Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μετά την έναρξη της προετοιμασίας του παιδικού τμήματος, σιγά - σιγά παίρνουν σειρά και τα υπόλοιπα τμήματα.
Έτσι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στον κήπο του BRIDGE θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση του γυναικείου τμήματος, το οποίο φέτος θα αγωνιστεί στο Β΄ όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος και ως νεοφώτιστη ομάδα ο αρχικός μας στόχος είναι η εύκολη αποφυγή του υποβιβασμού.
Τις αθλήτριες που αποτελούν το φετινό δυναμικό της ομάδας μας, θα υποδεχτούν η διοίκηση και ο προπονητής τους και θα τους αναλυθούν το πρόγραμμα της προετοιμασίας και οι φετινοί μας στόχοι. 

Η ΙΜΑΝΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ


 
Ένα αληθινό αστέρι της μουσικής, η Imany επιστρέφει στην Αθήνα για μία ακόμα συγκλονιστική συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Guest Οpening Acts: Imam Baildi, Marietta Fafouti, Penny & the Swingin' Cats

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Η πανέμορφη Γαλλίδα που μάγεψε το κοινό με τις δύο sold out εμφανίσεις τον χειμώνα στο gazArte, επιστρέφει στην Ελλάδα και εμφανίζεται στην Αθήνα, στις 2 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο μιας μικρής περιοδείας που θα περιλαμβάνει στάσεις σε 3 ακόμα πόλεις.

Η Imany (Nadia Mladjao, το πραγματικό της όνομα) ή η Nadia που έγινε “Ιmany”, μάς απέδειξε επί σκηνής σε δύο εκπληκτικές συναυλίες ότι μπορούν να συμβούν μικρά… θαύματα όταν πιστεύεις στα όνειρά σου. Το όνομά της σημαίνει “πίστη” στα σουαχίλι. Ένα ανάλογο θαύμα ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο gazArte τον Φεβρουάριο, ένα ολόιδιο μας υπόσχεται τώρα που επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα. Κοινό και ΜΜΕ, υποκλίθηκαν στην ομορφιά και την ερμηνεία της ανακαλύπτοντας σε αυτήν περισσότερα από την επιτυχία ενός και μόνο τραγουδιού. Μπορεί το “You will never know” να την έκανε διάσημη σε μια νύχτα αλλά η Imany δεν είναι μόνο αυτό. Τόσο όμορφη ώστε να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Τόσο ρυθμική, ώστε να σε παρασύρει με το χορό της σε ένα ατέρμονο λίκνισμα (κι αυτό είναι κάτι που δεν το περιμένεις). Τόσο σίγουρη πάνω στη σκηνή αφού πλαισιώνεται από μία δυνατή παρέα μουσικών που τα δίνουν όλα παίζοντας με πάθος και κέφι. Αλλά και τόσο επικοινωνιακή, μοιάζει να γίνεται φίλη με όλους όσοι έχουν έρθει να την δουν, τους αφηγείται ιστορίες και «συνωμοτεί» μαζί τους για πολλές ώρες μουσικής... Η Imany με την μπάσα και αισθησιακή φωνή να απογειώνει με την ερμηνεία της τα τραγούδια από το μοναδικό άλμπουμ της, το soul – folk «Shape of a Broken Heart».

Για την ιστορία λίγα λόγια για το πώς έφτασε η Γαλλίδα καλλονή ως εδώ:
Η Imany ήταν μοντέλο που αποφάσισε να εγκαταλείψει την λάμψη της Νέας Υόρκης και να κυνηγήσει ένα άλλο όνειρο, πιο σύνθετο και πιο εσωστρεφές. Επέστρεψε στο Παρίσι, έχοντας στις αποσκευές της όμορφα ρούχα, ένα portfolio με φωτογραφίες αλλά και ένα demo cd με έξι τραγούδια που η ίδια είχε επιμεληθεί. Τότε, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της επί σκηνής. Οι πρώτες εμφανίσεις της στο Παρίσι δημιούργησαν γρήγορα έναν πιστό πυρήνα θαυμαστών της.  Οι κριτικές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην μελαγχολική γλυκύτητα της φωνής της, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με την Tracy Chapman και τη Billie Holiday. Το όνομα Imany άρχισε να συζητιέται και εκτός Παρισιού. Απέκτησε φήμη, είχε και έτοιμα τραγούδια, ο δρόμος έμοιαζε πλέον ανοιχτός. Ηχογράφησε άμεσα το πρώτο της άλμπουμ καταφέρνοντας να ξαφνιάσει την Ευρώπη με την ειλικρίνεια των τραγουδιών της. Γρήγορα οι περισσότεροι πρόσεχαν τη φωνή της παρά την ομορφιά της. Είχε κερδίσει το στοίχημα...Ένα στοίχημα που κέρδισε και στις πρώτες της εμφανίσεις στην Αθήνα, και απομένει  να το κερδίσει και πάλι στην ίδια πόλη, προσκαλώντας όλους τους Αθηναίους στον απόηχο του καλοκαιριού στις 2 Σεπτεμβρίου  στον ανοιχτό χώρο της “Τεχνόπολις”.

Υποδεχτείτε την Imany στην Αθήνα, στις 2 Σεπτεμβρίου, στην “Τεχνόπολις” ζωντανά, για μία ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση. You will never know..για όσους την είδαν και για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν αξίζει να γνωρίσουν από κοντά ένα αληθινό αστέρι την στιγμή που γεννιέται!

H συναυλία θα ανοίξουν με guest εμφανίσεις 4 δημοφιλών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής, δίνοντας έτσι “φεστιβαλικό” τόνο στην μεγάλη συναυλία της Imany:   Imam Baildi, Marietta Fafouti, Penny &The Swingin'Cats

“Τώρα, λοιπόν που την είδαμε live, μπορώ να το πω: Δικαίως. Η Imany, η πανέμορφη γαλλίδα τραγουδίστρια με τη μεγάλη επιτυχία του ενός -προς το παρόν- τραγουδιού, του «You Will Never Know», ήρθε για να μείνει. Αξίζει. Ήταν καταπληκτική. Είδαμε, μία από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς. Ξεσήκωσε όλο το club, το κέρδισε το κοινό εύκολα, πρώτη φορά είδα το Gazarte όλο όρθιο στο τέλος, να χορεύει και να τραγουδάει... Η Imany ήταν αστέρι!” www.e-tetradio.gr       

Info

Τοποθεσία Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων («Κεντρική Αυλή», Πειραιώς 100, Γκάζι)
Ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων Προπώληση: 20 €, Ταμείο: 25 €
Προπώληση εισιτηρίων Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων | Πειραιώς 100, Γκάζι – t: 210 3475518
Public, σε όλα τα καταστήματα Αττικής
Viva.gr, τηλ. 13855
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι – 210 3460347

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-1 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 8ΑΔΑ

Μιχάλης ΛΙΟΝΤΑΣ
ΡΑΝΤΕΡΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥΚΗΣ

Την ήττα με 3-1 (25-20, 25-18, 18-25, 25-22) από τη Γερμανία γνώρισε η Εθνική Εφήβων στο πλαίσιο της 5ης και τελευταία αγωνιστικής του Α’ ομίλου στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγονται στο Ράντερς της Δανίας, αποτέλεσμα που μας αφήνει αμυδρές ελπίδες πρόκρισης στην οκτάδα. Και αυτό γιατί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειαζόταν τουλάχιστον έναν βαθμό (δύο σετ) κόντρα στους Τούρκους, οι οποίοι πέρασαν στα ημιτελικά, όμως, τώρα θα πρέπει να περιμένει ένα «δώρο» από τη Δανία, αφού θα πρέπει να κατακτήσει το λιγότερο δύο σετ κόντρα στη Γερμανία στο παιχνίδι που ακολουθεί, ώστε τα «πάντσερ» να μην πάρουν το «τρίποντο». Κάτι που δεν έγινε κι έτσι η εθνική μας αποκλείστηκε από την 8άδα.

Ο Στέλιος Καζάζης παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Λιόντα, Κοκκινάκη, Κουμεντάκη, Στίγγα, Τζιουμάκα, Μαδούρα και Πρωτοψάλτη. Στο πρώτο σετ οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 8-7, με άσσο πέτυχαν το 10-7, ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ, ακολούθησε το 13-7 και οι Δαλακούρας και Χατζόπουλος αντικατέστησαν τους Κουμεντάκη και Μαδούρα αντίστοιχα. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ η Τουρκία ήταν μπροστά με 16-9, στο 16-12 ο Αλί Καζίμ Χινταέτογλου πήρε τάιμ-άουτ, κάτι που έκανε και ο Στέλιος Καζάζης στο 17-12. Η Εθνική πλησίασε στο 20-17 αλλά η Τουρκία με σερί έφτασε στο 25-20.

