Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΣΤΗΝ 9η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Αυλαία με 9η θέση για Αρβανίτη, Καραγκούνη Απροσπέλαστο αποδείχθηκε το εμπόδιο των Γερμανίδων για την Βίκυ Αβανίτη και την Πένυ Καραγκούνη (Νο21). 
 Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 (21-17, 21-17) από τις Βόργκερ / Μπίτε (Νο2) στον αγώνα για την φάση των «16»  του  Major τουρνουά που διεξάγεται στο Κλάγκενφουρτ.

Έτσι η  χρονιά ολοκληρώνεται για την Βίκυ και την Πένυ με την 9η θέση που τους δίνει 360 βαθμούς. Μια πολύ θετική σεζόν για την Εθνική ομάδα που με πολλά κυρίως ταμπλό και εξαιρετικές εμφανίσεις.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

3η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ


Στην 16άδα με ανατροπή οι Αρβανίτη, Καραγκούνη Στην 16αδα του τουρνουά Major του Κλάγκενφουρτ προκρίθηκαν οι Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη (Νο21). 
 Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες επικράτησαν των Καναδέζων Χουμάνα Παρέδες / Πίτσκε (Νο20) με 2-1 (16-21, 21-19, 15-13) πραγματοποιώντας μια δύσκολη ανατροπή.

Έτσι αύριο θα αντιμετωπίσουν τις Γερμανίδες Μπόργκερ / Μπίτε που είναι Νο2 στο ταμπλό.  Οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το τουρνουά του Γκστααντ, όπου οι Γερμανίδες νίκησαν με 2-0 (22-20, 34-32) με τα δύο σετ να κρίνονται στην... παράταση.
volleynews.gr

2η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΟ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: 

Τη δεύτερη νίκη τους στους ομίλους του κυρίως ταμπλό Α1 Major τουρνουά World Tour της FIVB στο αυστριακό Κλάγκενφουρτ πανηγύρισε πριν από λίγα λεπτά η Εθνική Γυναικών, που προκρίθηκαν ως δεύτερες στην επόμενη φάση.
Τα… πρωϊνά παιχνίδια φαίνεται πως ταιριάζουν καλύτερα στις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, αφού όπως και με το χθεσινό θρίαμβο επί της Βραζιλίας στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη φανερά ορεξάτες και σαφώς πιο ξεκούραστες από τα δύο χθεσινά ματς «σκόρπισαν» με 2-0 και τις Αυστριακές Σούτσενχοφερ / Πλέζιουτσνιγκ και επέστρεψαν στις επιτυχίες.
Στο α’ σετ οι διεθνείς μας πραγματοποίησαν έναν υγιεινό περίπατο με 21-13, στη συνέχεια όμως η ομάδα της Αυστρίας αντέδρασε και στο 12-12 κατάφερε να δώσει χαρακτήρα ντέρμπι στο σετ. Όμως οι σκληροτράχηλες φρεσκοεστεμμένες πρωταθλήτριες Ελλάδας, άντεξαν  στην πίεση των αντιπάλων τους και δείχνοντας «χαρακτήρα» ζευγάρωσαν σε 35 λεπτά με 21-19 τις νίκες τους επί αυστριακού εδάφους και μαζί με την πρόκριση πήραν και μία άτυπη ρεβάνς από τις Αυστριακές.
Περάσαμε δεύτερες και συνεχίζουμε στη διοργάνωση. Πληρώσαμε τη χθεσινή μας… βλακεία με την Ελβετία που είχαμε σοβαρό προβάδισμα στο α σετ και χάσαμε στο τέλος.
Σήμερα όμως παίξαμε καλά και ευτυχώς είμαστε στην επόμενη φάση. Τουλάχιστον “πήραμε το αίμα μας πίσω” απο τις Αυστριακές που μας απέκλεισαν στο Continental.  Τις αποκλεισαμε μέσα στην ίδια τους τη χώρα!” δήλωσε ικανοποιημένη στο Volleyplanet η Βίκυ Αρβανίτη.
Στο άλλο ματς του ομίλου οι Ελβετίδες Χάϊντριχ / Ζούμκερ, έπειτα από σκληρή μάχη στο β’ σετ επικράτησαν τελικά με 2-0 (21-17, 27-25) σετ των δυνατών Βραζιλιάνων Μαρία Αντονέλι / Λίλι και διπλασίασαν κι αυτές τις νίκες τους στον 5ο όμιλο, κερδίζοντας στα… σημεία την πρόκριση ως πρώτη ομάδα του ομίλου.
volleyplanet.gr

1η ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Ηττα και κίνδυνος αποκλεισμού για Βίκυ, ΠένυΜε ήττα συνέχισαν οι Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη (Νο21) στον Ε όμιλο του τουρνουά Major που διεξάγεται στο Κλάγκενφουρτ. 
 Η Εθνική ομάδα έχασε με 2-0 (21-17, 21-18) από τις Ελβετίδες Χάιντριχ / Ζούμκερ (Νο5) και μπήκαν σε... περιπέτειες.

Παρότι πήραν μια σπουδαία νίκη το πρωί απέναντι στην Βραζιλία, έχει προκύψει μια ισοβαθμία και των τεσσάρων ομάδων και οι Βίκυ, Πένυ είναι τέταρτες.

