.Γ.: Αν στη Βούλα Παπαχρήστου επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών, για ένα ανύπαρκτο αδίκημα, ποια ποινή προβλέπεται για τον λαμπαδηδρόμο που θεώρησε σκόπιμο να σταματήσει την πορεία και να προσφέρει «φωτιά» σ’ έναν περαστικό;

olympia.gr

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Το Ολυμπιακό όνειρο του Λονδίνου δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική ομάδα του μπιτς βόλεϊ που λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) Σαββάτου γνώρισε την ήττα με 2-0 (21-13, 21-19) από τις Ελβετίδες Κουν / Ζούμκερ στον 1ο αγώνα των δύο ομάδων για τον 2ο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα για την ελληνική ομάδα στο κατάμεστο διαμορφωμένο γήπεδο στο «Horse Guards Parade», καθώς η κακή υποδοχή έδωσε εύκολους πόντους στις Ελβετίδες (6 άσοι) που πήραν εξ αρχής το προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι τέλους (21-13).


Ωστόσο, το 2ο σετ είχε εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς Βίκυ και Μαρία μπήκαν δυνατά, έβγαλαν άμυνες και βελτίωσαν τα τελειώματα τους με αποτέλεσμα να γράψουν το 9-4, 10-5 και 11-6, δείχνοντας ότι η ισοφάριση στα σετ ήταν απλά θέμα χρόνου. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, αφού το ελβετικό μπλοκ λειτούργησε και το σκορ έγινε 14-14, ενώ Κουν και Ζούμκερ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 16-15 (17-15, 18-16).

Η Εθνική ομάδα δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και ισοφάρισε σε 19-19, αλλά οι αντίπαλες ήταν εκείνες που με δύο τελευταίες επιθέσεις διαμόρφωσαν το 21-19 και το 2-0 στον αγώνα.

Ωστόσο, Βίκυ και Μαρία έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και διαμαρτυρήθηκαν για μία «ανάποδη» απόφαση του διαιτητή σε άουτ και ένα «πιαστό» της Κουν, δύο καθοριστικές φάσεις για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Μάλιστα, όπως δήλωσε, αμέσως μετά το ματς, ο σουπερβάιζορ του αγώνα, παραδέχτηκε τα λάθη του Βραζιλιάνου διαιτητή.


Συγκεκριμένα, η
Μαρία Τσιαρτσιάνη, δήλωσε: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε επιτυχημένο ξεκίνημα στο Λονδίνο, έτσι όπως θέλαμε και το είχαμε ονειρευτεί, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Στο πρώτο σετ οι αντίπαλες μας ήταν καλύτερες και το πήραν δίκαια, αν και υπήρξε μία καθοριστική απόφαση του διαιτητή που πιστεύουμε ότι μας αδικεί. Στο δεύτερο σετ βελτιωθήκαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει και να οδηγήσουμε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, αλλά και εκεί ήρθε μία ακόμα φάση να τελειώσει το παιχνίδι και μιλάω για ένα 'πιαστό' από τις Ελβετίδες, όπου ο διαιτητής δεν μας έδωσε τον πόντο που δικαιούμασταν.

Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης ο σουπερβάιζορ του αγώνα μας είπε ότι έχουμε δίκιο και στις δύο περιπτώσεις, αλλά βέβαια, ο αγώνας χάθηκε. Για εμάς, πάντως, δεν τελειώνει τίποτα, έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και θα κάνουμε τα πάντα για να τα κερδίσουμε και να προκριθούμε. Είμαστε καλά προετοιμασμένες, δεν νιώσαμε κούραση σε κανένα σημείο του αγώνα, έχουμε την φρεσκάδα που θέλουμε στο παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να το βγάλουμε και στο γήπεδο».


Από την πλευρά της, η
Βίκυ Αρβανίτη, σε δηλώσεις της στη μικτή ζώνη, τόνισε: «Απλά χάθηκε ένα παιχνίδι, όλα είναι ανοιχτά στον όμιλό μας, έχουν ήδη συμβεί αρκετές εκπλήξεις, άλλωστε το πρωί κέρδισε η Ρωσία την Κίνα και το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι. Στο πρώτο σετ το λάθος του διαιτητή στο 12-9 μας στοίχισε αρκετά γιατί εκεί εμείς χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και παράλληλα βοήθησε τις Ελβετίδες να ξεφύγουν και να κάνουν αρκετά καθαρά το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, όμως, μπήκαμε πολύ δυνατά, πήραμε ένα αρκετά καλό προβάδισμα, αλλά δυστυχώς δεν το κρατήσαμε. Κάναμε κάποια λάθη και έτσι βάλαμε ξανά την αντίπαλο στο σετ, αλλά στο τέλος το... καθάρισε ο διαιτητής. Πλέον, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι μας, δεν έχουμε παίξει ξανά κόντρα στις Ρωσίδες, αλλά μπορούμε να τις κερδίσουμε. Πρέπει, όμως, να πιάσουμε καλή απόδοση και να διατηρήσουμε τη σταθερότητά μας όταν παίρνουμε προβάδισμα.


Από εκεί και πέρα δεν μπορώ παρά να πω καλά λόγια για τη διοργάνωση, αφού το γήπεδο είναι εκπληκτικό, το κοινό μας υποστήριξε θερμά, ήταν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Έγιναν πολύ ωραίες φάσεις στο παιχνίδι, ο κόσμος το χάρηκε, κι εμείς απολαύσαμε τον αγώνα, αλλά στο τέλος μας μένει η στενοχώρια της ήττας. Θα συζητήσουμε με τον προπονητή μας για να δούμε ποια λάθη πρέπει να αποφύγουμε στη συνέχεια».


Νωρίτερα, στο ματς που άνοιξε την αυλαία του 2ου προκριματικού ομίλου, οι Ρωσίδες Βάσινα / Βοζάκοβα έκαναν την έκπληξη της πρεμιέρας κερδίζοντας με 2-1 τις πανίσχυρες Κινέζες και φαβορί για μετάλλιο, Ξουε / Ξι.


Από εκεί και πέρα, οι Ελληνίδες αθλήτριες θα συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους την Δευτέρα 30/7, στις 18:30 κόντρα στις Ρωσίδες Βάσινα / Βοζάκοβα και την Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 11:00 θα αντιμετωπίσουν με τις Κινέζες Ζανγκ Ξι / Ξούε.
Κουν / Ζούμκερ - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-13, 21-19) - Δείτε τα στατιστικά

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-2 ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

4άδα για Κορασίδων
Την 4η θέση στο Βαλκανικό τουρνουά Κορασίδων κατέλαβε τελικά η Εθνική μας ομάδα καθώς στον αγώνα για το μετάλλιο έχασε με 3-2  από την Βουλγαρία και επιστρέφει από το Μαυροβούνιο με αρκετές εμπειρίες…

Χωρίς μετάλλιο αλλά με αρκετές εμπειρίες και αισιοδοξία για το μέλλον επιστρέφει από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου η Εθνική μας ομάδα των Κορασίδων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον τελευταίο του αγώνα για την κατάληψη της 3ης ή 4ης θέσης γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες από την Βουλγαρία με 3-2 (25-20, 12-25, 25-22, 10-25, 15-11) και κατετάγει 4η στη διοργάνωση.

Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να είχε νικήσει την Βουλγαρία στην φάση των Ομίλων, ωστόσο στο παιχνίδι της Κυριακής η γειτονική ομάδα προηγήθηκε δύο φορές της Ελλάδα που όμως έστειλε την αναμέτρηση στο τάϊ-μπρέϊκ.

Εκεί η Βουλγαρία καλύτερη και πιο τυχερή σε ορισμένες φάσεις κατάφερε με το 15-11 να πάρει τη νίκη επί της Ελλάδας και να τερματίσει ένα σκαλί πιο πάνω.

«Χάσαμε στο… όριο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής. «Δικαιούμασταν ένα μετάλλιο, αλλά χάσαμε δύο ευκαιρίες. Σήμερα και χθες όταν παίξαμε πολύ καλά αλλά στο τέλος ο διαιτητής μας δημιούργησε προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο Τάκης Φλώρος δήλωσε ικανοποίηση γιατί… «γενικά πήγαν πολύ καλά τα κορίτσια», τα οποία επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα για ξεκούραση. Ο μεγάλος στόχος αυτής της εθνικής παραμένει η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό που θα «παιχθεί» τον ερχόμενο Ιανουάριο.


Ελλάδα (Τάκης Φλώρος): Φακοπουλίδου 8 (3 άσοι, 5/15 επ., 38% υπ.), Ψωμά 13 (2 άσοι, 11/26 επ., 19% υπ.), Κωνσταντινίδου 8 (2 άσοι, 3/5 επ., 3 μπλοκ), Στράντζαλη 18 (1 άσος, 13/25 επ., 50% υπ., 4 μπλοκ), Καλαντάτζε 1 (1 μπλοκ), Γκουτιμένκο 14 (6 άσοι, 5/7 επ., 3 μπλοκ), Σουπιώνη (λ., 41% υπ.), Παπαδοπούλου, Κτιστάκη.
greekvolley.com 

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-2 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Στο τάι μπρέικ «λύγισε» η εθνική κορασίδων στον ημιτελικό του Βαλκανικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο, έχοντας αντίπαλο την Τουρκία αλλά και την κακή διαιτησία…

Η «γαλανόλευκη» έχασε με 3-2 (22-25, 25-14, 25-19, 19-25, 15-12) και το Σάββατο, κόντρα στην Βουλγαρία (σ.σ. την νίκησε η Ελλάδα πριν από δύο ημέρες με 3-2 σετ) θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο της διοργάνωσης (14.30). Για την πρωτιά θα παίξει η Τουρκία κόντρα στη Σερβία.


Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ελληνική ομάδα είχε εξαιρετικό σερβίς με 21 άσους εκ των οποίων οι 7 ήταν της Κωνσταντινίδου! Το μπλοκ ωστόσο των Τουρκάλων και η κόντρα διαιτησία στέρησε την πρόκριση στον τελικό.


Ελλάδα (Τάκης Φλώρος):
Φακοπουλίδου 13 (1 άσος, 11/27 επ., 39% υπ., 1 μπλοκ), Ψωμά 9 (1 άσος, 8/25 επ., 32% υπ.), Κωνσταντινίδου 10 (7 άσοι, 2/2 επ., 1 μπλοκ), Στράντζαλη 22 (3 άσοι, 17/22 επ., 36% υπ., 2 μπλοκ), Καλαντάτζε 6 (3 άσοι, 2/6 επ., 1 μπλοκ), Γκουτιμένκο 15 (6 άσοι, 6/10 επ., 3 μπλοκ), Σουπιώνη (λ., 62% υπ.), Παπαδοπούλου, Κτιστάκη 2 (1 μπλοκ), Μαδένογλου 3 (3/3 επ.)

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ


Φωτογραφία του Μεσοπολέμου με εργάτες στο τρόχισμα, φινίρισμα γυάλινων επιτραπέζιων ειδών
Τα Λιπάσματα είχαν τη δική τους Ιστορία
Επιστήμονες κατέγραψαν με λεπτομέρεια το εργοστάσιο στη Δραπετσώνα προ της κατεδάφισης του

Στην Ιλ Σεγκουίν, μια βιομηχανική νησίδα του Σηκουάνα στο Παρίσι, το παλιό εργοστάσιο της Ρενό επανασχεδιάζεται για να φιλοξενήσει νέες χρήσεις που συνδυάζουν τον πολιτισμό, την κατοικία αλλά και το πράσινο. Στο βιομηχανικό και λιμενικό κέντρο του Μπιλμπάο, όπου από το 1980 έχει αρχίσει μια φιλόδοξη πρόταση αναβάθμισης, έχει ήδη χωροθετηθεί το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι. Στη Δραπετσώνα, στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά και δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης, τα Λιπάσματα Δραπετσώνας, το εργοστάσιο δηλαδή της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων, ύστερα από έναν αιώνα ζωής κατεδαφίστηκε πριν από μερικά χρόνια. Οι προσπάθειες για τη διάσωση και την επανάχρηση ενός τόσο μεγάλου σε μέγεθος και σημασία νεότερου μνημείου της βιομηχανικής κληρονομιάς είχαν αποβεί μάταιες. Η έκταση και η θέση αυτού του βιομηχανικού συγκροτήματος του μεγαλύτερου σε Αθήνα και Πειραιά- λειτούργησαν εις βάρος του αλλά προς όφελος, αντίθετα, των σχεδίων για την αξιοποίηση του οικοπέδου πλέον. Προ της καταστροφής ωστόσο μία ομάδα επιστημόνων πρόφθασε να το καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια. Και σήμερα αυτό το συλλογικό έργο παρουσιάζεται σε μία έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, στη σειρά για την «Καταγραφή της Βιομηχανικής Κληρονομιάς», η οποία διευθύνεται από τον καθηγητή κ. Διονύση Ζήβα.
Σε 245 στρέμματα ανερχόταν η έκταση την οποία κατελάμβανε το εργοστάσιο, το οποίο στην τελευταία φάση της λειτουργίας του περιελάμβανε 109 μονάδες συνολικά δομημένης επιφάνειας 146.000 τ.μ. Μάλιστα η έρευνα στα αρχεία αποκάλυψε δύο ακόμη χαμένες κτιριακές ενότητες που είχαν κατεδαφιστεί από τη δεκαετία του ΄60. Τι έχει απομείνει μετά την κατεδάφιση του 2003; Ελάχιστα κτίρια, μεταξύ των οποίων το υαλουργείο, χωρίς τον εξοπλισμό του αλλά με την καμινάδα του, και το κτίριο του Ινστιτούτου «Νικόλαος Κανελλόπουλος». Ναυαρχίδα της χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, στην οποία απασχολήθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, θεωρούνταν η επιχείρηση από το 1909 που ιδρύθηκε και σε όλο το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Στη σύσταση της εταιρείας μάλιστα συμμετείχαν- σε μία από τις σπάνιες φορές- ελληνικές τράπεζες, απευθείας στη συγκρότηση του βιομηχανικού κεφαλαίου.

