Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αναβολή διοργανώσεων από τον Κοντονή - Μεταξύ αυτών και το masters Αίγινας

Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, αναστέλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.

Η κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μας και οι σοβαρές εξελίξεις που υπάρχουν αναγκάζουν τον Σταύρο Κοντονή να αναστείλει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015. Από αυτή την απόφαση εξαιρούνται τρεις διοργανώσεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής λαμβάνοντας υπόψη το Π.Δ. 38 «Προκήρυξη Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα», υπέγραψε απόφαση με την οποία αναστέλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.
Από την αναστολή εξαιρούνται οι παρακάτω αθλητικές διοργανώσεις που ήδη διεξάγονται ή για τις οποίες έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις από την Πολιτεία ή τις αντίστοιχες Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες.
1. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (Ηράκλειο Κρήτης)
2. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Mountain (Νάουσα Βέροιας)
3. Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης (Αλεξανδρούπολη Έβρος)"
sport24.gr

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ 3 ΜΕΤΡΩΝ

Kατάργηση της γραμμής των 3 μέτρων
 
 Σε μια κίνηση που θα αλλάξει το βόλεϊ προχωράει από ότι φαίνεται η FIVB.
 Τα νέα σίγουρα πέφτουν σαν κεραυνός στο μικρόκοσμο του βόλεϊ. Η FIVB προχωράει στην κατάργηση της γραμμής των 3 μέτρων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από τη σεζόν 2018-2019.
Σκοπός του μέτρου είναι να αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το βόλεϊ που αυτή τη στιγμή στηρίζεται περισσότερο στα σωματικά προσόντα των ανδρών και γι’ αυτό η γραμμή των 3 μέτρων θα μεταφερθεί στα 4. Για να ενισχυθεί η επίθεση στις γυναίκες, η γραμμή των 3 μέτρων περιορίζεται στα 2 και έτσι δε θα είναι δυνατόν το τριπλό μπλοκ πλεον.
«Το ανδρικό βόλεϊ βασίζεται πάρα πολύ στα σωματικά προσόντα, και δεν εξυπηρετεί το θέαμα. Έτσι η ιδέα είναι να προωθηθεί η αμυντική δύναμη αντί της επιθετικής,» εξηγεί αξιωματούχος της FIVB. «Όσον αφορά το γυναικείο βόλεϊ, αυτό το μέτρο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά η FIVB υπολόγισε ότι όσο πιο κοντά σε αυτή τη γραμμή τοσο χρειάζεσαι μεγαλύτερη επιθετική ποικιλία, και επιτρέπει στις δύο παίκτριες πίσω να έχουν πιο σημαντικό αντίκτυπο.
Πως θα επηρεάσει ο κανόνας τα ερασιτεχνικά; «Θα βοηθήσει πολύ στις πίσω γραμμές και θα πρέπει να βασίζεται πολύ στην άμυνα.»
greekvolley.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ήταν πολύ όμορφα χθες στην τελευταία για τη φετινή περίοδο, εκδήλωση του τμήματος βόλει του συλλόγου μας.
Μπορεί η βροχή, να μας το χάλασε λίγο, μπορεί οι κουβέντες να περιστράφηκαν γύρω από το φλέγον θέμα που ζούμε, αλλά ο αρκετός κόσμος που ήταν παρών, ευχαριστήθηκε, από τη στιγμή που το φαγητό ήταν άφθονο και εξαιρετικό, το ψήσιμο του μαστροΝικόλα άψογο, οι μπύρες και τα αναψυκτικά έφευγαν με ταχύτατους ρυθμούς, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι εμείς οι έλληνες, μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα, από τις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους χορηγούς της εκδήλωσης μας, ψητοπωλείο ΜΑΜ ΤΣΙΤΣΙ, κρεαταγορά Δραπετσώνας ΨΑΡΡΟΣ και την καφετέρια WHY NOT, για την προσφορά των κρεατικών και μπυρών που προσέφεραν.
Ραντεβού στην επόμενη συνάντηση μας, ελπίζοντας χωρίς έξωθεν προβλήματα.
Βέβαια, δε θα μπορούσαμε να μην απευθύνουμε ένα πολύ μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ, στο συντονιστή της εκδήλωσης, το μέλος της επιτροπής πετοσφαίρισης του συλλόγου μας Νίκο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ, ο οποίος προετοίμασε και έκανε τα πάντα για την επιτυχία της και τα κατάφερε απόλυτα.
 