Στο δεύτερο σετ οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 9-5, στο 11-6 ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ, ο Τζιουμάκας μείωσε σε 11-8 αλλά το 14-9 ανάγκασε τον προπονητή της ελληνική ομάδας να πάρει εκ νέου τάιμ-άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε με την Τουρκία να φτάνει εύκολα στο 25-18.

Στο τρίτο σετ οι διεθνείς προηγήθηκαν με 0-4, ο αντίπαλος ισοφάρισε με δύο σερί μπλοκ σε 4-4, ακολούθησε με τον ίδιο τρόπο το 4-6, ενώ ο Κουμεντάκης σημείωσε το 6-8. Με μπλοκ οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 8-8, ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ, το 8-11 έγινε 11-11, με τον Κοκκινάκη να κάνει το 11-13. Ακολούθησε το 13-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ, στο 14-18 ο Χινταετόγλου έδωσε οδηγίες στους παίκτες του και ακολούθησε ένα εκπληκτικό σερί των διεθνών, οι οποίοι έφτασαν στο 14-23. Οι Τούρκοι με άσσο μείωσαν σε 16-23, ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ και ακολούθησε το 18-25.

Στο τέταρτο σετ η Τουρκία προηγήθηκε με 2-0, η Εθνική ισοφάρισε σε 2-2, ακολούθησε το 8-4, ενώ στο 10-5 ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ. Ο Κουμεντάκης με άσσο μείωσε σε 11-8, στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ με άσσο ακολούθησε το 16-11, ενώ στο 21-16 ο προπονητής των Τούρκων πήρε τάιμ-άουτ. Το 23-18 έγινε 24-22, ο Τούρκος προπονητής πήρε τάιμ-άουτ και ακολούθησε το 25-22.
Τουρκία (Χινταετόγλου): Γενιπαζάρ 8 (4 άσοι, 4 μπλοκ), Γκουνγκόρ 11 (1 άσος, 9/16 επ., 50% υπ., 1 μπλοκ), Σαχίν 8 (7/12 επ., 1 μποκ), Τόι 11 (11/24 επ.), Γκοκγκοζ 5 (1 άσος, 3/10 επ., 55% υπ., 1 μπλοκ), Γκιουνές Ου. (7 (5/10 επ., 2 μπλοκ), Ντεμιρσιλέρ (λ., 71% υπ.), Γκιουνές Φ., Σενόλ 2 (1 άσος, 1/4 επ.), Γκουμούς 1 (1/2 επ.).
Ελλάδα (Καζάζης): Λιόντας 1 (1/1 επ.), Κοκκινάκης 8 (7/17 επ., 71% υπ., 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 6 (5/10 επ., 50% υπ., 1 μπλοκ), Στίγγας 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας 19 (18/33 επ., 1 μπλοκ), Μαδούρας 1 (1/3 επ.), Πρωτοψάλτης (λ., 69% υπ.), Δαλακούρας 1 (1 μπλοκ), Χατζόπουλος 5 (2/3 επ., 3 μπλοκ), Σκαρλατίδης.

ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΛΑΒΕΡΗ / ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ ΣΤΟ PAF OPEN

Προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν το θαύμα οι Παρασκάκη / Δηλαβέρη, αλλά ηττήθηκαν με 2-0 (21-15 , 21-17) από τις Γερμανίδες,  Μπανκ / Βάλκενχορστ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Οπεν της Φινλανδίας.
Το έργο των Ελληνίδων ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο, καθώς η αντίπαλη ομάδα ήταν πιο έμπειρη, ενώ βρισκόταν στο Νο2 του ταμπλό των προκριματικών, σε αντίθεση με τις Παρασκάκη και Δηλαβέρη που ήταν στο Νο15.

Έτσι έγινε το αναμενόμενο και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες δεν κατάφεραν να μπουν στο κυρίως ταμπλό, ενώ αποχαιρετούν το τουρνουά, έχοντας παρακαταθήκη την πρώτη τους νίκη σε Παγκόσμιο σιρκουί μπιτς βόλεϊ.
volleynews.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΟΙ ΔΗΛΑΒΕΡΗ / ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ ΣΤΟ PAF OPEN


Nίκησαν και πάνε για το... θαύμα
Ένα βήμα από το κυρίως ταμπλό του τουρνουά του Παγκοσμίου Σιρκουί μπιτς βόλεϊ που γίνεται στο Παφ της Φινλανδίας βρίσκονται οι Παρασκάκη / Δηλαβέρη (Νο15). Στον Α΄ προκριματικό γύρο νίκησαν 2-0 (21-17, 21-10) σε 32΄ τις Μπρίνκε / Τρέιγια και  θα έπαιζαν με τις γερμανίδες Μπανσκ / Γουάλκενχόρστ (Νο2) που ήταν και το φαβορί για την πρόκριση.
Πάντως Παρασκάκη / Δηλαβέρη (Νο15) σημείωσαν την πρώτη τους νίκη σε Παγκόσμιο σιρκουί μπιτς βόλεϊ.
volleynews.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-3 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ

Η εθνική ομάδα των εφήβων παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-1 σετ γνώρισε την ήττα με  3-2 (25-20, 19-25, 20-25,25-17, 15-11) από τη Γερμανία και πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός 8αδας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των εφήβων.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Και αυτό γιατί την στιγμή που η Ελλάδα αύριο παίζει με την Τουρκία που αγωνίζεται για την τετράδα, η Γερμανία που διεκδικεί πλέον την τέταρτη θέση του ομίλου, έχει εύκολο αγώνα με τη Δανία.

Η ελληνική ομάδα δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της στο μπλοκ (17 πόντους) και με κακή υποδοχή στο 4ο και 5ο σετ υστέρησε στην ανάπτυξη και ηττήθηκε. Σε κακή μέρα και ο Τζιουμάκας που στα μέσα του 4ου σετ αντικαταστάθηκε και το βάρος της επίθεσης σήκωσαν οι Κουμεντάκης, Κοκκινάκης.

Ο Στέλιος Καζάζης παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Λιόντα, Κοκκινάκη, Κουμεντάκη, Μαδούρα, Στίγγα, Τζιουμάκα και Πρωτοψάλτη.

Στο πρώτο σετ, ξεκίνησε καλά αλλά γρήγορα έμεινε πίσω, χάνοντας τον ρυθμό της και τελικά έμεινε πίσω με 1-0.

Στη συνέχεια ήρθε η βελτίωση, η Εθνική προηγήθηκε με 4-2, ο Σοτ ισοφάρισε με άσσο σε 4-4 και ακολούθησε το 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ. Η Γερμανία πέρασε μπροστά με 10-12, ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ για να γίνει το 13-12. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η γαλανόλευκη έκανε 20-15 για να έρθει η ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 3-6, η Ελλάδα ισοφάρισε σε 6-6 και ακολούθησε το 7-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ. Η Εθνική αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 13-12, και μετά το 15-15 ανέβασε την απόδοσή της, για το 20-17.  Ο Σοτ μείωσε σε 21-19, ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ και το 21-20 έγινε 25-20 με τις προσπάθειες του Κουμεντάκη.

Στο τέταρτο σετ ήρθε το... μπλακ άουτ, η Γερμανία προηγήθηκε από νωρίς και η εθνική δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει το χαμένο έδαφος και έχασε πολύ εύκολα την ευκαιρία για το τρίποντο.

Στο τάι-μπρέικ η Γερμανία προηγήθηκε με 4-1, ο Στέλιος Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ. Το 3-7 έγινε 8-10, αλλά τα λάθη συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το 11-15 και η νίκη των Γερμανών.

* Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 3 άσσοι, 43 επιθέσεις, 17 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και της Γερμανίας: 5 άσσοι, 51 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων. Διαιτητές: Πέτροβιτς, Μπουλάνγκερ.

ΕΛΛΑΔΑ (Καζάζης): Λιόντας, Κοκκινάκης 19 (17/32), Κουμεντάκης 16 (11/28), Μαδούρας 7, Στίγγας 7, Τζιουμάκας 6 / Πρωτοψάλτης (λ. - 58% υπ.), Σκαρλατίδης 1. Δαλακούρας 3, Στεφανίδης 1.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Κουέλ): Ζίμερμαν 2π., Σκοτ 14, Νάγκελ 9, Άρμς 20, Μαρκς 16, Μαξμπόελερ 5 / Χόφμαν (λ), Πόρνερ, Σβέριν.
volleynews.gr

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να αφήσουμε στην άκρη την ξεκούραση και την ανεμελιά και σιγά - σιγά να προετοιμαζόμαστε για τη δύσκολη αγωνιστική χρονιά, που για το σύλλογο μας ξεκινάει - όσον αφορά το παιδικό μας τμήμα - σήμερα.
Στις 19:30, έχει προγραμματιστεί στα γραφεία του συλλόγου μας η πρώτη συγκέντρωση του παιδικού και παμπαιδικού μας τμήματος. 
Τους αθλητές θα υποδεχτούν ο προπονητής κ. Τάσος ΚΑΛΟΒΟΛΟΣ, ο Πρόεδρος του τμήματος κ. Λευτέρης ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ και τα υπόλοιπα μέλη της δοίκησης και θα τους ανακοινωθούν το πρόγραμμα των προπονήσεων, οι φετινοί μας στόχοι καθώς και άλλες χρηστικές πληροφορίες.
Τις επόμενες ημέρες, έχουν προγραμματιστεί οι αρχικές συγκεντρώσεις και των άλλων τμημάτων και οι οποίες θα ανακοινωθούν.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΝΙΣΤΡΟΜ / ΝΙΣΤΡΟΜ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

Το δεύτερο μετάλλιο για φέτος κατάκτησε η Εθνική ομάδα της Φινλανδίας, καθώς μετά το χάλκινο στο Μπάντεν, η ομάδα του Κώστα Ταμπουρατζή πήρε και το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό Μάστερ που διεξήχθη στην Βάρνα της Βουλγαρίας.

