Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

3 ΑΚΟΜΗ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δημήτρης ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Από την Επιτροπή Διοίκησης Πετοσφαίρισης του συλλόγου μας, εκφράζονται συγχαρητήρια σε τρεις ακόμα αθλητές μας, οι οποίοι κατάφεραν και εισήχθησαν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, τη φετινή χρονιά.
Βαγγέλης ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗΣ
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, εισήχθη στο ΠΑΠΕΙ και θα σπουδάσει Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων, ο Βαγγέλης ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗΣ, στο μηχανολογικό Πολυτεχνείο Κοζάνης και ο Κωνσταντίνος Λ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ, ο οποίος εισήχθη στο τμήμα Γεωγραφίας στη Μυτιλήνη, αλλά με την κατάθεση των μορίων που έχει αποκτήσει, θα μετεγγραφεί στο ΤΕΙ Χαλκίδας, στο τμήμα χρηματοοικονομικό - λογιστικό ή στο Αιγάλεω, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Κωνσταντίνος Λ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ
Τους ευχόμαστε καλή πορεία και γρήγορη απόκτηση των πτυχίων τους, όπως και να έχουν την εξέλιξη που επιθυμούν και τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου μας, που θα τους ακολουθήσουν του χρόνου και δεν είναι και λίγα.
 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΓΔΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΣΚΙΦ. 2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟ ΣΚΙΦ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Τα δύο πρώτα τους μετάλλια κατέκτησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τσουνγκγιού στην Κορέα οι Έλληνες κωπηλάτες.

Στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, οι Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας, πήραν την πρώτη θέση στον τελικό και μαζί το χρυσό μετάλλιο.
Το ελληνικό πλήρωμα βρισκόταν πίσω από τους Γερμανούς μέχρι τα μισά της κούρσας, αλλά στη συνέχεια τους προσπέρασε και τερμάτισε μπροστά τους σε 6:03.44.
Μετάλλιο και για την Κατερίνα Νικολαΐδου, αλλά χρώματος αργυρού. Η Ελληνίδα ξεκίνησε άσχημα στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, αφού μετά τα πρώτα 500 μέτρα ήταν στην 4η θέση, αλλά σταδιακά ανέβαινε, για να φτάσει να είναι πρώτη ενώ απέμεναν 500 μέτρα ακόμα.
Ωστόσο, η Αυστριακή Μιχαέλα Τάουπε-Τρερ την προσπέρασε, αφήνοντάς την στη δεύτερη θέση.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Νίκος Αφεντούλης κατετάγη τελικά στη 14η θέση, αφού στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 13-18 ήταν δεύτερος. Ο Έλληνας κωπηλάτης τερμάτισε πίσω από το Νεοζηλανδό σε χρόνο 7:07.50.
Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τσουνγκγιού ολοκληρώνεται το Σάββατο (09:33 ώρα Ελλάδος) με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρου Γιάνναρου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.
sport24.gr

3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ



Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία των -90 κιλών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ο Ηλίας Ηλιάδης.
Ο Έλληνας τζουντόκα νίκησε με Ippon τον Σλοβάκο Ραντλ, ενώ στον δεύτερο αγώνα επικράτησε του Ολλανδού Έλμοντ, με Wazza- ari.
Στους «16» αντιμετώπισε τον Μομέντοβ, πετυχαίνοντας εκ νέου Ippon.
Με τον ίδιο τρόπο νίκησε και τον Μπάουζα στα προημιτελικά και έτσι πήρε το εισιτήριο για τους «4».
Εκεί συνάντησε τον Άσλεϊ Γκονζάλες, ο οποίος επικράτησε με Yuko στον έξτρα χρόνο.
Τέλος, στην αναμέτρηση για το χάλκινο μετάλλιο, ο Ηλιάδης βρήκε απέναντί του τον Σουηδό Γιόακιμ Ντβάρμπι, και αφού κατάφερε ένα Yuko, εν συνεχεία εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο με νέο Ippon.
woop.gr

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ

Για την Κυριακή 01/09 και ώρα 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο ''ΑΡ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ'', προγραμματίστηκε η πρώτη συνάντηση του γυναικείου τμήματος.
Οι προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί σε όλα τα κορίτσια της ομάδας μας, η οποία φέτος θα έχει σαφώς διαφοροποιημένο δυναμικό από την περσινή περίοδο, αλλά και στόχο. Από την πορεία πρωταθληματισμού, φέτος ο στόχος θα είναι ένας και μοναδικός κι αυτός δεν είναι άλλος από την αποφυγή του υποβιβασμού. Και γι αυτό το στόχο, είμαστε βέβαιοι, ότι όλοι οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες (αθλήτριες, προπονητής και διοίκηση) θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επίτευξη του.
Τώρα, απομένουν τα τμήματα παμπαίδων και balloon volley, για να οριστικοποιηθεί για όλα τα τμήματα η έναρξη των προπονήσεων.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στις αγορές του Μάνου Χατζιδάκι - συναυλία αφιέρωμα στην Τεχνόπολη

Στις αγορές του Μάνου Χατζιδάκι, μια συναυλία αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, στις 30 Αυγούστου, στις 21.00, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Τραγούδια παλιά που δεν παλιώνουν γιατί δεν υπόκεινται στη φθορά χρόνου και κάθε φορά που τα ακούμε ή τα τραγουδάμε, νοιώθουμε την ίδια συγκίνηση.

Τα τραγούδια αυτά παρουσίασε για πρώτη φορά ο Μάνος Χατζιδάκις στον ιστορικό χώρο της Ρωμαϊκής  αγοράς και αργότερα δισκογραφήθηκαν και εντάχτηκαν στους δύο κύκλους με τις φωνές των: Βασίλη Λέκα, Ηλία Λιούγκου, Μαρίας Φαραντούρη, Έλλης Πασπαλά και Γιώργου Νταλάρα.


Ο Ηλίας Λιούγκος μετά από 20 χρόνια συνεργασίας φιλίας και μαθητείας με το Μάνο Χατζιδάκι, η Στέλλα Κυπραίου με την γνώση από την επίσης μακρόχρονη συνεργασία μαζί του, με τις υπερβατικές ερμηνείες της Καλλιόπης Βέττα και της Φωτεινής Βελεσιώτου, αναλαμβάνουν να διασφαλίσουν και σας μεταφέρουν την ακριβή ατμόσφαιρα και το μεγαλείο αυτών των τραγουδιών.

Ενορχήστρωση: Στέλλα Κυπραίου     Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Λιούγκος

Θα παίξουν oι μουσικοί:
ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ: Κιθάρα, ΣΤΑΘΗΣ ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ: Κλαρίνο-Φλάουτo, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ: Βιολί-Μαντολίνο και η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ: Πιάνο

Τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι είναι βάλσαμο στις μέρες μας. Είναι η  μεγάλη μας μουσική κληρονομιά που εκείνος μας άφησε για να μας αφυπνίζουν, να τα τραγουδάμε και να τα συνεχίζουμε.




ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ




Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Μετά τη χθεσινή πρεμιέρα του αντρικού τμήματος, έρχεται και η σειρά των τμημάτων κορασίδων - παγκορασίδων και ακαδημιών για τη δική τους πρεμιέρα.
Συγκεκριμένα για την Πέμπτη 29/08 και ώρα 17:00, υπάρχει η πρώτη συγκέντρωση για όλες τις αθλήτριες και των κηδεμόνων τους, που στελέχωσαν πέρσι τα συγκεκριμένα τμήματα, δηλαδή τις κορασίδες Α΄ και Β΄, παγκορασίδες Α΄ και Β΄ και ακαδημίες Α΄, Β΄ και Γ΄.
Στη συγκέντρωση, θα γνωριστούν με τους τρεις προπονητές που θα στελεχώσουν φέτος τα τμήματα, θα αναλυθούν τα  προγράμματα προπονήσεων, θα γίνει συζήτηση περί των φετινών στόχων και θα ετοιμαστούν άπαντες για την αρχή της προετοιμασίας από την επόμενη ημέρα.
Τώρα πια απέμειναν τα τμήματα γυναικών και παμπαίδων για την αρχή της προετοιμασίας τους και θα υπάρξουν ειδικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.   