sportsonair.gr: Γ. Κογκαλίδης: "Η Δραπετσώνα έχει να κερδίσει πολλά πράγματα"

Ο Γιώργος Κογκαλίδης στην κάμερα του SportsOnAir.gr και στον Γιάννη Κελετσέκη .
 Δείτε τα όσα δήλωσε στο SportsOnAir.gr ο Γ.Γ. του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, Γιώργος Κογκαλίδης, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου και την ανακοίνωση της συνεργασίας της ομάδας του με την Star Volley Academy.

sportsonair.gr: Ξεκινάει (και) επισήμως η λειτουργία της Star Volley Academy σε συνεργασία με τη Δραπετσώνα

press conference 01 0

Πραγματοποιηθήκε τη Πέμπτη στην αίθουσα του 6ου ορόφου του κινηματογράφο "ODEON" στη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού, η συνέντευξη τύπου της Star Volley Academy και του συλλόγου της Δραπετσώνας.
Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων, ο Βασίλης Τζώρτζης Διευθυντής της Πρότυπης Ακαδημίας από την μία και ο Γιώργος Κογκαλίδης Γ.Γ. του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας από την άλλη, ανέλυσαν το σκεπτικό και τη δομή της συνεργασίας τους.

Οι δύο άνδρες τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων και για τις χορηγίες που ήδη έχουν εξασφαλιστεί και θα προσφέρουν στο σύλλογο της Δραπετσώνας σύγχονο εξοπλισμό προπόνησης, ιατρική κάλυψη, αλλά και εμπειρίες μέσω συμμετοχών σε διεθνή τουρνουά.
Στόχος είναι η οργάνωση και λειτουργεία των υποδομών του συλλόγου σε επαγγελματικά πρότυπα και η ανάδειξη νέων ταλέντων στο ελληνικό βόλεϊ.
 Δείτε τα όσα ανέφεραν στη συνέντευξη τύπου οι Βασίλης Μηνούδης-πρόεδρος ΠΑΣΑΠ, Γιάννης Παπαχρήστος-προπονητής, Χαλβατζής Γ.Γ. ΕΣΠΕΔΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Στ. Μαυρικίδης-πρόεδρος ΟΔΒΕ.

ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ / ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 5oυ Aegina Cup

Την επάνοδο του στην κορυφή του Aegina Cup, πανηγύρισε ο αθλητής του συλλόγου μας Κώστας ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ, ο οποίος με συμπαίκτη του το Βαγγέλη ΝΤΑΚΟΥΡΗ, επιβλήθηκαν στον τελικό του 5oυ Aegina Cup των Κλώνου / Μαύρου με 2-1 (19-21, 25-23, 15-11).
Εκτός από τον τίτλο, οι νικητές πήραν και την ελεύθερη κάρτα συμμετοχής για την παρουσία τους στο κυρίως ταμπλό του masters που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα στην Αγ. Μαρίνα.
Τα παιδιά, στον 5ο αγώνα (αφού αποτελούν ζευγάρι, μόνο για 3 ημέρες) που αγωνίστηκαν μαζί, έδειξαν ότι σιγά - σιγά, βρίσκουν τη συνοχή τους και αναμένονται ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο προσεχές μέλλον.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΕΙ ΑΝΤΡΩΝ ΤΩΝ 1ων ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Γερμανία με τον Ρομπέρτο Πιάτσα στο προπονητικό της τιμ επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί της Βουλγαρίας του Ζελιάσκοφ στον τελικό των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Το χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού κατέκτησε στο βόλεϊ ανδρών η Γερμανία. Τα "πάντσερ" επιβλήθηκαν με 3-1 σετ επί της Βουλγαρίας με τον Φρομ να είναι σε μεγάλη ημέρα και να σταματά στους 21 πόντους.