Η εταιρεία μονοπώλησε την παραγωγή λιπασμάτων (θειικό οξύ, θειικός χαλκός, θειικός σίδηρος, υδροχλωρικό οξύ, νιτρικό οξύ, λιπάσματα) και λίγο αργότερα υαλουργικών ειδών για μισό αιώνα. Στην ΑΧΕΧΠΛ οργανώθηκε και γεωπονικό τμήμα με σκοπό τη διδασκαλία για τη χρήση των λιπασμάτων στη γεωργία αλλά και τη μελέτη διαφόρων γεωργικών ζητημάτων. Σε αυτή την εταιρεία άλλωστε εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μεγάλη κλίμακα στελεχικό δυναμικό με τεχνική επιστημονική παιδεία και οργανωτικές ικανότητες.

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική του συγκροτήματος, όπως σημειώνει ο κ.
Νίκος Μπελαβίλας , «ό,τι θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ρεύμα περνά σε δεύτερη μοίρα.Απουσιάζουν τελείως οι κατασκευές ή τα βοηθητικά στοιχεία που κρύβουν και διακοσμούν. Η ισορροπία και η αρμονία είναι δεδομένες.Η ομορφιά βρίσκεται στον κώδικα των κατασκευαστικών μέσων.Η αρχιτεκτονική του εργοστασίου Λιπασμάτων συνεργάζεται με την τυπολογία και τον κανόνα.Δίνει δηλαδή μορφές που πείθουν για την αξία τους,δοκιμασμένες στην αντοχή και στη λειτουργικότητα.Μπορεί λοιπόν να μη διακρίναμε ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά έργο,όμως είδαμε ένα πολύπλοκο λειτουργικά αλλά ορθολογικά δομημένο περιβάλλον».
Αριστερά, γενική άποψη του εργοστασίου στην πρώτη φάση της λειτουργίας του (σε πρώτο πλάνο το συγκρότημα του υαλουργείου). Δεξιά, γενική άποψη του χώρου τη δεκαετία του 1980
Η αρχή του τέλους για τα Λιπάσματα άρχισε ταυτόχρονα με τη διαδικασία εκκαθάρισης της επιχείρησης το 1992, την αγορά της από την Εθνική Τράπεζα και την ίδρυση της θυγατρικής διαχειρίστριας Προτύπου Κτηματικής Τουριστικής - Λιπάσματα Δραπετσώνας ΑΕ. Έκτοτε άρχισε να καλλιεργείται η ιδέα της κατεδάφισης και εν συνεχεία τουριστικής αξιοποίησης του ακριβού ακινήτου, παρά τις εναλλακτικές προτάσεις πολεοδομικής ανάπτυξης διατυπωμένες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και πολλών άλλων. Παρά την αντίθετη εισήγηση των αρμοδίων Εφορειών του υπουργείου Πολιτισμού και τις προσπάθειες κήρυξης των κτιρίων ως διατηρητέων. Ποιες ήταν οι προτάσεις για τα Λιπάσματα; Η διατήρηση των πιο αξιόλογων κτιρίων τους, η ανάμειξη επιχειρηματικών χρήσεων με χρήσεις κατοικίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αναψυχής, η απόδοση ελεύθερων χώρων στην πόλη. «Η κατεδάφιση του συνόλου σχεδόν του εργοστασίου και η καταστροφή του μηχανολογικού του εξοπλισμού δημιουργούν μεγάλο κενό στη συλλογική ταυτότητα της πόλης.Παράλληλα γεννούν και ένα έλλειμμα στα πολεοδομικά δεδομένα.Η Δραπετσώνα σήμερα κινδυνεύει να αποκλειστεί για άλλη μία φορά πίσω από τα τείχη όχι πλέον της βιομηχανίας αλλά ενός απρόσωπου επιχειρηματικού και ναυτιλιακού κέντρου,το οποίο θα εμποδίζει την έξοδό της στη θάλασσα» σημειώνει στη μελέτη ο κ. Γιάννης Πολύζος. Τη μελέτη υπογράφουν επίσης οι Ελένη Μαΐστρου,Δήμητρα Μαυροκορδάτου, Γιώργος Μαχαίρας και Λήδα Παπαστεφανάκη.

Έτσι σήμερα στην είσοδο του λιμανιού απλώνεται ισοπεδωμένη η έκταση των Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Στο κέντρο της υψώνεται μοναχική η καμινάδα του υαλουργείου. «Από τη ρυπαίνουσα βιομηχανία περάσαμε σήμερα στο “αποστειρωμένο” πολεοδομικό κενό» όπως γράφει ο κ. Μπελαβίλας.
ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=218111
katostonpeiraia.blogspot.gr

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα και να διαπιστώσει την ετοιμότητα σχεδόν όλων των αθλητριών είχε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος στην αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση με τη Σερβία την Πέμπτη στο πλαίσιο του Βαλκανικού πρωταθλήματος (24-28/7) που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο.

Η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-14, 25-19, 25-22) από την αντίστοιχη της Σερβίας, χάνοντας σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ, ενώ στο τρίτο ανέβασε την απόδοσή της και διεκδίκησε την «επιστροφή» της στο παιχνίδι, αλλά, δεν τα κατάφερε.


Τα σπουδαία, όμως, έρχονται την Παρασκευή για την Εθνική μας που αντιμετωπίζει την Τουρκία στις 19:00 ώρα Ελλάδας στην τετράδα της διοργάνωσης.


Ελλάδα (Φλώρος Τάκης):
Μαδένογλου 8 (2 άσοι, 5/5 επ., 1 μπλοκ), Παπαδοπούλου 2 (2 άσοι), Γκοβεδάρου 4 (1 άσος, 3/14 επ., 15% υπ.), Γκουτιμένκο 7 (1 άσος, 3/6 επ., 3 μπλοκ), Χαμπηλωμάτη 5 (4/18 επ., 1 μπλοκ), Κτιστάκη 2 (1/9 επ., 1 μπλοκ), Σουπιώνη (λ., 40% υπ.), Φακοπουλίδου 3 (3/4 επ., 50% υπ.), Ψωμά 2 (2/5 επ., 40% υπ.), Κωνσταντινίδου 1 (1 μπλοκ), Στράντζαλη 2 (1 άσος, 1/6 επ., 22% υπ.).

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 3-2 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Τα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν να αυξάνονται για τις «μικρές» Εθνικές ομάδες και έτσι μετά τη σπουδαία νίκη των Παίδων κόντρα στη Σερβία, ήρθε και η νίκη των Κορασίδων απέναντι στη Βουλγαρία με 3-2 (25-21, 24-26, 123-25, 25-19, 15-10), αποτέλεσμα που χάρισε στην ελληνική ομάδα την πρόκριση στην 4άδα του Βαλκανικού πρωταθλήματος (24-28/7) που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, προηγήθηκε στα σετ, στη συνέχεια βρέθηκε να χάνει με 2-1, αλλά στο τέλος «χαμογέλασε» παίρνοντας φτάνοντας στη σημαντική επικράτηση απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.


