Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

2η ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Κ-21 ΟΙ ΠΑΡΙΣΑΚΗ / ΜΑΝΑΒΗ

Λάμπει στην Κύπρο η Κ21Δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες για την Εθνική ομάδα Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών U21 καθώς κέρδισε στον ‘εμφύλιο’ του F ομίλου την Κύπρο με 2-1 σετ (21-16, 16-21, 15-12).


Οι Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση των Χατζηκωνστάντα / Ζακχαίου και το απόγευμα αντιμετωπίζουν στις 17.15 τις Αμερικανίδες Κνούντσεν / Στρέιντζ.

greekvolley.com

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ: ''Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΜΕΝΗ. Η ΕΟΠΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΙΑ''

Κογκαλίδης: «Η κλήρωση στημένη, η ΕΟΠΕ με κλειστά αφτιά» (video)
 
 Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ και επρόσωπος της Δραπετσώνας, Γιώργος Κογκαλίδης μίλησε στο volleynews.gr μετά την κλήρωση της Α2 ανδρών, εξαπολύοντας επίθεση με σκλήρά λόγια κατά της ΕΟΠΕ. 
 «Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η ΚΕΠ και η ΕΟΠΕ έχει τα αφτιά της κλειστά. Δεν ακούει τα σωματεία. Ήρθαμε σε μια στημένη τοποθέτηση των ομίλων. Τοποθέτησαν τους ομίλους με οικονομκά κριτήρια, αλλά ο Α και ο Β όμιλος δεν έχουν καμία σχέση. Ο Β όμιλος έχει πολύ περισσότερα οικονομικά δεδομένα για τις μετακινήσεις και δυστυχώς αποδείχθηκε άλλη μια φορά ότι η διοίκηση της ΕΟΠΕ κινείται από άλλα συμφέροντα τα οποία δεν είναι ορατά.

Α priori τοποθέτησαν την Παναχαϊκή και τα Χανιά που είναι πιο καλά οικονομικά και έχουν στόχους ανόδου σε δύο ομίλους ξεχωριστά. Αυτό ήταν απαράδεκτο.

Τους δώσαμε 4 εναλλακτικές προτάσεις για να δεχτούν κάτι. Την «χύμα» κλήρωση, ώστε να ξέρουμε όλοι ότι ξεκινάμε από το δίκαιο της κλήρωσης. Την τοποθέτηση του ΑΓΣΙ και του Ερμή στον βόρειο όμιλο για να γίνουν 14 ομάδες και να περιορίσουμε τα έξοδα στον Β όμιλο. Ακόμα δεν απαντήθηκε το ερώτημα γιατί τοποθετηθηκε εκεί η Καρδίτσα που είναι πιο χαμηλά στο χάρτη, όπως και ο Πιερικός.

Δεν απαντήθηκαν πολλά πράγματα. Υπήρχε μια μανία της ΚΕΠ να προχωρήσει με το ίδιο σχέδιο. Έχουν δημιουργήσει ένα πρωτάθλημα της Α2 εξάμβλωμα. Με 36 ομάδες δεν γίνεται πρωτάθλημα Α2. Δυστυχώς όλα αυτά τα πληρώνει το ανδρικό βόλεϊ.

Δεν μπορεί να υπάρξει τρόπος αντίδρασης. Να μην κατέβουμε να παίξουμε; Χαμένο θα βγεί το ελληνικό βόλεϊ και οι ομάδες μας. Δεν μπορείς να αντιδράσεις έτσι.

Παρότι έχουμε τοποθετηθεί εδώ και 2 μήνες, δυστυχώς η ΕΟΠΕ δεν ακούει.

Σαν Δραπετώνα, με βάση το περσινό δεδομένο ότι σωθήκαμε την τελευταία αγωνιστική, θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην κατηγορία πιο εύκολα.
Το βίντεο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-21 ΟΙ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ


Μία νίκη, μία ήττα για τις... lucky Μαναβή, Παρισάκη
Την πρώτη της ήττα γνώρισε η Εθνική ομάδα Μπιτς Βόλεϊ U21 στον δεύτερο αγώνα της στο κυρίως ταμπλό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Λάρνακα.

Οι Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη ηττήθηκαν στο δεύτερο αγώνα τους στον F’ όμιλο ηττήθηκαν με 2-0 (21-15, 21-16) από τις Ελβετίδες Μπέτσχαρτ, Έιχολτζερ, ενώ νωρίτερα είχαν κερδίσει με 2-0 τις Τσέχες Ντοστάλοβα, Κομάρκοβα.

  Σήμερα η Εθνική θα αντιμετωπίσει αρχικά τις Κύπριες Χατζηκωνστάντα / Ζακχαίου και κατόπιν τις Αμερικανίδες Κνούντσεν / Στρέιντζ.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Α2 ΑΝΤΡΩΝ



Η κλήρωση της Α2 ανδρών
 
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση τοποθέτησης ομάδων στον Α και Β όμιλο της Α2 ανδρών  

Α ομιλος
Ελληνικά Ναυπηγεία
Εθνικός Πειραιώς
Μίλων
Πανελλήνιος
Οδυσσέας
ΑΟΝ Αργυρούπολης
Απόλλων
Κύζικος
Δραπετσώνα
Χανιά
ΟΠΕΡ
Ροδίων Άθλησις


Β όμιλος
Πανερυθραϊκός
Πήγασος Νέου Κόσμου
Παλλήνη
Παναχαϊκή
Ολυμπιάδα Πατών
Ερμής Πατρών
Καλαμάτα 80
ΓΕΜεσολογγίου
ΑΓΣΙ
Ερμής Ηγουμενίτσας
Κόροιβος Αμαλιάδας
ΦΘΙΑ Λαμία
ς

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-21 ΟΙ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ

Μπορεί η Ιωάννα Παρισάκη και η Δήμητρα Μαναβή να ηττήθηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U21 που διεξάγεται στην Λάρνακα της Κύπρου, ωστόσο ρίχνονται στη μάχη του κυρίως ταμπλό.
Πως συνέβη αυτό; Η Ελληνική ομάδα ήταν μία από τις πέντε lucky losers που πήραν μια δεύτερη ευκαιρία και έτσι βρέθηκε στον όμιλο F’ μαζί με τις Τσεχία, ΗΠΑ, Ουκρανία, Ελβετία, Κύπρο (Χατζηκωνστάντα, Ζακχαίου)
 
Βρέθηκαν στο κυρίως ταμπλό ως lucky losers, αλλά από τη στιγμή που τους δόθηκε η ευκαιρία η Εθνική ομάδα U21 Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών δείχνει αποφασισμένη να την εκμεταλλευτεί.

Η Δήμητρα Μαναβή κι η Ιωάννα Παρισάκη ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά που διεξάγεται στη Λάρνακα καθώς επικράτησαν με 2-0 της Τσεχίας και στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Παρισάκη / Μαναβή - Ντοστάλοβα, Κομάρκοβα (Τσεχία) 2-0 (21-15, 21-17), Κνούντσεν / Στρέιντζ (ΗΠΑ) - Μπέτσχαρτ, Έιχολτζερ (Ελβετία) 1-2 (14-21, 21-17, 14-16),
Σουλίμα / Ουντοβένκο (Ουκρανία) – Χατζηκωστάντα / Ζακχαίου (Κύπρος) 2-0 (21-15, 21-17)

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η ΗΛΙΑΝΝΑ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ 3η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ


«Χάλκινη» η Κοροσίδου στο Όρεγκον!
Δεν την εμπόδισε η βροχή και η χαμηλή για τα δεδομένα της εποχής θερμοκρασία. Δεν την …αποπροσανατόλισε το γεγονός ότι ξεκίνησε τον αγώνα της νευρικά και με χαμηλές βολές.
Η Ηλιάνα Κοροσίδου φέρθηκε ως μεγάλη αθλήτρια και σαν τέτοια δεν δυσκολεύτηκε να «καθαρίσει» το χάλκινο μετάλλιο στην έκτη και τελευταία της βολή, στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν του Γιουτζίν.
Η αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας με βολή στα 63,67 μ. κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής ομάδας στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και το όγδοο στην ιστορία της διοργάνωσης. Η πέμπτη πριν από δύο χρόνια στον τελικό της Βαρκελώνης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, που την ήθελαν υποψήφια για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Το επίπεδο του τελικού ήταν αρκετά υψηλό με τα δύο ακλόνητα φαβορί, να μοιράζονται τις δύο πρώτες θέσεις με την Αλόνα Σαμότινα (Ουκρανία) να πετυχαίνει 66,05 μ. στην πέμπτη της βολή και την Ρέκα Γκιουράτς 64,68 μ. στην πρώτη.
Η Κοροσίδου ξεκίνησε αρκετά χαμηλά τον αγώνα της με 56,28 μ., όμως, καθώς προχωρούσε ο αγώνας έβρισκε τον ρυθμό της. Η 18χρονη με την εμφάνιση της στο Γιουτζίν ολοκλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ με 65,34 μέτρα. Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της Κώστα Κοροσίδη, αναμένεται να είναι πρωταγωνίστρια του αγωνίσματος για πολλά χρόνια.  Αναλυτικά οι βολές τις ελληνίδας: 56,28 μ., 61,09μ., 62,33 μ., 62,17 μ., 61,57 μ., 63,67 μέτρα. Η Γαλλίδα Αουντρέι Σιοφανί (63,30 μ.) θα θυμάται για χρόνια πως η Κοροσίδου την πέταξε από το βάθρο στην έκτη βολή, ενώ η Νορβηγίδα Μπεατρις Λανό, που στον προκριματικό έκανε εθνικό ρεκόρ κατέλαβε την πέμπτη θέση (63,23 μ.).
Η τελευταία φορά που η Ελλάδα κατέκτησε μετάλλιο στη διοργάνωση ήταν το 2008 με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Βούλα Παπαχρήστου, που επίσης ήταν τρίτες.
Τα ελληνικά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης
1ος Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.) 49.82- 1998 Ανσί
2ος Λάμπρος Παπακώστας (ύψος) 2,25 μ. – 1988 Σάντμπουρι
2ος Σάββας Σαριτσόγλου (σφυροβολία) 70,32 μ.- 1990 Πλόντβιντ
3ος Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.) 13.39 – 2006 Πεκίνο
3ος Κώστας Γκατσιούδης (ακοντισμός) 75,92 μ. – 1992 Σεούλ
3η Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) – 2008 Μπίντγκοζ
3η Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) – 2008 Μπίντγκοζ
3η Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία) 63,67 μ.– 2014 Γιουτζίν
Από τον ΣΕΓΑΣ
sportshero.gr