Σε αυτή την αναμέτρηση είχαμε και μία μάχη των πάγκων που θα την δούμε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.
Βοηθός του Χέινεν στον πάγκο της Γερμανίας είναι ο Ρομπέρτο Πιάτσα ο οποίος την επόμενη περίοδο θα είναι πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη Βουλγαρία πρώτος προπονητής είναι ο Νίκι Ζελιάσκοφ που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ.
Η Γερμανία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παρά το γεγονός ότι η Βουλγαρία πήρε το τρίτο σετ με 31-29 οι παίκτες του Χέινεν είχαν την ψυχραιμία για να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τέταρτου σετ που τους έδωσε τη νίκη.
Βουλγαρία - Γερμανία 1-3
Τα σετ: 16-25, 18-25, 31-29, 21-25
Βουλγαρία (Ζελιάσκοφ): Γκ. Μπρατόεφ 2, Γκότσεφ 12, Τσερνοκόζεφ 6, Β. Μπρατόεφ 12, Ζελιάσκοφ 8, Νικόλοφ 14, Αλεκσίεφ 11
Γερμανία (Χέινεν, Πιάτσα): Φρομ 21, Καλιμπέρντα 12, Μπέμε 11, Σοπς 17, Κάμπα 1, Αντρέι 4, Μπρόσογκ 2
sport24.gr



 

ΝΙΩΠΑΣ / ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ MASTERS ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗΣ



Νιώπας και Παπαδημητρίου το χρυσό και μήνυμα για Αλεξιάδη, Καββαδά
  Η ομάδα εθνικού σχεδιασμού, Δημήτρης Νιώπας και Θοδωρής Παπαδημητρίου κατέκτησε την πρώτη θέση στην Πρεμιέρα των τουρνουά Masters Beach Volley 2015, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στην Καρδία Θεσσαλονίκης.
 Οι Θεσσαλονικείς διεθνείς αναμένεται να… απονείμουν τα χρυσά μετάλλια στους Στράτο Καββαδά και Αλέξανδρο Αλεξιάδη, οι οποίοι παραμένουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γιώργος Παπανικολάου».

Οι Δημήτρης Νιώπας και Θοδωρής Παπαδημητρίου επικράτησαν άνετα την Κυριακή το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του «Avant Garde Sports Club» των Ανδρόνικου Βανδώρου και Γιάννη Χαριτωνίδη στον τελικό της διοργάνωσης με 2-0 σετ (21-15, 21-14).

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου σημείωσε: «Είμαστε μια νέα ομάδα, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρώτο τουρνουά Masters που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον συμπαίκτη μου, Δημήτρη». Και πρόσθεσε: «Είμαι εκτός από χαρούμενος και συγκινημένος αυτήν την στιγμή για την κατάκτηση αυτού του τίτλου. Τα μετάλλια αυτά θα μεταφερθούν αμέσως στο νοσοκομείο και θα δοθούν στα παιδιά, γιατί είναι αυτοί που αξίζουν να τα φορέσουν, καθώς δίνουν την δική τους μάχη την τελευταία εβδομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν».

«Κλείνοντας» αναφέρθηκε στους στόχους του ελληνικού διδύμου λέγοντας: «Στόχος μας σε κάθε τουρνουά είναι να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Φυσικά στοχεύουμε επίσης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το πρώτο βήμα να έχει γίνει σήμερα. Παράλληλα θα προετοιμαστούμε για τους αγώνες που ακολουθούν εκτός Ελλάδας».