Κι αυτό γιατί οι Αντονέλι / Λίλι (Νο12) νίκησαν τις Αυστριακές Σιτζενχόφερ / Πλεσιούτσνιγκ (Νο28) με 2-1. Έτσι οι Ελληνίδες θέλουν νίκη απέναντι στις Αυστριακές στον αυριανό αγώνα για να είναι σίγουρες ότι θα προκριθούν.
volleynews.gr

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

U19 Beach Volley World Championships: Δεν τα κατάφεραν οι Εθνικές Εφήβων-Νεανίδων

Δεν κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» οι Εθνικές μας ομάδες εφήβων-νεανίδων στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Volley U19 που διεξάγεται στη Λάρνακα της Κύπρου.
Από την αρχή το έργο των δυο αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων ήταν πολύ δύσκολο αφού από τα προκριματικά στους μεν εφήβους από 22 ομάδες περνούσαν 4 ομάδες και στις νεάνιδες από 21 ομάδες επίσης προκρίνονταν 4!
Στους εφήβους, το ελληνικό δίδυμο των Μανδηλάρη/Χατζηνικολάου επικράτησε στον πρώτο γύρο με 2-1 (21-12, 14-21, 15-11) των Οζντεμπίρ/Τσεμπετσί (Τουρκία) (12-21, 21-14, 11-15) αλλά ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο στις λεπτομέρειες από του Ρώσους Κιριένκο/Σαράεφ με 2 -1 (21- 14, 19-21, 15-10) και δεν συνέχισε στον τρίτο γύρο.
Στις νεάνιδες, οι Κλέπκου/Κουρτίδου δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το δυνατό δίδυμο των Όλιμσταντ/Γκάρντερ από τη Νορβηγία -οι οποίες πέρασαν στο κυρίως ταμπλό στη συνέχεια- και αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο με 2-0 (21-8, 21-16).

HTTA - AΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΝΚΕΝΦΟΥΡΤ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΗΣ

Εκτός ταμπλό οι Κοτσιλιάνος, Ζουπάνης Ο  Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο Νίκος Ζουπάνης (Νο3)  δεν κατάφεραν να μπουν στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά Major που διεξάγεται στο Κλάγκενφουρτ.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο ηττήθηκαν από τους Αμερικανούς Ντόχερτι / Μέγιερ (Νο14) με 2-0 (21-15, 21-11)  και αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι η εθνική ομάδα πριν από λίγες ώρες πέρασε δύσκολα την ιταλική ομάδα κι έτσι έτσι δεν έμειναν πολλές δυνάμεις στα πιο δύσκολα.
volleynews.gr

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΟ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

Με το δεξί οι Αρβανίτη, Καραγκούνη στο ταμπλό του ΚλάγκενφουρτΆλλο ένα.... θρίλερ είχε η σημερινή μέρα για τις ελληνικές ομάδες στο τουρνουά Major του Κλάγκενφουρτ. Μετά τον Γιώργο Κοτσιλιάνο και το Νίκο Ζουπάνη, με νίκη ξεκίνησαν και οι Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη. 
 Στον πρώτο τους αγώνα για τον Ε όμιλο του κυρίως ταμπλό, η ελληνική ομάδα (Νο21) νίκησε με 2-1 (21-17, 15-21, 16-14) τις Βραζιλιάνες Μαρία Αντονέλι / Λίλι (Νο12) για να κάνει ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης.

Ο επόμενος αγώνας για την Εθνική ομάδα έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 απέναντι στις Ελβετίδες Χάιντριχ / Ζούμκερ (Νο5) που πριν από λίγο ηττήθηκαν με 2-0 (22-20, 21-18) από τις Αυστριακές Σουτζενχόφερ / Πλέσιουτσνιγκ (Νο12).
volleynews.gr

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ ΟΙ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ / ΖΟΥΠΑΝΗΣ

Βλέπουν... ταμπλό στο Κλάγκενφουρτ οι Κοτσιλιάνος, ΖουπάνηςΈνα βήμα πριν από το κυρίως ταμπλό του Major τουρνουά στο Κλάγκενφουρτ βρέθηκαν οι Γιώργος Κοτσιλιάνος / Νίκος Ζουπάνης.

Η ελληνική ομάδα, Νο3 των προκριματικών επικράτησε με 2-1 (17-21, 21-17, 22-20) των Ιταλών Μπονιφάτσι / Μάνι (Νο30) μετά από ανατροπή και ένα τάι μπρέικ που έσπασε... καρδιές.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών θα αντιμετώπιζαν τους Αμερικανούς Ντόχερτι / Μέγιερ (Νο14) με τους νικητές να προκρίνονται στο κυρίως ταμπλό.
volleynews.gr

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ-21 Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΥ - ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

13835842_519676918237155_890176535_o

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η αθλήτριας του ΑΣ Περιστερίου στην κατηγορία των -57κ...Στις λεπτομέρειες χάθηκε το χρυσό για τον Κωνσταντίνο Χαμαλίδη στα -68κ...Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων για την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων

Ελληνικό χρώμα έχει η κορυφή της κατηγορίας των -57 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό U21 που για 2η ημέρα φιλοξενείται στο Γκρόζνι της Ρωσίας. Η Σταυρούλα Κοντού (ΑΣ Περιστερίου) είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης της κατηγορίας, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο δύο αντιπάλων από Ρωσία και στον τελικό να επικρατήσει και της Αντωνίου από την Κύπρο.
Εκτός της Κοντού, στο βάθρο των νικητών και μάλιστα στο δεύτερο σκαλοπάτι, βρέθηκε και ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης του Φίλιππου Αλεξανδρείας στα -68κ, ο οποίος σε τέσσερις αγώνες σημείωσε τρεις νίκες αφού στον τελικό έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ρώσο αντίπαλό του. Στην ίδια κατηγορία, ο Γιώργος Μαντζουράνης, που είχε πάρει την πρόκριση μέσω του World Presidents Cup κατετάγη 5ος.
Να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα συγκομιδή μεταλλίων για το ελληνικό ταεκβοντό, είναι η καλύτερη στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αφού έχει φτάσει ήδη τα τέσσερα (1-1-2), ένα περισσότερο από το 2013 (0-1-2) και το 2014 (1-1-1). Και έπεται συνέχεια!

Στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης
Η Σταυρούλα Κοντού δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με την υπόθεση χρυσό μετάλλιο. Στον πρώτο αγώνα νίκησε 3-1 την Ρωσίδα Σοφία Μελνικόβα, στα ημιτελικά έκαμψε την αντίσταση της Εκατερίνα Κραμαρένκο επίσης από την Ρωσία, ενώ στον τελικό, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, τελικά νίκησε 3-2 την Άννα Μαρία Αντωνίου και κατέκτησε την πρώτη θέση.
«Είμαι πολύ χαρούμενη γι` αυτό το μετάλλιο. Το πάλεψα πολύ όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τον δάσκαλό μου Κυριάκο Παρασίδη. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που είναι δίπλα μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές που περνάω. Θέλω να ευχαριστήσω την εθνική ομάδα και τους συναθλητές μου που έδωσαν την ψυχή τους κατά τη διάρκεια των τελικών για να μας εμψυχώσουν. Όλους του προπονητές που βρίσκονταν εδώ και μας έδιναν οδηγίες αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία που στέλνει αθλητές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις», δήλωσε η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι αγώνες της Κοντού
Τελικός
Σταυρούλα Κοντού-Άννα Μαρία Αντωνίου (Κύπρος) 3-2
Ημιτελικά
Σταυρούλα Κοντού-Εκατερίνα Κραμαρένκο (Ρωσία) 6-5
Προημιτελικά
Σταυρούλα Κοντού-Σοφία Μελνικόβα (Ρωσία) 3-1

«Ασημένιος» ο Χαμαλίδης
Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης πάλεψε στον τελικό των -68 κιλών, όμως έχασε στα τελευταία δευτερόλεπτα το χρυσό μετάλλιο. Στα προκριματικά νίκησε 2-0 τον Τούρκου Κουτάι Τσεκέμ, στη φάση των «16» νίκησε 9-8 τον Βούλγαρο Ντάνιελ Τουρνόφ, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε στον «χρυσό πόντο» 12-11 του Ρώσου Μπουλάτ Γκαμπντουλμπαρόφ. Στα ημιτελικά έκανε «περίπατο» (14-4) απέναντι στον Αλιασκάρ Αλίγιεφ από το Αζερμπαϊτάν, όμως στον τελικό έχασε 5-4 από τον Ρώσο Βλάντισλαβ Γιουγκάι με αποτέλεσμα να κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Οι αγώνες του Χαμαλίδη
Τελικός
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Βλάντισλαβ Γιουγκάι (Ρωσία) 4-5
Ημιτελικά
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Αλιασκάρ Αλίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) 14-4
Προημιτελικά
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Μπουλάτ Γκαμπντουλμπαρόφ (Ρωσία) 12-11 χρυσός πόντος
Φάση «16»
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Ντάνιελ Τουρνόφ (Βουλγαρία) 9-8
Προκριματικά
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Κουτάι Τσεκέμ (Τουρκία) 2-0

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των Ελλήνων την 2η ημέρα
 
-68kg
Προημιτελικά
Γεώργιος Μαντζουράνης-Σαμέτ Ερκοβάν (Τουρκία) 2-3 χρυσός πόντος
Φάση «16»
Γεώργιος Μαντζουράνης-Γκεόργκι Στογιανόφ (Βουλγαρία) 12-4

-63kg
Φάση «16»
Δημήτρης Πετράκης-Μίτκο Ντζορντζέφ (Βουλγαρία) 13-13 (ήττα στις ποινές για τον Πετράκη)
Προκριματικά
Δημήτρης Πετράκης-Χένρικ Μπανταλιάν (Αρμενία) 18-7

-53kg
Προκριματικά
Χριστιάννα Τυρολόγου-Μαγκνταλένα Ρουτκόφσκα (Πολωνία) 0-3
othersportsnews.gr