Πλέον, την Πέμπτη η Εθνική που μαζί με τις Σερβία, Τουρκία και Βουλγαρία, βρίσκεται στα ημιτελικά, θα δώσει έναν αγώνα χωρίς βαθμολογική σημασία με αντίπαλο που θα προκύψει μετά την βραδινή τεχνική σύσκεψη.


Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός,
Τάκης Φλώρος, επεσήμανε: «Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα σε μία καλύτερη ομάδα από τη δική μας και αυτό μετράει πολύ. Μου άρεσε το γεγονός ότι τα κορίτσια δείχνουν χαρακτήρα όχι μόνο όταν είμαστε μπροστά στο σκορ, αλλά ακόμα και όταν βρισκόμαστε να χάνουμε. Παίξαμε καλό βόλεϊ και αγώνα με τον αγώνα φαίνεται στο γήπεδο η δουλειά που γίνεται.

Σίγουρα ήταν μεγάλο κέρδος τα ματς της Τουρκίας γιατί μέρα με την μέρα βλέπουμε οι αθλήτριες να ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο σε αυτά που τους ζητάμε. Και ας μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα έχουμε και πολύ μικρά κορίτσια, όπως η Φακοπουλίδου που είναι γεννημένη το 1998. Από εκεί και πέρα, εμείς δίνουμε βάση στη δημιουργία ενός βασικού κορμού, γιατί δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες μέχρι και τα προκριματικά του Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ώστε να βρούμε χημεία και να δέσει η ομάδα.


Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά πλέον είναι ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νέο σύνολο, τα κορίτσια έχουν προοπτικές και πιστεύω. Το μεγαλύτερο κέρδος μας από το Βαλκανικό στο Μαυροβούνιο, δεν είναι ότι μπορεί να πάρουμε κάποιο μετάλλιο, αλλά το γεγονός ότι... κερδίσαμε άλλα δύο παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου που έχουμε μπροστά μας. Όλες αυτές οι εμπειρίες συσσωρεύονται υπέρ μας».


Ελλάδα (Φλώρος Τάκης):
Κωνσταντινίδου 5 (4/5 επ., 1 μπλοκ), Ψωμά 20 (16/33 επ., 50% υπ., 1 μπλοκ), Γκουτιμένκο 1 (1/2 επ.), Στράντζαλη 23 (7 άσοι, 13/27 επ., 45% υπ., 3 μπλοκ), Φακοπουλίδου 9 (9/20 επ., 32% υπ.), Καλαντάτζε 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Σουπιώνη (λ., 35% υπ.), Παπαδοπούλου 1 (1 άσος), Κτιστάκη, Χαμπηλωμάτη, Γκοβεδάρου.

Βουλγαρία (Γκούντσεφ Στόγιαν):
Νίκοβα 5 (1 άσος, 3/5 επ., 1 μπλοκ), Σαχπάζοβα 1 (1 άσος), Ιβάνοβα 26 (4 άσοι, 22/43 επ., 37% υπ.), Μπαράκοβα, Νικόλοβα 2 (2/7 επ.), Πάσκοβα 17 (1 άσος, 14/37 επ., 40% υπ., 2 μπλοκ), Τοντόροβα (λ., 70% υπ.), Μιλούσεβα 12 (2 άσο, 9/11 επ., 1 μπλοκ), Ράτσκοβσκα 2 (2/7 επ., 50% υπ.).

Το πρόγραμμα της Α’ φάσης της Εθνικής στο Βαλκανικό Κορασίδων:


Τρίτη 24/7

13:30 Ελλάδα - Μολδαβία 3-0 (25-19, 25-14, 25-6)

Τετάρτη 25/7

15:30 Βουλγαρία - Ελλάδα 2-3 (21-25, 26-24, 25-23, 19-25, 10-15)

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΟΛΔΑΒΙΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Όλγα ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ
Παρά τα εμφανή σημάδια κόπωσης από την περιπέτεια της υγείας τους (τροφική δηλητηρίαση) και έχοντας σχεδόν μια ημέρα ξεκούρασης, οι Κορασίδες όχι μόνο έπαιξαν στην πρεμιέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος (24-28/7) που ξεκίνησε σήμερα στο Μαυροβούνιο, αλλά επικράτησαν της Μολδαβίας με 3-0 (25-19, 25-14, 25-6).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, τελικά είχε όλες τις αθλήτριες στη διάθεσή του αν και τελικά χρησιμοποίησε τις 8 από τις 12, χωρίς όμως, να τίθεται θέμα υγείας.


Η Εθνική είχε καλά ποσοστά στην υποδοχή (56%) και στην επίθεση (58%), ενώ με δυνατό «όπλο» το σερβίς (κυρίως χάρη στους άσους των Κωνσταντινίδου και Φακοπουλίδου), περιόρισε αισθητά την αντίπαλό της που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μόνο για... 1,5 σετ.


Οι Ελληνίδες μετά το πρώτο σετ, όπου φάνηκαν επηρεασμένες από την σωματική ταλαιπωρία τους, κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να ανεβάσουν την απόδοσή τους, μη επιτρέποντας στη Μολδαβία να «ακολουθήσει». Πλέον, το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στον αγώνα της Τετάρτης με τη Βουλγαρία (15:30) με τον χρόνο βέβαια να κυλά υπέρ της πλήρους ανάκτησης των δυνάμεων των αθλητριών, οι οποίες μόλις μετά τον αγώνα με τη Μολδαβία κατάφεραν να φάνε κανονικό γεύμα.


Θυμίζουμε ότι η Εθνική βρίσκεται στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τη Μολδαβία και τη Βουλγαρία, ενώ στους υπόλοιπους δύο ομίλους (αποτελούμενοι από τρεις ομάδες) είναι οι: Μαυροβούνιο, Τουρκία, Βοσνία (Β’ όμιλος), Σερβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ (Γ’ όμιλος), ενώ από την Πέμπτη θα σχηματιστούν δύο νέοι όμιλοι και Παρασκευή – Σάββατο θα διεξαχθούν οι αγώνες διαβάθμισης.


Ελλάδα (Φλώρος):
Καλαντάτζε 4 (4/6 επ.), Κωνσταντινίδου 10 (8 άσοι, 2/2 επ.), Ψωμά 11 (11/21 επ., 54% υπ.), Γκουτιμένκο 7 (2 άσοι, 4/5 επ., 1 άσος), Στράντζαλη 12 (8/13 επ., 4 μπλοκ), Φακοπουλίδου 9 (5 άσοι, 4/11 επ., 62% υπ.), Σουπιώνη (λ., 44% υπ.), Κτιστάκη 1 (1/1 επ.).

Μολδαβία (Κοπίλοφ):
Καλούγκερ, Τόνου 3 (2 άσοι, 1/15 επ., 58% υπ.), Σούσλοβα 3 (1 άσος, 2/6 επ.), Μπάχοβα 4 (1/15 επ., 58% υπ., 3 μπλοκ), Μπόρντενιουτς 6 (2 άσοι, 4/15 επ., 22% υπ.), Αντριέφσκαγια 2 (2/6 επ.), Αποστόλ (λ., 12% υπ.).