*Μετά τις απονομές των μεταλλίων όλα τα παιδιά φωτογραφήθηκαν φορώντας τα μπλουζάκια που ανέγραφαν: «Στράτο, Άλεξ you will WIN»!

3η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 5ου Aegina Cup ΟΙ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ / ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ

Βαγγέλης ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ
Νίκη - πρόκριση στον τελικό του 5ου Aegina Cup, πέτυχαν μόλις τώρα οι Κογκαλίδης / Ντάκουρης, στον 2ο ημιτελικό, επί των Δεναξά / Κισκήρα με 2-0 (21-17, 21-15).
Τώρα θα αντιμετωπίσουν στις 20:00 στον τελικό, τους Κλώνο / Μαύρο.

ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ / ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ MASTERS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στον τελικό των γυναικών στην Πρεμιέρα των τουρνουά Masters, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Beach Volley 2015, που πραγματοποιήθηκε στην Καρδία Θεσσαλονίκης νικήτριες στέφθηκαν οι Γιούλη Παρασκάκη και Κωνσταντίνα Τσοπούλου, με τον τίτλο να αφιερώνεται στους Καββαδά και Αλεξιάδη!

Το ελληνικό δίδυμο είχε δύσκολο έργο κόντρα στην Εθνική ομάδα beach volley της Βουλγαρίας, Mishonova Irena και Angelova Svetla, ωστόσο με «όπλο» την καρδιά και τον ελληνικό τσαμπουκά οι Παρασκάκη, η οποία αγωνιζόταν με πρόβλημα στον αχίλλειο και στον τετρακέφαλο, και Τσοπούλου κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-0 σετ και 21-19, 21-19.
Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου εμφανώς συγκινημένη αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτου Masters της καριέρας της, υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί κατέκτησα το πρώτο Masters στο οποίο και συμμετείχα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, καθώς με την Γιούλη είχαμε βρεθεί μόλις μία εβδομάδα για προπονήσεις, και έτσι αυτό ήταν ένα στοίχημα για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Όλο το τουρνουά περιτριγυριζόταν γύρω από τον Αλέξη και τον Στράτο, που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Έτσι θέλω να αφιερώσω τη νίκη στα δύο παιδιά. Γι’ αυτούς έπαιξα αυτό το τουρνουά και σε αυτούς θέλω να το αφιερώσω και ελπίζω σύντομα να έχουμε θετικές εξελίξεις».
Εν συνεχεία ανέφερε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Γιούλη, γιατί από το πρώτο ματς της σημερινής ημέρας ζορίστηκε, καθώς τραυματίστηκε στον αχίλλειο και στον τετρακέφαλο. Όμως πείσμωσε και συνέχισε κανονικά τους αγώνες και θεωρώ ότι νικήσαμε δίκαια αυτόν τον τίτλο». Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου κατέληξε: «Φυσικά η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος είναι ο στόχος του κάθε αθλητή που συμμετέχει στα τουρνουά και αν και αργεί ακόμη, σήμερα έγινε το πρώτο βήμα».

volleynews.gr: Star Volley Academy και Δραπετσώνα οδηγούν το βόλεϊ στο μέλλον

Star Volley Academy και Δραπετσώνα οδηγούν το βόλεϊ στο μέλλον
  Παρουσία πολλών ανθρώπων του βόλεϊ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για να ανακοινωθεί μια σημαντική προσπάθεια που επιχειρείται με τη συνεργασία του Star Volley Academy με την ομάδα της Δραπετσώνας. Μια συνεργασία που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των ακαδημιών του συλλόγου. 

Στην αίθουσα του 6ου ορόφου του κινηματογράφο "ODEON" στη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού, ο Διευθυντής της Πρότυπης Ακαδημίας, Βασίλης Τζώρτζης, και ο Γ.Γ. του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, Γιώργος Κογκαλίδης, παρουσίασαν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, που έχει σκοπό να προσδώσει έναν επαγγελματισμό στην οργάνωση των υποδομών του συλλόγου.