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΝΙΩΠΑΣ / ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε έναν εκπληκτικό, ανατρεπτικό και άκρως θεαματικό τελικό, που ικανοποιεί και το πιο απαιτητικό φίλαθλο κοινό, οι Θεσσαλονικείς, Δημήτρης Νιώπας και Θοδωρής Παπαδημητρίου κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο τάι μπρέικ και τον τίτλο του Πρωταθλητή, επί των Γιώργο Κοτσιλιάνο και Νίκο Ζουπάνη!
Στον μεγάλο τελικό του τουρνουά Finals του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2016 οι «Τέο» και Νιώπας, με «όπλο» το μπλοκ και το σερβίς, επικράτησαν με 2-1 (21-15, 15-21, 15-11) των Κότσι-Ζούπα, σκαρφαλώνοντας έτσι στην κορυφή του βάθρου, που είχε στηθεί στο «Sailing the Club» στην παραλία του Σχοινιά!
Παπαδημητρίου: «Είχα πει στον Νιώπα πως θα γυρίσουμε με την κούπα στη Θεσσαλονίκη»!
Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, που πανηγύρισε την κατάκτηση του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, μιλώντας στο volleyball.gr μετά την… στέψη του, υπογράμμισε αρχικά: «Φυσικά και το περίμενα! Ήταν εξαρχής στόχος της ομάδας μας, δε το καταφέραμε πέρσι και φέτος ήρθε η ώρα να το κατακτήσουμε»! Και πρόσθεσε: «Εμένα μου είχε πει ο Μάνος Ξενάκης, ότι όταν κατέκτησε εκείνος το πρωτάθλημα, είχε χάσει το προηγούμενο τουρνουά, και μου είπε φέτος ότι αυτό θα συμβεί και με εμάς. Έτσι και έγινε! Όλη τη χρονιά ήμασταν σταθεροί και είχαμε πολύ καλή ψυχολογία ενόψει του τουρνουά και παίξαμε και πολύ καλά σε όλο το σιρκουί. Το πίστευα και πέρσι, αλλά δεν καταφέραμε να πάμε τελικό και δε το διεκδικήσαμε. Σήμερα μετά τον ημιτελικό είχα πολύ καλή ψυχολογία για το παιχνίδι και του είχα πει (σ.σ. στον Δημήτρη Νιώπα) να μην ανησυχεί και πως θα γυρίσουμε με την Κούπα στη Θεσσαλονίκη!»
Εν συνεχεία ο «Τέο» αποκάλυψε τα επόμενα βήματα της ομάδας του για φέτος, λέγοντας: «Έχουμε κάποια τουρνουά στο εξωτερικό στα οποία θα συμμετάσχουμε στο τέλος του καλοκαιριού. Ενώ από εκεί και πέρα είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνολική μας πορεία, καθώς πετύχαμε όλους τους στόχους μας, που ήταν το πρωτάθλημα, η 1η θέση στα Βαλκανικά και στην Πανελλήνια κατάταξη. Πλέον συνεχίζουμε στα τουρνουά στο εξωτερικό, όπου θέλουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια, να το ευχαριστηθούμε και να παίρνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα». Στην γυναίκα της ζωής τους, αφιέρωσε τον τίτλο ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, που ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Το αφιερώνω στην γυναίκα μου, τη Μαίρη, που ήταν μαζί μου και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα. Είναι το γούρι μου και όταν είναι εκεί στις κερκίδες, πάντοτε κερδίζω. Παράλληλα στο μάνατζέρ μας, Νίκος Στακιά, που έχασε ένα αγαπημένο πρόσωπο και περνάει δύσκολες ώρες. Στον προπονητή μας Γιώργο Γιάτση, που μας στήριξε στις δύσκολες στιγμές και τον ευχαριστούμε για όλα. Και σε όλους τους φίλους μας που ήταν εδώ και μας στήριξαν. Στον Σωκράτη Πούλιο, που μας έδωσε τα γήπεδά του «beach box» στο Μαρούσι για να προπονηθούμε όταν ήρθαμε στην Αθήνα και στο Avant Sports Garde, που μας παραχωρεί τον χώρο του για να προπονούμαστε. Τέλος το αφιερώνω στον συμπαίκτη μου, που έπαιξε καταπληκτικά όλο το τουρνουά και που δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα»!
Νιώπας: «Ο… τρελός συμπαίκτης μου το ήξερε πως θα το σηκώναμε»!
Ο «βράχος» της ομάδας, που και σήμερα δεν άφησε… μπαλιά που να μην μπλοκάρει, ή να την «σπάσει», Δημήτρης Νιώπας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, τόνισε:
«Στόχος μας ήταν να φτάσουμε στο τελικό, και από εκεί και πέρα να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και ότι βγει! Ξέρουμε ότι οι Κοτσιλιάνος και Ζούπανης είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, οπότε η νίκη αυτή έχει μεγαλύτερη αξία. Συγχαρητήρια στα παιδιά για το παιχνίδι. Προσωπικά όμως θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον συμπαίκτη μου, τον Τέο, που είναι τρελός, και ήταν φανταστικός στο τουρνουά και σε όλα τα παιχνίδια μας. Η αλήθεια είναι πως αυτός το ήξερε ότι θα κερδίσουμε. Μου το είχε πει και δεν τον πίστευα!»
Ο πάντα χαμηλών τόνων, εν συνεχεία σχολίασε: «Θέλω να αφιερώσω αυτό το πρωτάθλημα στην γυναίκα μου, Ζένια και στην οικογένειά μου. Επίσης στον προπονητή μας, Γιώργο Γιάτση, στον γυμναστή μας, Λάμπρο Δάνα, καθώς επίσης και στους χορηγούς μας, που τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή τους. Αυτοί είναι η CYTA, η MACRON, το Relax Theraphy, το Μονοπόλυο, το Cretan Food και τον Γιώργο Κοσκινά. Καθώς επίσης όλους τους φίλους μας που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και μας στήριξαν, αλλά και τον πρόεδρο του συλλόγου μας, El Bandana, Στάμο Βιολάρη».

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνεχίζει να «σπάει» όλα τα ρεκόρ η Βίκυ Αρβανίτη, που την Κυριακή το απόγευμα στο «Sailing the Club» κατέκτησε το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley στην καριέρα της και το 2ο με συμπαίκτρια την Πένυ Καραγκούνη!
Σε έναν υπέροχο τελικό του κυρίως ταμπλό των γυναικών στο τουρνουά Finals του Πανελληνίου σιρκουί beach volley, η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μετά τη νίκη της με 2-0 (21-15, 21-16) κόντρα στις Θεσσαλονικιές Δήμητρα Μαναβή και Ιωάννα Παρισάκη, που ωστόσο εκτός από το ασημένιο μετάλλιο, κατέκτησαν την 1η θέση στην βαθμολογική κατάταξη του Πανελληνίου σιρκουί που ολοκληρώθηκε σήμερα στην παραλία του Σχινιά!