Το πρόγραμμα της Α’ φάσης της Εθνικής στο Βαλκανικό Κορασίδων:


Τρίτη 24/7

13:30 Ελλάδα - Μολδαβία 3-0 (25-19, 25-14, 25-6)

Τετάρτη 25/7

15:30 Βουλγαρία - Ελλάδα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΑΜΑ, ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)


Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία τελείωσε χθες, με τους τελικούς σε άνδρες και γυναίκες το τουρνουά Beach Volley South Cup (επιπέδου Challenger), που διεξήχθη στο Λιμάνι του Παραλίου Αστρους 20-22/7. Τρεις ημέρες με πλούσιο θέαμα συγκινήσεις, λάμψη και φυσικά προβολή του τόπου μας, το τουρνουά της ΕΟΠΕ, που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, κέρδισε το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών.
Η επανάληψη της περσινής επιτυχίας, μάλιστα, οδήγησε τους διοργανωτές να υποσχεθούν τουρνουά Satellite, σε δύο βδομάδες, με ανοιχτή συμμετοχή και για ερασιτέχνες του αθλήματος. Η πραγματικότητα είναι τρεις μέρες τώρα, η άψογη οργάνωση, το κέφι και η ένταση των αναμετρήσεων άνοιξε την… όρεξη για συμμετοχή σε αρκετούς.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι θεατές παρακολούθησαν δύο εξαιρετικούς τελικούς, με το επίπεδο αρκετά ανεβασμένο σε σχέση με πέρσι, όπου στις γυναίκες οι Κύπριες Υφαντή / Χριστοφορίδου επικράτησαν με 2-1 σετ των Αχαιών Κουμανίδου / Τσβέτκοβα, ενώ στους άνδρες οι Κογκαλίδης / Κοκκινάκης πήραν τον τίτλο, νικώντας με 2-0 σετ τους περσινούς φιναλίστ Μαύρο / Κλώνο.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στις Νικητοπούλου / Πετεφούντη, που ως μοναδικοί εκπρόσωποι της Αρκαδίας, ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό τους, έφθασαν στους 4 της διοργάνωσης, αλλά στον ημιτελικό γνώρισαν την ήττα, με σκορ 2-0, από τις Κουμανίδου / Τσβετκόβα. Αξίζει να σημειωθεί και η συμμετοχή τους συντοπίτη μας, με καταγωγή από τον Αγιάννη, Έκτορα Οικονομόπουλου, που με τον συμπαίκτη του έφθασαν μέχρι τα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκαν από τους τελικούς νικητές του τουρνουά.
Την απονομή, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, έκανε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μ. Σκαντζός, ενώ το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Γκαύρος, ο π/σ κ. Δ. Λαλουδάκης, ο δ/σ κ. Θ. Μακρής, ενώ την κοινότητα Παραλίου Άστρους εκπροσώπησε ο τ/σ κ. Ν. Κωνσταντίνου.
astronews.gr
Φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
και ΕΔΩ 

ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ / ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ SOUTH CUP ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Με δύο ακόμα νίκες στους σημερινούς τους αγώνες οι Κογκαλίδης / Κοκκινάκης κατέκτησαν την 1η θέση στο South Cup που διεξήχθη στο Άστρος Κυνουρίας.
Αρχικά το απόγευμα στον ημιτελικό επιβλήθηκαν με 2-0 (21-16, 21-15) των Αριστόπουλου / Οικονομόπουλου και στη συνέχεια στο βραδινό τελικό κέρδισαν τους Κλώνο / Μαύρο με 2-0 (21-19, 21-15).

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ

Η Βουλγαρία κατέκτησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα παίδων, κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα της Τουρκίας με 3 - 1 (16:25 25:16 25:18 25:23)

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ / ΜΟΛΔΟΒΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ / ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πολλών φιλάθλων ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην παραλία της Κυανής Ακτής στην Πρέβεζα οι τελικοί Παίδων και Κορασίδων (Κάτω των 17) του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ.

 Οι Κοκκινάκη / Μολδοβανίδη κατέκτησαν τον τίτλο, αφού στον τελικό επικράτησαν των Γεωργοπούλου / Βακαλοπούλου με 2-0 (21-17, 21-14) και αντίστοιχα στα αγόρια, το ζευγάρι των Αναστασιάδη / Καμπούρη επιβλήθηκε των Κουντουρέτη / Κουρτίδη με 2-0 (21-14, 21-16).


Στους μικρούς τελικούς το δίδυμο Κάτσικα / Αλβέρτη επικράτησε των Βούλγαρη / Παρισάκη με 2-0 (21-19, 21-14), και αντίστοιχα στους Παίδες το ζευγάρι των Κεσκίνη / Χαραλαμπίδη επιβλήθηκε των Σπανουδάκη / Μιχελάκη με 2-0 (21-16, 21-17).


Τους τελικούς παρακολούθησαν και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγκούλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Γιαμάς.

ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με τον τίτλο των πρωταθλητριών Ελλάδας και τις ευχές όλων των φίλων του αθλήματος που βρέθηκαν στα finals του Πανελληνίου πρωταθλήματος «Masters» του Δήμου Νέστου και όχι μόνο, θα ταξιδέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι διεθνείς Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Τα «χρυσά» κορίτσια του ελληνικού μπιτς βόλεϊ δικαίωσαν στην Κεραμωτή Καβάλας τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας με 2-0 (21-12, 21-16) των φιναλίστ Αθηνάς Παπαφωτίου και Κάταλιν Κις και γνώρισαν την αποθέωση από 1000 περίπου θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες των εγκαταστάσεων του beach bar «Παράλια».


Θέλανε να το διασκεδάσουν

«Ήρθαμε να παίξουμε ελεύθερα και να διασκεδάσουμε. Τα πετύχαμε και τα δύο και κάναμε ένα ευχάριστο διάλλειμα πριν το ταξίδι μας στο Λονδίνο. Πήραμε τον τίτλο και τις ευχές φίλων και συναθλητριών και πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την καλύτερη διάθεση» υποστήριξε λίγο μετά την κατάκτηση του 3ου Πανελλήνιου τίτλου με παρτενέρ την Βίκυ Αρβανίτη και 6ου προσωπικού της η Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της συμπαίκτριας της, Βίκυ Αρβανίτη που συνολικά βρέθηκε για 5η φορά στην καριέρα της στον θρόνο του ελληνικού μπιτς βόλεϊ. «Θέλαμε να φύγουμε από εδώ με την καλύτερη ψυχολογία και να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια, αν και παίξαμε τελείως διαφορετικά από όπως συνηθίζουμε» τόνισε η Vickynha.


Τι κι αν ηττήθηκαν στον τελικό από τις πανίσχυρες διεθνείς, η Αθηνα Παπαφωτίου και η Κάταλιν Κις πανηγύρισαν το παρθενικό τους ασημένιο μετάλλιο σε τελική φάση, σαν να πήραν μία ακόμη κούπα.