Μέσω χορηγιών, η Ακαδημία φιλοδοξεί να παρέχει σε προπονητές και αθλητές, σύγχρονο εξοπλισμό προπόνησης, ιατρική κάλυψη, αλλά και εμπειρίες μέσω συμμετοχών σε διεθνή τουρνουά.

Στόχος είναι η βελτίωση των αθλητών και κατ' επέκταση του επιπέδου του ελληνικού βόλεϊ, κάτι που θα επιτευχθεί αν υπάρξει μαζικότητα και ενιαία επαγγελματική φιλοσοφία ανάμεσα στους συλλόγους.

O κ. Τζώρτζης σχετικά με την οικονομική αυτοτέλεια της Ακαδημίας και τον αναπτυξιακό της προσανατολισμό ανέφερε: "Είναι εμφανής, δεδομένη και κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας των αθλητικών σωματείων, ότι αποτελεί πλέον επείγουσα ανάγκη η αλλαγή του επιπέδου αθλητικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων, ώστε να αντανακλά τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και κυρίως τα πραγματικά δεδομένα της σημερινής εποχής. Όσο αυτό δεν είναι εφικτό σε κεντρικό επίπεδο, είναι "ευχής έργον" να υπάρχει η δυνατότητα ανεξάρτητων δράσεων από αθλητικά σωματεία, τα οποία είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να υλοποιούν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης σε θέματα υποδομών. Αθλητικός σχεδιασμός σημαίνει δημιουργία στρατηγικής πρότασης και προγραμματισμένη πορεία στήριξης του αθλητικού δυναμικού, του τεχνικού επιτελείου και των συνεργατών τους, των αθλητριών και αθλητών, μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα ανάπτυξης".

"Αν δεν μπορεί να γίνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο, τότε πότε; Οι πολλές, σημαντικές και συχνά δραματικές αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, επέδρασαν δυστυχώς καταλυτικά και με έντονα αρνητικό τρόπο και στον αθλητισμό. Είναι αλήθεια ότι το εγχείρημα που επιχειρούμε εμπεριέχει ένα σημαντικό βαθμό ρίσκου, αλλά η δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία και η διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας, η οποία επηρρέασε με έντονα αρνητικό τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καλεί και προσκαλεί για ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο αθλητικής και κοινωνικής υποστήριξης των νεαρών αθλητών και αθλητριών και επιβάλλει διαφορετικές προτεραιότητες. Έναν καινούριο τρόπο οργάνωσης και κυρίως ένα νέο τρόπο λειτουργίας".

Η πιο σπουδαία πρωτοβουλία του Star Volley Academy και της Δραπετσώνας έχει να κάνει με τη δημιουργία ηλεκτρονικής καρτέλας αθλητή. Εκεί θα καταγράφεται η πρόοδος των αθλητών από την πρώτη στιγμή που έρχεται στο γήπεδο.


«Η Δραπετσώνα αγαπάει το βόλεϊ»

Για την συνεργασία με την Δραπετσώνα ο κύριος Τζώρζης είπε: «Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι για την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με έναν ιστορικό αθλητικό σύλλογο το Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό αναπτυξιακό αθλητικό όραμα και αμοιβαία δεσμευόμαστε σε βάθος χρόνου, για τη λειτουργία μιας από τις ποιοτικότερες Αναπτυξιακές Ακαδημίες Volley στην Ελλάδα, σε μια περιοχή που αποδεδειγμένα αγαπάει και υποστηρίζει το ερασιτεχνικό βόλλεϋ", και συνεχίζει "αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι η Ακαδημία δεν θα ανακατευτεί με τον προπονητικό και διοικητικό τομέα του εκάστοτε συλλόγου. Η επιλογή με το σωματείο που θα συνάψουμε συνεργασία απαιτούν κάποια στάνταρ, όπως τη φιλοδοξία, την αποφασιστικότητα, τον προγραμματισμό, την οργάνωση και τα επαγγελματικά πρότυπα με σκοπό τη συστηματική ανάπτυξη των νεαρών αθλητών και αθλητριών του συλλόγου και την ανάδειξη του σε πανελλήνιο επίπεδο. Όλες αυτές τις προδιαγραφές τις πληρεί ο Δ.Α.Σ. Δραπετσώνα και με το παραπάνω. Μια ομάδα-οικογένεια με καταξιωμένο έμψυχο δυναμικό".