Οι αδερφές Νίστρομ που προπονούνται σε Ελλάδα και Κύπρο επικράτησαν εύκολα με 2-0 (21-15, 21-18) στον τελικό απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης, Κολοσίνσκα / Μπρζόστεκ από την Πολωνία.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβαν οι Ισπανίδες Λιλιάνα / Μπακερίζο. που επικράτησαν στον μικρό τελικό με 2-0 (21-19, 21-13) των Ολλανδών Μούρεν / Φαν ντερ Βιστ.

Τεχνικός υπεύθυνος του τουρνουά ήταν ο Γιώργος Γκάγκαλης και διαιτητής του τελικού ο Βασίλης Βασιλειάδης. 
beachvolleynews.gr 
 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΚΟΥΦΑ / ΧΑΝΤΡΑΒΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

Οι Κούφα / Χαντράβα (Νο 4) ήταν οι μεγάλοι νικητές του τελικού του Πανευρωπαϊκού Μάστερ που διεξήχθη στην Βάρνα της Βουλγαρίας, καθώς επικράτησαν με 2-1 (23-21, 17-21, 15-11) των Ολλανδών Μπρόουερ / Μέουβσεν (Νο 2).

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τσέχοι άφησαν εκτός και το ελληνικό δίδυμο των Κοτσιλιάνου / Ζουπάνη (Νο 7) που τερμάτισε στην ένατη θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Βούλγαροι Νέσεφ / Ντίμοφ (Νο 5) χωρίς αγώνα, λόγω τραυματισμού των Ολλανδών Στιεκέμα / Βάρενχορστ (Νο 1). 
beachvolleynews.gr

ΔΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-3 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ

Η Εθνική ομάδα των Εφήβων παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν και δεν είχε σταθερή απόδοση, πέτυχε την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση με 3-1 (25-19, 17-25, 28-26, 25-21) επί της οικοδέσποινας Δανίας και πλέον έχει την τύχη στα χέρια της όσο αναφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτίωσε την υποδοχή του, είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση, όμως τα 31 λάθη (σ.σ. χθες 34 με την Βουλγαρία σε  αγώνα 5 σετ) είναι πολλά. Επίσης η εθνική δεν ήταν σταθερή στην απόδοση της, με χαρακτηριστικό το διπλό πρόσωπο που παρουσίασε σε πρώτο και δεύτερο σετ. Σαφώς και οι Δανοί δεν είναι ομάδα επιπέδου Ισπανίας.

Πλέον η Ελλάδα, που αύριο έχει ρεπό, θέλει νίκη την Τρίτη (28/8, 21:00) απέναντι στην Γερμανία για να εξασφαλίσει την 4αδα και την Τετάρτη (29/8, 18:30) με αντίπαλο την Τουρκία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Καλή εμφάνιση από του Κοκκινάκη και Δαλακούρα που πέτυχαν 18 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Τρόλε ήταν μόνος τους παρόλο τους 23.

Δυνατό ξεκίνημα για την Ελλάδα που πίεσε στο σέρβις και με καλό μπλοκ δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το πρώτο σετ. Η Δανία ήταν απογοητευτική στην υποδοχή και αντιστάθηκε μέχρι το 11-10 που προηγήθηκε. Μετά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με σωστές επιλογές και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Δανών πέτυχε στον στόχο του.

Αγνώριστη, σε σχέση με το πρώτο, η εθνική ομάδα στο δεύτερο σετ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και την επίθεση με αποτέλεσμα η διαφορά για τους Δανούς να ξεφύγει και να μην υπάρχει επιστροφή. Ο Στέλιος Καζάζης ξεκίνησε με τον Μαδούρα στην θέση του Χατζόπουλου.

Το τρίτο σετ ήταν πολύ κρίσιμο για την εξέλιξη του αγώνα και το ήξεραν καλά οι δύο ομάδες. Έτσι συμβάδιζαν στο σκορ. Όταν το σκορ ήταν 21-20 οι διαιτητές έδωσαν λάθος διάταξη στο γήπεδο των παικτών της Ελλάδας με αποτέλεσμα οι Δανοί πάρουν κεφάλι στο σκορ με 21-20, ύστερα από πεντάλεπτη καθυστέρηση του αγώνα. Όμως η ψυχολογία της εθνικής δεν πτοήθηκε από το γεγονός και έφτασε τέσσερις φορές σε σετ μπολ, αξιοποιώντας το τελευταίο με τον Κοκκινάκη να κερδίζει μπλοκ άουτ και να διαμορφώνει το 28-26.

Το τέταρτο σετ είχε άγριας ομορφιάς εξέλιξη και διακύμανση. Η Ελλάδα με την φόρα της κατάκτησης του τρίτου προηγήθηκε με 11-3 και 14-6 και όλα έδειχναν πως το 3-1 και η νίκη είναι κοντά. Όμως οι Δανοί ανέβασαν την απόδοση τους, βελτίωσαν την εικόνα τους και το 15-8 έγινε 16-15 με σερί 7-1 με τρία μπλοκ, δύο επιθέσεις και ένα λάθος  της Ελληνικής ομάδας.  Το ματς έγινε και πάλι ντέρμπι, αλλά οι Δαλακούρας και Κοκκινάκης είχαν άλλη γνώμη και η Ελλάδα πήρε την νίκη.

Τα σετ: 3-1 (25-19, 17-25, 28-26, 25-21)

*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 6 άσσοι, 54 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 25 λάθη της Δανίας και της Δανίας προήλθαν: 3 άσσοι, 48 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων. Διαιτητές: Τιμερκάνις, Μακσάνοφ.

ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Καζάζης): Χατζόπουλος 9 (1 άσος, 4/5 επ., 4 μπλοκ), Κοκκινάκης 18 (1 άσος, 15/32 επ., 47% υπ., 2 μπλοκ), Λιόντας 2 (2/3 επ.), Στίγγας 12 (2 άσοι, 9/16 επ., 1 μπλοκ), Τζιουμάκας 10 (1 άσος, 8/26 επ., 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 15 (2 άσοι, 13/24 επ., 73% υπ.), Πρωτοψάλτης (λ, 67% υπ.), Σκαρλατίδης, Δαλακούρας 2 (2/4 επ.), Μαδούρας 4 (1/3 επ., 3 μπλοκ)

ΔΑΝΙΑ (Φρεντ Στουρμ): Πέντερσεν 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Άντερσεν 3 (1 άσος, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Μόλγκααρντ 9 (1 άσος, 7/22 επ., 60% υπ., 1 μπλοκ), Άμπελ 8 (6/14 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Μπόνεσεν 23 (22/52 επ., 1 μπλοκ), Σόρενσεν 11 (8/13 επ., 3 μπλοκ), Οζάρι (λ, 74% υπ.), Λάμπαχ 2 (1 άσος, 1 μπλοκ), Νίλσεν

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Μπροστά σε 6.500 θεατές που έστησαν μια μεγάλη γιορτή στο κλειστό της Άγκυρας, η εθνική ομάδα νεανίδων της Τουρκίας επικράτησε με 3-0 (25-21, 25-22, 25-18) της Σερβίας στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία...
ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΟΡΑΜΑ - ΜΕΤΑΛΛΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ο θρίαμβος στον μοναδικό τελικό της Τουρκίας σε επίπεδο νεανίδων ήρθε χάρη στο πλουραλισμό στην επίθεση και το φοβερό σέρβις της Κούμπρα Άκμαν (3 άσοι). Αντίθεση οι Σέρβες περίμεναν μόνο από την Μπιάνκα Μπούσα, η οποία σημέιωσε σημείωσε 15 πόντους, που όμως δεν ήταν αρκετοί.

Οι Τουρκάλες επίσης ήταν πολύ καλές στην υποδοχή, κάτι που έκανε και πιο εύκολη την κατάσταση στην επίθεση και έτσι πήραν μια σπουδαία νίκη.