«Είμαστε πολύ χαρούμενες, κάναμε ότι μπορούσαμε. Είναι το πρώτο μου μετάλλιο και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα’ ναι το τελευταίο» δήλωσε ικανοποιημένη η Αθηνά Παπαφωτίου, που σε ένα ακόμη τουρνουά είχε τη συμπαράσταση των οπαδών της ΑΕΚ. Από την πλευρά της η Κάταλιν Κις δήλωσε ευχαριστημένη «με τόση λίγη προετοιμασία. Εκτός από το τουρνουά στο Σχοινιά, που δεν πήγαμε καλά, σε όλα τα άλλα δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας και έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Το σίγουρο είναι πως παίζουμε μπιτς βόλεϊ για να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε. Τώρα σειρά έχουν για μας ξεκούραση και διακοπές»


Χάλκινες ανευ αγώνα οι Κύπριες Κωνσταντίνου/Αγγελοπούλου

Στον μικρό τελικό οι Κύπριες πρωταθλήτριες Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου κατέκτησαν άνευ αγώνα το χάλκινο μετάλλιο, έπειτα από τη δήλωση τραυματισμού της Κατερίνας Νικολαϊδου λίγο πριν τον αγώνα. Έτσι προς τέρψιν των θεατών παίχθηκε απλά ένας αγώνας επιδείξεως ανάμεσα στις Κύπριες πρωταθλήτριες και των Αθηνάς Δηλαβέρη και Γιούλης Παρασκάκη, που προσεχώς θα αγωνιστούν ως δίδυμο σε ευρωπαϊκό τουρνουά της CEV στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Κάναμε ήττες στον όμιλο κάτι που μας έφερε αντιμέτωπες στα ημιτελικά με τις Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη, αν και τις θέλαμε στον τελικό. Είμαστε πάντως ικανοποιημένες από την τρίτη θέση και εύχομαι περαστικά στην Κατερίνα» δήλωσε η «χάλκινη» Αγγελοπούλου, ενώ η συμπαίκτρια της, Κωνσταντίνου τόνισε: «ο στόχος μας επιτεύχθηκε αν και δεν ξεκινήσαμε καλά στο τουρνουά. Είναι γεγονός πάντως πως περάσαμε πολύ όμορφα στην Κεραμωτή, ο κόσμος ήταν πολύ ζεστός και γενικά η φετινή σεζόν έκλεισε με μία ακόμη υπέροχη διοργάνωση. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε και οι δύο για τις υποχρεώσεις μας στη σάλα»

OI ΞΕΝΑΚΗΣ / ΜΠΙΛΛΗΡΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


«Χρυσό» αντίο με το 7ο
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι οι Ξενάκης / Μπιλλήρης νίκησαν με 2-1 (21-17, 19-21, 15-13) τους Ζουπάνη / Κοτσιλιάνο στο τελικό του Μαστερς της Κεραμωτής και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας 2012. Όμως η νίκη αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία για το Μάνο Ξενάκη, αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του στην άμμο, το σημερινό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι, με ένα χρυσό μετάλλιο και την κατάκτηση της κορυφής.

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να είχε ονειρευτεί πιο ιδανικό φινάλε. Μετά το τέλος του αγώνα οι πανηγυρισμοί δεν μπορούν να περιγραφούν.

Ήταν ο 7ος τίτλος για τον Μάνο Ξενάκη και πλέον φιγουράρει μόνος πρώτος στους πρωταθλητές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ξενάκης / Μπιλλήρης ξεκίνησαν δυνατά και πήραν το πρώτο σετ, όμως οι περσινοί πρωταθλητές έφεραν το ματς στα ίσα. Στο τάι μπρέικ όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.
volleynews.gr

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΝΟΥΜΕΡΝΤΟΡ / ΣΚΟΥΙΛ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

Στην πρώτη θέση του Γκραν Σλαμ της Αυστρίας τερμάτισαν οι Ολλανδοί Νούμερντορ / Σκουίλ (Νο 8), οι οποίοι επικράτησαν στον τελικό με 2-1 (14-21, 21-12, 15-13) των Βραζιλιάνων Πέντρο / Αραούχο (Νο 7).

Το παιχνίδι είχε διάρκεια 48 λεπτά με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό σετ και τους Νούμερντορ / Σκουίλ να είναι πιο ψύχραιμοι στο τάι μπρέικ.

Το χάλκινο κατέκτησαν οι Αμερικανοί Γκιμπ / Ρόζενταλ (Νο 1) χωρίς τη διεξαγωγή αγώνα κόντρα στους Ρότζερς / Ντελχάουσερ (Νο 2). 
beachvolleynews.gr

Η ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Η Σερβία το χρυσό
Από volleynews.gr
H Σερβία νίκησε την Τουρκία 3-0 στον αγώνα της τελευταίας ημέρας που είχε τον χαρακτήρα τελικού και κατέκτησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα Νεανίδων, ενώ η ελληνική ομάδα κατατάχθηκε στην 5η θέση πάνω από το Μαυροβούνιο. 
Κερδίζοντας στον τελευταίο της αγώνα  και την ομάδα της Τουρκίας με 3-0, η Σερβία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια του Βαλκανικού πρωταθλήματος νεανίδων για το 2012.
Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία 

Τρίτη 17.7.2012
13:00 Ελλάδα - Σερβία 0-3 (20-25, 16-25, 17-25)
15:30 Βουλγαρία - Μαυροβούνιο 3-0 (25-19, 25-7, 25-9)
18:00 Ρουμανία - Τουρκία 3-0 (25-22, 25-21, 26-24)

Τετάρτη 18.7.2012
13:00 Σερβία - Ρουμανία 3-0 (25-15, 25-23, 25-20)
15:30 Βουλγαρία - Ελλάδα 3-0 (25-9, 25-18, 25-10)
18:00 Μαυροβούνιο - Τουρκία 0-3 (17-25, 6-25, 20-25)

Πέμπτη 19.7.2012
13:00 Ελλάδα - Ρουμανία 1-3 (25-22, 14-25, 18-25, 13-25)
15:30 Σερβία - Μαυροβούνιο 3-0 (25-12, 25-22, 25-6)
18:00 Τουρκία - Βουλγαρία 3-2 (22-25, 25-10, 20-25, 25-15, 15-11)

Παρασκευή 20.7.2012
13:00 Ρουμανία - Μαυροβούνιο 3-0 (25-20, 25-15, 25-18)
15:30 Βουλγαρία - Σερβία 2-3 (13-25, 30-28, 19-25, 25-21, 5-15)
18:00 Τουρκία - Ελλάδα 3-0 (25-11, 25-17, 25-20)

Σάββατο 21.7.2012
13:00 Ρουμανία - Βουλγαρία 1-3 (25-14, 11-25, 19-25, 21-25)
15:30 Μαυροβούνιο - Ελλάδα 0-3 (16-25, 18-25, 21-25)
18:00 Σερβία - Τουρκία 3-0 (25-18, 25-14, 25-23)

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
ΑΓΩΝΕΣ
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΣΕΤ ΧΑΜΕΝΑ ΣΕΤ
 ΣΕΡΒΙΑ
14
5
15
2
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
11
5
13
7
 ΡOΥMANIA
9
5
10
7
ΤΟΥΡΚΙΑ
8
5
9
8
ΕΛΛΑΣ
3
5
4
12
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
0
5
0
15

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 3-2 ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

Στέφανος ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ
Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν όσο καλό θα ήθελε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέλιος Καζάζης, όμως, η Εθνική ομάδα Παίδων του επιφύλασσε το καλύτερο φίνις στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Βουκουρέστι. Μάλιστα, ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός επαληθεύτηκε σε αυτό που έλεγε την προηγούμενη μέρα ότι «...θα κάνουμε τα αδύνατα - δυνατά για να νικήσουμε τους Σέρβους»!