Στη συνέχεια, ο κ. Κογκαλίδης αναφέρθηκε για τη δυσκολία των γονέων να πληρώσουν την συνδρομή στους συλλόγους προκειμένου το παιδί να κάνει αθλητισμό: "Είναι ακατανόητο το γεγονός να ζητάς από τους γονείς ενός παιδιού, που τις περισσότερες φορές είναι και οι δύο άνεργοι, να πληρώνουν 70-100 ευρώ τη συνδρομή του παιδιού τους στον σύλλογο, όταν δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Κάπως έτσι αναγκάζονται να βγάλουν τα παιδιά τους από τα γήπεδα και μοιραία σταματά η δημιουργία νέων φουρνιών που θα κρατούσαν το ελληνικό βόλλεϋ στα δεδομένα που το είχαμε συνηθίσει. Φιλοσοφία μας είναι να κάνουμε το παιδί πρώτα καλό άνθρωπο στη κοινωνία και μετά καλό αθλητή. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές μας. Τους καλούς επιλέγουμε να τους τοποθετούμε στα μικρά κλιμάκια, καθώς είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής να κατέχει και τη φύση του παιδαγωγού".

Η παρουσίαση τελείωσε την αναγγελία του στόχου της συμμετοχής των τμημάτων της Δραπετσώνας σε διεθνή τουρνουά, τα οποία ίσως μπορέσει και να φιλοξενήσει. Έγινε επίσης αναφορά για την κάλυψη αγώνων του συλλόγου με Live Streaming, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τις υποτροφίες σε αθλητικά σχολεία στο εξωτερικό.

Στη συνέντευξη Τύπου τίμησαν με τη παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργου Σπανός, ο κ. Χρυσός από την Εθνική Ασφαλιστική, καθώς και άνθρωποι από τον χώρο της ελληνικής πετοσφαίρισης, όπως ο διευθυντής του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης, ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ, Σταύρος Μαυρικίδης, πλήθος προπονητών και παραγόντων και ασφαλώς το τεχνικό επιτελείο του ΔΑΣ Δραπετσώνας.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

2η ΝΙΚΗ ΟΙ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ / ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ ΣΤΟ 5ο Aegina Cup Beach Volley

Κώστας ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ
Τη δεύτερη νίκη τους στο 5ο Aegina Cup Beach Volley, πέτυχαν πριν από λίγο οι Κογκαλίδης / Ντάκουρης, επί των Κατσίβελη / Οικονομόπουλου με 2-0.
Με τη νίκη τους αυτή, προκρίθηκαν στα ημιτελικά του τουρνουά και οδεύουν τάχιστα για την κατάκτηση του και την απόκτηση της ελεύθερης κάρτας συμμετοχής στο masters, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα στην Αγ. Μαρίνα.

Ένα ταξίδι ανάπτυξης και προόδου στο χώρο του ερασιτεχνικού volley μόλις ξεκίνησε … !