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 2-3 ΣΤΟΝ 1ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPEAN LEAGUE ΑΝΤΡΩΝ



Άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς  

Θεσσαλονίκη-αποστολή: Τίμος Αθανασόπουλος
Παρά την υπερπροσπάθεια στο κατάμεστο από κόσμο ΔΑΚ Ευόσμου, η Εθνική ανδρών λύγισε από το Μαυροβούνιο και ηττήθηκε με 3-2 στον πρώτο τελικό του Ευρωπαϊκού Λίγκ. Έτσι πάει και πάλι με την πλάτη στον τοίχο στην Μπούντβα για να πάρει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Λιγκ. Για να κατακτήσει το κύπελλο, η γαλανόλευκη θέλει καθαρή νίκη ή νίκη με 3-2. Όπως δηλαδή πήγε και στη Σλοβενία και πέτυχε τον θρίαμβο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21.00.
 Καθοριστικό ήταν το 4ο σετ, στο οποίο η Εθνική βρέθηκε πίσω με 17-21. Κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά ο Τσάτσιτς πήρε το όπλο του και έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα το παιχνίδι πηγαίνοντας πόντο-πόντο μέχρι το 9-9. Σε εκείνο το σημείο ο Τζούριτς σε κόντρα επίθεση σημάδεψε πάνω στο λίμπερο των Μαυροβούνιων, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να κάνει το 9-10. Η διαφορά σταδιακά αυξήθηκε φτάνοντας στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με την Ελλάδα στο -4 (12-16). Ο ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Μπόζινταρ Τσουκ κέρδισε το μπλοκ άουτ κάνοντας το 14-20, με την διαφορά να μένει ως έχει για το 0-1 (18-25). Κανένα λάθος για τους Μαυροβούνιους στην επίθεση στο πρώτο σετ, στο οποίο είχαν ποσοστό 64%.

Μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα των παιχτών του Σωτήρη Δρίκου στο δεύτερο σετ (4-6), ο Φιλίποφ πήγε στο σερβίς και με ένα σερί 3-0, η Εθνική μας πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά (7-6). Ο Τακουρίδης έστειλε την Ελλάδα στο +1 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, για να πάει η διαφορά στο +3 μετά από δύο λάθη των Μαυροβούνιων. Δύο μπλοκ άουτ του Τζούριτς έφεραν την Ελλάδα στο 12-8, για να μείνει το +4 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, μετά από πρώτο χρόνο του Φιλίποφ με τον Πελεκούδα (16-12). Οι Μαυροβούνιοι αντέδρασαν μειώνοντας σε 18-17 και αναγκάζοντας τον Δρίκο να καλέσει τάιμ άουτ.
Μία επίθεση και ένας άσσος του Τζούριτς έφεραν εκ νέου το +3 για την Ελλάδα, αλλά η απάντηση των Μαυροβουνίων ήρθε άμεσα με το σκορ να γίνεται 21-20. Ο Τζούριτς σκόραρε για το 22-20, ο Κοκκινάκης σημάδεψε το φιλέ για το 22-21, με τον Τζούριτς στην συνέχεια να κάνει το 23-21 με όμορφο πλασέ. Ο Δρίκος πέρασε τον Τζιουμάκα στο παρκέ για το σερβίς αντί του Πελεκούδα, με τον Έλληνα διαγώνιο να δυσκολεύει την αντίπαλη υποδοχή και τον Τακουρίδη να μπλοκάρει εντυπωσιακά τον Μίνιτς για το 24-21. Ο Τζιουμάκας αστόχησε στην συνέχεια για το 24-22, ωστόσο ο Τσουκ έκανε το ίδιο για να έρθει η ισοφάριση (25-22).

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα σετ, η Εθνική ξεκίνησε ιδανικά το τρίτο. Τα σερβίς μας άρχισαν να δυσκολεύουν την αντίπαλη υποδοχή, εξ ού και οι δύο άσσοι από τον Τζούριτς και τον Κοκκινάκη. Ο Μπόσκαν στο ξεκίνημα του σετ άλλαξε τον διαγώνιο του (Μίνιτς) με τον Τσούλαφιτς και με δικιά του επίθεση και δύο συνεχόμενους άσσους οι Μαυροβούνιοι πήραν το προβάδισμα (10-11).

Η αντεπίθεση ωστόσο δεν κράτησε πολύ καθώς οι Κοκκινάκης και Τακουρίδης με δικά τους μπλοκ έφεραν την Ελλάδα πάλι στο +2 (13-11). Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ, αλλά οι Τζούριτς, Κοκκινάκης έφεραν εκ νέου το +2 (17-15). Ο Κοκκινάκης συνέχισε να είναι εντυπωσιακός με τον δεύτερο του άσσο και τον Φιλίποφ να μοιράζει εντυπωσιακά το παιχνίδι, το σκορ έγινε 21-16 αναγκάζοντας τον Μπόσκαν να καλέσει εσπευμένα τάιμ άουτ. Με τους Κοκκινάκη και Πρωτοψάλτη να δίνουν ρεσιτάλ στην υποδοχή και τον Τζούριτς να έχει πάρει πλέον φωτιά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το 2-1 (25-19).

Ντέρμπι από το ξεκίνημα του ήταν το τέταρτο σετ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 10-10. Το Μαυροβούνιο προσπέρασε με άσσο και επίθεση του Μπόζινταρ Τσουκ, για να έρθει η απάντηση των διεθνών μας με τους Πρωτοψάλτη και Τζούριτς να τελειώνουν τις φάσεις (13-13). Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε μπροστά την ομάδα του Σλόμποταν Μπόσκαν (14-16), αλλά με λάθος σερβίς του Τσάτσιτς και άσσο του Τζούριτς ήρθε η ισοφάριση. Ο Κοκκινάκης δέχτηκε το μπλοκ για το 16-18, με τον Φιλίποφ να ξεγελάει τους Μαυροβούνιους και μείωσε σε 17-18 με έξυπνο πλασέ. Ενώ το σκορ ήταν 18-21 ο Κοκκινάκης έβγαλε ίσως την άμυνα της χρονιάς (μετά από μπλοκ στον Πρωτοψάλτη και την μπάλα να ακουμπάει το πόδι του), ο Τζούριτς μείωσε και με μπλοκ άουτ του Πρωτοψάλτη ήρθε η ισοφάριση (21-21) μέσα σε αποθέωση από 2 και πλέον χιλιάδες κόσμο. Σε εκείνο το σημείο η κλάση του αρχηγού του Μαυροβουνίου Τσάτσιτς μίλησε και με επίθεση και έναν συγκλονιστικό άσσο οδήγησε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

H απογοήτευση ήταν φανερή στα πρόσωπα των διεθνών στο τάι μπρέικ. Τίποτα δεν πήγαινε σωστά, σε αντίθεση με το Μαυροβούνιο το οποίο και επέβαλε τον ρυθμό του, τελειώνοντας το πέμπτο σετ με 6-15.

Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 5 άσσους, 50 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Μαυροβουνίου προήλθαν από 8 άσσους, 53 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (18-25, 25-22, 25-19, 23-25, 6-15)

ΕΛΛΑΔΑ (Δρίκος): Τζούριτς 38 (33/54 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (επίθεση), Κοκκινάκης 7 (3/16 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 65% υπ - 43 άριστες), Πρωτοψάλτης 10 (10/22 επ, 52% υπ - 31% άριστες), Τακουρίδης 7 (4/9 επ, 3 μπλοκ), Πελεκούδας 6 (4/7 επ, 2 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ -42% υπ - 19% άριστες), Τζιουμάκας, Κουμεντάκης, Δαλακούρας

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μπόσκαν): Μίνιτς 9 (8/24 επ, 1 μπλοκ), Τσουκ Γκόικο 10 (7/9 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Στρούγκαρ, Τσάτσιτς 12 (11/28 επ, 1 άσσος, 54% υπ - 23% άριστες), Τσουκ Μπόζινταρ 20 (16/23 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ - 43% άριστες), Γιετσμένιτσα 11 (6/9 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ) / Λάκσεβιτς (λ - 45% υπ - 25% άριστες), Βουκασίνοβιτς (λ - 22% υπ - 11% άριστες), Ντάμποβτις 4 (μπλοκ), Μπάμπιτς, Τσούλαφιτς 8 (5/13 επ, 3 άσσοι), Ραντούνοβιτς.

Περιγραφή πόντο-πόντο: ΕΔΩ
volleynews.gr

ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-21



 
Αποκλεισμός και για Μαναβή, Παρισάκη 
Μετά τα αγόρια ήρθε η σειρά και των κοριτσών να γνωρίσουν την πίκρα του αποκλεισμού από το κυρίως ταμπλό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U21.


Οι Μαναβή, Παρισάκη ηττήθηκαν από τις αδελφές ΜακΝαμάρα με 2-0 (21-18, 21-15) και δεν πάρασαν στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Λάρνακα της Κύπρου.
volleynews.gr

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-21 ΟΙ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ



 

Ένα βήμα από το κυρίως ταμπλό οι Μαναβή, Παρισάκη
Στον τρίτο προκριματικό γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος U21 βρίσκονται οι Δήμητρα Μαναβή και η Ιωάννα Παρισάκη. Πλέον χρειάζονται μόνο μία νίκη για να περάσουν στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης που γίνεται στη Λάρνακα.