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑ

Για αύριο Δευτέρα προγραμματίστηκε η επίσημη έναρξη του συλλόγου μας.
Πρώτο τμήμα που σέρνει το χορό, είναι το αντρικό μας τμήμα, για το οποίο το ραντεβού έχει καθοριστεί για αύριο Δευτέρα και ώρα 19:30 στο γυμναστήριο του στίβου στο Ρέντη, που βρίσκεται πίσω από το κλειστό γυμναστήριο ΄΄Μ. Μερκούρη''.
Οι ειδοποιήσεις ήδη έχουν σταλεί και στους 15 αθλητές (παλιούς και νέους) που αποτελούν το φετινό δυναμικό της ομάδας μας και όλοι μας περιμένουμε με ιδιαίτερη όρεξη και προσμονή τη έναρξη των υποχρεώσεων μας για το φετινό πρωτάθλημα, για το οποίο οι στόχοι μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια καλύτερη πορεία από την περσινή.
Η φετινή ΄΄πρώτη΄΄ της ομάδας μας είναι διαφοροποιημένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, αφού το φετινό ραντεβού είναι απ΄ ευθείας στο γυμναστήριο και όχι σε κάποιο από τα καταστήματα της πόλης μας, γιατί φέτος η πρεμιέρα μας συμπίπτει με τη γιορτή του Αγ. Φανουρίου και η πρόσβαση και το πάρκινγκ στην πόλη μας αυτές τις δύο ημέρες που διαρκεί η γιορτή, είναι ουτοπία.
 

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑΝΙΔΕΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ

Η Ουκρανία «καθάρισε» από νωρίς, σε αγόρια και κορίτσια, την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά, ενώ οι Ελληνο-κυπριακές μάχες έληξαν με… ισοπαλία, καθώς στις Νεανίδες η «γαλανόλευκη» πήρε το εισιτήριο, ενώ στους Νέους πανηγύρισαν οι Κύπριοι.
Η ημέρα στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρας της Ρόδου ξεκίνησε με δύο ματς - τελικούς, με τις Ουκρανές, Αλίνα Ντεμιντόβα και Ντάρια Ουντοβένκο να… πιάνουν στον «ύπνο» τις Μυρσίνη Βακαλοπούλου και Τατιάνα Μολδοβανίδη και να πανηγυρίζουν με 2-0 (21-14, 21-19). «Δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά είμαστε χαρούμενες που πήραμε τη νίκη και μετά από δύο ματς είμαστε στην επόμενη φάση», δήλωσαν οι νικήτριες, ενώ οι Ελληνίδες παραδέχθηκαν: «Μπήκαμε λίγο χαλαρά γιατί χθες είδαμε τις Ουκρανές κόντρα στις Αλβανές που ήταν εύκολο ματς και δεν ξέραμε την δυναμική τους».

Στον επόμενο αγώνα, που σημαδεύτηκε από τον μικροτραυματισμό του Όλεγκ Πλοτνίτσκι στον μηρό (σ.σ. στο 17-15 υπέρ της Ελλάδας στο δεύτερο σετ) ο Ουκρανός και ο συμπαίκτης του Ντμίτρο Κανάιεφ πανηγύρισαν απέναντι στους Γιώργο Καμπούρη και Γιώργο Αναστασιάδη με 2-0 (21-18, 21-19) σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. «Φεύγουμε από τη Ρόδο με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ήταν εξαιρετική διοργάνωση» ανέφεραν οι Ουκρανοί.

Ακολούθησαν τα παιχνίδια των χθεσινών ηττημένων, με την Κύπρο να κάνει… νταμπλ νικών απέναντι στην Αλβανία σε αγόρια (21-14, 21-14) και κορίτσια (21-07, 21-11) και να πηγαίνει στα ματς της δεύτερης ευκαιρίας κόντρα στις ελληνικές ομάδες.

Στους «μικρούς» τελικούς λοιπόν, οι Μυρσίνη Βακαλοπούλου και Τατιάνα Μολδοβανίδη νίκησαν για δεύτερη φορά τις Κύπριες, Έρικα Ζεμπίλα / Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 2-0 (21-14, 22-20) και «έκλεισαν» θέση για τους αγώνες του Απριλίου. «Θέλαμε πολύ την πρόκριση και στεναχωρηθήκαμε που δεν την πήραμε από το πρώτο ματς, αλλά είμαστε χαρούμενες που πετύχαμε τον στόχο μας», δήλωσαν τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας.

Στα αγόρια, οι Κύπριοι, Χαράλαμπος Ζορπής / Γιώργος Χρυσοστόμου αποδείχθηκαν πιο έτοιμοι, κυρίως ψυχολογικά και επιβλήθηκαν - στο μοναδικό τάι μπρέικ της διοργάνωσης - με 2-1 (21-19, 18-21, 15-11) των Γιώργου Καμπούρη και Γιώργου Αναστασιάδη, με τον δεύτερο να ζητά ιατρικό τάιμ άουτ καθώς λόγω άγχους δεν ένιωθε καλά. Τελικά συνέχισε, αλλά οι Κύπριοι έφτασαν στη νίκη και δήλωσαν: «Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που δώσαμε στη διοργάνωση και χαιρόμαστε που τα καταφέραμε. Παίζουμε δύο χρόνια μαζί και συνεχίζουμε στην επόμενη φάση τον Απρίλιο με στόχο να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο στην Ολυμπιάδα Νέων».

ΝΕΟΙ - Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρας
Σάββατο 24/8
18:30 Ουκρανία - Κύπρος 2-0 (21-11, 21-12)
19:20 Ελλάδα - Αλβανία 2-0 (21-14, 21-12)
Κυριακή 25/8
14:20 Ουκρανία - Ελλάδα 2-0 (21-18, 21-19)
16:00 Κύπρος - Αλβανία 2-0 (21-14, 21-14)
17:40 Ελλάδα - Κύπρος 1-2 (21-19, 18-21, 11-15)

NEANΙΔΕΣ - Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρας
Σάββατο 24/8
20:10 Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (21-14, 21-14)
21:00 Ουκρανία - Αλβανία 2-0 (21-07, 21-06)
Κυριακή 25/8
13:30 Ελλάδα - Ουκρανία 0-2 (14-21, 19-21)
15:10 Κύπρος - Αλβανία 2-0 (21-07, 21-11)
16:50 Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (21-14, 22-20)

Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση

Νέοι
Αυστρία και Γαλλία (από τον όμιλο της Αυστρίας), Πολωνία και Λιθουανία (από τον όμιλο της Εσθονίας), Ιταλία και Ισπανία (από τον όμιλο της Σερβίας), Γερμανία και Νορβηγία (από τον όμιλο της Γερμανίας), Λετονία και Φινλανδία (από τον όμιλο της Κροατίας), Ρωσία και Βουλγαρία (από τον όμιλο της Ρωσίας), Ουκρανία και Κύπρος (από τον όμιλο της Ελλάδας), Τσεχία και Σλοβακία (από τον όμιλο της Ολλανδίας)

Νεανίδες
Αυστρία και Γαλλία (από τον όμιλο της Αυστρίας), Λιθουανία, Πολωνία (από τον όμιλο της Εσθονίας), Ελβετία και Ιταλία (από τον όμιλο της Σερβίας), Γερμανία και Νορβηγία (από τον όμιλο της Γερμανίας), Λετονία και Λευκορωσία (από τον όμιλο της Κροατίας), Ρωσία και Τουρκία (από τον όμιλο της Ρωσίας), Ουκρανία και Ελλάδα (από τον όμιλο της Ελλάδας), Τσεχία και Ολλανδία (από τον όμιλο της Ολλανδίας)

Οι 16 ομάδες σε κάθε φύλο θα αγωνιστούν στην τελική φάση της προκριματικής διαδικασίας που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2014, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το σύστημα διεξαγωγής, αλλά και τα μέρη που θα φιλοξενήσουν τα τουρνουά. Το δεδομένο είναι πως από τις 16 ομάδες, έξι στα αγόρια και έξι στα κορίτσια θα εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στην Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει τον επόμενο Αύγουστο στην Κίνα.
 

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ / ΣΑΚΟΓΛΟΥ

Το εμπόδιο των Σέρβων, Άντονιτς και Γκαλέσεφ, ήταν πολύ μεγάλο για τους Παπαδημητρίου / Σακόγλου που κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, που διεξήχθη στην πόλη Σακάρια της Τουρκίας. 
Στον τελικό οι Έλληνες ηττήθηκαν με 2-0 (21-14, 21-16) χωρίς να καταφέρουν να μπουν στο παιχνίδι παρά μόνο στις αρχές του κάθε σετ. Ωστόσο, ο στόχος ενός μεταλλίου επετεύχθη για την ελληνική ομάδα που γυρίζει στην Ελλάδα ικανοποιημένοι και γεμάτοι εμπειρίες από παιχνίδια που διεξήχθησαν υπό πίεση.