Την  Πέμπτη 25.6.2015 πραγματοιήθηκε σε πολυχώρο στη Λεωφόρο Συγγρού η Συνέντευξη Τύπου της Πρότυπης Ακαδημίας STAR VOLLEY ACADEMY και του αθλητικού συλλόγου ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας στο χώρο της ανάπτυξης των τμημάτων υποδομών του αθλητικού σωματείου.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επικοινωνήθηκε το Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ακαδημίας και έγινε αναφορά σε όλα τα επι μέρους θεματα που διαφοροποιούν αυτήν την προσπάθεια ως ένα από τα πλέον αναπτυξιακά έργα (projects) των τελευταίων ετών στο χώρο του ερασιτεχνικού volley και ειδικότερα στα ακόλουθα:
   •   η αποστολή, οι στόχοι και η φιλοσοφία του αθλητικού σχεδιασμού της Ακαδημίας STAR VOLLEY,

•  το στρατηγικό αναπτυξιακό πλαίσιο συνεργασίας με τον αθλητικό σύλλογο της Δραπετσώνας,

•  η σημαντική πληροφοριακή υποδομή της Πρότυπης Ακαδημίας και η μοναδική αθλητική εφαρμογή sports management "ATHLESIS" που δημιουργήθηκε,


   •  η επένδυση σε υψηλών προδιαγραφών επαγγελματικό τεχνικό εξοπλισμό εκπαίδευσης (training equipment) που έχει παραγγελθεί απο το εξωτερικό.



   •  οι μοναδικές παροχές της Ακαδημίας STAR VOLLEY προς τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες και τις οικογένειές τους.
       -  Ασφαλιστική κάλυψη αθλητών και αθλητριών.
       -  Πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα αθλητών και αθλητριών σε συνεργασία με μεγάλο ιατρικό κέντρο.
       -  Εργομετρικά.
       -  Κάρτα μέλους με ανταποδοτικά οφέλη.
       -  Σεμινάρια αθλητών / αθλητριών και γονέων.
       -  Συνεργασία με μεγάλες ακαδημίες.
       -  Ψυχολογική υποστήριξη με επιστημονικό προσωπικό.
       -  Ηλεκτρονικό κατάστημα αγορών (e-shop)

•  η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών της Ακαδημίας STAR VOLLEY σε διεθνή τουρνουά volley και camps στην Ελλάδα και το «εξωτερικό».


   •  Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επικοινωνίας και Προβολής.




   •  Οργανωτικό μοντέλο Ακαδημίας STAR VOLLEY σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο.



   •  Οικονομικό Πλάνο Ακαδημίας (3ετές Business Plan)

•   Αθλητικές υποτροφίες Ακαδημίας STAR VOLLEY.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και τιμησαν με την παρουσία τους επώνυμοι χορηγοί και υποστηρικτές του εγχειρήματος της ίδρυσης και λειτουργίας της Πρότυπης Ακαδημίας STAR VOLLEY αποδεικνύοντας ότι Ελληνικές αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις έμπρακτα αποδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα που τις διακρίνει υποστηρίζοντας καλά μελετημένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διαρκή υποστήριξη και ανάπτυξη - εν μέσω κρίσης - του πιο υποσχόμενου τμήματος του κοινωνικού ιστού που είναι η νεολαία. Τους ευχαριστούμε θερμά !
Την εκδήλωση καλυψαν δημοσιογράφοι απο διάφορα μέσα ενημέρωσης απο το χώρο του volley και μή όπως Volleynews, Volley Planet, Sports On Air και Parapolitika. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την ενημέρωση του κοινού.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Πληροφορικής ELSOP και η τεχνική εταιρεία ΥΠΕΡ-ΘΥΡΟΝ. Ευχαριστούμε τους Διευθύνοντες Συμβούλους της ELSOP κ. Παύλο Μηλιόπουλο και τον κ. Παντελή Λαζαρίδη για την υποστήριξή τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και μια σειρά από ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα σχόλια, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συνδέσμων  τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους στο νέο αυτό ξεκίνημα και την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών του ερασιτεχνικού volley στην Ελλάδα.
(Οι συνεντεύξεις όλων των προσκεκλημένων θα αναρτηθούν ξεχωριστά σε επόμενο Δελτίου Τύπου.)

Βασίλης Μηνούδης, Διευθυντής Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.)