Στον πρώτο τους αγώνα για τον 2ο γύρο, οι Ελληνίδες δεν είχαν πρόβλημα να επικρατήσουν με 2-0 (21-11, 21-18) των Μπελ / Κένταλ από την Αυστραλία. Τώρα δίνουν ραντεβού για τις 14:25 όταν και θα αντιμετωπίσουν τις αδελφές Μέγκαν και Νικόλ ΜακΝαμάρα από τον Καναδά.
volleynews.gr

ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΖΗΣΗ / ΓΙΑΝΝΕΛΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-21



Ήττα και αποκλεισμός για τους Γιαννέλη, Ζήση
 
 To εμπόδιο των Πολωνών Βιέρζμπιτσκι / Λισικόφσκι ήταν ανυπέρβλητο για τους Ζήση και Γιαννέλη.

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 (21-10, 21-10) σε 28' στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U21 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.
volleynews.gr

ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ ΣΤΟ ΛΟΝΓΚ ΜΠΙΝΓΚ



 

Στον... πόντο χάθηκε η πρόκριση για τις Τσιαρτσιάνη, Αρβανίτη
Στις λεπτομέρειες του τάι μπρέικ η Μαρία Τσιαρτσιάνη και η Βίκυ Αρβανιτη δεν κατάφεραν να περάσουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γκραν Σλαμ που διεξάγεται στο Λονγκ Μπινγκ των ΗΠΑ.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έχασαν με 2-1 (16-21, 21-12, 15-13) από τις Σουηδέζες Γκράβεντερ / Λούντκβιστ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Όλα κρίθηκαν στο 3ο σετ που έσπασε καρδιές. Οι Βίκυ / Μαρία βρέθηκαν από νωρίς πίσω με 4-0, 5-1 και 9-6. Ισοφάσισαν στο 12-12, αλλά οι Σουηδέζες μίλησαν στο τέλος.
beachvolleynews.gr

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙEΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΔΑ ΟΙ ΛΙΟΛΙΟΥ / ΙΩΑΝΝΟΥ - 2η ΘΕΣΗ ΟΙ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑ / ΒΕΝΤΟΥΡΗ - 5η ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΟΙ ΣΤΟΙΤΣΕΒΑ / ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε το Σάββατο 19 Ιουλίου το πρωτάθλημα beach volley της ΕΣΠΕΔΑ στην Αίγινα, σε συνεργασία με το σωματείο Α.Ο. Σαρωνικός .


Μαρία ΒΕΝΤΟΥΡΗ / Ιωάννα ΙΩΑΝΝΟΥ / Μαριάνθη ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑ / Αγγελική ΛΙΟΛΙΟΥ

Στην κατηγορία κοριτσιών Κ16, συμμετείχαν 10 ομάδες οι οποίες προσέφεραν πλούσιο θέαμα καθώς υπήρχαν φάσεις με διάρκεια, εκπληκτικές άμυνες και επιθέσεις αλλά και εναλλαγές στα σκορ.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. ΛΑΚΑΣΑ / ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

2. ΜΕΛΗΓΑΛΙΩΤΗ / ΑΡΒΑΝΙΤΗ

3. ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ / ΖΟΥΜΠΟΥΚΟΥ

-. ΓΙΑΝΝΑΤΣΗ / ΛΟΥΡΙΔΑ

5. ΣΤΟΪΤΣΕΒΑ / ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ

-. ΤΖΙΝΙΕΡΗ / ΚΛΕΛΛΗ

7. ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ / ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

-. ΜΠΑΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ / ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ

9. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ / ΔΡΙΒΑ

-. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ / ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ


Στην κατηγορία αγοριών Κ16, οι ομάδες ΚΑΡΡΑΣ / ΜΕΛΙΓΓΙΩΤΗΣ – ΚΟΒΑΤΣΕΦ / ΚΟΤΣΙΦΑΣ, αγωνίστηκαν μεταξύ τους και νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε το ζευγάρι ΚΑΡΡΑΣ / ΜΕΛΙΓΓΙΩΤΗΣ με 2-0 σετ (21-8, 21-10).

Το Πανελλήνιο τελικό τουρνουά (final) Κ 16 αγοριών και κοριτσιών θα διεξαχθεί στις 25-27 Ιουλίου στην Πάτρα.

Επίσης στην κατηγορία κοριτσιών Κ19, οι ομάδες ΛΙΟΛΙΟΥ / ΙΩΑΝΝΟΥ -  ΒΕΝΤΟΥΡΗ / ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑ, αγωνίστηκαν μεταξύ τους και νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε το ζευγάρι ΛΙΟΛΙΟΥ / ΙΩΑΝΝΟΥ με 2-0 σετ (21-12, 21-16).

Στην κατηγορία αγοριών Κ19, νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε το ζευγάρι ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΠΠΑΣ αφού νίκησε το ζευγάρι ΚΑΡΡΑΣ / ΜΕΛΙΓΓΙΩΤΗΣ με 2-1 σετ (17-21, 21-15, 15-10).

Το Πανελλήνιο τελικό τουρνουά (final) Κ19 θα διεξαχθεί στις 1-3 Αυγούστου στην Πάτρα.

Το τουρνουά παρακολούθησαν ο Δήμαρχος της Αίγινας κ. ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ, ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ κ. ΔΡΟΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , ο αντιπρόεδρος κ. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής beach volley της ΕΣΠΕΔΑ και τα μέλη του ΔΣ κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ και ΚΑΛΟΚΟΥΒΑΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ.

Την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. εκπροσώπησαν ο γεν. γραμματέας και πρόεδρος της επιτροπής beach volley κ. Χαλβατζής Νεκτάριος και το μέλος του ΔΣ κ. Κογκαλίδης Λευτέρης.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ κ. ΔΡΟΣΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ για την πολύτιμη προσφορά του στο βόλλεϋ και στο beach volley ενώ βράβευσε και τον σύλλογο ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ για την πολύτιμη συμβολή του στην άψογη συνδιοργάνωση του τουρνουά.

Στους αθλητές-τριες της 1ης και της 2ης θέσης απονεμήθηκαν μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν διπλώματα.

Τέλος, η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. ευχαριστεί θερμά το σωματείο ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ για την άψογη συνεργασία και την προσφορά του στην διεξαγωγή του τουρνουά καθώς και τους διαιτητές ΜΑΛΦΑ - ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ - ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ - ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και όλους τους αθλητές-τριες που αποτέλεσαν βασικό συστατικό της επιτυχίας του τουρνουά.
Οι νικητές των τεσσάρων κατηγοριών θα εκπροσωπήσουν την ΕΣΠΕΔΑ, στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ VARI SPORTS CLUB



 
Η «βασιλεία» των Κότσι - Ζούπα
Στον χώρο που προπονούνται ο Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο Νίκος Ζουπάνης δεν θα μπορούσαν να χάσουν το χρυσό μετάλλιο. Η Εθνική ομάδα νίκησε με 2-0 (21-14, 21-11) τους Κωστακόπουλο / Μονιάκη και ανακηρύχτηκαν... βασιλιάδες της άμμου στο Vari Sports Club.
 
Από την άλλη, ο συγχρονισμός δεν ήταν σωστός για το ζευγάρι στη ζωή Νίκο Κωστακόπουλο και Αθηνά Δηλαβέρη. Πέρσι ο Νίκος είχε κερδίσει το χρυσό στο Οπεν του Vari Sports Club , ενώ φέτος ήρθε η σειρά της Αθηνάς να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί.
Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο Νίκος Ζουπάνης μπήκαν στο γήπεδο μόλις για 38 λεπτά για να αντιμετωπίσουν τους Κωστακόπουλο / Μονιάκη που προσπάθησαν μόνο στην αρχή των κάθε σετ. 
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, κάτι που φάνηκε γρήγορα στο παιχνίδι και οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας επικράτησαν με χαρακτηριστική ευκολία.
volleynews.gr

ΟΙ ΔΗΛΑΒΕΡΗ / ΤΕΖΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ VARI SPORTS CLUB



«Χρυσές» οι... πεισματάρες Δηλαβέρη, Τέζα
 
Σε έναν εντυπωπσιακό τελικό που σημαδεύτηκε από εντυπωσιακές φάσεις, οι Δηλαβέρη / Τέζα έιχαν το... πείσμα να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο του τουρνουά Μάστερς που διεξάγεται στο Vari Sports Club. Η νίκη απέναντι στις Λαδένη / Τσοπούλου με 2-1 (24-26, 21-17, 15-11) ήρθε με πολυ κόπο καθώς έμειναν πίσω στα σετ.  

Όμως μέσα τους ήταν αποφασισμένες να κατακτήσουν αυτό το χρυσό μετάλλιο, κάτι που φάνηκε από τις εντυπωσιακές άμυνες που έβγαλαν στο δεύτερο και το τριτο σετ.

Στο πρώτο σετ του τελικού οι Δηλαβέρη και Τέζα ξεκίνησαν δυνατά, επέβαλαν το παιχνίδι τους και με αποτελεσματικές επιθέσεις έκαναν το 8-5 και λίγο αργότερα το 10-7.

Ωστόσο κάπου εκεί οι Λαδένη/Τσοπούλου φρόντισαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και με πολύ καλές άμυνες, πίεση από το σερβίς και τελειώνοντας τις κόντρα μπάλες και ισοφάρισαν σε 10-10. Το σερί για τις Λαδένη και Τσοπούλου διευρύνθηκε φθάνοντας στο 11-15

Η αντίδραση από την Αθηνά Δηλαβέρη και την Αρετή Τέζα ήταν άμεση αφού κάλυψαν την διαφορά ισοφαρίζοντας σε 15-15…

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τις Λαδένη/Τσοπούλου να φθάνουν στο 19-20. Η Δηλαβέρη όμως με δικές τις επιθέσεις έφερε το 21-20, αλλά δεν μπόρεσε να το τελειώσει αφού η Τσοπούλου ισοφάρισε σε 21-21. Το «μπράντεφερ» των δύο ομάδων συνεχίστηκε μέχρι το 24-24 όπου ένας πόντος από την Λαδένη και μια επίθεση της Τσοπούλου έκανε το 24-26 και το 0-1…

Στο δεύτερο σετ του τελικού οι Δηλαβέρη/Τέζα ξεκίνησαν εκ νέου καλά, αλλά αυτή τη φορά φρόντισαν να κρατήσουν μέχρι τέλους την υπέρ τους διαφορά… Με καλές επιθέσεις από την Αθηνά Δηλαβέρη το σκορ πήγε στο 8-6 και 16-11. Οι Λαδένη/Τσοπούλου προσπάθησαν να μαζέψουν την διαφορά κάνοντας το 16-14 όμως οι Δηλαβέρη /Τέζα ανέβασαν εκ νέου την διαφορά στο 20-15 για να τελειώσουν το σετ στο 21-17 και να ισοφαρίσουν 1-1.