Η Βίκυ Αρβανίτη που διατήρησε τα… σκήπτρα της μιλώντας στο volleyball.gr σημείωσε: «Είμαι πανευτυχής που κατέκτησα το 9ο Πρωτάθλημα στην καριέρα μου. Πάντα στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ερχόμαστε με αυτόν τον στόχο, την κατάκτηση του τίτλου. Για εμάς είναι δύσκολο καθώς κάθε φορά πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον τίτλο του Πρωταθλητή. Έτσι κάθε τελικός και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, γιατί όλοι παίζουν χωρίς άγχος απέναντί μας. Όμως ευτυχώς το διαχειριστήκαμε σωστά και φτάσαμε στη κατάκτηση του τίτλου».

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, υπογράμμισε: «Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμάς. Παρόλο που ξεκινήσαμε από τα δύσκολα, καταφέραμε και προκρινόμασταν στα κυρίως ταμπλό των τουρνουά. Είμαστε στη θέση 30 στην παγκόσμια κατάταξη. Το ότι δεν καταφέραμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν κάτι που μας στεναχώρησε, όμως η πρόκριση θα ήταν άθλος, έτσι δεν απογοητευτήκαμε. Μακάρι να έχουμε ευκαιρία να πάμε στους επόμενους. «Κλείνουμε» τη σεζόν με το Κλάγκενφουρτ, που ήταν ένας από τους στόχους μας. Την Τετάρτη θα αγωνιστούμε στο κυρίως ταμπλό οπότε και εκεί θέλουμε να δώσουμε καλά παιχνίδια και να κλείσουμε ιδανικά τη χρονιά»!

Η Πένυ Καραγκούνη, που μετά από μία χρονιά αποχή επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου, υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα. Σε αυτό το τουρνουά είναι λογικό ότι έχουμε παραπάνω άγχος γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Οι αντίπαλοί μας παίζουν χωρίς άγχος γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν, οπότε εμείς πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένες σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, γιατί μπορεί να γίνουν ανατροπές ανά πάσα στιγμή. Κάνοντας τον απολογισμό μας για φέτος αρχικός μας στόχος ήταν να έχουμε συμμετοχή στα κυρίως ταμπλό των Παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών τουρνουά, και το καταφέραμε και με το παραπάνω, αυτό ήταν κάτι που ούτε εμείς οι ίδιες περιμέναμε ότι θα το πετύχουμε. Δεύτερος στόχος ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που εξαρχής γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο, καθώς η πρόκριση εξαρτιόνταν μόνο από ένα τουρνουά και έπρεπε να κάνουμε συνεχόμενες νίκες, το οποίο είναι δύσκολο να πετύχει μια ομάδα που δουλεύει μόλις έξι μήνες. Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι θεωρούμαστε από τις δυνατές ομάδες της FIVB καθώς μέσα στην αγωνιστική περίοδο έχουμε πετύχει σημαντικές νίκες κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι καλός οιωνός ενόψει του Major στο Κλάγκενφουρτ, όπου θα συμμετάσχουμε και ευελπιστούμε σε ένα καλό πλασάρισμα». Και κατέληξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την συμπαίκτριά μου, Βίκυ Αρβανίτη που με επέλεξε ξανά να παίξω δίπλα της. Τον Κώστα Ποθητάκη, που πίστεψε σε εμένα και μαζί με τον Άκη Φλαούνα με βοήθησαν να φτάσω σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο, από αυτό που ήμουν μέχρι σήμερα. Μετά τους συνεργάτες της ομάδας μας, οι οποίοι είναι ο φυσικοθεραπευτής μας, Κώστας Ψαρογιώργος, ο εργοφυσιολόγος μας, Γιώργος Βαβέτσης, την ψυχολόγο μας Μαρία Ψυχουντάκη και την διατροφολόγο μας, Τόνια Μαχαίρα. Τέλος να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ, η οποία παρά τους χαλεπούς καιρούς μας στηρίζει με όσες δυνάμεις διαθέτει».

Η Δήμητρα Μαναβή και η Ιωάννα Παρισάκη συμπληρώνει η μία την άλλη τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Μιλώντας… ταυτόχρονα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου σημείωσαν: «Ο τελικός ήταν ένα παιχνίδι που μας γέμισε εμπειρίες κόντρα στην Εθνική μας ομάδα, που της αξίζουν συγχαρητήρια. Είχαμε στόχο να μπούμε 4άδα και αν γίνεται να είμαστε στο βάθρο. Αρχικά θέλαμε να είμαστε ένα βήμα παραπάνω από πέρσι, όπου είχαμε κατακτήσει την 4η θέση, και το επιτύχαμε με το παραπάνω με τη συμμετοχή μας στον τελικό και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Έτσι είμαστε πολύ ικανοποιημένες τόσο για το μετάλλιο αλλά κυρίως, για την πρωτιά στην βαθμολογική κατάταξη του Πανελληνίου σιρικουί, που καταδεικνύει τη σταθερή μας πορεία σε όλο το Πανελλλήνιο σιρκουί. Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε ιδανικά για εμάς εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών, ωστόσο προπόνηση με την προπόνηση και τουρνουά με τουρνουά βελτιώσαμε τόσο ατομικά χαρακτηριστικά όσο και τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο. Μετά από τρία χρόνια έχουμε γίνει ένα μέσα στο γήπεδο, και στο μέλλον θέλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές μας, Παναγιώτη Μούρτζιο, Μαρία Τσιαρτσιάνη και Δημήτρη Ιωαννίδη που βρίσκονται συνέχεια στον πλευρό μας, αλλά το πιο σημαντικό για οποιονδήποτε αθλητή είναι η υποστήριξη που έχει από την οικογένειά του και εμείς είμαστε τυχερές που την έχουμε απλόχερα»!