Σταύρος Μαυρικίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλλεϋ Ελλάδος (Ο.Δ.Β.Ε.)

Νεκτάριος Χαλβατζής, Γενικός Γραμματέας Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Γιάννης Παπαχρήστος, Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής (Κλιμάκιο Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.),
Προπονητής Ανδρικής ομάδας volley Γ.Σ. Ηλιούπολης


Όλγα Χατζηδημητρίου, Head Coach Ακαδημίας, Προπονήτρια volley ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Παναγιώτης Αρματάς, Προπονητής Volley
Ευχόμαστε Καλή Αρχή με πίστη στο κοινό όραμα και τους στόχους ενθυμούμενοι πάντοτε το moto της Ακαδημίας
το οποίο για να παράξει διαρκή αποτελέσματα, απαιτεί την πάρα κάτω ακολουθία:
Υπομονή – Επιμονή – Εργασία – Πειθαρχία – Αποτέλεσμα
Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και βέβαιοι για την αξία και τη σημασία της προσπάθειας και δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε συλλογικά και συστηματικά για την επιτυχία του εγχειρήματος για το καλό της ανάπτυξης νέων αθλητών και αθλητριών αλλά και ευρύτερα για το καλό της ανάπτυξης του αθλήματος volley στην Ελλάδα.

Γιώργος Κογκαλίδης                                    Βασίλης Τζώρτζης                   
Πρόεδρος Volley ΔΑΣ Δραπετσώνας             Διευθυντής Ακαδημίας
Γ. Γραμματέας
                                         

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΑ 90κ. ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΟΥΣ 1ους ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -90 κ. και πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην ελληνική αποστολή των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Η συλλογή μεταλλίων του Ηλία Ηλίαδη απέκτησε ένα ακόμη μέλος. Μπορεί ο Έλληνας τζουντόκα να μην μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό, αυτός όμως δεν τον απασχόλησε ιδιαίτερα αφού μέσα από το ρεπεσάζ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Ηλιάδης κέρδισε τον αγώνα του με τον Γκβινιασβίλι στις ποινές αφού ο Γεωργιανός αντίπαλος του είχε τρεις έναντι δύο του Έλληνα αθλητή.
Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Ολλανδός Έλμοντ, ο οποίος επιβλήθηκε και εκείνος με στις ποινές επί του Τοτ. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ντενίσοβ απέναντι στον Λιπαρτελιάνι με Γιούκο.
sport24.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΟΙ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ / ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ ΣΤΟ 5ο Aegina Cup Beach Volley

Επόμενος αγώνας τους σήμερα το βράδι, με αντίπαλους τους Κατσίβελη / Οικονομόπουλο, ο οποίος ενδέχεται να μεταδοθεί ζωντανά από το aeginaportal.gr

ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ 11η ΘΕΣΗ ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ / ΜΕΣΣΑΛΑΣ ΣΤΟ MASTERS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αλέξανδρος ΜΕΣΣΑΛΑΣ / Νίκος ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ
Με δύο ήττες, μία το πρωί και μία νίκη το μεσημέρι, ξεκίνησαν και τέλειωσαν τους αγώνες τους στο κυρίως ταμπλό του masters Θεσσαλονίκης, οι Μαρμαρινός / Μεσσάλας.
Αρχικά και στο 2ο αγώνα του προγράμματος, οι Μαρμαρινός / Μεσσάλας, ηττήθηκαν από τους Καλιανίδη / Μπανιώτη με 2-0 (21-14, 21-17) και πέρασαν στο ταμπλό των ηττημένων, στο οποίο αντιμετώπισαν τους Μονιάκη / Γεωργακόπουλο, με την ηττημένη ομάδα να αποκλείεται από τη συνέχεια των αγώνων. Εκεί η ομάδα μας, ηττήθηκε με 2-0 (21-12, 21-19) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια καταλαμβάνοντας την 11η θέση.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...