Στο πρώτο σετ, η Τουρκία, που όπως φαίνεται έιναι η νέα μεγάλη δύναμη στο γυναικείο βόλεϊ, πήρε το προβάδισμα μετά το 12-12 και δεν το έχασε ποτέ. Στο δεύτερο, η Σερβία ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του σετ. Ωστόσο, οι γηπεδούχες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 17-17, για να ακολουθήσει ένα ντέρμπι μέχρι το 20-20, όταν και η Τουρκία έκανε ένα σερί 4-0.

Στο τρίτο, οι Τουρκάλες, με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία, πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το 3-0 ήταν θέμα χρόνου.

Σερβία (Παβλίσεβιτς): Πόποβιτς 6, Τρνιτς 6, Τσίκιριζ 10, Μπούσα 15 (13/34 επ, 38% υπ), Μίρκοβιτς, Λούκιτς 6 / Ντραγκουτίνοβιτς,  Σίμιτς, Κουμπούρα 3, Τσάνακ 1, Όλουιτς

Τουρκία (Έντμαν): Τσακίρογλου 9 (2 άσοι, 6/16 επ, 68% υπ), Ακίν 2, Άκμαν 12 (3 άσοι, 6/9 επ), Ερτσάν 10 (1 άσος, 3 μπλοκ, 8 /25 επ., 33 υπ.),  Αρισάν 8 (2 άσοι,  5/11 επ), Ακτάς 11 (1 άσος, 5/11 επ) / Μπάγκτσι (λ) (47 υπ), Χοκάογλου 1 (1 άσος), Κέγκαν, Αλίτσι, Μαρανγκόζ.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.Τουρκία
2.Σερβία
3.Ιταλία
4.Ρωσία
5.Γερμανία
6.Πολωνία
7.Σλοβενία
8.Βέλγιο
9.Σλοβακία
10.Τσεχία
11.Βουλγαρία
12.Γαλλία

ΤΕΛΙΚΟΙ
Κυριακή 26 Αυγούστου
Τελικός
14.00: Σερβία - Τουρκία 0-3 (21-25, 22-25, 18-25)
Μικρός τελικός
11.30: Ιταλία - Ρωσία 3-0 (25-20, 25-23, 25-21)
Θέσεις 5-6
12.30: Γερμανία - Πολωνία 3-1 (25-23, 25-18, 17-25, 25-23)
Θέσεις 7-8
10.00: Σλοβενία - Βέλγιο 3-0 (27-25, 25-18, 27-25)

Στον δεύτερο ημιτελικό μετά από συγκλονιστικό αγώνα η Τουρκία νίκησε την Ρωσία με 3-2 (18-25, 25-23, 23-25, 25-23, 15-06) και πέρασε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Σερβία η οποία νίκησε την πρωταθλήτρια Ερώπης του 2004, 2006, 2008, 2010 Ιταλία με 3-0 (25-23, 25-19, 26-24) έχοντας αποτελεσματικό μπλοκ που της απέφερε 13 πόντους. Κορυφαία της Σερβίας ήταν η Μπούσα.

Για τις θέσεις 5-8 η Γερμανία νίκησε την Σλοβενία 3-0 (25-17, 25-23, 25-21) και η Πολωνία το Βέλγιο 3-1 (25-17, 21-25, 25-19, 25-22)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Σάββατο 25 Αυγούστου
14.00: Σερβία - Ιταλία 3-0 (25-23, 25-19, 26-24)
16.30: Ρωσία - Τουρκία2-3 (25-18, 23-25, 25-23, 23-25, 06-15)
volleynews.gr

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2-3 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ

Μενέλαος ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ
Τι και αν προηγήθηκε με 1-0 σετ και 18-12 στο τρίτο, τι και αν είχε 13 έναντι 5 μπλοκ, η εθνική ομάδα των Εφήβων ηττήθηκε και στο δεύτερο της ματς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτή την φορά από την Βουλγαρία με 3-2 (20-25, 25-19, 25-23, 23-25, 15-11) και αύριο με αντίπαλο την Δανία (26/8, 18:30) θέλει μόνο την νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης...
Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη μπήκαν δυνατά στο ματς και έκαναν το 1-0 στα σετ εύκολα. από εκεί και πέρα όμως παρουσιάστηκαν αγνώριστοί και με 34 λάθη έναντι 21 της Βουλγαρίας δεν είχαν τύχη.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Τζιουμάκα που πέτυχε 30 πόντους, ενώ για τους νικητές ο Ιβάνοφ σημείωσε 20.

Το αυριανό ματς με τους διοργανωτές Δανούς είναι σπουδαίας σημασίας και για τις δύο ομάδες που μετρούν από δύο ήττες στην διοργάνωση και όποια επικρατήσει θα αποκτήσει προβάδισμα για την συνέχεια.
 
Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 8-1 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με τα σέρβις του Μενέλαου Κοκκινάκη να δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην Βουλγαρία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ και με τους Μαδούρα και Στίγγα στο μπλοκ διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενη με 16-9. Η Βουλγαρία μείωσε σε 17-12, όμως η Ελλάδα με σερί 5-0 προηγήθηκε 22-12. Οι Βούλγαροι δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν σε 22-18 με 6 συνεχόμενους πόντους, αλλά το σετ δεν μπορούσε να χαθεί για την Ελλάδα.

Αγνώριστη σε σχέση με το πρώτο, παρουσιάστηκε στο δεύτερο σετ η Εθνική μας. Προβλήματα σε υποδοχή και επίθεση την έφεραν από την αρχή με την πλάτη στο τοίχο. Η Βουλγαρία εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα της Ελλάδας και χτίζοντας από την αρχή μια διαφορά ασφαλείας έφερε το ματς στα ίσα. Ο Στέλιος Καζάζης και ενώ το σκορ ήταν 18-14 ο Ανέστης Δαλακούρας πέρασε στην θέση του Μενέλαου Κοκκινάκη, ενώ στο 21-15 ο Χρήστος Στεφανίδης πήρε την θέση του Ραφαήλ Κουμεντάκη.

Στο τρίτο σετ η εθνική μας αυτοκτόνησε. Προηγήθηκε με 18-12, αλλά η Βουλγαρία με σερί 8-1 πήρε κεφάλι στο σκορ με 20-19. Οι διεθνείς μας προηγήθηκαν με 22-20 εκμεταλλευόμενοι μια κίτρινη κάρτα που δέχτηκαν οι αντίπαλοι μας, αλλά δεν ήταν ψύχραιμοι στο τέλος και κατάφεραν εκεί που προηγούνταν 1-0 σετ, να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Ο Στέλιος Καζάζης ξεκίνησε το σετ με Δαλακούρα αντί Κουμεντάκη , ενώ στο 17-19 ο Κουμεντάκης αντικατέστησε τον  Κοκκινάκη.

Το τετάρτο σετ ήταν ντέρμπι με την Ελλάδα να καίγεται για την επικράτηση. Στο τέλος κατάφερε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ η Βουλγαρία έχτισε ένα προβάδισμα εξ' αρχής, η Ελλάδα αντιστάθηκε μόλις στο 11-10 που πλησίασε με τον Τζιουμάκα, αλλά ως εκεί.

Τα σετ: 3-2 (20-25, 25-19, 25-23, 23-25, 15-11)

*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 4 άσσοι, 49 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 34 λάθη Ελλάδας και της Ελλάδας: 5 άσσοι, 56 επιθέσεις, 13 μπλοκ, 21 λάθη Βουλγαρίας. Διαιτητές: Πέτροβιτς, Πολ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Μίροσλαβ Ζίκοφ): Ιβάνοφ 20 (1 άσος, 18/34 επ., 1 μπλοκ), Σεγκάνοφ 2 (2 μπλοκ), Βελίτσκοφ 5 (1 άσος, 3/18 επ., 53% υπ., 1 μπλοκ), Νένκοφ 8 (7/9 επ., 1 μπλοκ), Γκεοργκίεφ 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Πέντσεφ 10 (1 άσος, 9/17 επ., 61% υπ.), Κιόσεφ (λ, 64% υπ.), Τοπάλοφ, Μαρίνκοφ 7 (6/15 επ., 67% υπ.), Ποπόφ, Ατανάσοφ 1 (1 άσος)

ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Καζάζης): Κοκκινάκης 13 (2 άσοι, 9/27 επ., 77% υπ., 2 μπλοκ), Λιόντας 1 (1/1 επ.), Στίγγας 9 (4/8 επ., 5 μπλοκ), Τζιουμάκας 30 (2 άσοι, 23/44 επ., 5 μπλοκ), Μαδούρας 6 (1 άσος, 4/7 επ., 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 5 (5/14 επ.), Πρωτοψάλτης (λ, 78% υπ.), Χατζόπουλος 2 (2/2  επ.), Σκαρλατίδης, Στεφανίδης, Δαλακούρας 8 (8/13 επ., 61% υπ.)