Στο ταϊ-μπρεϊκ μετά τους πρώτους πόντους οι Δηλαβέρη/Τέζα έλεγξαν το παιχνίδι προηγούμενες με 5-3 (με ένα καταπληκτικό πόντο της Δηλαβέρη) και 9-5 με άσο της Αρετής Τέζα.

Λαδένη και Τσοπούλου όμως με ένα σερί 4-0 ισοφάρισαν σε 9-9 ξανακάνοντας ντέρμπι το τελικό. Σε μια φάση διαρκείας με εκατέρωθεν επιθέσεις η Τέζα στην προσπάθεια για άμυνα κατάφερε να πάρει τον πόντο και να γίνει το 10-9, όμως η Τσοπούλου με πλασέ ισοφάρισε ξανά σε 10-10.

Εκεί όμως μίλησε το καθαρό μυαλό και η εμπειρία από τις Δηλαβέρη και Τέζα όπου με ένα νέο σερί έφεραν το σκορ στο 14-10. Η Λαδένη μείωσε σε 14-11 όμως η Τέζα φρόντισε να βάλει τέλος στον τελικό και με το 15-11 να κάνει το 2-1 και να πανηγυρίσουν τον τίτλο στο τουρνουά της Βάρης.
volleynews.gr









































ΣΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-17 ΟΙ ΚΛΕΠΚΟΥ / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ



 
Στην 5η θέση οι Κουρτίδου / Κλέπκου
Η εκπληκτική πορεία της Εθνικής ομάδας U17 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της 5ης θέσης.  

Η Μαρία Κλέπκου και η Βούλη Κουρτίδου στον προημιτελικό της διοργάνωσης ηττήθηκαν με 2-0 (21-19, 21-19) από τις Τουρκάλες Ντογκάν / Ιλγκίν πληρώνοντας ουσιαστικά την απώλεια του πρώτου σετ.

Εκεί όπου τα κορίτσια του Ηλία Ζωλασταθιάδη προηγήθηκαν με 19-16, αλλά ‘κόλλησαν’ κι η ομάδα της Τουρκίας με σερί 5-0 πήρε το σετ αλλάζοντας τα δεδομένα.

Παρά την ήττα που την άφησε εκτός διεκδίκησης μεταλλίων  η πορεία της Εθνικής στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα U17 ήταν εντυπωσιακή.
volleynews.gr

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Σήκωσε το Ευρωπαϊκό Λιγκ η Τουρκία  
Η Τουρκία χρειαζόταν μόλις 2 σετ για να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Λιγκ γυναικών, ωστόσο δεν έμεινε (μόνο) εκεί. Η ομάδα του Φερχάτ Ακμπάς νίκησε με 3-1 και στην Γερμανία, παίρνοντας για πρώτη φορά τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ.  

Μετά το 2-0, η Γερμανία έχασε τις όποιες ελπίδες της για να οδηγήσει το παιχνίδι στο χρυσό σετ, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 αλλά η Τουρκία ολοκλήρωσε το παιχνίδι.
Τα σετ: 1-3 (19-25, 23-25, 25-20, 20-25)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γκουιντέτι): Γκέρτιες 10, Στίγκροτ 5, Πέτκε 13, Απίτζ 2, Μπράντ 14, Ιζκουιέρντο 8 / Τόμσεν (λ), Λίπμαν 3, Πολ 2, Μούλερς 1, Αούλενμπροκ 5
ΤΟΥΡΚΙΑ (Άκμπας): Άκμαν 18, Μπάσα 13, Σετίν 7, Ισμαΐλογλου 14, Ακίν 2, Γιούρνταγκούλεν 8 / Όργκε (λ), Ντίλικ, Άρισαν, Ουσλουπέχλιβαν 8, Γιλμάζ 1

volleynews.gr

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

5η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ 8ΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΚΛΕΠΚΟΥ / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ



 
Στους «8» του Παγκοσμίου οι Κλέπκου, Κουρτίδου!
 Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι απίθανες Μαρία Κλέπκου, Βούλη Κουρτίδου κέρδισαν και τις Γαλλίδες Βιαλέ / Μπεν Ζαντί με 2-0 σετ και προκρίθηκαν στις 8 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U17 που διεξάγεται στο Ακαπούλκο του Μεξικό. 
Μπορεί να είναι η πιο μικρή ηλικιακά ομάδα του τουρνουά αλλά αυτός δεν τις εμπόδισε από το να πανηγυρίσουν μία μεγάλη επιτυχία. Μέχρι στιγμής έχουν 5 νίκες και μόλις 1 ήττα και θα διεκδικούσαν την είσοδο τους στην τετράδα κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Φρέντερικ / Κρουζ (Πουέρτο Ρίκο) – Ντογκάν / Ιλγκίν (Τουρκία). 
volleynews.gr

4η ΝΙΚΗ ΟΙ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ / ΚΛΕΠΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-17



Ασταμάτητες οι Κλέπκου και Κουρτίδου
 

Τα κατάφεραν για άλλη μία φορά οι Κουρτίδου / Κλέπκου, οι οποίες κέρδισαν τις Παντίγια / Αγκιλέρα από το Μεξικό με 2-0 (21-12, 21-17) σε 42 λεπτά, και θα αγωνιζόντουσαν με τις Γαλλίδες Βιαλέ / Μπεν Γιαντί με φόντο μια θέση στους «8».
Με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες η Μαρία Κλέπκου κι η Βούλη Κουρτίδου είχαν εξασφαλίσει ήδη την 9η θέση στην τελική κατάταξη και  διεκδικούσαν την είσοδο τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου. Οι μικρές είχαν ήδη ξεπεράσει τον στόχο που είχε θέσει ο προπονητής τους, Ηλίας Ζωλασταθιάδης, που ήταν μια θέση μεταξύ της 10ης και της 20ης και θα προσπαθούσαν να έκαναν άλλη μία υπέρβαση.
beachvolleynews.gr

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

 
Τρίτωσαν τις... ήττες οι Παίδες
 Την 3η της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο Ιζβοράνι της Ρουμανίας όπου διεξάγεται το Βαλκανικό πρωτάθλημα γνώρισε η Εθνική Παίδων που ηττήθηκε με 3-0 από την οικοδέσποινα Ρουμανία. 

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-17, 25-23)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Παρπάλα): Σαβάν 8 (5/ επ., 2 μπλοκ), Κονσταντίν 1, Ατσιομπαντέι Κ. 2 (2/5 επ.), Μπάλεν 10 (8/26 επ., 2 μπλοκ, 77% υπ. – 44% άριστες), Ατσιομπαντεί Αν. 15 (13/32 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 78% υπ. – 44% άριστες), Μαγκτνάς 10 (4/7 επ, 1 άσο, 5 μπλοκ), Γκάβριζ –λ (59% υπ. – 44% άριστες) / Κρισάν 4 (3/7 επ., 1 άσο), Ντεντιουλέσκου
ΕΛΛΑΔΑ (Τζιουμάκας): Γραμμενούδης, Παπαλεξίου 2 (2/4 επ.), Χαραλαμπίδης 12 (9/20 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Χρηστινίδης 2 (2/14 επ., 64% υπ. – 57% άριστες), Σπυριούνης 8 (6/15 επ, 1 άσο, 1 μπλοκ, 36% υπ. – 07% άριστες), Τσαρκάτογλου 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Μπουράκης –λ (57% υπ. – 52% άριστες) / Αρμόνης, Τζιουμάκας 6 (6/9 επ., 50% υπ. – 50% άριστες), Τσατσούλας, Κανελλόπουλος

Η βαθμολογία
1.Ρουμανία (9-0) 9
2.Σερβία (7-4) 6
3.Βουλγαρία (6-4) 6
4.Τουρκία (6-5) 5
5.Μολδοβία (2-9) 1
6.Ελλάδα (1-9) 0
volleynews.gr

3ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΙΔΩΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΕΓΡΗΣ ΣΤΑ 5.000μ. ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


Τρίτος στην Ευρώπη ο Νέγρης
Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση έφερε ο Δημήτρης Νέγρης, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 5χλμ Παίδων, όπου και αγωνίστηκε για τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανοιχτής Θάλασσας του Ζάγκρεμπ της Κροατία με επίδοση 1:00:44.
Την 16η θέση στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου με χρόνο 1:02:10. Στα κορίτσια, 11η ήταν η Ελισάβετ Μαρμαρά με 1:05:30.
Ο συνοδός προπονητής της Ελληνικής αποστολής, Λευτέρης Χατζηστάμος τόνισε, για την παρουσία και τα αποτελέσματα των αθλητών μας: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις όλων των παιδιών. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, υπάρχουν πολλοί καλοί αθλητές και σίγουρα και οι συνθήκες είναι διαφορετικές, καθώς τα παιδιά κολυμπούν σε λίμνη και όχι σε θάλασσα. Τα παιδιά πάντως δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Η ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ



Σαρώνει τις κούπες η Ελπίδα!  
Πριν από 4 μήνες η Ελπίδα Αμπελοκήπων κέρδισε το Μαρκόπουλο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Νεανίδων. Απόψε η ομάδα της Θεσσαλονίκης έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία των ακαδημιών της. Στην 3η και τελευταία αγωνιστική του Final Four που ολοκληρώθηκε στο ΔΑΚ Πολίχνης κέρδισε στον ‘τελικό’ της διοργάνωσης με 3-1 τον Ηρακλή Κηφισιάς.  

Η ομάδα των Αμπελοκήπων στο 1ο, 3ο και 4ο σετ είχε σημαντικές διαφορές με τον Ηρακλή να βρίσκει τρόπο να τις καλύπτει. Στο 1ο και 4ο σετ κέρδισε η Ελπίδα στις λεπτομέριες λεπτομέρειες, ενώ ο Ηρακλής κατέκτησε το 2ο παρόλο που η Ελπίδα είχε σετ μπολ.