Η διακύμανση

1ο σετ: 2-3, 4-7, 8-13, 12-13, 12-15, 14-21
2ο σετ: 5-5, 11-18, 16-21
volleynews.gr

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ / ΣΑΚΟΓΛΟΥ

Στον τελικό του Βαλκανικού πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ θα αγωνιστούν απόψε οι Θοδωρής Παπαδημητρίου και Χάρης Σάκογλου.
Οι δύο Έλληνες μετά τη νίκη τους με αντιπάλους τους Σέρβους Νίκολιτς και Κίκοβιτς με 2-1 (21-17, 15-21, 15-10), πήραν το πολύτιμο εισιτήριο για τον τελικό του Βαλκανικού πρωταθλήματος που γίνεται στη Σακάρια της Τουρκίας.
Oι νέοι αντίπαλοι θα είναι οι επίσης Σέρβοι, Άντονιτς και Γκαλέσεφ, οι οποίοι απέκλεισαν τους Βούλγαρους Μίτεφ και Κόλεφ. 
Μετά τη λήξη του ημιτελικού Σακόγλου και Παπαδημητρίου δήλωσαν : «Πετύχαμε μία απίστευτη νίκη ενάντια τους Σέρβους και παρόλο που η διαιτησία δεν ήταν ευνοϊκή, για μια ακόμη φορά κάναμε δυναμικά το 2-1 και επικρατήσαμε των αντιπάλων μας. Ο τελικός μας περιμένει κόντρα σε μία ακόμη ισχυρή σέρβικη ομάδα, αλλά θα παλέψουμε για το χρυσό».

ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ / ΤΖΙΝΙΕΡΗ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ''ΡΕΜΒΗ MIXED BEACH VOLLEY TOURNAMENT''



Κογκαλίδης / Τζινιέρη οι νικητές στην Αίγινα
Με την συμμετοχή 16 ομάδων ολοκληρώθηκε το ''Ρέμβη mixed beach volley tournament''. Στον τελικό βρέθηκαν οι ομάδες των Κογκαλίδη Κωνσταντίνου του Λ. / Τζινιέρη Ιρένα με αντιπάλους τους Τζαμουτζαντώνη Παντελή και Τσέλιου Θεανώ. 
 Νικητές αναδείχθηκαν οι πρώτοι που επικράτησαν με 2-1 σετ (12-15, 15-9, 11-4). Την απονομή έκανε ο κύριος Φίλιππος Τζιτζης, πρόεδρος αθλητικού οργανισμού δήμου Αίγινας.
volleynews.gr

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ

Οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Ουκρανίας έκαναν… νταμπλ στις νίκες, σε αγόρια και κορίτσια, στον όμιλο της Ρόδου για το Προολυμπιακό τουρνουά Νέων.
Στα αγόρια, οι Ουκρανοί Όλεγκ Πλοτνίτσκι / Ντμίτρο Κανάιεφ πέτυχαν εύκολη νίκη απέναντι στους Κύπριους Χαράλαμπο Ζορπή / Γιώργο Χρυσοστόμου (21-14, 21-12) αποδεικνύοντας με το «καλημέρα» πως είναι το φαβορί. «Χαιρόμαστε που κάναμε καλή αρχή. Αύριο θα αντιμετωπίσουμε την ελληνική ομάδα και είμαστε έτοιμοι για τη νίκη και την πρόκριση» δήλωσαν οι νικητές.

Η ελληνική ομάδα του Γιώργου Καμπούρη και Γιώργου Αναστασιάδη πέτυχε μια εξίσου εύκολη νίκη (21-11, 21-12) επί των Αλβανών Κριστ Μαρτίρο / Οσμάν Κέπα και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση. Πλέον, ακολουθεί ο «τελικός» την Κυριακή κόντρα στους Ουκρανούς, ενώ σε περίπτωση ήττας θα υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση. «Τους είδαμε ψηλούς και μπήκαμε διστακτικά, αλλά αποδείχθηκε εύκολη η νίκη μας, παρότι στο δεύτερο σετ χαλαρώσαμε λίγο», παραδέχθηκε ο Καμπούρης και ο συμπαίκτης του πρόσθεσε: «Επιβάλλαμε το παιχνίδι μας και τους χαλάσαμε τα όποια σχέδια είχαν. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα σε σχέση με τους Αλβανούς, αλλά κανείς δεν είναι ανίκητος…».

Διαφορετικά ζευγάρια, αλλά ίδια αποτελέσματα και ίδιοι νικητές στα κορίτσια. Οι Μυρσίνη Βακαλοπούλου και Τατιάνα Μολδοβανίδη είχαν εξαιρετικό σερβίς (8 άσους) και «καθάρισαν» εύκολα τις Κύπριες, Έρικα Ζεμπίλα / Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2-0 (21-14, 21-14). «Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι και είμαστε ευχαριστημένες. Θέλουμε τη νίκη και αύριο για να προκριθούμε στην επόμενη φάση», δήλωσε η Βακαλοπούλου και η Μολδοβανίδη συμπλήρωσε: «Ήμασταν συγκεντρωμένες και είχαμε “διαβάσει” καλά τις Κύπριες. Είδαμε απόψε και τις Ουκρανές και θα ετοιμαστούμε με στόχο να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, που έγινε υπό το φως των προβολέων και μπροστά σε μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό στο Αθλητικό Κέντρο της Καλλιπάτειρας, οι Ουκρανές, Αλίνα Ντεμιντόβα και Ντάρια Ουντοβένκο έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στις Αδελαϊδα Μπερμπότι και Μεντλίνα Σαχίνι από την Αλβανία κερδίζοντας τα σετ με 21-07 και 21-06! «Είμαστε ικανοποιημένες από το πρώτο παιχνίδι που φάνηκε εύκολο και τώρα ετοιμαζόμαστε για τις Ελληνίδες που έδειξαν πως είναι δυνατή ομάδα».

Το πρόγραμμα των αγώνων συνεχίζεται το μεσημέρι της Κυριακής (έναρξη στις 1.30μ.μ.) με τους «τελικούς» μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας σε αγόρια και κορίτσια. Οι νικητές σε κάθε φύλο θα εξασφαλίσουν την πρόκριση, ενώ οι χαμένοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία στα απογευματινά παιχνίδια.

 
ΕΦΗΒΟΙ - Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρας
Σάββατο 24/8
18:30 Ουκρανία - Κύπρος 2-0 (21-11, 21-12)
19:20 Ελλάδα - Αλβανία 2-0 (21-14, 21-12)

Κυριακή 25/8
14:20 Ουκρανία - Ελλάδα (3)
16:00 Κύπρος - Αλβανία (4)
17:40 Ηττημένος 3 - Νικητής 4

 
NEANΙΔΕΣ - Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρας
Σάββατο 24/8
20:10 Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (21-14, 21-14)
21:00 Ουκρανία - Αλβανία 2-0 (21-07, 21-06)

Κυριακή 25/8
13:30 Ελλάδα - Ουκρανία (3)
15:10 Κύπρος - Αλβανία (4)
16:50 Ηττημένος 3 - Νικητής 4

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ / ΣΑΚΟΓΛΟΥ

Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση και μέσα σε εχθρική ατμόσφαιρα, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου και ο Χάρης Σακόγλου προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Βαλκανικού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Σακάρια της Τουρκίας, καθώς επικράτησαν των Τούρκων, Ενγκιν / Εμίρ με 2-0 (21-17, 21-15). 
Πλέον καλούνται για πρώτη φορά μετά από τρεις αγώνες να αντιμετωπίσουν αθλητές που δεν είναι εκπρόσωποι των διοργανωτών. Επόμενοι αντίπαλοι είναι οι Σέρβοι, Νίκολιτς / Κίκοβιτς, σε έναν αγώνα που οι Έλληνες πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στον τελικό.
volleynews.gr

ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑ

Βάσω ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΔΗ
Αν για το αντρικό μας τμήμα οι φετινές αλλαγές στο δυναμικό ήταν σημαντικές, στο γυναικείο μπορούμε να μιλήσουμε για κοσμογονία αλλαγών (κατά βάση αποχωρήσεων), αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ 13 ήταν οι αθλήτριες του συλλόγου μας, που αποχώρησαν και σάλπαραν για άλλες πολιτείες.
Συγκεκριμένα:
Η Κωνσταντίνα ΒΛΑΧΟΥ (Α-Λ), παραχωρήθηκε με ελεύθερη μετεγγραφή στο Θρίαμβο, ομάδα που θα τεθεί αντίπαλος μας στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ΕΣΠΕΔΑ.
Οι Κατερίνα ΣΤΡΑΤΙΚΗ (Κ) και Φιλιώ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Α-Δ), παραχωρήθηκαν με ελεύθερη μετεγγραφή στην ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ομάδα της Β΄ Εθνικής ΕΣΠΑΑΑ.
Οι Βάσω ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΔΗ (Δ-Α) και Αμαλία ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ (Κ), παραχωρήθηκαν με ελεύθερη μετεγγραφή στον Πειραικό, ομάδα που θα τεθεί κι αυτή αντίπαλος μας στο πρωτάθλημα.
Επίσης, επέστρεψαν στους συλλόγους τους οι αθλήτριες που μας είχαν παραχωρηθεί με υποσχετική ή λόγω προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, οι:
Η Ιωάννα ΓΚΟΥΝΤΙΜΕΝΚΟ (Κ-Δ), επέστρεψε στον Ολυμπιακό και από εκεί παραχωρήθηκε στον Ηρακλή Κ., ομάδα της Α1.
Η Ειρήνη ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ (Λ-Α), επέστρεψε στον Ολυμπιακό, για να στελεχώσει τις ομάδες νεανίδων και γυναικών.
Η Δανάη ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ (Π), επέστρεψε στον Ολυμπιακό και από εκεί παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο, ομάδα της Α2.
Η Παρί ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ (Κ), επέστρεψε στον Ολυμπιακό και από εκεί παραχωρήθηκε στο Κολλέγιο DEREE, ομάδα της ΕΣΠΑΑΑ.
Η Σοφία ΔΟΥΚΑ (Α), επέστρεψε στον Ολυμπιακό και από εκεί παραχωρήθηκε στην ΑΕ ΡΕΝΤΗ, ομάδα που μετέχει μαζί μας στον Β΄ όμιλο της Β΄ Εθνικής ΕΣΠΕΔΑ.
Οι Σιμπέλα ΡΑΣΙΜΙ (Π) και Δήμητρα ΠΕΡΡΑ (Λ), επέστρεψαν στον Πανελλήνιο, ομάδα της Β΄ Εθνικής ΕΣΠΑΑΑ.
Η Άλκηστη ΑΡΓΥΡΟΥ (Δ), επέστρεψε στο ΓΣ Ηλιούπολης, ομάδα της Α2.
Σε όλα τα κορίτσια, ευχόμαστε να έχουν πολύ καλή πορεία και να πορευτούν τη φετινή περίοδο, με επιτυχίες και υγεία.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά τις αποχωρήσεις αυτές η ομάδα μας αλλάζει στο σύνολο της και μαζί μ΄ αυτές τις αλλαγές, αλλάζουν και οι στόχοι του συλλόγου μας.
Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθουν οι προσθήκες του έμψυχου δυναμικού μας και οι φετινοί στόχοι μας.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ / ΣΑΚΟΓΛΟΥ

Στα προημιτελικά του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ που διεξάγεται στην πόλη Σακάρια της Τουρκίας, προκρίθηκαν οι Θοδωρής Παπαδημητρίου και Χάρης Σακόγλου, όπου για μια ακόμη φορά θα τεθούν αντιμέτωποι με τουρκική ομάδα!

Οι Έλληνες παίκτες πέρασαν ως δεύτεροι τελικά από τον όμιλό τους (όπου επίσης αντιμετώπισαν δύο τουρκικές ομάδες με μία απολογισμό μία νίκη και μία ήττα), ενώ οι Ενγκίν / Εμίρ προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον δικό τους όμιλο.

Το εν λόγω «δίδυμο» έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις από όλες τις υπόλοιπες τουρκικές ομάδες.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Αντίο» στη Μόσχα με νίκη στα... χαρτιά για Κοτσιλιάνο, Ζουπάνη



«Αντίο» στη Μόσχα με νίκη στα... χαρτιά για Κοτσιλιάνο, Ζουπάνη
Οι Γερμανοί, Κόρενγκ / Ουρμπάτζκα (Νο17) αποσύρθηκαν από τον αγώνα λόγω τραυματισμού και έτσι ο Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο Νίκος Ζουπάνης πήραν τη μοναδική τους νίκη στο κυρίως ταμπλό του Γκραν Σλαμ της Μόσχας. Ωστόσο αυτή δεν ήταν ικανή να τους δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς το τρένο είχε χαθεί μετά την άδικη ήττα στον δεύτερο αγώνα.
 Θυμίζουμε ότι επιτυχία θεωρείται η είσοδος στο κυρίως ταμπλό της Μόσχας όπου οι Έλληνες πρωταθλητές προκρίθηκαν αποκλείοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης από το 2008 έως το 2010, Νάμερντορ / Σχιουλ. 
volleynews.gr

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ / ΣΑΚΟΓΛΟΥ

Με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ που άνοιξε την αυλαία του στην την πόλη Σακάρια της Τουρκίας.

Οι Θοδωρής Παπαδημητρίου και Χάρης Σακόγλου που βρίσκονται στον Α' όμιλο της διοργάνωσης ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα τους με 2-0 (21-14, 23-21) από τους Τούρκους Γκιτζίνογλου / Σεκερτσί, ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να νικήσουν τους επίσης Τούρκους Ντεριτσίογλου / Καραλί με 2-0 (21-12, 21-17).

Αυτός ο όμιλος των τριών με τις δύο τουρκικές ομάδες και τη μία ελληνική, ολοκληρώνεται το Σάββατο με το εξής παράδοξο, ότι ο αγώνας που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί ανάμεσα στους τέσσερις συμπατριώτες αθλητές με το ελληνικό δίδυμο να... περιμένει να μάθει εάν θα ευνοηθεί από το αποτέλεσμα.

Σε διεθνείς διοργανώσεις της CEV και της FIVB, όταν υπάρχουν δύο ομάδες της ίδιας χώρας στον ίδιο όμιλο, ο μεταξύ τους αγώνας διεξάγεται στην πρώτη αγωνιστική ημέρα, καθαρά για λόγους αξιοπιστίας του αποτελέσματος, όμως, κάτι τέτοιο δεν προβλέφθηκε από τους Τούρκους διοργανωτές.

ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑ

Δημήτρης ΤΣΙΚΑΤΟΣ
Σε σημαντικό βαθμό αλλαγμένο σε σύγκριση με το περσινό δυναμικό θα είναι για τη φετινή περίοδο το αντρικό μας τμήμα. Όλες οι αλλαγές έγιναν με γνώμονα την ενδυνάμωση της ομάδας μας και με τελικό στόχο να έχουμε φέτος μια καλύτερη πορεία, από την εκπληκτική περσινή.
Σήμερα, θα επικεντρωθούμε στις αποχωρήσεις οι οποίες ήταν αρκετές και σημαντικές.
Ο Δημήτρης ΤΣΙΚΑΤΟΣ (Δ), αποδεσμεύτηκε και συμφώνησε με την Παλλήνη, ομάδα της Α2.
Ο Σπύρος ΑΓΓΕΛΟΥ (Α), αποδεσμεύτηκε και συμφώνησε με τον Πανελλήνιο, με τον οποίο θα βρεθούμε στον ίδιο όμιλο αντίπαλοι.
Ο Βαρλάμ ΝΑΣΚΙΝΤΑΣΒΙΛΙ (Α), αποδεσμεύτηκε και συμφώνησε με τον Αστέρα Νίκαιας, ομάδα της Β΄ Εθνικής ΕΣΠΕΔΑ.
Οι Σταύρος ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Δ), Στέλιος ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Π) παραχωρήθηκαν με ελεύθερη μετεγγραφή στον Πανιώνιο, ομάδα της Β΄ Εθνικής ΕΣΠΕΔΑ.
Ο Γιώργος ΤΖΑΝΝΕΤΟΥΛΑΚΟΣ (Π), παραχωρήθηκε με υποσχετική στον Ολυμπιακό για τα τμήματα έφηβων και παίδων και 
ο Νάσος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ (Α), παραχωρήθηκε με υποσχετική στον Μίλωνα, ομάδα της Α2.
Για την κάλυψη των θέσεων αυτών, ο σύλλογος μας πραγματοποίησε κάποιες προσθήκες, οι οποίες και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Και στους επτά αθλητές μας, που φέτος θα αγωνιστούν με άλλους συλλόγους ευχόμαστε να έχουν πολύ καλή πορεία και να διανύσουν την περίοδο με υγεία και επιτυχίες. 
 