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΩΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

 
 
 Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου με άλμα στα 13,55μ. κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν το οποίο ολοκληρώνεται αύριο στο Μπίντγκοζ.
 
Τον αγώνα της ζωής της κατάφερε να κάνει η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που στον αγώνα στόχο της χρονιάς βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η αθλήτρια από την Κέρκυρα σημείωσε 13,55 μ (0,7 μ.) και δικαιωματικά πανηγύρισε μια σπουδαία διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν το οποίο ολοκληρώνεται αύριο στο Μπίντγκοζ.
Η Ρωμαίου πέτυχε το ρεκόρ (προηγούμενο 13,39) στο πρώτο της άλμα, που την διατήρησε από την αρχή μέχρι το τέλος στη δεύτερη θέση. Η άλτρια του Παύλου Σκορδίλη, που στη συνέχεια είχε τρία άκυρα άλματα, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη διαδρομή της στις μικρές κατηγορίες.
Πρόκειται άλλωστε για μια αθλήτρια που απασχολεί με θετικό τρόπο τον ελληνικό αθλητισμό την τελευταία πενταετία. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της διοργάνωσης, ύστερα από το ασημένιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος. Η προηγούμενη - και μοναδική - φορά που η χώρα μας κατέκτησε περισσότερα από ένα μετάλλιο στη διοργάνωση ήταν το 2006 και πάλι στο Μπίντγκοζ με τις Στεφανίδη και Παπαχρήστου.
Οι επιτυχίες για τον ελληνικό στίβο συνεχίζονται και μάλιστα στη δυσκολότερη ηλικιακά κατηγορία, που είναι αυτή που δείχνει τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Τα ελληνικά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης
1ος Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.) 49.82- 1998 Ανσί
2ος Λάμπρος Παπακώστας (ύψος) 2,25 μ. – 1988 Σάντμπουρι
2ος Μίλτος Τεντλογλου (μήκος) 7,91 μ.- 2016 Μπίντγκοζ
2η Κωνσταντίνα Ρωμαίου (τριπλούν) - 12,55 μ.
2ος Σάββας Σαριτσόγλου (σφυροβολία) 70,32 μ.- 1990 Πλόντβιντ
3ος Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.) 13.39 – 2006 Πεκίνο
3ος Κώστας Γκατσιούδης (ακοντισμός) 75,92 μ. – 1992 Σεούλ
3η Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) – 2008 Μπίντγκοζ
3η Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) – 2008 Μπίντγκοζ
3η Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία) 63,67 μ.– 2014 Γιουτζίν
sport24.gr

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΝΕΩΝ ΑΝΤΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΙ ΑΓΝΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΠΟΙΚΟΥ

 
 Η Αγνή Δανάη Χιώτη και η Βαρβάρα Αποίκου κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ταεκβοντό Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών
 
Με δύο χάλκινα μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα, άνοιξε στο Γκρόζνι της Ρωσίας, η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ταεκβοντό Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών
Η Αγνή Δανάη Χιώτη του Αίαντα Αγίου Δημητρίου, πήρε την πρόκριση μέσω του World Presidents Cup και σήμερα κατάφερε να βρεθεί στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών στην κατηγορία των -49 κιλών, την ίδια στιγμή που η Βαρβάρα Αποίκου της Άθλησης Νικαίας ήταν τρίτη στα -46 κιλά.
Η Χιώτη στα προημιτελικά νίκησε με υπεροχή (σκορ 0-0) την Ουκρανή Νανσίνα Ολεξάντρα, όμως στα ημιτελικά έχασε 12-4 από την Γερμανίδα ελληνικής καταγωγής, Ιωάννα Ανδρεοπούλου.
Η Αποίκου στα προημιτελικά νίκησε 6-4 την Λίκα Τορονιάντζε από την Γεωργία, όμως στο ματς της τετράδας έχασε 15-11 από την Ρωσίδα Ρεγκίνα Σακχαουτντίνοβα.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ο Ιωάννης Τσιπλικιάρης έχασε 1-0 στον "χρυσό" πόντο των -54 κιλών από τον Αζέρο Γκασίμ, ο Νίκος Καραμανώλης έχασε 6-3 από τον Βούλγαρο Μπίνεφ, ενώ η Αναστασία Καρασπήλιου ηττήθηκε 3-2 από την Βουλγάρα Τσορμπάνοβα.
sport24.gr