Όλα τα αποτελέσματα: ΕΔΩ
volleynews.gr

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

9η ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΙ

Robert Kufa [CZE]
Δεν τα κατάφεραν σήμερα το πρωί οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνι (Νο7) στον αγώνα τους κόντρα στους Kufa, R. / Hadrava CZE [Νο4] από τους οποίους ηττήθηκαν με 2-0 (21-18, 21-14) σε 40΄. 
Με την ήττα αυτή κατετάγησαν στην 9η θέση του τουρνουά masters που διεξάγεται στη Βάρνα Βουλγαρίας. 

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΙ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

M-Tel Beach Masters Kids
Με ήττα ξεκίνησαν στον πρώτο γύρο του Μάστερς της CEV που διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνι, αλλά στο ταμπλό των ηττημένων του περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς οι αντίπαλοι τους Ράεντ / Χατζίεφ (Βουλγαρία - Νο 15) αποσύρθηκαν λόγω τραυματισμού.

Έτσι το ελληνικό δίδυμο προκρίθηκε στον επόμενο γύρου του ταμπλό των ηττημένων και αύριο το πρωί στις 10:50 θα παίξουν με τους Τσέχους (Νο 4) Κούφα / Χαντράβα.

Η 9η θέση είναι ήδη εξασφαλισμένη και στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

volleynews.gr

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ

Η Εθνική ομάδα των Εφήβων ξεκίνησε με το... αριστερό στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού ηττήθηκε με 3-0 (27-25, 25-20, 25-17) από την Ισπανία. Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη (από γκάφα των υπευθύνων της ελληνικής αποστολής δηλώθηκε προπονητής ο Μάκης Δημητριάδης!!!) αντιμετώπισαν προβλήματα στην υποδοχή, όμως η απώλεια του πρώτου σετ ήταν καθοριστική για την συνέχεια της αναμέτρησης. Η αυτοσυγκέντρωση χάθηκε και ίσως οι διεθνείς μας να επηρεάστηκαν από το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Δημήτρη Ζήση, με τον Θανάση Πρωτοψάλτη να αγωνίζεται στην θέση του λίμπερο.

Οι Ισπανοί παρουσιάστηκαν πολύ καλοί επιθετικά και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις αδυναμίες μας.

Επόμενο ματς για την Ελλάδα αύριο στις 21:00 με αντίπαλο την Βουλγαρία.

Η εθνική μας ομάδα δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο σετ και λόγω των προβλημάτων στην υποδοχή βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12-6. Όμως στην συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και με πρωταγωνιστές τους Κοκκινάκη και Κουμεντάκη προηγήθηκε με 18-14, τρέχοντας σερί 12-2. Στην συνέχεια οι Ισπανοί με δικό τους σερί 4-0 ισοφάρισαν σε 18-18 και το ματς πήγε ντέρμπι ως το τέλος. Στο 25-25 μια επίθεση των αντιπάλων μας και ένα μπλοκ πάνω στον Κουμεντάκη διαμόρφωσαν το 27-25.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που επηρεασμένο από την εξέλιξη του πρώτου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-6 και 14-10. Προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι και έφτασε τους Ισπανούς στον ένα πόντο, 15-14, 16-15 και 17-16, αλλά τα λάθη των Ελλήνων παικτών σε συνδυασμό με την καλή σταθερή απόδοση των Ισπανών διαμόρφωσαν το 25-20.

Στο τρίτο σετ ο Στέλιος Καζάζης ξεκίνησε τον Γιάννη Μαδούρα αντί του Κάσσανδρου Στίγγα, ενώ  μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ που βρήκε την Ισπανία μπροστά στο σκορ με 8-6, ο Σκαρλατίδης πήρε την θέση του Λιόντα. Η εθνική ποτέ δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα και οι αντίπαλοι μας απλά έκαναν το παιχνίδι τους. το τελικό 25-17 διαμορφώθηκε εύκολα.

Ελλάδα - Ισπανία 0-3 (25-27, 20-25, 17-25)

Στατιστικό:  ΕΔΩ

*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 3 άσσοι, 42 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 14 λάθη Ισπανίας και της Ισπανίας προήλθαν: 4 άσσοι, 49 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 16 λάθη Ελλάδας. Διαιτητές: Μακσάνοφ, Κρολ.

ΕΛΛΑΔΑ (Καζάζης): Χατζόπουλος 2π., Κοκκινάκης 12 (10/20, 2 άσσοι), Λιόντας 3 (1/1, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τζιουμάκας 17 (17/34), Κουμεντάκης 8 (8/21), Στίγγας 3 (3/5) / Πρωτοψάλτης (λ. - 57% υπ.), Σκαρλατίδης, Δαλακούρας 2 (1/3, 1 μπλοκ), Μαδούρας 2 (2/2). Δεν αγωνίστηκαν: Στεφανίδης, Ζήσης.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μαλντονάντο): Τρίνινταντ 3π. (1/1, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Βιτζίλ 6 (3/5, 3 άσσοι), Βιλένα 28 (26/47, 2 μπλοκ), Οσόριο 7 (6/9, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Φόρνες 7 (3/7, 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Γκονζάλεζ 9 (8/14, 1 μπλοκ) / Καστίγια (λ. - 91% υπ.), Τζιμένεθ, Χιμένεθ 2 (2/4).
volleynews.gr

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ ΓΙΑ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟ / ΖΟΥΠΑΝΙ

Anders Lund Hoyer and Soeren Svene Hoyer [DEN]
Την ήττα γνώρισαν στον πρώτο γύρο του Μάστερς της CEV που διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνι (Νο 7), από τους Δανούς Μόγιερ Α. / Μόγιερ Σ. με 2-0 (23-21, 21-13) και έτσι θα συνεχίσουν στο ταμπλό των ηττημένων.

Το ελληνικό δίδυμο θα έπαιζε με τον ηττημένο της αναμέτρησης Ράεντ / Χατζίεφ (Βουλγαρία - Νο 15) -  Μπρούερ / Μεούσεν (Ολλανδία - Νο 2) με σκοπό να παραμείνει στην διοργάνωση και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Στο πρώτο σετ το ελληνικό δίδυμο πάλεψε για την επικράτηση. Ήταν ντέρμπι και κρίθηκαν όλα στις λεπτομέρειες. Στο δεύτερο μετά την απώλεια του πρώτου τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τους αδερφούς Μόγιερ. 
volleynews.gr

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΛΑΒΕΡΗ / ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ ΣΤΟ MASTERS ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

Αθηνά ΔΗΛΑΒΕΡΗ
Δηλαβέρη και Παρασκάκη προσπάθησαν για την υπέρβαση απέναντι στις Νορβηγίδες, Πέντερσεν / Τρέλαντ (Νο3), αλλά ενώ κατάφεραν να προηγηθούν, τελικά ηττήθηκαν με 2-1 (19-21, 21-17, 15-12) στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Μάστερς της CEV που διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
Ο αγώνας ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολος για τις Ελληνίδες που ξεκίνησαν από το Νο14, προτελευταίο των προκριματικών. Όμως κάνοντας εξαιτετική αρχή κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ με 21-19 απέναντι στις έμπειρες Νορβηγίδες.

Στη συνέχεια όμως παρά το γεγονός ότι ήταν ανταγωνιστικές σε όλο το παιχνίδι, έχασαν στις λεπτομέρειες με συνέπεια το ταξίδι στη Βουλγαρία να τελειώσει εδώ.
volleynews.gr

ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟ ΜΥΑΛΟ ΘΑ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!

griniarogatos.blogspot.gr

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΤΑ 100 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Τα 100 βιβλία του Αιώνα είναι μια κατάταξη βιβλίων τα οποία θεωρούνται τα "καλύτερα εκατό" του 20ου αιώνα, όπως ψηφίστηκαν την άνοιξη του 1999 μέσα από ειδική διαδικασία που συνδιοργάνωσαν η γαλλική αλυσίδα Fnac και η Παρισινή εφημερίδα Le Monde (Λε μοντ).