Τα σετ: 3-1 (25-23, 24-26, 25-15, 26-24)

ΕΛΠΙΔΑ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα 4 (2/5 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Παπάζογλου 18 (8/37 επ., 7 άσοι, 3 μπλοκ), Ντολοπούλου 16 (15/30 επ., 1 άσο), Νώτη 14 (14/41 επ.), Κουτούλα 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Καλαντάτζε 19 (15/19 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ)/ Δάκου –λ (47% υπ. & 11 άμυνες), Καρακάτσιάνη 1 (1/1 επ.)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Πολύζος): Λάβδα 1 (1/3 επ.), Λιόντα 4 (4/4 επ.), Μαυράκου 1 (1 μπλοκ), Παπαδάτου 6 (3/6 επ., 3 μπλοκ), Κορναράκη 11 (8/14 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Γκρέκα Σ. 21 (17/49 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ)/ Οικονομοπούλου –λ (26% υπ. & 16 άμυνες), Βαρατάκη –λ, Τσιάκουλα 4 (2/2 επ., 2 μπλοκ), Καραμαούνα 12 (7/24 επ., 5 άσοι).

Ο Άρης είναι η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων. Οι κίτρινες επιβλήθηκαν με 3-0 της Ηλιούπολης με δύο σημαντικές ανατροπές.  Στο πρώτο σετ η Ηλιούπολη προηγήθηκε με 17-11, αλλά ο Άρης επέστρεψε με ένα επιμέρους 14-4. Στο 3ο σετ, το ματς γύρισε απο το 24-21 υπέρ των Αθηναίων .
Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-21, 26-24)

ΑΡΗΣ (Κοκκίνου): Πήττα Λ. 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ), Σαρηγιαννίδου 5 (5 άσοι), Λαϊνάκη 15 (13/23 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κοσμά 8 (4/24 επ., 4 άσοι), Κούμρια 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Μπουσνάκη 7 (3/13 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ)/ Χίντζιου-λ (67% υπ. & 9 άμυνες), Τσολακίδου, Μάρκου 1 (1/5 επ.), Κωνσταντινίδου 1 (1 μπλοκ), Μπουνάτσα
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Λυκογιάννη): Μαγγίνα Β. 10 (7/25 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μαγγίνα Αν. 5 (1/13 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Κασάπογλου 6 (4/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Νάστου 5 (1/2 επ., 3 άσο, 1 μπλοκ), Ευθυμιοπούλου 7 (6/24 επ., 1 μπλοκ), Πανταζοπούλου 1 (1/3 επ.)/ Κυριαζοπούλου –λ (10% υπ. & 10 άμυνες), Αρβανίτη, Κατσιγιάννη
 
Η τελική βαθμολογία
1.Ελπίδα Αμπελοκήπων 6 (9-2)
2.Ηρακλής Κηφισιάς 5 (7-6)
3.Άρης 4 (5-6)
4.Ηλιούπολη 3 (2-9)

Τα αποτελέσματα του Final 4
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.30: Ηρακλής Κηφισιάς - ΓΣ Ηλιούπολης 3-2 (23-25, 21-25, 25-16, 26-24, 15-11)
19.30: Άρης - Ελπίς Αμπελοκήπων 1-3 (15-25, 25-14, 21-25, 22-25)

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.30: ΓΣ Ηλιούπολης - Ελπίς Αμπελοκήπων 0-3 (21-25, 15-25, 15-25)
19.30: Ηρακλής Κηφισιάς - Αρης 3-1 (26-24, 24-26, 25-19, 25-17)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.00: Αρης - ΓΣ Ηλιούπολης 3-0 (25-21, 25-21, 26-24)
19.00: Ελπίς Αμπελοκήπων - Ηρακλής Κηφισιάς 3-1 (25-23, 24-26, 25-15, 26-24)
volleynews.gr


3η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΟΙ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ / ΚΛΕΠΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-17



 
«Καπάρωσαν» τη δεύτερη θέση οι Κουρτίδου, Κλέπκου
Τη δεύτερη θέση του Β ομίλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U17 εξασφάλισαν οι Κουρτίδου / Κλέπκου που με 3 νίκες και 1 ήττα προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Η Εθνικη ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 2-0 (21-5, 21-8) τις Αρούνα / Τόχε από τη Μπενίν.
beachvolleynews.gr

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-1 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ



Βελτιωμένοι αλλά ηττημένοι οι παίδες  
Νέα ήττα γνώρισε η Εθνική ομάδα παίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ρουμανία παρά την βελτίωση που παρουσίασε. Η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα ηττήθηκε με 3-1 από την Σερβία, με τα δύο πρώτα σετ να κρίνονται στις λεπτομέρειες, αλλά στη συνέχεια οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη της ελληνικής ομάδας (36 συνολικά) κι έφτασαν στη νίκη.  

α σετ: 3-1 (27-29, 25-23, 25-15, 25-20)
ΣΕΡΒΙΑ (Τζούρισιτς): Μπούσα 20 (19/37 επ., 1 άσο), Νεντέλκοβιτς 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 25% άριστες), Ζούγκιτς 2 (2 μπλοκ), Πόλοματς 6 (4/10 επ., 2 μπλοκ), Μέχιτς 14 (12/30 επ., 2 μπλοκ, 31% υπ. – 19% άριστες), Νεστόροβιτς 2 (1 άσο, 1 μπλοκ)/ Τσίροβιτς –λ (45% υπ. – 36% άριστες), Πέρισιτς 5 (4/4 επ., 1 μπλοκ), Κόσιτς 1 (1/2 επ.), Πάβλοβιτς 2 (2/2 επ.), Τζούρτζεβιτς 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ, 89% υπ. – 89% άριστες), Κόβατσιτς 1

ΕΛΛΑΔΑ (Τζιουμάκας): Γραμμενούδης 4 (1/1 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 16 (15/28 επ., 1 άσο), Τζιουμάκας 6 (5/14 επ., 1 άσο, 45% υπ. – 35% άριστες), Σπυριούνης 11 (10/35 επ, 1 άσο, 56% υπ. – 40% άριστες), Τσέλιος 2 (1/2 επ., 1 άσο), Τσαρκάτογλου 11 (8/11 επ., 3 μπλοκ)/ Μπουράκης –λ (62% υπ. – 50% άριστες), Παπαλεξίου 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Αρμόνης, Χρηστινίδης 2 (2/5 επ., 92% υπ. – 77% άριστες), Τσατσούλας 4 (4/5 επ.), Κανελλόπουλος

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων:

16/07/2014
15:00 Βουλγαρία – Σερβία 3-1 (26-24, 25-19, 23-25, 25-19)
16:30 Τουρκία - Ελλάδα 3-0 (25-13, 25-17, 32-30)
18:00 Ρουμανία – Μολδαβία 3-0 (25-17, 25-22, 25-19)

17/07/2014
15:00 Μολδαβία – Τουρκία 2-3 (25-22, 17-25, 25-15, 20-25, 9-15)
16:30 Σερβία – Ελλάδα 3-1 (27-29, 25-23, 25-15, 25-20)
18:00 Ρουμανία – Βουλγαρία 3-0 (25-20, 27-25, 25-18)

Η βαθμολογία
1.Ρουμανία 6 (6-0)
2.Τουρκία 5 (6-2)
3.Σερβία 3 (4-4)
4.Βουλγαρία 3 (3-4)
5.Μολδοβία 1 (2-6)
6.Ελλάδα 0 (1-6)

18/07/2014
15:00 Τουρκία – Σερβία
16:30 Βουλγαρία - Μολδαβία
18:00 Ελλάδα - Ρουμανία
volleynews.gr

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΟΙ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ / ΚΛΕΠΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-17

Λύγισαν οι Κουρτίδου, Κλέπκου
 
Μετά τις δύο νίκες, ήρθε η ώρα και της ήττας για τις Κουρτίδου, Κλέπκου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U17.

Η ελληνική ομάδα αν και προηγήθηκε στα σετ, τελικά έχασε με 2-1 (19-21, 21-15, 15-4) από το Νο2 του ταμπλό, τις Αμερικανίδες Μάρτιν - Πλάμερ.
Οι Κουρτίδου / Κλέπκου είχαν να παίξουν άλλο έναν αγώνα, αυτόν με τις πολύ αδύναμες Αρούνα και Τόχε από την Βενεζουέλα.\
beachvolleynews.gr

Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Τη δεύτερη νίκη της πέτυχε η Ελπίς Αμπελοκήπων, η οποία κέρδισε 3-0 την Ηλιούπολη στο final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων που γίνεται στο ΔΑΚ Πολίχνης.  
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη με κορυφαία την Άννα Καλαντάτζε,  επικράτησε  3-0 της Ηλιούπολης της Δήμητρας Λυκογιάννη, στον πρώτο αγώνα της 2ης αγωνιστικής.
Τα σετ: 3-0 (21-25, 15-25, 15-25)
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Μαγγίνα Β. 5 (5/31 επ.), Μαγγίνα Αν. 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Κασάπογλου 2 (2/4 επ.), Νάστου 5 (1/2 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ευθυμιοπούλου 6 (4/23 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Παπαθανασίου/ Κυριαζοπούλου (λ) (45% υπ. & 18 άμυνες), Νιανιάρα, Αρβανίτη 1 (1 άσσος), Πανταζοπούλου 2 (1/1 επ., 1 άσσος), Κατσιγιάννη,

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα 5 (3/7 επ., 2 άσσοι), Παπάζογλου 10 (10/26 επ., 10 άμυνες), Ντολοπούλου 8 (6/21 επ., 2 άσσοι), Νώτη 9 (7/25 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουτούλα 7 (6/10 επ., 1 άσσος), Καλαντάτζε 15 (13/19 επ., 2 μπλοκ)/ Δάκου (λ )(33% υπ. & 11 άμυνες) , Μαμουλασβίλι, Μούχλια, Ντουμάνη

 
 