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τη χθεσινή νίκη επί της Μολδαβίας, την Κυριακή «έκλεισε» τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του με μία πολύ μεγάλη επικράτηση κόντρα στη Σερβία με 3-2 (25-18, 23-25, 26-24, 21-15, 15-13) σετ και κατέλαβε την 5η θέση του τουρνουά.


Έπειτα από 126 λεπτά αγώνα, η Ελλάδα έχοντας σε καταπληκτική μέρα τους Τζιουμάκα (33 π.) και Καρασαββίδη (21 π.), αλλά και γενικότερα εντυπωσιακή ομαδική απόδοση, κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη κόντρα στη μεγάλη των «Πλάβι» σχολή και αφού προηγήθηκε δύο φορές για να ισοφαριστεί αντίστοιχα, πανηγύρισε τη νίκη στο τάι μπρέικ, το οποίο είχε επίσης χαρακτήρα... θρίλερ.


Στο 5ο σετ, η Εθνική κατάφερε να πάρει γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας, αλλά οι Σέρβοι δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν ξανά σε 12-11, όμως, ο τελευταίος πόντος του αγώνα ήταν... γαλανόλευκος βρίσκοντας τους νεαρούς διεθνείς να πανηγυρίζουν έξαλλα στο «Concordia Hall» του Βουκουρεστίου.


Σ. Καζάζης: «Είχαμε ανάγκη αυτή τη νίκη...»


Αμέσως μετά το παιχνίδι, ο Στέλιος Καζάζης, δήλωσε: «Όπως και στο παιχνίδι με την Τουρκία, όπου η ομάδα υπερέβαλε εαυτό, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες, έτσι και σήμερα υπερέβαλε εαυτό και κέρδισε μία ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη από εμάς. Για τη συγκεκριμένη νίκη απέναντι στους Σέρβους, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, το ελληνικό βόλεϊ μπορεί να υπερηφανεύεται γιατί θεωρώ ότι την είχε μεγάλη ανάγκη. Τελειώνοντας αυτό το τουρνουά ο προβληματισμός μου είναι ιδιαίτερα μεγάλος γιατί αυτή η ομάδα μετά από μερικές ημέρες, δηλαδή μετά τους Σοφάδες, θα σταματήσει να δουλεύει και να παίζει αγώνες και θα πρέπει ίσως να οριοθετήσουμε με πολύ διαφορετικό τρόπο τα πράγματα και να βαδίσουμε σε άλλο δρόμο που θα μας οδηγήσει σε ανοδική πορεία στο μέλλον.


Μετά από δύο χρόνια, η Εθνική Παίδων έκανε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια για 20 μέρες μέσα στο γήπεδο, πήρε στην πλάτη της ένα Βαλκανικό που αποτελεί πολύτιμη εμπειρία γι’ αυτά τα παιδιά, ακολουθούν τα τρία σπουδαία φιλικά ματς με τη Βραζιλία και θα είναι πολύ μεγάλο το αγωνιστικό κέρδος. Όλα αυτά θα είναι μία υποθήκη για το μέλλον που θα πρέπει να δούμε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να υπάρξει συνέχεια σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο».


Ελλάδα (Καζάζης Σ.):
Κωστόπουλος 12 (1 άσος, 9/23 επ., 69% υπ., 2 μπλοκ), Τουρνάκης 6 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας 33 (4 άσοι, 28/63 επ., 1 μπλοκ), Καρασαββίδης 21 (2 άσοι, 16/32 επ., 79% υπ., 3 μπλοκ), Παπάζογλου 10 (10/14 επ.), Ηλίας 2 (2/4 επ.), Τσαδήμας (λ., 92% υπ.), Γιαννέλης, Κόκκινος, Σταυρακάκης (67% υπ.).

Σερβία (Τζούρισιτς Μ.):
Στόκοβιτς, Βελίτσκοβιτς 19 (2 άσοι, 16/33 επ., 62% υπ., 1 μπλοκ), Τριφούνοβιτς 8 (6/8 επ., 2 μπλοκ), Ντόντιτς 24 (3 άσοι, 18/39 επ., 3 μπλοκ), Έρεμιτς 3 (2/8 επ., 50% υπ., 1 μπλοκ), Κοβάσεβιτς 2 (1/6 επ., 1 μπλοκ), Σμίλιανιτς (λ., 76% υπ.), Μπρκοβιτς 12 (1 άσος, 11/30 επ., 67% υπ.), Μιλουτίνοβιτς 2 (2/3 επ.), Σίμιτς 1 (1 μπλοκ), Βιλιμάνοβιτς 5 (1 άσος, 1/2 επ., 2 μπλοκ), Μιλόσεβιτς 1 (1 μπλοκ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Α' φάσης του Βαλκανικού πρωταθλήματος:


Τετάρτη 18.7

Τουρκία - Ελλάδα 3-1 (23-25 25-23 25-17 27-25)
Βουλγαρία - Μολδαβία 3-0 (25-14 25-13 25-18)
Μαυροβούνιο - Ρουμανία 0-3 (14-25 17-25 15-25)
Βοσνία - Σερβία 3-2 (17-25 25-22 21-25 25-21 15-11)

Πέμπτη 19.7

Τουρκία - Μαυροβούνιο 3-0 (25-22, 25-11, 25-21)
Μολδαβία - Σερβία 1-3 (25-22, 11-25, 17-25, 15-25)
Ρουμανία - Ελλάδα 3-0 (25-18, 25-21, 25-21)
Βουλγαρία - Βοσνία 3-0 (25-19, 25-19, 25-15)

Παρασκευή 20.7

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 3-0 (25-17, 25-20, 25-23)
Σερβία - Βουλγαρία 1-3 (23-25, 25-23, 15-25, 15-25)
Τουρκία - Ρουμανία 3-1 (25-23, 25-16, 23-25, 25-16)
Βοσνία - Μολδαβία 3-2 (25-18, 23-25, 25-20, 20-25, 15-10)

Τα αποτελέσματα στους αγώνες διαβάθμισης:


Σάββατο 21.07

12:00 Σερβία - Μαυροβούνιο 3-0 (25-13, 25-18, 25-16)
14:00 Ελλάδα - Μολδαβία 3-0 (25-19, 25-21, 26-24)
17:00 Βουλγαρία - Ρουμανία 3-2 (17-25, 25-27, 25-23, 25-18, 15-11)
19:00 Τουρκία - Βοσνία / Ερζεγοβίνη 3-0 (25-17, 25-11, 25-17)