Τα 100 βιβλία του Αιώνα Τίτλος Συγγραφέας Έτος
1 Ο Ξένος (L'Étranger) Αλμπέρ Καμύ 1942
2 Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο (À la recherche du temps perdu) Μαρσέλ Προυστ 1913–1927
3 Η Δίκη (Der Prozess) Φραντς Κάφκα 1925
4 Ο Μικρός Πρίγκιπας (Le Petit Prince) Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ 1943
5 Η ανθρώπινη μοίρα (La Condition humaine) Αντρέ Μαλρώ 1933
6 Ταξίδι στο τέλος της νύχτας (Voyage au bout de la nuit) Λουί-Φερντινάντ Σελίν 1932
7 Τα Σταφύλια της Οργής (The Grapes of Wrath) Τζον Στάινμπεκ 1939
8 Για ποιον χτυπά η καμπάνα (For Whom the Bell Tolls) Έρνεστ Χέμινγουεϊ 1940
9 Ο μεγάλος Μώλν (Le Grand Meaulnes) Αλαίν-Φουρνιέ 1913
10 Ο αφρός των ημερών (L'Écume des jours) Μπορίς Βιάν 1947
11 Το δεύτερο φύλο (Le Deuxième Sexe) Σιμόν ντε Μποβουάρ 1949
12 Περιμένοντας τον Γκοντό (En attendant Godot) Σάμιουελ Μπέκετ 1952
13 Το Είναι και το Μηδέν (L'Être et le Néant) Ζαν-Πωλ Σαρτρ 1943
14 Το όνομα του ρόδου (Il nome della rosa) Ουμπέρτο Έκο 1980
15 Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ (Архипелаг ГУЛАГ) Αλεξάντρ Ισάγεβιτς Σολζενίτσιν 1973
16 Λόγια (Paroles) Ζακ Πρεβέρ 1946
17 Αλκοόλ (Alcools) Γκιγιώμ Απολλιναίρ 1913
18 Ο μπλε Λωτός ή Οι περιπέτειες του Τεντέν στην Άπω Ανατολή (Le Lotus bleu ou Les aventures de Tintin, reporter, en Extrême-Orient) Ερζέ 1936
19 Το ημερολόγιο (Het Achterhuis) Άννα Φρανκ 1947
20 Θλιβεροί Τροπικοί (Tristes Tropiques) Κλοντ Λεβί-Στρος 1955
21 Θαυμαστός καινούργιος κόσμος (Brave New World) Άλντους Χάξλεϋ 1932
22 1984 Τζορτζ Όργουελ 1949
23 Αστερίξ ο Γαλάτης (Astérix le Gaulois) Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό 1959
24 Η Φαλακρή Τραγουδίστρια (La Cantatrice chauve) Ευγένιος Ιονέσκο 1952
25 Τρεις μελέτες για τη θεωρία της σεξουαλικότητα (Drei Abhandlungen zur Sexualtheorie) Σίγκμουντ Φρόυντ 1905
26 Η Άβυσσος (L'Œuvre au noir) Μαργκερίτ Γιουρσενάρ 1968
27 Λολίτα (Lolita) Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ 1955
28 Οδυσσέας (Ulysses) Τζαίημς Τζόυς 1922
29 Η Έρημος των Ταρτάρων (Il deserto dei Tartari) Ντίνο Μπουτζάτι 1940
30 Οι κιβδηλοποιοί (Les Faux-monnayeurs) Αντρέ Ζιντ 1925
31 Ο Ουσάρος στη στέγη (Le Hussard sur le toit) Ζαν Ζιονό 1951
32 Η ωραία του κυρίου (Belle du Seigneur) Αλμπέρ Κοέν 1968
33 Εκατό Χρόνια Μοναξιάς (Cien años de soledad) Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες 1967
34 Η βουή και η μανία (The Sound and the Fury) Γουίλιαμ Φώκνερ 1929
35 Τερέζ Ντεκερού (Thérèse Desqueyroux) Φρανσουά Μωριάκ 1927
36 Η Ζαζί στο μετρό (Zazie dans le métro) Ρεϊμόν Κενώ 1959
37 Σύγχυση αισθημάτων (Verwirrung der Gefühle) Στέφαν Τσβάιχ 1927
38 Όσα Παίρνει ο Άνεμος (Gone with the Wind) Μάργκαρετ Μίτσελ 1936
39 Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ (Lady Chatterley's Lover) Ντ. Χ. Λώρενς 1928
40 Το μαγικό βουνό (Der Zauberberg) Τόμας Μαν 1924
41 Καλημέρα θλίψη (Bonjour tristesse) Φρανσουάζ Σαγκάν 1954
42 Η σιωπή της θάλασσας (Le Silence de la mer) Βερκόρ 1942
43 Ζωή: Οδηγίες χρήσεως (La Vie mode d'emploi) Ζωρζ Περέκ 1978
44 Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ (The Hound of the Baskervilles) Άρθουρ Κόναν Ντόυλ 1901–1902
45 Κάτω από τον ήλιο του Σατανά (Sous le soleil de Satan) Ζωρζ Μπερνανός 1926
46 Ο υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ 1925
47 Το Αστείο (Žert) Μίλαν Κούντερα 1967
48 Η περιφρόνηση (Il disprezzo) Αλμπέρτο Μοράβια 1954
49 Ο Φόνος του Ρότζερ Άκροϋντ (The Murder of Roger Ackroyd) Αγκάθα Κρίστι 1926
50 Νάντια (Nadja) Αντρέ Μπρετόν 1928
51 Aurélien (Γαλλικά) (Aurélien) Λουί Αραγκόν 1944
52 Το ατλαζένιο γοβάκι (Le Soulier de satin) Πωλ Κλωντέλ 1929
53 Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα (Sei personaggi in cerca d'autore) Λουίτζι Πιραντέλλο 1921
54 Η Άνοδος του Αρτούρο Ούι  (Der aufhaltsame Aufstieg des Arturo Ui) Μπέρτολτ Μπρεχτ 1959
55 Παρασκευάς ή στις μονές του Ειρηνικού (Vendredi ou les Limbes du Pacifique) Michel Tournier 1967
56 Ο Πόλεμος των Κόσμων (The War of the Worlds) Χ. Τζ. Γουέλς 1898
57 Αν αυτός είναι ένας άνθρωπος (Se questo è un uomo) Πρίμο Λέβι 1947
58 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings) Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν 1954–1955
59 Τ' ακροβλάσταρα του αμπελιού (Les Vrilles de la vigne) Κολέτ 1908
60 Των Αλγηδόνων πρωτεύουσα (Capitale de la douleur) Πωλ Ελυάρ 1926
61 Μάρτιν Ήντεν (Martin Eden) Τζακ Λόντον 1909
62 Η Μπαλάντα της Αλμυρής Θάλασσας (Una ballata del mare salato) Ούγκο Πρατ 1967
63 Ο βαθμός μηδέν της γραφής (Le degré zéro de l'écriture) Ρολάν Μπαρτ 1953
64 Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ (Die verlorene Ehre der Katharina Blum) Χάινριχ Μπελ 1974
65 Η ακτή των σύρτεων (Le Rivage des Syrtes) Ζυλιάν Γκρακ 1951
66 Οι λέξεις και τα πράγματα (Les Mots et les Choses) Μισέλ Φουκώ 1966
67 Στο Δρόμο (On the Road) Τζακ Κέρουακ 1957
68 Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον (Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige) Σέλμα Λάγκερλεφ 1906–1907
69 Ένα δωμάτιο ολόδικό του (A Room of One's Own) Βιρτζίνια Γουλφ 1929
70 Τα χρονικά του Άρη (The Martian Chronicles) Ρέι Μπράντμπερι 1950
71 Το μακρύ ταξίδι στη μοναξιά της Λόλα Στάιν (Le Ravissement de Lol V. Stein) Μαργκερίτ Ντυράς 1964
72 Η αναφορά (Le Procès-verbal) Ζαν-Μαρί Γκυστάβ Λε Κλεζιό 1963
73 Τροπισμοί (Tropismes) Ναταλί Σαρρότ 1939
74 Ημερολόγιο 1877-1910 (Journal, 1887–1910) Jules Renard 1925
75 Λόρδος Τζιμ (Lord Jim) Τζόζεφ Κόνραντ 1900
76 Γραπτά (Écrits) Ζακ Λακάν 1966
77 Το θέατρο και το είδωλό του (Le Théâtre et son double) Αντονέν Αρτώ 1938
78 Πέρασμα για το Μανχάτταν (?) (Manhattan Transfer) Τζον Ντος Πάσος 1925
79 Μυθοπλασίες (Ficciones) Χόρχε Λουίς Μπόρχες 1944
80 Μοραβαζίν (Moravagine) Mπλεζ Σαντράρ 1926
81 Ο στρατηγός της στρατιάς των νεκρών (Gjenerali i Ushtrisë së vdekur) Ισμαήλ Κανταρέ 1963
82 Η εκλογή της Σόφι (Sophie's Choice) Γουίλιαμ Στάιρον 1979
83 Ρομανθέρο Χιτάνο (Τσιγγάνικο τραγουδιστάρι) (Romancero gitano) Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα 1928
84 Πέτρος ο Λεττόνος (Pietr-le-Letton) Ζορζ Σιμενόν 1931
85 Παναγία των λουλουδιών (Notre-Dame-des-Fleurs) Ζαν Ζενέ 1944
86 Ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες (Der Mann ohne Eigenschaften) Ρόμπερτ Μούζιλ 1930–1932
87 Πάθος και μυστήριο (Fureur et mystère) René Char 1948
88 Ο φύλακας στη σίκαλη (The Catcher in the Rye) Τζ. Ντ. Σάλιντζερ 1951
89 Όχι ορχιδέες για την Μις Μπλάντις (No Orchids For Miss Blandish) Τζέιμς Χάντλεϊ Τσέιζ 1939
90 Μπλέηκ και Μόρτιμερ (Blake et Mortimer) Edgar P. Jacobs 1950
91 Οι Σημειώσεις του Μάλτε Λάουριτς Μπρίγκε (Die Aufzeichnungen des Malte Laurids Brigge) Ράινερ Μαρία Ρίλκε 1910
92 Τροποποίηση (La Modification) Μισέλ Μπυτόρ 1957
93 Η καταγωγή του ολοκληρωτισμού (The Origins of Totalitarianism) Χάνα Άρεντ 1951
94 Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα (Мастер и Маргарита) Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ 1967
95 Η Ρόδινη Σταύρωση (The Rosy Crucifixion) Χένρυ Μίλλερ 1949–1960
96 Ο μεγάλος ύπνος (The Big Sleep) Ραίημοντ Τσάντλερ 1939
97 Amers (Ορόσημα) (?) Σαιν-Ζον Περς 1957
98 Gaston André Franquin 1957
99 Κάτω από το ηφαίστειο (Under the Volcano) Malcolm Lowry 1947
100 Τα παιδιά του μεσονυκτίου (Midnight's Children) Σαλμάν Ρουσντί 1981 
katostonpeiraia.blogspot.gr

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 
Το Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων παρουσιάζει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά γεγονότα της xρονιάς στο Ηρώδειο στις 24 Σεπτεμβρίου 2012.