  

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΑΖΙΝΑ


Τι να πω για τον Μπαζίνα. Τι να πρωτοπώ. Ένας φιλόσοφος ανεγνωρισμένος και αξιοσέβαστος θα καθόταν για ώρες μαζύ με τον Ηλία να συζητήσει. Και η κουβέντα θα ήταν ιεροτελεστική. Καλλιτέχνης ο Μανιάτης, λάτρης αληθινός της τέχνης του διαλόγου. Και πάντα, ακόμα και σε ταβέρνα, σε παρέα στο σαλόνι της οικίας του, στο αυτοκίνητο όσο οδηγούσε η Κίτυ, αυτός μ’ ένα μολύβι σε μια χαρτοπετσέτα, σ’ ένα κομμάτι χαρτί, κάτι σημείωνε, επειδή κάτι άκουσε, επειδή κάτι σκέφθηκε.
Μόνο ένας πολυβραβευμένος φιλόσοφος θα ένοιωθε αντάξιος του Μπαζίνα, και θα τον ικανοποιούσε η επικοινωνία μαζύ του; Όχι, δα. Μιλάμε για τον Μπαζίνα. Και ένας κορυφαίος ιατρός, κι ένας εκπαιδευτής σκύλων, κι ένας μουσουργός, κι ένας οπλουργός.
Τα όπλα. Μία από τις αδυναμίες του Ηλία. Και τα σκυλιά. Και η μαγειρική. Και η Ιστορία. Και ο σινεμάς. Και…, και…, και…, και…, σ’ όλα αυτά είχε, για έναν επιστήμονα, ανεξήγητη γνώση και πληροφορήση.   
Ο Ηλίας Μπαζίνας δεν έγραφε στον «ΦΙΛΑΘΛΟ»  για να γράψει. Όχι. Έγραφε για να μη γράψει. Ήταν φανερό ότι απέφευγε να τα γράφει όλα, όλα όσα γνώριζε, όλα όσα τον επισκέπτονταν.
Να το πω κι αυτό. Αν του γλυστρούσε ένα διαμάντι, σίγουρα όχι εκ προθέσεως, ήταν επειδή του έβγαινε στο γραπτό του, κι αυτό δεν θα το έβρισκες στην αρχή του κειμένου. Κάπου το ‘χε κρυμμένο στις αράδες, προς το τέλος.
apodytiriakias.gr

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ

Ο Ηλίας Μπαζίνας, ένας "δάσκαλος", τα κείμενα του οποίου μεγάλωσαν αρκετές γενιές δημοσιογράφων, "έφυγε" από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης.

Μπαζίνας
Η είδηση είναι θλιβερή, αφού ακόμα ένας άνθρωπος χάθηκε κυνηγημένος από την αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συνανθρώπους μας και αναφερόμαστε φυσικά στην επάρατη νόσο.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ηλία Μπαζίνα, του "δάσκαλου" όπως τον αποκαλούν οι δεκάδες δημοσιογράφοι που δούλεψαν μαζί του.
Τους τελευταίες μήνες ο Ηλίας Μπαζίνας έδωσε σκληρή μάχη και δυστυχώς στο τέλος την έχασε, φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.
Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην ιστορική εφημερίδα "Φίλαθλος", ενώ τελευταία αρθρογραφούσε στην "Live Sport". Η κηδεία του Ηλία Μπαζίνα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο 1ο νεκροταφείο στις 15:00.
Τα συλληπτήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος και να θυμούνται πάντα τις όμορφες στιγμές μαζί του.
sport24.gr

2η ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΗΣ

Την δεύτερη και ίσως... άδικη ήττα τους γνώρισαν στον Α’ όμιλο του Grand Slam του Παγκοσμίου σιρκουί Μπιτς Βόλεϊ στη Μόσχα, οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης (νο32).
Το ελληνικό «δίδυμο» έχασε με 2-1 (19-21, 21-16, 15-11) από τους Ελβετούς, Γκαμπατούλερ / Βάινγκαρτ (νο16) και πλέον ακόμα σε περίπτωση νίκης το απόγευμα (18:20 ώρα Ελλάδας) στον τελευταίο αγώνα του ομίλου τους Γερμανούς Κόρενγκ / Ουρμπάτζκα (νο17), δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

«Κότσι» και «Ζούπα» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκαν 1-0 στα σετ με 21-19, αλλά έχασαν το δεύτερο με 21-16 και το τάι μπρέικ με 15-11. Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε την ελληνική ομάδα στην τελευταία θέση του ομίλου και με ντεζαβαντάζ σε πιθανές ισοβαθμίες.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται απευθείας στον δεύτερο γύρο, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα αγωνιστούν στην πρώτο γύρο με τον τελευταίο να αποκλείεται.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του ελληνικού ομίλου:

Α' όμιλος

Πέμπτη 22 Αυγούστου
Γκαμπατούλερ / Βάινγκαρτ [16] - Κόρενγκ / Ουρμπάτζκα [17] 0-2 (14-21, 15-21)
Σεμένοφ / Κρασίλνικοφ [1] - Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης [32] 2-0 (21-15, 21-14)

Παρασκευή 23 Αυγούστου
Γκαμπατούλερ / Βάινγκαρτ [16] - Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης [32] 2-1 (19-21, 21-16, 15-11)
Σεμένοφ / Κρασίλνικοφ RUS [1] - Κόρενγκ / Ουρμπάτζκα GER [17] 1-2 (27-25, 15-21, 13-15)

16:40 Σεμένοφ / Κρασίλνικοφ RUS [1] - Γκαμπατούλερ / Βάινγκαρτ SUI [16]
18:20 Κόρενγκ / Ουρμπάτζκα GER [17] - Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης GRE [32]

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

1η ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΗΣ

Με το ...αριστερό οι «Κότσι / Ζούπα» στην Μόσχα

Δεν τα κατάφεραν στο πρώτο τους παιχνίδι στον 1ο όμιλο του κυρίως ταμπλό του Γκραν Σλαμ της Μόσχας οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης (Νο32), αφού ηττήθηκαν με 2-0 (21-15, 21-14) σε 34 λεπτά από τους Ρώσους  Σεμένοφ / Κρασίλνικοφ (νο 1).
 Οι Έλληνες πρωταθλητές αύριο 23 Αυγούστου θα παίξουν με  τους Ελβετούς, Γκαμπατούλερ / Βάινγκαρτ (Νο16), ενώ στον τελευταίο αγώνα με τους Γερμανούς Κόρενγκ / Ουρμπάτζκα.

Ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται απευθείας στον δεύτερο γύρο, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα αγωνιστούν στην πρώτο γύρο. Αποκλείεται ο τελευταίος του κάθε ομίλου.
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του ελληνικού ομίλου:
Α' όμιλος

Πέμπτη 22 Αυγούστου
Γκαμπατούλερ / Βάινγκαρτ [16] - Κόρενγκ / Ουρμπάτζκα [17] 0-2 (14-21, 15-21)
Σεμένοφ / Κρασίλνικοφ [1] - Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης [32] 2-0 (21-15, 21-14)

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ GRAND SLAM ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΙ


Μετά από εκπληκτική εμφάνιση, οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνη πήραν την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Γκραν Σλαμ της Μόσχας επικρατώντας στο β’ γύρο της προκριματικής φάσης των Ολλανδών Νάμερντορ / Σχιουλ με 2-1 σετ (19-21, 21-16, 15-13).


Το Ολλανδικό δίδυμο (Χρυσοί Ολυμπιονίκες στη σάλα το 1996 στην Ατλάντα και πρωταθλητές Ευρώπης στην άμμο την τριετία 2008-2010) ήταν το Νο1 στο ταμπλό των προκριματικών και μάλιστα είχε περάσει bye στον πρώτο γύρο, ενώ αντιθέτως η Ελληνική ομάδα προερχόταν από ένα ακόμη τάι μπρέικ καθώς επικράτησε των Τσέχων Ντούμεκ / Κούμπαλα με 2-1 (23-21, 18-21, 15-12).

Όταν ολοκληρωθούν οι προκριματικοί αγώνες θα ακολουθήσει η κλήρωση των ομίλων του κυρίως ταμπλό με τους αγώνες να ξεκινούν αύριο.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

3η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα παιδιά του Μάνου Μανουσέλη θα γυρίσουν στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος, μετά την εκπληκτική εμφάνιση και δίκαιη επικράτηση με 78-50 επί της Ιταλίας. Νταμπλ νταμπλ ο εξαιρετικός Παπαγιάννης με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φύλαγε για το τέλος η εθνική Παίδων η οποία επικράτησε με 78-50 της Ιταλίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Οι διεθνείς έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι παίρνοντας από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ και δεν το έχασαν ποτέ!
Μετά από δύο παιχνίδια στα οποία η Ελλάδα ήταν άστοχη, τα σουτ επιτέλους μπήκαν. Η εθνική τελείωσε το παιχνίδι με 61,4% στα δίποντα, έλεγξε απόλυτα τα ριμπάουντ (53-34), ενώ είχε 10 τάπες έναντι καμίας της Ιταλίας! Εξαιρετικός ο Γιώργος Παπαγιάννης με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 τάπες. Εκπληκτικός και ο Σκουλίδας με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.
Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της εθνικής Παίδων μετά το 1999, όταν η παρέα του Νίκου Ζήση κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Σλοβενία, χάνοντας στον τελικό από την Γιουγκοσλαβία.
Ο αγώνας:
Το ξεκίνημα της εθνικής Παίδων ήταν εξαιρετικό σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια που ήταν νωθρή και επέτρεψε στους αντιπάλους της να ξεφύγουν. Έτσι, προηγήθηκε με 5-0 και 10-5, όντας σε ρόλο οδηγού από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Τα καλά της ποσοστά (6/9 δίποντα και 1/2 τρίποντα) της έδιναν  την ευκαιρία να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα κι αισίως ξέφυγε με 18-9.
 
Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση οι διεθνείς ήταν καλύτεροι και με δύο καλάθια από τους Παπαγιάννη και Μιχαλούτσο, ολοκλήρωσαν το α' δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 22-9. Η Ελλάδα είχε μέχρι εκείνο το σημείο 6 ασίστ και 10 ριμπάουντ (έναντι 8), ενώ σούταρε με 69,2% στα δίποντα έναντι 25% της Ιταλίας.
Η συνέχεια βρήκε την Ελλάδα να διατηρεί το προβάδισμα της στο παιχνίδι, αλλά να κάνει με μεγαλύτερη ευκολία το λάθος, δείχνοντας σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης. Οι Ιταλοί πλησίασαν στους 8 (24-16) με τον Λα Τόρε ο οποίος ήταν ασταμάτητος και κρατούσε μόνος του ζωντανή την ομάδα του, καθώς ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 13 πόντους 7 ριμπάουντ.
Με τους Κόνιαρη και Παπαγιάννη να ευστοχούν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε στο +15 (31-16). Ωστόσο, οι διεθνείς έπαιζαν με τη... φωτιά στη συνέχεια καθώς έκαναν διαδοχικά λάθη. Το ευχάριστο πάντως ήταν ότι οι Ιταλοί αστοχούσαν στα σουτ που έπαιρναν κι έτσι η διαφορά παρέμενε. Τελικά, η Ελλάδα έφυγε για τα αποδυτήρια στο +10 (34-24) έχοντας όμως υποπέσει σε 12 λάθη, όμως την κρατούσαν τα καλύτερα ποσοστά της και ο έλεγχος των ριμπάουντ (26-17).

Καθάρισε στο γ' δεκάλεπτο
Στην επανάληψη, τα παιδιά του Μάνου Μανουσέλη μπήκαν αποφασισμένα στο παρκέ για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Παίζοντας με υπομονή στην επίθεση και ενέργεια στην άμυνα έτρεξαν ένα γρήγορο 9-0 με το οποίο ξέφυγαν με 19 πόντους διαφορά (43-24) υποχρεώνοντας τον Ιταλό κόουτς να πάρει άμεσα τάιμ άουτ.
 
Από εκεί κι έπειτα το μόνο που απέμενε ήταν να δείξουν ψυχραιμία, να μην βιαστούν και να κρατήσουν την μπάλα. Κάτι που έκαναν οι διεθνείς και διατήρησαν σε αυτό το επίπεδο τη διαφορά, στέλνοντας την και στους 20 πόντους μετά από τρίποντο του Σκουλίδα στο 28' (50-30). Ο Φλιώνης με τη λήξη του γ' δεκαλέπτου έγραψε το 54-32.
Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έπρεπε όμως να παίξουν και με το χρόνο, καθώς έμενε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο. Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν μία μικρή αδράνεια και μείωσαν σε 56-41, όμως οι Έλληνες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και τρέχοντας ένα γρήγορο 6-0 ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +21 (62-41).
Όλα κρίθηκαν σε εκείνο το σημείο και στην αντίδραση των παιδιών του Μανουσέλη. Στο 37' οι διεθνείς προηγήθηκαν και με 27 πόντους διαφορά μετά από καλάθι του ασταμάτητου Παπαγιάννη ο οποίος έγραψε το 70-43. Το τεχνικό τιμ στα τελευταία λεπτά του αγώνα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες για να έχουν τη χαρά της συμμετοχής.
Τα δεκάλεπτα: 22-9, 34-24, 54-32, 78-50
Ελλάδα (Μανουσέλης): Κόνιαρης 8(1), Ντουζίδης 2, Καμάρας 2, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος 2, Πεφάνης 2, Σκουλίδας 20(3τρ, 6ρ., 5ασ.), Ψυχίδης 2, Φραγκιαδάκης 1, Μουράτος 6, Παπαγιάννης 22 (11ρ, 4κ.), Χαραλαμπόπουλος 9 (5ρ.,3ασ.).
Ιταλία: Κοστα, Σαβολντέλι, Ραταλίνο, Πέκια, Τέστα, Λα Τόρε 22(2), Μπολπίν 4, Μορέτι 12, Μπουκαρέλι 6, Τσεζάνα 2, Γκουαρίλια 4, Κάταπαν.
sport24.gr

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ ΚΑΙ 2οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Θρίαμβος και στην ανοιχτή θάλασσα για τα χρυσά κουπιά της ελληνικής κωπηλασίας. Στην πρώτη τους προσπάθεια στην παράκτια κωπηλασία, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και τα αδέλφια Γκουντούλα (Νίκος και Απόστολος) έγραψαν ιστορία αφού ανέβηκαν και εκεί στο βάθρο.

Οι τρεις Έλληνες κωπηλάτες κατέκτησαν το χρυσό (η Τσιάβου) και το ασημένιο (αδελφοί Γκουντούλα) μετάλλιο σε απλό και διπλό σκιφ αντίστοιχα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε στο Χέλσιμποργκ της Σουηδίας. 
Ένα πρωτάθλημα που την επόμενη διοργάνωση, το φθινόπωρο του 2014, έχει αναλάβει να διοργανώσει η χώρα μας στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου με συνδιοργανωτές την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Φορώντας τις φανέλες των σωματείων τους , αφού στη διοργάνωση δεν μετέχουν Εθνικές ομάδες, η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατάφερε με τα χρώματα του ΔΝΟ Ηγουμενίτσας να κερδίσει την πρώτη θέση στο σκιφ γυναικών ανάμεσα στα 12 πληρώματα του τελικού  ενώ ο Απόστολος και ο Νικος Γκουντούλας υπό τη σημαία του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης τερμάτισαν δεύτεροι στο διπλό σκιφ ανδρών μεταξύ των 16 πληρωμάτων που πήραν μέρος στο δικό τους τελικό    
Ήδη ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης εξέδωσε το Σάββατο δελτίο Τύπου για τον θρίαμβο των αθλητών του, αλλά και της Αλεξάνδρας. Αναλυτικά το δελτίο:
«Καινούργια εμπειρία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας για τους επί σειρά ετών, Παγκόσμιους πρωταθλητές Απόστολο και Νικόλαο Γκουντούλα, αθλητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης.
Σήμερα στις 15.40 ώρα Ελλάδος, οι δίδυμοι αδελφοί Απόστολος και Νικόλαος Γκουντούλας, με τα χρώματα του Ομίλου μας, κατέκτησαν το ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, στο αγώνισμα της δικώπου Ανδρών άνευ πηδαλιούχου, στο εν λόγω παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Χέλσιμποργκ της Σουηδίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο αγώνισμα του απλού σκιφ Γυναικών, η Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου, του Δημοτικού Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, επίσης με τα χρώματα του Ομίλου της, κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.
Πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού για πρώτη φορά συμμετείχαν, δύο Έλληνες αθλητές και μία Ελληνίδα αθλήτρια στην παράκτια (παντός καιρού) κωπηλασία.
Οι νίκες αποτελούν πυλώνα στήριξης και προώθησης, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, τη διοργάνωση του οποίου διεκδίκησε και ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Αποστόλη και Νίκο, για μία ακόμη φορά μας κάνατε υπερήφανους και όλοι εμείς στον Όμιλο, καθώς επίσης και σ’ εσένα Αλεξάνδρα, σας ευχαριστούμε γι’ αυτό»
sport24.gr

ΠΑΡΙΣΑΚΗ / ΜΑΝΑΒΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα beach volley U18 που ολοκληρώθηκε στα Τίρανα κατέκτησαν οι Ιωάννα Παρισάκη και Δήμητρα Μαναβή.
Το ελληνικό δίδυμο που εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό έφτασε στην κορυφή με τρεις νίκες.
Αρχικά επιβλήθηκε των Βερμπότι / Σαχίνι από την Αλβανία με 2-0 (21-04, 21-13) και στη συνέχεια των Κρούτι / Λάλα, επίσης από την Αλβανία, με 2-1 (22-20, 19-21, 16-14) εξασφαλίζοντας θέση στον τελικό.
Εκεί, κόντρα στις Ρουμάνες Ορντεάν / Μελνίσιουτς, οι Παρισάκη / Μαναβή έκαναν την μεγάλη ανατροπή και έφτασαν στην «χρυσή» νίκη με 2-1 (14-21, 22-20, 15-13).

ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΔΕΣ ΜΠΕΤΧΑΡΤ / ΒΕΓΚΡΕ-ΝΤΕΠΡΕ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ-22



Ελβετίδες οι πρωταθλήτριες
Πρωταθλήτριες Ευρώπης U22 αναδείχθηκαν οι Ελβετίδες Μπέτχαρτ / Βεγκρέ - Ντεπρέ (Νο8) που στον τελικό της Βάρνας νίκησαν με 2-0 τις Ισπανίδες Λομπάτο και Σόρια (Νο11). Η τρίτη θέση πήγε στις Τρεσνάκοβα / Γκάλοβα (Νο5) που επικράτησαν των Ουκρανών Σάμοντεϊ / Σουλίμα (Νο15). Θυμίζουμε ότι οι Ουκρανές είχαν αποκλείσει τις Σπανού / Βλαχάκη στον δεύτερο γύρο.
volleynews.gr

ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΛΟΣΙΑΚ / ΚΑΝΤΟΡ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ-22


Πρώτη και τρίτη θέση για τους Πολωνούς στη Βάρνα
Πολύ επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ22 που διεξήχθη στη Βάρνα, καθώς κατέκτησαν την 1η και την τρίτη θέση. Στον τελικό οι Λόσιακ / Καντορ (Νο2) νίκησαν εξαιρετικά δύσκολα του Νορβηγούς Τβίντε και Μολ (Νο31) με 2-0 (24-22, 22-20). Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Κούσιακ / Ρούντολ (Νο20) που επικράτησαν με 2-0 των Γερμανών Πονιέβαζ (Νο3).
volleynews.gr

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

9η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ-22 ΟΙ ΣΠΑΝΟΥ / ΒΛΑΧΑΚΗ

Με την 9η θέση θα επιστρέψουν από τη Βάρνα Βουλγαρίας, όπου διεξάγεται το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ-22, οι Σπανού / Βλαχάκη (Νο23), μετά τη μεσημεριανή τους ήττα από τις Samoday / Sulima UKR [Νο15] με 0-2 (11-21, 13-21) σε 32΄.
Η 9η θέση ήταν μέσα στους στόχους τους και σαφώς πρόκειται για επιτυχία.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

3η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Κ-22 ΟΙ ΣΠΑΝΟΥ / ΒΛΑΧΑΚΗ

Στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην ηλικιακή κατηγορία Under 22 προκρίθηκαν οι Άννα Σπανού και Κωνσταντίνα Βλαχάκη που πέτυχαν τρεις νίκες στη φάση των ομίλων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας και εξασφάλισαν μονοψήφια θέση, που ήταν και ο μεγάλος στόχος τους.
Κόντρα στην πολωνική ομάδα των Μπαράν / Στραγκ (Νο 26), το ελληνικό δίδυμο (Νο 23) πανηγύρισε στο τάι μπρέικ με 2-1 (13-21, 29-27, 15-02). Στο πρώτο σετ, σε ένα παιχνίδι που ο αέρας δυσκόλεψε και τις δύο ομάδες, το ελληνικό δίδυμο άργησε πολύ να βρει τα πατήματά του και βρέθηκε να χάνει με 21-13.

Στο δεύτερο σετ οι Πολωνές προηγήθηκαν με 19-16, η ελληνική ομάδα ισοφάρισε σε 19-19 και μετά πήγαιναν πόντο πόντο, με τις Βλαχάκη / Σπανού να επικρατούν με 29-27! Στο τάι μπρέικ, με ψυχολογία στα ύψη, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας στα U19 «καθάρισαν» με 15-02, σε ένα σετ-ρεκόρ!

Η εθνική ομάδα, ως πρώτη του ομίλου, πέρασε απευθείας στην 16άδα (2ος γύρος) και θα περιμένει νικητή από τα αυριανά πρωινά παιχνίδια του 1ου γύρου. Ως δεύτερες πέρασαν οι Πολωνές, Μπαράν (πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 και δευτεραθλήτρια το 2012) / Στραγκ και ως τρίτες οι Γαλλίδες, Μαρτίν / Ρεμπουφέλ, ενώ αποκλείστηκαν οι Ολλανδές, Λούικεν / Στούμπε.

«Πετύχαμε τους στόχους μας (σ.σ. πρόκριση από τον όμιλο και μονοψήφια θέση) από τα πρώτα παιχνίδια που δώσαμε και αυτό είναι σημαντικό. Εξασφαλίσαμε την 9η θέση και πλέον, χωρίς άγχος, στοχεύουμε σε κάτι καλύτερο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντώνης Πούμπουρας που συνοδεύει τις Βλαχάκη / Σπανού στη Βουλγαρία.

* Το εθνικό δίδυμο είχε ξαναπάρει πρωτιά σε όμιλο, το 2010 στο ευρωπαϊκό U18 στο Πόρτο, όπου τελικά είχε καταλάβει την 9η θέση.

* Βλαχάκη / Σπανού είχαν τη συμπαράσταση δέκα Ελλήνων που οι περισσότεροι βρίσκονται στη Βάρνα για διακοπές.

ΚΑΙ 2η ΝΙΚΗ ΟΙ ΣΠΑΝΟΥ / ΒΛΑΧΑΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-22

Ο στόχος της πρόκρισης από τη φάση των ομίλων επιτεύχθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος beach volley U22 που διεξάγεται από σήμερα στη Βάρνα.
Η Άννα Σπανού και η Κωνσταντίνα Βλαχάκη διπλασίασαν τις νίκες τους, κόντρα σε ομάδες που είχαν υψηλότερη θέση στο κεντρικό ταμπλό και αύριο το μεσημέρι (3μ.μ.) θα παίξουν για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στον 2ο γύρο.

Η εθνική μάδα, Νο 23 του τουρνουά, μετά τη νίκη επί των Γαλλίδων, Μαρτίν / Ρεμπουφέλ (Νο 10) με 2-0 σετ (21-19, 21-11), επικράτησε και επί των Ολλανδών, Λούικεν / Στούμπε (Νο 7), με το ίδιο σκορ, 2-0 (21-16, 21-17).

Στο πρώτο σετ οι πρωταθλήτριες Ελλάδας στο U19, που συνοδεύονται από τον ομοσπονδιακό προπονητή Αντώνη Πούμπουρα, πήραν εξαρχής προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το τέλος (21-16), ενώ στο δεύτερο παρότι προηγήθηκαν με 9-5, βρέθηκαν να χάνουν με 10-13. «Γύρισαν» όμως το σετ και έφτασαν στη νίκη με 21-17.

Το τελευταίο παιχνίδι στη φάση των ομίλων είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή κόντρα στις Πολωνές, Μπαράν / Στραγκ (Νο 23) που έχουν επίσης δύο νίκες και μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας με το ελληνικό δίδυμο.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΟΙ ΣΠΑΝΟΥ / ΒΛΑΧΑΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ-22

Πολύ καλή αρχή έκαναν οι Άννα Σπανού και Κωνσταντίνα Βλαχάκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U22 που ξεκίνησε σήμερα στη Βάρνα.
Η εθνική ομάδα πανηγύρισε επί των Γαλλίδων, Μαρτίν / Ρεμπουφέλ (Νο 10) με 2-0 (21-19, 21-11) με καλή εμφάνιση και ανατροπή στο πρώτο σετ και με εύκολη επικράτηση στο δεύτερο. Στο πρώτο σετ οι Γαλλίδες προηγήθηκαν με 11-7 και 17-14, αλλά οι Βλαχάκη / Σπανού (Νο 23) πίεσαν και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ, ενώ στο δεύτερο ακολούθησε… ελληνικός μονόλογος.