Η Γκρέκα τον έστειλε στον... τελικό
 Με την Σοφία Γκρέκα να σημειώνει 20 ποντους και στο 4ο σετ να πηγαίνει στο σερβις στο 7-4 για να κάνει το... 18-4, ο Ηρακλής Κηφισιάς πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στον Άρη για την δεύτερη αγωνιστική του φάιναλ 4 του Πανελληνιου πρωταθλήματος Κορασίδων. Έτσι ο αυριανός αγώνας απέναντι στην Ελπίδα Αμπελοκήπων θα έχει χαρακτήρα τελικού αφού οι νικήτριες θα κατακτήσουν τον τίτλο. 
 Τα σετ: 3-1 (26-24, 24-26, 25-19, 25-17)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Πολύζος): Λάβδα 1 (1 μπλοκ), Λιόντα 4 (4/10 επ.), Μαυράκου 3 (1 ασο, 2 μπλοκ), Παπαδάτου 2 (2/14 επ.), Κορναράκη 7 (5/16 επ., 2 μπλοκ), Γκρέκα Σ. 20 (15/49 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ)/ Οικονομοπούλου –λ (33% υπ. & 13 άμυνες), Τσιάκουλα 8 (5/6 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Φλωράκη, Καραμαούνα 13 (11/20 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Γκρέκα Κ., Πρόκτερ
ΑΡΗΣ (Κοκκίνου): Πήττα Λ. 15 (10/20 επ., 5 μπλοκ), Σαρηγιαννίδου 6 (1 άσο, 5 μπλοκ), Λαϊνάκη 13 (11/34 επ., 2 άσοι), Κοσμά 15 (15/57επ.), Κούμρια 1 (1 άσο), Μπουσνάκη 9 (6/22 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ)/ Χίντζιου-λ (40%υπ. & 16 άμυνες), Τσολακίδου, Μάρκου, Κωνσταντινίδου 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Δημητριάδου, Μπουνάτσα

Η βαθμολογία
1.Ελπίδα 4 (6-1)
2.Ηρακλής Κηφ. 4 (6-3)
3.ΓΣ Ηλιούπολης 2 (2-6)
4.Άρης 2 (2-6)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.00: Αρης - ΓΣ Ηλιούπολης
19.00: Ελπίς Αμπελοκήπων - Ηρακλής Κηφισιάς
 volleynews.gr

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

2η ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-17 ΟΙ ΚΛΕΠΚΟΥ / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ



 

Κορίτσια για φίλημα! Δεύτερη νίκη για Κουρτίδου, Κλέπκου στο Παγκόσμιο
Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U17 του Ακαπούλκο, οι Κουρτίδου / Κλέπκου. Η ελληνική ομάδα νίκησε και στο δεύτερο αγώνα τους και πλέον αγκαλιάζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πλέον  διεκδικούν ακόμα και την κορυφή που θα τους δώσει το απευθείας εισιτήριο για τον 2ο γύρο

Τα εθνικά κορίτσια (Νο23) επικράτησαν με 2-1 των Ντάλντεροπ και Κος (Νο11) από την Ολλανδία για τον δεύτερο όμιλο και έφτασαν τους 4 βαθμούς.
Σήμερα θα αντιμετωπίσουν τις Αμερικανίδες Μάρτιν και Πλάμερ (Νο2) και τις Αρούνα και Τόχε (Νο26) από τη Βενεζουέλα.
beachvolleynews.gr

ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-3 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPEAN LEAGUE ΑΝΤΡΩΝ



Ιστορική πρόκριση από τους μάγκες του Δρίκου!
 
Ονειρική εμφάνιση από την Εθνική ομάδα στο Μάριμπορ. Με τον Τζούριτς να πυροβολεί, μαέστρο τον Φιλίποφ και ιδανική υποδοχή από Πρωτοψάλτη, Κοκκινάκη νίκησε με 3-1 την Σλοβενία και πήρε την παρθενική της πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Και το σημαντικότερο είναι ότι οι μάγκες του Δρίκου έχουν την ευκαιρία, παίρνοντας την πρώτη θέση να επιστρέψουν και στο Παγκόσμιο Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2005. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική ανδρών προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης της CEV και μάλιστα με ανατροπή καθώς στον πρώτο ημιτελικό το περασμένο Σάββατο στον Εύοσμο ηττήθηκε με 3-2 σετ!  

Στον διπλό τελικό θα αντιμετωπίσει ξανά το Μαυροβούνιο που πήρε την πρόκριση στο χρυσό σετ απέναντι στην ΠΓΔΜ με νίκη 3-1 σετ (όσο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα) και πρόκριση στο χρυσό σετ με 15-10.
Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη κι ο επαναληπτικός στις 27 Ιουλίου στο Μαυροβούνιο.

Στον θρίαμβο έχουν όλοι μερίδιο καθώς κανείς δεν υστέρησε. Το ματς ξεκίνησε μουδιασμένα και οι Σλοβένοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη στο σερβις των Ελλήνων για να πάρουν μια διαφορά 2 πόντων που εξανεμίστηκε μετά τον άσο του Κοκκινάκη για το 11-11. Το λάθος του Γκασπαρίνι, που δεν ήταν σε καλή κατάσταση έκανε το 12-14, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα για το 14-14. Μια επίθεση άουτ του Πρωτοψάλτη διαμόρφωσε το 17-15 και οι Σλοβένοι πήγαν με αυτή τη διαφορά μέχρι το 21-19. Τότε ο Πρωτοψάλτης πήρε τον πόντο για το 21-20 και στη συνέχεια ο Δρίκος έριξε στη μάχη του σερβις τον Τζιουμάκα αντί του Πελεκούδα. Ο νεαρός διαγώνιος διέλυσε την αντίπαλη υποδοχή και η Εθνική έτρεξε ένα σερί 4-0 για το 21-25.

Αυτό ήταν. Οι παίκτες της Εθνικής πήραν ψυχολογία και στο δεύτερο σετ ξεκίνησαν αρχικά με ένα σερί 4-0 και με τον Τζούριτς στο σέρβις (πήρε δύο συνεχόμενους άσσους) έκανε το 1-9. Αυτή η μεγάλη διαφορά κρατήθηκε μέχρι το 10-19. Στη συνέχεια δεν βγήκαν κάποιες προσπάθειες για την Εθνική και οι παίκτες εκνευρίστηκαν. Οι Σλοβένοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί, μείωσαν στο 18-21, αλλά μέχρι εκεί. Οι Έλληνες επανήλθαν και στο σετ τελείωσε με 2 μπλοκ του Τακουρίδη.

Στο τρίτο σετ όμως και ενώ η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο, φτάνοντας το σετ στο 18-20, η υποδοχή χάλασε. Οι Κοκκινάκης και Πρωτοψάλτης σταμάτησαν να καλύπτουν τον Εφραιμίδη και ήρθαν δύο άσσοι. Ο πρώτος ήρθε από τον Κοντσίλια και έκανε το 20-20 και ο δεύτερος από τον Γιέρεμπ για 22-21 υπέρ της Σλοβενίας. Μετά το τάιμ άουτ του Δρίκου, ο Τζούριτς δέχθηκε το μπλοκ για το 23-21 και τα πράγματα ήταν δύσκολο να αλλάξουν.

Ντέρμπι είχαμε και στο τέταρτο σετ. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο και έψαξε την διαφορά των 3-4 πόντων, η οποία ήρθε με τον άσσο του Πρωτοψάλτη στο 15-18 και τον πόντο του Τζούριτς στο 15-19.

Ο αρχηγός όμως ήταν κουρασμένος και στη συνέχεια δέχθηκε 2 μπλοκ με το δεύτερο να φέρνει την ισοφάριση (22-22). Μετά το τάιμ άουτ του Δρίκου, όμως πήρε τον πρώτο χρόνο ο Πελεκούδας, ενώ ο Τακουρίδης σταμάτησε εντυπωσιακά τον Κοντσίλια (22-24). Οι Σλοβένοι κατέρρευσαν, έκαναν νέο λάθος και ο Τζούριτς τελείωσε το σετ και έδωσε στην ομάδα μια ιστορική νίκη.

Ξέφρενα ήταν τα πανηγύρια των διεθνών εντός αγωνιστικού χώρου μετά το τέλος του αγώνα αλλά και μέσα στα αποδυτήρια. Μια αγκαλιά όλοι τους φώναξαν δυνατά «Ελλάς» μπροστά στη σλοβένικη κάμερα και χειροκροτήθηκαν από τους γηπεδούχους. 
 
Τα σετ: 1-3 (21-25, 18-25, 25-22, 22-25)
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Σλαμπέ): Γκασπαρίνι 3 (3/11), Πάβλοβιτς 7 (3/5 επ., 4 μπλοκ), Κόντσιλα 9 (6/12 επ., 1 άσσοι, 2 μπλοκ), Ούρναουτ 14 (13/27 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. – 52% άριστες), Τσέμπουλ 8 (6/16 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. – 48% άριστες) / Πλοτ –λ (59% υπ. – 56% άριστες), Σκετ 11 (8/21 επ., 3 μπλοκ), Γέρεμπ 4 (2 άσσοι, 2 μπλοκ), Πόκερσνικ 
ΕΛΛΑΔΑ (Δρίκος): Τζούριτς 33 (28/52 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (2 μπλοκ), Πελεκούδας 8 (8/11 επ.), Τακουρίδης 6 (3/10 επ., 3 μπλοκ), Κοκκινάκης 11 (8/17 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 69% υπ. – 46% άριστες), Πρωτοψάλτης 13 (10/20 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 62% υπ. – 48% άριστες) / Εφραιμίδης –λ (41% υπ. – 26% άριστες), Τζιουμάκας 1 (1 άσσος), Δαλακούρας
Περιγραφή πόντο πόντο ΕΔΩ

Oι ημιτελικοί Ευρωπαϊκού Λιγκ 2014
10/07/2014: ΠΓΔΜ - Μαυροβούνιο 3-1 (25-23, 25-22, 21-25, 25-20)
12/07/2014: Ελλάδα - Σλοβενία 2-3 (25-19, 26-28, 22-25, 25-23, 11-15)
16/07/2014: Μαυροβούνιο - ΠΓΔΜ 3-1 (25-21, 13-25, 25-22, 25-23). Χρυσό σετ: 15-10
16/07/2014: Σλοβενία - Ελλάδα 1-3 (21-25, 18-25, 25-22, 22-25)
Τελικοί Ευρωπαϊκού Λιγκ 2014
22-23/07/2014: Ελλάδα - Μαυροβούνιο
26-27/07/2014: Μαυροβούνιο - Ελλάδα
volleynews.gr

Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ



Εντυπωσιακή ανατροπή του Ηρακλή Κηφισιάς (φωτό)  
 Σε ένα παιχνίδι για... γερά νεύρα ο Ηρακλής Κηφισιάς επικράτησε με 3-2 της Ιλιούπολης, γυρνώντας από την... κόλαση στο 0-2. Ο αγώνας διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες και αποτέλεσε το ξεκίνημα του Φάιναλ 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων που φιλοξενείται στο ΔΑΚ Πολίχνης στην Θεσσαλονίκη. 
 Αρχικά την ανατροπή είχε κάνει η Ηλιούπολη στο πρώτο σετ το οποίο και πήρε με 25-23 αν και έχανε με 19-23. Το 2-0 έγινε εύκολα, αλλά ο Ηρακλής έκανε την δική του αντεπίθεση. Αρχικά μείωσε εύκολα σε 2-1, πήρε στις λεπτομέρειες το 4ο σετ και στο τάι μπρέικ προηγήθηκε με το καλημέρα με 6-1. Η Ηλιούπολη προσπάθησε, μείωσε σε 8-6 και 10-9 αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι ο Ηρακλής πήρε τη νίκη.

Τα σετ: 3-2 (23-25, 21-25, 25-16, 26-24, 15-11)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Πολύζος): Λάβδα 8 (7/14 επ., 1 μπλοκ), Λιόντα 6 (5/11 επ., 1 άσο), Μαυράκου 9 (4/5 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ) ,Παπαδάτου 13 (8/19 επ., 5 άσοι) Κορναράκη 12 (7/16 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Γκρέκα Σ. 26 (24/59 επ., 2 άσοι, 15 άμυνες)/ Οικονομοπούλου –λ (39% υπ. & 13 άμυνες), Τσιάκουλα 5 (2/4 επ., 3 μπλοκ), Φλωράκη, Καραμαούνα 6 ( 5/18 επ., 1 άσο)
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Λυκογιάννη): Μαγγίνα Β. 18 (16/43 επ., 2 μπλοκ), Μαγγίνα Αν. 8 (8/34 επ.), Κασάπογλου 12 (5/12 επ., 1 άσο, 6 μπλοκ), Νάστου 5 (1/3 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Ευθυμιοπούλου 16 (12/42 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Πανταζοπούλου 8 (3/5 επ., 5 άσοι)/ Κυριαζοπούλου –λ (47% υπ. & 23 άμυνες), Νιανιάρα, Παπαθανασίου, Αρσενικού, Κατσιγιάννη.

 Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στην πρεμιέρα του φάιναλ-4του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στην συμπρωτεύουσα. 

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη επικράτησε με 3-1 του αξιόμαχου Άρη, με τις δύο ομάδες να κατακτούν εύκολα από ένα σετ. Στην συνέχεια η Ελπίδα πάτησε γκάζι (παρά την φανερή κόπωση των Παπάζογλου, Καλαντάτζε (επέστρεψαν τη Δευτέρα από την Εθνική Νεανίδων) και να παίρνει τελικά τη νίκη στις λεπτομέρειες.

Τα σετ: 3-1 (15-25, 25-14, 21-25, 22-25)
ΆΡΗΣ (Κοκκίνου): Πήττα Λ. 8 (5/18 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Σαρηγιαννίδου 4 (2/5 επ., 2 άσοι), Λαϊνάκη 10 (9/38 επ., 1 άσο), Κοσμά 13 (12/23 επ., 1 άσο), Κούμρια 6 (6/10 επ.), Μπουσνάκη 10 (4/18 επ., 5 άσοι, 1 μπλοκ), Χίντζιου-λ (39% υπ. & 14 άμυνες) / Τσολακίδου, Μάρκου, Κωνσταντινίδου, Δημητριάδου
ΕΛΠΙΔΑ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα 4 (1/5 επ., 3 άσοι), Παπάζογλου 14 (12/29 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Καρακατσιάνη 1, Ντολοπούλου 11 (7/21 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Νώτη 7 (6/29 επ., 1 άσο), Καλαντάτζε 11 (7/11 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Δάκου –λ (39% υπ. & 9 άμυνες) / Πανταζή, Μαμουλασβίλι, Μούχλια, Ντουμάνη, Κούτουλα 1


Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία:
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.30: Ηρακλής Κηφισιάς - ΓΣ Ηλιούπολης 3-2
(23-25, 21-25, 25-16, 26-24, 15-11)

19.30: Άρης - Ελπίς Αμπελοκήπων 1-3
(15-25, 25-14, 21-25, 22-25)

Η βαθμολογία
1.Ελπίδα (3-1) 2
2.Ηρακλής Κηφ. (3-2) 2
3.ΓΣ Ηλιούπολης (2-3) 1
4.Άρης (1-3) 1

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.30: ΓΣ Ηλιούπολης - Ελπίς Αμπελοκήπων
19.30: Ηρακλής Κηφισιάς - Αρης

volleynews.gr

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ



«Μουδιασμένο» ξεκίνημα για τους παίδες
 
Η Εθνική παίδων δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τουρκία κατά το ξεκίνημά της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην πόλη Ιζβοράνι της Ρουμανίας.  

Η γαλανόλευκη ηττήθηκε με 3-0 ενώ έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο μόνο στο τρίτο σετ. Σ’ αυτό το σετ η Εθνική είχε καλή ανάπτυξη φτάνοντας στο 50% στην επίθεση, λειτούργησε καλύτερα στο μπλοκ – άμυνα, αλλά στο φινάλε οι Τούρκοι πιο ψύχραιμοι πήραν τη νίκη.

Τα σετ: 3-0 (25-13, 25-17, 32-30)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ταβαξί): Μουζαφέρ 4 (2/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Χαλίμ 12 (5/6 επ., 5 άσοι, 2 μπλοκ), Ριφάτ 7 (5/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Αμπντουλάχ 13 (10/18 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 65% υπ. – 53% άριστες), Ανίλ 12 (11/16 επ., 1 άσο, 33% υπ. – 17% άριστες), Ουτκού 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Φουρκάν –λ (73% υπ. – 73% άριστες) / Ουγκούρ, Ογκουλτσάν, Τιγκίτ 1, Μπουρκχάν 3 (2/6 επ., 1 άσο)
ΕΛΛΑΔΑ(Τζιουμάκας): Χαραλαμπίδης 10 (8/15 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τζιουμάκας 7 (6/14 επ., 1 μπλοκ, 46% υπ. – 37% άριστες), Σπυριούνης 7 (6/17 επ, 1 άσο, 35% υπ. – 29% άριστες), Τσέλιος 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Κανελλόπουλος, Τσαρκάτογλου 4 (2/5 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μπουράκης –λ (25% υπ. – 25% άριστες) / Παπαλεξίου, Αρμόνης, Χρηστινίδης 1, Τσατσούλας 1
volleynews.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Κ-17 ΟΙ ΚΛΕΠΚΟΥ / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ



 

Ξεκίνησαν... φουριόζες οι Κουρτίδου, Κλέπκου
Εντυπωσιακά ξεκίνησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U17 οι Κλέπκου / Κουρτίδου. Στον πρώτο τους αγώνα στο Ακαπούλκο επικράτησαν με 2-0 επί των Λασέρδα και Βάσκες από την Πορτογαλία.


Με αυτή τη νίκη έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση με τον προπονητή τους Ηλία Ζωλασταθιάδη να δηλώνει: «Κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη που μας φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση. Μπράβο στα κορίτσια που αν και είναι η πιο μικρή ομάδα σε ηλικία καταφέρνουν να κάνουν την υπέρβαση»
beachvolleynews.gr

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΗΤΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Ήττα και αποκλεισμός για Αρβανίτη, Τσιαρτσιάνη

 
Η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη δεν κατάφεραν να μπουν στο κυρίως ταμπλό του Γκραν Σλαμ της Χάγης.
 
Η εθνική ομάδα ηττήθηκε στον δεύτερο ποκριματικό γύρο με 2-1 (21-16, 15-21, 15-9) από τις Αργεντινές Γκαλάι - Κλουγκ και αποκλείστηκε.
volleynews.gr

3ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΦΗΒΩΝ Ο ΦΩΤΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑ 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ

«Χάλκινος» ο Μυλωνάς με ρεκόρ
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, στο Ντόρντεχτ της Ολλανδίας ανέβηκε ο Φώτης Μυλωνάς.
Στους απογευματινούς τελικούς επιβεβαίωσε την εξαιρετική παρουσία του και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο. Παράλληλα  κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με επίδοση 22:56.
Ο Παναγιώτης Χιώτης  κατέλαβε την 7η θέση στα 400 μέτρα Μικτή Ατομική με χρόνο 4:28:04 ενώ η Ηλέκτρα Λέμπλ δεν τα κατάφερε να περάσει στον τελικό και έμεινε στη 12η θέση στα 50 μέτρα πεταλούδα με επίδοση 27:95.
Τέλος, στην 7η θέση τερμάτισαν οι Χρήστου, Αϊβαλιώτης , Μυλωνάς και Χιώτης στον τελικό των 4x100 μέτρων στη Μικτή Ομαδική. Οι αθλητές μας ολοκλήρωσαν τη κούρσα με χρόνο 3:47:72.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την νέα μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε στην Ολλανδία. Η τρίτη θέση είναι μία εξαιρετική επίδοση και είμαι πολύ χαρούμενος για την επίτευξή της. Είναι το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο που καταλαμβάνω σε ανάλογους αγώνες. Αν η πρώτη θεωρείται τυχαία η δεύτερη δηλώνει ικανότητα. Είχα συχνή επικοινωνία με τον προπονητή μου Χρυσάφη Βαγγελακάκη και παρόλο που αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες στον ημιτελικό σχετικά με την εκκίνηση, κατάφερα να είμαι ανταγωνιστικός στον μεγάλο τελικό και να μπορέσω να φτάσω στην κατάκτηση αυτού του μεταλλίου», ήταν τα λόγια του Μυλωνά.
sportshero.gr