Το μνημειώδες έργο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο σε ποίηση του βραβευμένου με Νομπέλ, Οδυσσέα Ελύτη, θα παρουσιαστεί κάτω από τον Παρθενώνα, συνοδευόμενο από τις συνθέσεις “Stabat Mater” και “Song of Ascent” του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ, ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ρώσων συνθετών.


Πρόκειται για μία μοναδική συναυλία, στην οποία η ελληνική μουσική και ιστορία θα συναντήσει την παραδοσιακή και ορθόδοξη εκκλησιαστική μουσική της Ρωσίας.


Οι δύο συνθέτες έχουν επιλέξει αυτά τα βαθιά ουμανιστικά έργα, όπου η τέχνη εκφράζει τη θρησκευτική εσωτερική πνευματικότητα.


Δύο χώρες, δύο πολιτισμοί θα εκπροσωπούνται σε αυτή τη συναυλία στην οποία θα εκτελέσουν διακεκριμένοι παγκοσμίως γνωστοί καλλιτέχνες.


Το «Άξιον Εστί» αποτελεί ένα μνημείο της ελληνικής τέχνης. Η σημαντικότητά του καθώς και η μορφή του ποιητικού κειμένου οδήγησαν στην εξέταση μιας νέας μουσικής φόρμας.


Το έργο καλύπτει όλη την ιστορία του ελληνικού έθνους. «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας»... από τη Γένεση μέχρι το προφητικό όραμα των βασάνων που μας επιβλήθηκαν.


Χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: «Η Γένεσις», «Τα Πάθη», «Δοξαστικόν», ενώ στην εσωτερική δομή του υπάρχουν επίσης τρία στοιχεία - η αφήγηση, ο ύμνος και η χορωδία.

Ο Αφηγητής  διαβάζει το πεζό κείμενο, ο Ψάλτης  στους ύμνους και ο Λαϊκός  στα χορωδιακά τμήματα.

Σολίστ: Μάριος Φραγκούλης (Λαϊκός τραγουδιστής), Δημήτρης Καβράκος (Ψάλτης).
Αφηγητής: Σταύρος Ζαλμάς

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων Αλφέγιεφ, είναι ο ευρύτερα παρουσιαζόμενος από όλους τους εν Ρώσους συνθέτες.

Η ικανότητά του να συμπληρώνει την μουσική με ένα βαθύ θρησκευτικό περιεχόμενο, να ενώνει διαφορετικές κουλτούρες, να εκφράζει βαθυστόχαστα νοήματα χρησιμοποιώντας απλή και κατανοητή γλώσσα τον καθιστά ξεχωριστό ανάμεσα στους σύγχρονους συνθέτες.


Η μουσική του βρίσκει απήχηση σε ανθρώπους ανεξάρτητα από την καταγωγή, την γλώσσα, τον πολιτικό προσανατολισμό ακόμα και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.


Τα ιερά κείμενα, συμπεριλαμβανομένων και των gospels, ψαλμών, ορθόδοξων λειτουργικών κειμένων καθώς και η μεσαιωνική λατινική ποίηση, γίνονται πηγή συνεχούς έμπνευσης για τον συνθέτη, ο οποίος διακρίνεται όσο για την εξαιρετική του δεξιοτεχνία, όσο και για την πνευματική του διορατικότητα.


Τα έργα του που θα παρουσιαστούν στη συναυλία είναι:

Stabat Mater
για soprano, mezzo ορχήστραv και χορωδία, Song of Ascent, Συμφωνία για ορχήστρα και χορωδία, μία άρια από τα Κατά Ματθαίον Πάθη και μία άρια από το Ορατόριο των Χριστουγέννων με σολίστ: την Svetlana Kasyan και την Μαρίτα Παπαρίζου

Συμμετέχουν:

• Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
• Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών, Mαέστρος: Σταύρος Μπερής
• Μικτή Χορωδία ΔΕΗ, Mαέστρος: Κωστής Κωνσταντάρας
• Χορωδία «Αmbitus» του Λεοντείου Λυκείου, Mαέστρος: Κατερίνα Βασιλικού
• Σολίστ παραδοσιακών οργάνων

Διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Info

Τοποθεσία Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αθήνα
Ημερομηνία Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012
Τιμές εισιτηρίων €80, €55, €45, €35, €25, €10 Τα έσοδα της συναυλίας θα διετεθούν στο Κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων
Προπώληση εισιτηρίων www.ticketservices.gr (Πανεπιστημίου 39, Τ+ 210 7234567)

ΟΙ KOCIOLEK / GRUSZCZYNSKA ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Οι Kociolek / Gruszczynska POL [Νο3] είναι οι πρωταθλήτριες Ευρώπης νεανίδων για το 2012, αφού στον τελικό επιβλήθηκαν των Krebs / Wlk GER [Νο4] εύκολα με 2-0 (21-13, 21-16)  σε 41΄.
Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος τους οι Dumbauskaite / Povilaityte LTU [Νο13] που κέρδισαν τις Dabizha / Gorbunova RUS [2] με 2-1 (21-16, 15-21, 15-12) σε 44'.

ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ WINTER / PETUTSCHNIG ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΦΗΒΩΝ

Οι Winter / Petutschnig AUT [Νο1] επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που τους έδινε το νούμερο με το οποίο ξεκίνησαν τους αγώνες και μέσα στη χώρα τους, αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης έφηβων, κερδίζοντας στον τελικό τους Bryl / Kaczmarek POL [Νο20] δύσκολα με 2-1 (21-14, 15-21, 15-12) σε 47΄. 
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι  Kosiak / Rudol POL [Νο2] που κέρδισαν εύκολα τους Lerch / Lerch SUI [Νο16] με 2-0 (21-11, 21-18) σε 33΄.

ΟΙ ΠΛΑΒΙΝΣ / ΣΜΕΝΤΙΝΣ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έκαναν μεγάλη προσπάθεια, και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Αυτή τη φορά όμως δεν μπόρεσε κανείς να τους σταματήσει. Ο λόγος για τους Λετονούς Πλάβινς / Σμέντινς (Νο12) που πήραν το χρυσό στο Γκραν Σλαμ της Πολωνίας, καθώς επικράτησαν με 2-0 (21-19, 22-20) των Αυστριακών, Ντόπλερ / Χορστ (Νο 25).

Η τρίτη θέση πήρε στους Ρότζερς / Νταλχάουζερ (Νο4) από τις ΗΠΑ χωρίς αγώνα, καθώς οι συμπατριώτες τους Γκιμπ / Ρόζενταλ (Νο2) αποσύρθηκαν λόγω τραυματισμού.
volleynews.gr

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑ / ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οι Λαρίσα / Τζουλιάνα επέστρεψαν στην κορυφή στην φιλόξενη γι' αυτές Πολωνία κερδίζοντας τις Ιταλίδες, Τσικολάρι / Μενεγκάτι με 2-0 (21-16, 22-20).
 
Βεβαίως, οι Βραζιλιάνες δεν θα μπορύσαν να χάσουν σε μια χώρα στην οποία παίρνουν την πρώτη θέση από το 2009. Έτσι επέστρεψαν και πάλι στην κορυφή σε διεθνές επίπεδο μετά την τρίτη θέση του Λονδίνου.