Η 1η ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ MASTERS

Με… άρωμα γυναίκας ολοκληρώθηκε η Πρεμιέρα του Πανελληνίου σιρκουί beach volley 2016, στο Sailing the Club, με την δράση να κορυφώνεται αύριο, με την ανάδειξη των Πρωταθλητών της… άμμου!
Οι Εθνικές ομάδες Αρβανίτη / Καραγκούνη και Μεθενίτη / Σπανού προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά γυναικών του τουρνουά Finals του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2016, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων το Σάββατο 23 Ιουλίου «Sailing the Club», στην παραλία του Σχινιά στον Μαραθώνα.
Μαραθώνιες φάσεις, μπλοκ και θέαμα είχε η Πρεμιέρα του κυρίως ταμπλό των γυναικών της τελικής φάσης του Πανελληνίου σιρκουί, με τις εθνικές ομάδες να ηγούνται των ομίλων τους και να προκρίνονται απευθείας στα αυριανά ημιτελικά του κυρίως ταμπλό των γυναικών. Συγκεκριμένα με 3Χ3 τόσο οι Βίκυ Αρβανίτη με την Πέννυ Καραγκούνη, όσο και οι Πηγιάννα Μεθενίτη με την Άννα Σπανού, πήραν το «εισιτήριο» για τα αυριανά ημιτελικά και περιμένουν αύριο να μάθουν τους αντιπάλους τους.
Συγκεκριμένα στις 11π.μ. οι Μεθενίτη / Σπανού αντιμετωπίζουν το νικητή του ζευγαριού Μαναβή Δ. / Παρισάκη Ι. - Θεοδωρακέα Μ. / Κουμβάκη Α. (9π.μ.). Ενώ οι Αρβανίτη / Καραγκούνη στις 11:50 π.μ. θα αναμετρηθούν με τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Κούρδογλου Μ. / Ματιάδη Β. - Σπηλιωτοπούλου Α. / Ξάνθη Φ., με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό που είναι προγραμματισμένος για αύριο, Κυριακή στις 5:30μ.μ., αμέσως μετά το celebrity game με τις Χριστίνα Βραχάλη και Σοφία Παθέκα!
Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του κυρίως ταμπλό των γυναικών: ΕΔΩ

7η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ / ΜΕΣΣΑΛΑΣ

Με την 7η θέση στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αποχαιρετούν τη φετινή διοργάνωση οι αθλητές τόυ συλλόγου μας Κογκαλίδης / Μεσσάλας, μετά τους σημερινούς αγώνες, για το Β όμιλο της τελικής φάσης, γνωρίζοντας την ήττα και στους τρεις σημερινούς αγώνες, με πολύ καλές όμως εμφανίσεις.
Τα αποτελέσματα τους:
Με Βολουδάκη / Καπίρη  0-2 (17-21, 18-21)
Με Αλεξίου / Μανδηλάρη 1-2 (13-21, 21-17, 11-15)
Με Βλαχάκη / Τσολάκο 0-2 (12-21, 19-21)
 
Με τους Ζουπάνη / Κοτσιλιάνο και Βλαχάκη / Τσολάκο να προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά της τελικής φάσης των ανδρών του Πανελληνίου σιρκουί beach volley 2016, ολοκληρώθηκε η Πρεμιέρα του κυρίως ταμπλό ανδρών στο τουρνουά Finals, που διεξάγεται στο «Sailing the Club».
Δυνατές εναέριες «μονομαχίες» και πολλές θεαματικές άμυνες προσέφεραν οι οκτώ ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους, στο φίλαθλο κοινό που βρέθηκε στις κερκίδες της παραλίας του Σχινιά στον Μαραθώνα το Σάββατο 23 Ιουλίου. Απευθείας στα ημιτελικά από τον Α’ όμιλο προκρίθηκαν οι Νίκος Ζουπάνης και Γιώργος Κοτσιλιάνος μετά από δύο νίκες στις τρεις αναμετρήσεις. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Βολουδάκης Χ. / Καπίρης Θ. - Ανδριάς Ν. / Καντιώτης Γ. (9:50π.μ.).
Στον Β’ όμιλο στην κορυφή ισοβάθμισαν τρεις ομάδες, με τον πρώτο να προκύπτει με καλύτερο λόγο κερδισμένων και χαμένων πόντων. Έτσι στα ημιτελικά προκρίθηκαν οι Σταύρος Βλαχάκης και Θεόφιλος Τσολάκος, όπου αύριο θα βρουν στον… δρόμο τους το νικητή του ζευγαριού Νιώπας Δ. / Παπαδημητρίου Θ. - Αλεξίου Ι. / Μανδηλάρης Β. (9:50π.μ.).
Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του κυρίως ταμπλό των ανδρών: ΕΔΩ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΜΕ 3 ΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΩΝ MASTERS ΟΙ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ / ΜΕΣΣΑΛΑΣ

Φαίνεται ότι τα καλύτερα μας τα ετοίμαζαν για το τέλος, οι αθλητές του συλλόγου μας Κογκαλίδης / Μεσσάλας, οι οποίοι στα προκριματικά του τελικού τουρνουά με τρεις συνεχόμενες νίκες, κατάφεραν και πήραν τη μοναδική θέση που θα δινόταν από τους προκριματικούς για το κυρίως ταμπλό, στο οποίο ήδη είχαν προκριθεί 7 ζευγάρια, περιμένοντας ακόμα ένα από τους προκριματικούς, στους οποίους μετείχαν 8 ζευγάρια.
Τα αποτελέσματα:
Προημιτελικοί:
Τσαλικιάν / Τσαλικιάν - Κοτσαμπάσης / Κουμιώτης 0-2
Κατσακούλας / Κωνσταντινίδης - Αυγουστής / Στάικος 2-0
Δεναξάς / Κισκήρας - Κογκαλίδης / Μεσσάλας 0-2 (10-21, 16-21)
Κόρμπος / Σταμπέλος - Κλειδόπουλος / Μαμάης 0-2

Ημιτελικοί:
Κοτσαμπάσης / Κουμιώτης - Κατσακούλας / Κωνσταντινίδης 0-2
Κογκαλίδης / Μεσσάλας - Κλειδόπουλος / Μαμάης 2-0 (21-11, 21-16)