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

Μια νίκη μακριά από το κυρίως ταμπλό οι Βίκυ, Μαρία

 
 Η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη ξεκίνησαν με νίκη την περιπέτειά τους στο Γκραν Σλαμ της Χάγης. 
 Στον πρώτο προκριματικό γύρο, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες επικράτησαν με 2-0 (24-22, 21-15) των Τέκε - Μιζο από την Ιαπωνία. Επόμενος αντίπαλος οι Αργεντινές Γκαλάι - Κλουγκ (Νο2) σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με έπαθλο την είσοδο στο κυρίως ταμπλό.
volleynews.gr

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 2ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΦΗΒΩΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑ 50 ΚΑΙ 200μ. ΥΠΤΙΟ

Άλλα δύο μετάλλια για Χρήστου στο Ευρωπαϊκό
Συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, στο Ντόρντεχτ, έδωσε ο Απόστολος Χρήστου.
Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ. ύπτιο ο νεαρός κολυμβητής ανέβηκε άλλες δύο φορές στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας τη δεύτερη θέση τόσο στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 25:33, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, όσο και στα 200μ. ύπτιο με 1:59:93. «Γνωρίζαμε τα προβλήματα της ημέρας. Ξέραμε ότι ο Αποστόλης θα κολυμπήσει σε λιγότερο από μία ώρα δύο τελικούς, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι θα ήταν πιο ξεκούραστοι. Όμως, εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τρία μετάλλια ανεξαρτήτως χρώματος και το πετύχαμε», ανέφερε σχετικά ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος.
Σε ερώτηση εάν ο Απόστολος Χρήστου μπορεί να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τα επόμενα χρόνια στον παγκόσμιο υγρό στίβο και σε επίπεδο Ανδρών, τόνισε: «Το πιστεύω. Ο Απόστολος είναι τεράστιο ταλέντο. Είναι ο στόχος ο δικός του και ο δικός μου και μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο και στην κατηγορία των Ανδρών».
Στα 50 μέτρα ύπτιο πρώτευσε ο Ιταλός Σιμόνε Σαμπιόνι με 25:22, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λετονός Τζάνις Σάλτανς με 25.54. Αναλυτικά: 1. Σιμόνε Σαμπιόνι (Ιταλία) 25:22, 2. Απόστολος Χρήστου (Ελλάδα) 25:33, 3.Τζάνις Σάλτανς (Λετονία) 25:54, 4. Μάρεκ Ούλριχ (Γερμανία) 25:81, 5. Αλεξάντερ Γιάκοβλεβ (Ρωσία) 2 5:85, 6. Ρόμπερτ Γκλίντα (Ρουμανία) 26:15, 7. Μαξίμ Τζιλέντζικ (Λευκορωσία) 26:20, 8. Φίλιπ Σόπιν (Ρωσία) άκυρος.
Στα 200 μέτρα ύπτιο την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βρετανός Λουκ Γκρινμπακ με χρόνο 1:58:05 και τρίτος ήταν ο Ιταλός Εμάνουελ Τούρκι με 2:00:57. Αναλυτικά: 1. Λουκ Γκρίνμπακ (Μ. Βρετανία) 1:58:05, 2. Απόστολος Χρήστου (Ελλάδα) 1:59:93, 3. Εμάνουελ Τούρκι (Ιταλία) 2:00:57, 4. Αλεξάντερ Ποντγκούζοφ (Ρωσία) 2:00:72, 5. Νιλς Βανοντεκέρκε (Βέλγιο) 2:01:28, 6. Τζόζεφ Χούλμε (Μ. Βρετανία) 2:01:35, 7. Μίκιτα Τσμιχ (Λευκορωσία) 2:02:27, 8. Βουκ Σέλιτς (Σερβία) 2:04:79.
Ο 18άχρονος κολυμβητής ήθελε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, τόσο στα 50 όσο και στα 200 μέτρα ύπτιο, αυτό δεν σημαίνει όμως πως έμεινε δυσαρεστημένος από τη δεύτερη θέση. Όπως παραδέχθηκε, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Στόχος μου και στις δύο κούρσες ήταν το χρυσό μετάλλιο. Νιώθω, όμως, πολύ ικανοποιημένος από αυτό το οποίο πέτυχα και οι επιτυχίες αυτές με κάνουν ακόμα πιο δυνατό για το νέο στόχο που είναι η Ολυμπιάδα Νέων τον Αύγουστο και για το μέλλον μου». Είπε ακόμα…
Για το γεγονός πως οι δύο τελικοί έγιναν με διαφορά μόλις 50 λεπτών: «Κλήθηκα να δώσω δύο αγώνες σε μικρό διάστημα σε σχέση με τους άλλους αθλητές που δεν είχαν την αντίστοιχη κούραση των δύο κουρσών. Οι χρόνοι μου στα προκριματικά ήταν αντάξιοι χρυσών μεταλλίων, αλλά είμαι ευτυχισμένος για αυτά τα οποία κατάφερα. Πιστεύω ότι εκπλήρωσα τους στόχους μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη διοργάνωση».
Για την Ολυμπιάδα Νέων, που θα γίνει τον Αύγουστο στην Κίνα: «Για εμένα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στην Ολυμπιάδα Νέων στην Κίνα, όπου και θα συμμετέχω, θέλω να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος από ό,τι τώρα, να πετύχω νέα ρεκόρ και νέες διακρίσεις, να βελτιώσω ό,τι έχω πετύχει έως σήμερα.
Για το μέλλον του, μετά το πέρας της φετινής αγωνιστικής περιόδου: «Με προβληματίζουν πολλά πράγματα, θα κάτσω να σκεφτώ. Από πέρυσι είχα κάποιες προτάσεις για το εξωτερικό, τις σκέφτομαι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι περισσότερο με ενδιαφέρει να είμαι στην Ελλάδα και να δώσω εδώ τον αγώνα μου. Φυσικά, πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις».
Για το πού θα ήθελε να αφιερώσει τα μετάλλιά του: «Αφιερώνω τα μετάλλια στο Νίκο Γέμελο, την οικογένειά μου και σε όλους όσοι με στηρίζουν».
sportshero.gr

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ



Αντίο με 1 κερδισμένο σετ οι έφηβοι
 
Την τρίτη συνεχόμενη ήττα της γνώρισε η Εθνική Εφήβων που την τελευταία αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ηττήθηκε με 3-0 από την Φινλανδία.  

Η ομάδα του Άρη Αγγελόπουλου αν και παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση τα προηγούμενα 2 παιχνίδια με Σερβία και Βέλγιο, δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο σετ. Για την Ελλάδα κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Τζιουμάκας με 19 πόντους, ενώ για την Φινλανδία οι Τζούλχα και Ρόπονεν είχαν από 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.
Τα σετ: 3-0 (28-26, 25-16, 25-20)
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Χόνκανεν): Βαϊσάνεν 4 (1/4 επ, 3 άσσοι), Τζούλχα 18 (14/31 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 33% υπ - 17% άριστες), Ρόπονεν 16 (12/27 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Βουόρινεν 7 (6/10 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ - 38% άριστες), Καϊσλασάλο 14 (6/11 επ, 2 άσσοι, 6 μπλοκ), Κουτινλάχτι 1 (1/5 επ) / Μούτκα (λ, 52% υπ - 33% άριστες), Τοϊβιάνεν
ΕΛΛΑΔΑ (Αγγελόπουλος): Κασαμπαλής 1 (1 μπλοκ), Κωστόπουλος 2 (2/3 επ), Σπυριούνης 6 (5/14 επ, 1 μπλοκ, 29% υπ - 7% άριστες), Τουρνάκης 6 (4/5 επ, 2 μπλοκ), Τζιουμάκας 19 (17/41 επ, 2 μπλοκ), Παπάζογλου 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ) / Καρασαββίδης (λ, 70% υπ - 45% άριστες), Ηλίας 2 (2/3 επ), Ιωαννίδης, Μούχλιας, Βουλκίδης 1 (1/1 επ).
volleynews.gr

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ



 
Ήττα χωρίς συνέπειες για τις νεανίδες
 Η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική του 3ου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ολλανδία, ωστόσο ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος καθώς η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση (με την νίκη της επί Ελβετίας) που θα διεξαχθεί στην Εσθονία. Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε 3-0 για τις Ολλανδέζες. 

Και οι δύο ομάδες θα βρεθούν στον Α’ όμιλο στην Εσθονία με αντιπάλους τις οικοδέσποινες και τις Τσεχία, Σερβία, Βουλγαρία

Τα σετ: 3-0 (25-14, 25-22, 25-16)
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Βαν Βέζελ): Μπόνγκαερτς 6 (2/3 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Γιάσπερ 7 (7/20 επ, 53% υπ - 24% άριστες), Κνίφ 8 (7/12 επ, 1 άσσος), Πόλμαν 3 (1/7 επ, 2 μπλοκ, 56% υπ - 33% άριστες), Όιντερ 7 (2/6 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Λόχουις 13 (6/14 επ, 5 άσσοι, 2 μπλοκ) / Πόπμα (λ, 36% υπ - 36% άριστες), Γιάνσεν 4 (3/11 επ, 1 μπλοκ, 71% υπ - 57% άριστες), Χάρ
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Βασιλαντωνάκη 13 (12/33 επ, 1 μπλοκ), Παπάζογλου 11 (8/24 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 14% υπ - 10% άριστες), Παπαδοπούλου, Φακοπουλίδου 6 (5/19 επ, 1 άσσος, 43% υπ - 26% άριστες), Καλαντάτζε 5 (3/7 επ, 2 μπλοκ), Γιαννέλου 1 (1/2 επ) / Κοκκινάκη (λ, 31% υπ - 25% άριστες), Ξανθοπούλου (λ), Σωτηρίου, Δρακουλίδου, Πατεράκη, Ντιάλλα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...