Στον μικρό τελικό οι Γερμανίδες Χόλτβικ / Σέμλερ (Νο 6) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας πολύ δύσκολα με 2-1 (23-25, 26-24, 15-13) των Ρωσίδων Ουκόλοβα / Κομιάκοβα που αποτέλεσαν την έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς έφτασαν στην τέταρτη θέση, ξεκινώντας από το Νο 24 του ταμπλό.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ 13η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ-20 ΟΙ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ

Το κεντρικό γήπεδο στην Αυστρία
Στη 13η θέση τερμάτισαν οι Καβαρατζής / Κοντοστάθης (Νο 13), μετά την ήττα τους με 2-1 (13-21, 21-19, 15-13) από τους Σέρβους Σούρλα / Κλάσνιτς (Νο 21), στο ταμπλό των ηττημένων.
Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε ιδανικά, καθώς πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 21-13, ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα και να μείνουν εκτός της συνέχειας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ 20 που διεξάγεται στο Χάρτμπεργκ της Αυστρίας.
volleynews.gr

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ 13η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ-20 ΟΙ ΒΛΑΧΑΚΗ / ΣΠΑΝΟΥ

Δεν τα κατάφεραν στο ταμπλό των ηττημένων του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 20 ετών που γίνεται στην Αυστρία οι Σπανού / Βλαχάκη (Νο 9), καθώς ηττήθηκαν με 2-0 (21-16, 21-17) από τις Ισπανίδες (Νο 7) Σορία / Μπρουν και αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης καταλαμβάνοντας την 13η θέση.

Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε εύκολα σε 33 λεπτά και ολοκλήρωσε έτσι τις υποχρεώσεις του.


Συνολικά σε πέντε αναμετρήσεις ηττήθηκε τέσσερις φορές, ενώ πέτυχε μια νίκη, όμως οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα κορίτσια θα τους φανούν πολύ χρήσιμες στο μέλλον.
Volleynews.gr

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ένας τύπος πηγαίνει κάθε Παρασκευή στην Τράπεζα και κάνει κατάθεση 1 έως 2 εκατομμύρια ευρώ! Μια Παρασκευή τον φωνάζει ο διευθυντής και τον ρωτάει:

- Συγνώμη κύριε μου, χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, τι δουλειά κάνετε και έχετε τόσες καταθέσεις;


- A, κύριε διευθυντά μου, να σας πω ευχαρίστως. Βάζω στοιχήματα, χοντρά στοιχήματα και συνήθως τα κερδίζω! Θέλετε να βάλουμε μαζί ένα;


- Τι στοίχημα;

Ρωτάει ο διευθυντής περίεργος.

- 100.000 ευρώ ότι θα έρθω τη Δευτέρα το πρωί εδώ και θα χω κόψει τα αρχ...ια μου!


- Πάει!

Του λέει ο διευθυντής, που δεν πίστευε να φτάσει σε τέτοια ακρότητα.

Τη Δευτέρα το πρωί μπαίνει ο τύπος στην τράπεζα και πηγαίνει χαμογελαστός στον διευθυντή.


- Τι έγινε, έχασα ή κέρδισα; Τον ρωτάει με σιγουριά ο διευθυντής.


- Βάλε το χέρι σου και πιάσε να δεις μόνος σου του απαντάει ο άλλος.


Βάζει ο διευθυντής το χέρι του και τα αρχ...ια ήταν στη θέση τους!


- Μα καλά, μόλις έχασες 100.000 ευρώ και συνεχίζεις να γελάς;


- Βλέπεις τον φρουρό στην είσοδο που κλαίει; Μπαίνοντας προηγουμένως έβαλα στοίχημα μαζί του 500.000 ευρώ ότι σε 5 λεπτά ο διευθυντής θα μου πιάνει τα αρ...!
newsbeast.gr
pikri-sokolata.blogspot.gr 

ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Κ-20 ΟΙ ΒΛΑΧΑΚΗ / ΣΠΑΝΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Από την τελετή έναρξης
Την τύχη των Καβαρατζή / Κοντοστάθη είχαν και τα κορίτσια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ κάτω των 20 ετών, που διεξάγεται στην Αυστρία. Και αυτό γιατί οι Σπανού / Βλαχάκη (Νο9) ηττήθηκαν με 2-0 (21-19, 21-13) στον πρώτο γύρο από τις Ελβετίδες Μπέτσχαρτ / Έιχοζερ (Νο 18).
Πλέον, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα συνεχίσουν στο ταμπλό ηττημένων όπου αύριο θα αντιμετωπίσουν τις Ισπανίδες Σόρια και Μπρουν (Νο7) με τις χαμένες να τερματίζουν στην 13η θέση.
volleynews.gr

ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Κ-20 ΟΙ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

ΑΝΤΡΙΑΝΟΒ / ΚΙΡΙΕΝΚΟ
Καβαρατζής και Κοντοστάθης δεν τα κατάφεραν στον πρώτο γύρο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 20 ετών που γίνεται στην Αυστρία, καθώς ηττήθηκαν με 2-0 (21-17, 21-14) από τους Ρώσους, Αντριάνοβ και Κιριένκο (Νο4).
Παρ' όλα αυτά, οι Έλληνες πρωταθλητές που βρίσκονται στο Νο 13 του ταμπλό, θα έχουν την ευκαιρία διάκρισης μέσα από το ταμπλό των ηττημένων, σε αυριανό αγώνα απέναντι στους Σέρβους Σούρλα / Κλάσνιτς (Νο21), με το χαμένο δίδυμο να κατατάσσεται 13ο.

ΗΤΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Κ-20 ΟΙ ΒΛΑΧΑΚΗ / ΣΠΑΝΟΥ

Οι θεατές στην Αυστρία
Στη φάση των «16» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ 20 που διεξάγεται στο Χάρτμπεργκ της Αυστρίας, προκρίθηκαν οι Βλαχάκη / Σπανού (Νο 9), παρά την ήττα τους στον τρίτο αγώνα του ομίλου τους από τις Γερμανίδες Κρεμπς / Βλκ (Νο 4) με 2-0 (21-7, 21-16).
Κλειδί στην πρόκριση για το ελληνικό δίδυμο ήταν το κερδισμένο σετ στην ήττα (2-1) από τις Νορβηγίδες. 
volleynews.gr

ΗΤΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Κ-20 ΟΙ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ

Ο Κοντοστάθης σε υποδοχή
Την ήττα με 2-1 (21-14, 19-21, 15-9) γνώρισαν οι Γιάννης Καβαρατζής και Γρηγόρης Κοντοστάθης (Νο 13) στο τρίτο παιχνίδι τους στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ 20 που διεξάγεται στο Χάρτμπεργκ της Αυστρίας, από τους Γερμανούς Γκέκες / Πόνιεβατζ (Νο 24), ωστόσο τερμάτισαν τρίτοι και πέρασαν στον πρώτο γύρο.

Το ελληνικό δίδυμο, που προερχόταν από μία νίκη και μία ήττα στα δύο πρώτα παιχνίδια, ξεκίνησε μουδιασμένα το πρώτο σετ, ωστόσο, στη συνέχεια κατάφερε να ισοφαρίσει. Όμως στο τάι μπρέικ δεν μπόρεσε να φτάσει στην επικράτηση και ηττήθηκε σε ένα παιχνίδι διάρκειας 50 λεπτών.

Στον πρώτο γύρο θα αντιμετώπιζε σήμερα τους Ρώσους Αντριάνοφ / Κιριένκο (Νο 4).
volleynews.gr

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ...

Για τη Βαγγελιώ...

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!!

griniarogatos.blogspot.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Με όλα αυτά που τραβάει η νεολαία μας και γενικότερα η Ελλάδα μια παρέα από την Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας έφτιαξε το παραπάνω βίντεο...
topeiraxtiri.blogspot.gr

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ΜΑΖΙ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ



 
Δύο αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες με δεκάδες επιτυχίες και επιτυχημένη πορεία, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας ενώνουν τις δυνάμεις τους αυτό το καλοκαίρι και περιοδεύουν μαζί σε όλη την Ελλάδα. 

«Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό…»



Αυτές τις εικόνες που κουβαλάμε στο μυαλό μας, ο καθένας ξεχωριστά, αυτό το καλοκαίρι θα τις ταιριάξουμε, θα τις ξεδιπλώσουμε παρέα και θα φτιάξουμε μια μουσική ιστορία, πάντα πιστοί στη μεγάλη μας αγάπη: τη μουσική και το τραγούδι.
Παραμένοντας εραστές των απροσδόκητων συναντήσεων και της επόμενης έκπληξης,

Καλό καλοκαίρι…
Ελευθερία – Μπάμπης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

19/8 ΝΑΥΠΛΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
20/8 ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
5/9 ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ
6/9 ΕΔΕΣΣΑ- ΘΕΑΤΡΟ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ
16/9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ

Ώρα έναρξης συναυλιών 21.30


Info

Ημερομηνία/Πληροφορίες/Τιμές Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 12 ευρώ
Ταμείο: 15 ευρώ
. Προπώληση εισιτηρίων: Αθήνα: Public, Livetickets.gr , Ticketservices.gr και στα Ταμεία Δήμου Βύρωνα – Δάφνης – Υμηττού 210 7609340 & 350. Θεσσαλονίκη: Public, Ianos 2310 276447, Livetickets.gr και Ticketservices.gr

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...