Κυριακή 22.07

10:00 7η - 8η θέση: Μαυροβούνιο - Μολδαβία 3-0 (25-16, 25-20, 25-15)
12:00 5η - 6η θέση: Ελλάδα - Σερβία 3-2 (25-18, 23-25, 26-24, 21-15, 15-13)
14:00 3η - 4η θέση: Ρουμανία - Βοσνία
16:00 1η - 2η θέση: Βουλγαρία - Τουρκία

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ή ΤΟΥΡΚΙΑ
2. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ή ΤΟΥΡΚΙΑ
3. ΡΟΥΜΑΝΙΑ ή ΒΟΣΝΙΑ / ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
4. ΡΟΥΜΑΝΙΑ ή ΒΟΣΝΙΑ / ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
5. ΕΛΛΑΔΑ

6. ΣΕΡΒΙΑ
7. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
8. ΜΟΛΔΑΒΙΑ

ΟΙ ΡΩΣΙΔΕΣ ΚΟΜΙΑΚΟΒΑ / ΟΥΚΟΛΟΒΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

Τη μεγάλη έκπληξη του Γκραν Σλαμ της Αυστρίας πραγματοποίησε το δίδυμο των Κομιάκοβα / Ουκόλοβα (Νο 28), καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση, επικρατώντας στον τελικό των Ολλανδών Μέπελινκ / Φαν Γκέστελ (Νο 13).

Ο τελικός των αουτσάιντερ, καθώς απουσίαζαν τα μεγάλα ονόματα, ξεκίνησε με τις Ρωσίδες να παίρνουν το πρώτο σετ με 21-13, ωστόσο, οι Ολλανδές ισοφάρισαν σε 1-1 παίρνοντας το δεύτερο με 27-25. Στο τάι μπρέικ οι Κομιάκοβα / Ουκόλοβα νίκησαν με 15-10 και πανηγύρισαν το χρυσό. 
beachvolleynews.gr

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Η ασταμάτητη πορεία των διεθνών Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη προς τον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley της Δήμου Νέστου συνεχίστηκε στην «δαντελένια» παραλία της Κεραμωτής, όπου το ολυμπιακό δίδυμο «σφράγισε» την πρόκρισή του στον τελικό γυναικών όπου στις 18:15 (ΟΤΕΤV) θα αντιμετωπίσει τις φιναλίστ Παπαφωτίου / Κις, οι οποίες θέλουν τη ρεβάνς για την ήττα των ομίλων, που θα τις στέψει για πρώτη φορά πρωταθλήτριες Ελλάδας.

Έπαιξαν όσο έπρεπε για την πρόκριση


Στην ελληνοκυπριακή μονομαχία του α’ ημιτελικού ανάμεσα στις Τσιαρτσιάνη / Αρβανίτη και Μανωλίνα Κωνσταντίνου / Μαριότα Αγγελοπούλου αντίστοιχα, Βίκυ και Μαρία κάνοντας συντήρηση δυνάμεων τόσο για το μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, αλλά και για τη συνέχεια στο Λονδίνο, επικράτησαν με 2-0 (21-18, 22-20) των διεθνών της Κύπρου, που πραγματοποίησαν το καλύτερό τους παιχνίδι στο τουρνουά.


Στο 1ο σετ οι Ελληνίδες, παίζοντας σχεδόν στο ρελαντί και με διαφορετική τακτική, από ότι στα διεθνή τους ματς κατάφεραν παρά την πίεση των αντιπάλων τους να πάρουν προβάδισμα στα σετ. Στη συνέχεια οι «κοπελούδες» από το «νησί της Αφροδίτης» έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό για την ισοφάριση, όμως έπειτα από χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν οι Τσιαρτσιάνη / Αρβανίτη κέρδισαν στις λεπτομέρειες, υπό το βλέμμα των γονιών της Μαρίας, την πρόκριση στον τελικό.


«Νομίζω πως το κάναμε… δύσκολο!» ήταν τα πρώτα λόγια της διεθνούς Βίκυς Αρβανίτη που με το πολύτιμο «εισιτήριο» στο χέρι, συμπλήρωσε: «Στο πρώτο σετ παίξαμε με «σβηστές μηχανές», κρατώντας δυνάμεις για τη συνέχεια. Σε όλο το τουρνουά κάνουμε πράγματα διαφορετικά από αυτά που έχουμε κάνει στις προπονήσεις για το Λονδίνο, ώστε να βοηθάμε η μία την άλλη να παίρνει ανάσες. Ξεκινήσαμε λοιπόν νωθρά, οι αντίπαλές μας έπαιξαν ελεύθερα, το ματς έφτασε στην κόντρα και τελικά προκριθήκαμε στον τελικό».


Μνήμες Τήνου «ξύπνησαν» οι Παπαφωτίου / Κις


Ο δεύτερος ημιτελικός όμως, μεταξύ των Αθηνάς Δηλαβέρη / Κατερίνας Νικολαΐδου - Αθηνάς Παπαφωτίου / Κάταλιν Κις ήταν αυτός που «έσπασε καρδιές», προσφέροντας συγκινήσεις στον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και χειροκρότησε τη νίκη-πρόκριση των Παπαφωτίου / Κις με 2-1 (21-19, 24-26, 15-9).


Τα δύο πρώτα σετ έπειτα από δυνατή κόντρα κρίθηκαν από τα εκατέρωθεν… Αθηναϊκά λάθη, των Δηλαβέρη και Παπαφωτίου αντίστοιχα, τα οποία έστειλαν τις δύο ομάδες στο τάι μπρέικ. Εκεί έγινε μάχη πόντο-πόντο των δύο ομάδων μέχρι και το 5-5, όμως με συνεχόμενα καλά σερβίς και πετυχημένες άμυνες οι πρωταθλήτριες της ΑΕΚ, μετά τον «κιτρινόμαυρο» θρίαμβο της Τήνου, πανηγύρισαν έξαλλα την παρθενική τους πρόκριση σε τελικό τουρνουά finals του Πανελληνίου πρωταθλήματος.


«Είμαστε πολύ χαρούμενες που περάσαμε στον τελικό… Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα. Αν και πρωτάρες πάντως σε τελικό ενός final ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος θα κυνηγήσουμε το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα γιατί έτσι ανεβαίνει και η δική μας απόδοση».

Στο σπουδαιότερο ραντεβού της διοργάνωσης, όπου στις 18:15 (ΟΤΕTV) η ομάδα των Παπαφωτίου / Κις θα προσπαθήσουν για δεύτερη φορά στο τουρνουά της Κεραμωτής, μετά τη φάση των ομίλων, με την τύχη της… πρωτάρας να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των διεθνών, Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη.

Φινάλε με μετάλλιο για δύο!

Στο μικρό τελικό, που θα διεξαχθεί στις 15:30 οι Δηλαβέρη / Νικολαΐδου και οι Κύπριες Κωνσταντίνου / Αγγελοπούλου θα μονομαχήσουν για την 3η θέση, ώστε να μη φύγουν με… άδεια χέρια από την εξαιρετική γιορτή του Δήμου Νέστου και να ρίξουν την αυλαία της φετινής χρονιάς των «Μάστερς» με ένα μετάλλιο.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...