DASH ОКАЗАНИЯ ФИНАНСОВОЙ ПОДДЕРЖКИ нашей коллекции

V yeshche odnoy initsiative administratsii nashego ob"yedineniya prodolzhayet neustannyye poiski resursov dlya podderzhaniyarazdele voleybolu nashego kluba.
V chastnosti , na segodnyashniy den' nasha assotsiatsiya vkhodit v interaktivnuyu sluzhbu podderzhki po omadanet.gr imenno na http://www.omadanet.gr/drapetsonavolley , vy mozhete zaregistrirovat'sya legko, bystro i bezopasno , summu, kotoruyu vy khotite za finansovoy pomoshch'yu svoyey lyubimoy komandy . Protsess ochen' prost :
Vyberite summu, kotoruyu vy khotite , vvedite svoikh dannykh i zavershit' sdelku s pomoshch'yu kreditnoy karty ili PayPal.
Pozhaluysta, obratite vnimaniye , chto pryamoy depozit, budut epikoinosoume s zayavitelem dlya togo, chtoby dostavit' neobkhodimyye dokazatel'stva dlya svoyego finansovogo goda.
My nadeyemsya, chto novaya usluga , obnyat'druzey nashey gruppe ( proksimal'nykh i distal'nykh ) i dostavit' bol'she, chem ozhidalos' .
Ochen' skoro my budem gotovy ob"yavit' i drugiye syurprizy, kotoryy v ocherednoy raz budet imet' smysl

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΚΛΕΠΚΟΥ / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Στις Κορασίδες, οι Θεσσαλονικιές Μαρία Κλέπκου και Βούλη Κουρτίδου, η νεαρότερη ομάδα που συμμετείχε ποτέ σε Masters (σ.σ. έπαιξαν και σε Open), αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας κάνοντας μεγάλη ανατροπή στον τελικό, όπου επικράτησαν των Ροδάνθη Μαριάτου-Μεταξά / Μαρία Κάντα από το Ηράκλειο Κρήτης με 2-1 (11-21, 23-21, 15-09). Στην τρίτη θέση «ανέβηκαν» οι Πειραιώτισσες Κατερίνα Βλάχου / Κωνσταντίνα Αναστασιάδη που επικράτησαν στον μικρό τελικό των Πολυξένη Αργυρίου / Αθηνά Αργυρίου από την Καστοριά με 2-0 (21-09, 21-17).

ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Παρασκευή 9/8 - Φάση ομίλων
Α όμιλος ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑ Μ. / ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ Α. vs ΚΑΣΤΑΝΟΥ Λ. / ΓΑΚΗ Σ. 2-0 (21-11, 21-13)
Β όμιλος ΝΤΕΚΑ Α. / ΒΕΤΣΑ Η. vs ΜΑΡΙΑΤΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ Ρ. / ΚΑΝΤΑ Μ. 0-2 (15-21, 13-21)
Γ όμιλος ΒΛΑΧΟΥ Α. / ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Κ. vs ΜΑΥΡΟΛΑΜΠΑΔΟΥ Β. / ΤΣΕΛΑΝΗ Α.Χ. 0-2 (19-21, 15-21)
Δ όμιλος ΚΛΕΠΚΟΥ Μ. / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ Π. vs ΣΑΜΠΑΤΗ Ι. / ΠΑΥΛΕΑ Δ. 2-0 (21-11, 21-11)

Σάββατο 10/8 - Φάση ομίλων
Α όμιλος ΠΕΠΟΝΗ Ο. / ΜΑΤΙΟΥ Δ. vs ΚΑΣΤΑΝΟΥ Λ. / ΓΑΚΗ Σ. 2-0 (21-09, 21-19)
Β όμιλος ΒΑΕΝΑ Π. / ΑΡΓΥΡΙΟΥ Α. vs ΜΑΡΙΑΤΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ Ρ. / ΚΑΝΤΑ Μ. 0-2 (14-21, 06-21)
Γ όμιλος ΠΑΠΑΣΗΦΑΚΗ Ε. / ΡΕΝΙΕΡΗ Α. vs ΜΑΥΡΟΛΑΜΠΑΔΟΥ Β. / ΤΣΕΛΑΝΗ Α.Χ. 1-2 (21-17, 16-21, 08-15)
Δ όμιλος ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Π. / ΜΑΤΣΟΥΚΑΤΙΔΟΥ Α. vs ΣΑΜΠΑΤΗ Ι. / ΠΑΥΛΕΑ Δ. 0-2 (08-21, 07-21)
Α όμιλος ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑ Μ. / ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ Α. vs ΠΕΠΟΝΗ Ο. / ΜΑΤΙΟΥ Δ. 2-1 (18-21, 21-07, 15-11)
Β όμιλος ΝΤΕΚΑ Α. / ΒΕΤΣΑ Η. vs ΒΑΕΝΑ Π. / ΑΡΓΥΡΙΟΥ Α. 0-2 (19-21, 15-21)
Γ όμιλος ΒΛΑΧΟΥ Α. / ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Κ. vs ΠΑΠΑΣΗΦΑΚΗ Ε. / ΡΕΝΙΕΡΗ Α. 2-0 (21-15, 21-11)
Δ όμιλος ΚΛΕΠΚΟΥ Μ. / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ Π. vs ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Π. / ΜΑΤΣΟΥΚΑΤΙΔΟΥ Α. 2-0 (21-12, 21-04)

Κυριακή 11/8 - Προημιτελικοί
Προημιτελικός ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑ Μ. / ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ Α. vs ΒΛΑΧΟΥ Α. / ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Κ. 0-2 (16-21, 16-21)
Προημιτελικός ΚΛΕΠΚΟΥ Μ. / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ Π. vs ΠΕΠΟΝΗ Ο. / ΜΑΤΙΟΥ Δ. 2-0 (21-14, 23-21)
Προημιτελικός ΜΑΥΡΟΛΑΜΠΑΔΟΥ Β. / ΤΣΕΛΑΝΗ Α.Χ. vs ΒΑΕΝΑ Π. / ΑΡΓΥΡΙΟΥ Α. 1-2 (17-21, 21-16, 13-15)
Προημιτελικός ΜΑΡΙΑΤΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ Ρ. / ΚΑΝΤΑ Μ. vs ΣΑΜΠΑΤΗ Ι. / ΠΑΥΛΕΑ Δ. 2-0 (21-10, 21-11)

Κυριακή 11/8 - Ημιτελικοί
Ημιτελικός ΒΛΑΧΟΥ Α. / ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Κ. vs ΚΛΕΠΚΟΥ Μ. / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ Π. 0-2 (16-21, 14-21)
Ημιτελικός ΒΑΕΝΑ Π. / ΑΡΓΥΡΙΟΥ Α. vs ΜΑΡΙΑΤΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ Ρ. / ΚΑΝΤΑ Μ. 0-2 (24-26, 07-21)

Κυριακή 11/8 - Τελικοί
3η, 4η θέση ΒΛΑΧΟΥ Α. / ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Κ. vs ΒΑΕΝΑ Π. / ΑΡΓΥΡΙΟΥ Α. 2-0 (21-09, 21-17)
Τελικός ΚΛΕΠΚΟΥ Μ. / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ Π. vs ΜΑΡΙΑΤΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ Ρ. / ΚΑΝΤΑ Μ. 2-1 (11-21, 23-21, 15-09)


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
1 ΚΛΕΠΚΟΥ Μ. / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ Β. (ΕΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
2 ΜΑΡΙΑΤΟΥ-ΜΕΤΑΞΑ Ρ.- ΚΑΝΤΑ Μ. (ΕΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ)
3 ΒΛΑΧΟΥ Κ./ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Κ. (ΕΣΠΕ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ/ΠΕΙΡΑΙΑ)
3 ΒΑΕΝΑ Π. / ΑΡΓΥΡΙΟΥ Α. (ΕΣΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
5 ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑ Μ. / ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ Α. (ΕΣΠ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ/ΑΘΗΝΩΝ)
5 ΣΑΜΠΑΤΗ Ι. / ΠΑΥΛΕΑ Δ. (ΕΣΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ)
5 ΠΕΠΟΝΗ Ο. / ΜΑΤΙΟΥ Δ. (ΕΣΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
5 ΜΑΥΡΟΛΑΜΠΑΔΟΥ Β. / ΤΣΕΛΑΝΗ Α.Χ. (ΕΣΠ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ/ΑΘΗΝΩΝ)
9 ΚΑΣΤΑΝΟΥ Λ. / ΓΑΚΗ Σ. (ΕΣΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
9 ΝΤΕΚΑ Α. / ΒΕΤΣΑ Η. (ΕΣΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
9 ΠΑΠΑΣΗΦΑΚΗ Ε. / ΡΕΝΙΕΡΗ Α. (ΕΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ)
9 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Π. / ΜΑΤΣΟΥΚΑΤΙΔΟΥ Α. (ΕΠΕΣ ΘΡΑΚΗΣ-ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...