Τελικός:
Κατσακούλας / Κωνσταντινίδης - Κογκαλίδης / Μεσσάλας 0-2 (16-21, 14-21)

Στους αυριανούς τελικούς, οι οποίοι θα διεξαχθούν από το πρωί στις 09:30 στο Sailing The Club στο Σχοινιά, τους αθλητές μας θα περιμένουν, οι εξής:
Νιώπας / Παπαδημητρίου
Βολουδάκης / Καπίρης
Ανδριάς / Καντιώτης
Αλεξίου / Μανδηλάρης
Κόκκινος / Μονιάκης
Βλαχάκης / Τσολάκος
Ζουπάνης / Κοτσιλιάνος.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΙΔΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΛΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΗ

Το Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στην Σουηδία κατέκτησε ο Γιώργος Πιλίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην κατηγορία των 54κ. της ελευθέρας και κέρδισε στον τελικό με 4-3 τον Χαρουτιουνιάν (Αρμενία), με το νικητήριο σημείο να έρχεται 8″ πριν τη λήξη του αγώνα!
Στην πορεία του προς τον τελικό το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης κέρδισε στον προκριματικό γύρο των Μπρεζίνσκι (Πολωνία) με πτώση. Στους «16» επιβλήθηκε με 8-5 στα σημεία του Κασούμοφ (Αζερμπαϊτζάν). Στα προημιτελικά νίκησε με 4-2 τον Αμίσοφ (Αζερμπαϊτζάν) και στον ημιτελικό έκαμψε την αντίσταση του Ντζεμπισασβίλι (Αζερμπαϊτζάν) με 7-5.
Εν τω μεταξύ, 5ος στην κατηγορία των 46κ. ήρθε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε για το χάλκινο μετάλλιο με 9-4 από τον Κόβακς (Ουγγαρία). Ωστόσο, νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό. Στον ημιτελικό ο Κουγιουμτσίδης αν και προηγήθηκε με 4-0 και 6-4 του Παπικιάν, 20″ πριν τη λήξη του αγώνα ο Αρμένιος έκανε πέρασμα, ισοφάρισε σε 6-6 και στέρησε από τον Ελλάδα ένα δεύτερο μετάλλιο.
sportsland.gr

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η ΣΕΡΒΙΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ WORLD LEAGUE ΑΝΤΡΩΝ

Υπόκλιση στη μεγάλη Σερβία του Γκρίμπιτς (photos)

Ιστορία έγραψε σήμερα η Σερβία κατακτώντας για πρώτη φορά στα χρονικά τον τίτλο στο World League! Οι παίκτες του Νίκολα Γκρίμπιτς παίζοντας καταπληκτικό βόλεϊ λύγισαν στον τελικό την Βραζιλία του Μπερναρντίνιο με 3-0 και μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες έφτασαν στην κορυφή του Παγκόσμιου Λιγκ. 

Ο Εντέρ σέρβιρε άουτ για το 25-21 με τον Νίκολα Γκρίμπιτς και τους παίκτες του να γίνονται ένα κουβάρι στο κέντρο του τάραφλεξ, πανηγυρίζοντας μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία των Πλάβι! Μεγάλη δικαίωση για τον Νίκολα Γκρίμπιτς που πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε ως παίκτης της Σερβίας. Να κατακτήσει το τρόπαιο του World League. Πέρυσι έφτασαν στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν και επέστρεψαν φέτος αποφασισμένοι να το σηκώσουν και τα κατάφεραν.
Εκτος χαμένος τελικός για την Βραζιλία, που έχασε άλλη μία ευκαιρία να φτάσει τα 10 τρόπαια. Τελευταία φορά που το «σήκωσε» ήταν το 2010.
Πρώτος σκόρερ για τη Σερβία ο MVP Μάρκο Ίβοβιτς. Ο Γουάλας πάλεψε για τη Βραζιλία, ωστόσο δεν ήταν αρκετός. Ο «δικός μας» Τόμισλαβ Ντόκιτς σήκωσε και αυτός από τη πλευρά του την κούπα. Δεν αγωνίστηκε στον τελικό, ωστόσο έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στην κατάκτηση της 1ης θέσης.
Με εξαιρετική τακτική και στα 3 σετ η Σερβία «χάλασε» το παιχνίδι της Βραζιλίας και σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα δεν της έδωσε τον έλεγχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα διαφορά στα λάθη με την Σερβία να έχει μόλις 11 και η Βραζιλία 24. Στους άσσους τα πράγματα ήταν μοιρασμένα (7 η Βραζιλία, 6 η Σερβία) ενώ στα μπλοκ η σελεσάο υπερτερούσε (8 έναντι 5), ωστόσο τα 3 μπλοκ της Σερβίας έγιναν σε κρίσιμα σημεία στο 3ο σετ.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-22, 25-21)

ΣΕΡΒΙΑ (Γκρίμπιτς): Ίβοβιτς 16, Λούμπουριτς 10, Κοβάσεβιτς 9, Λίσινατς 8, Ποντρασκάνιν 7, Γιόβοβιτς 1 / Μαϊστόροβιτς (λ), Νίκιτς
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μπερναρντίνιο): Γουάλας 18, Λουκαρέλι 11, Μαουρίτσιο 6, Σόουζα 5, Λούκας 4, Μπρούνο 2 / Μπρέντλε (λ), Φοντέλες 4, Έντερ 3, Εβάντρο 1, Γουίλιαμ
volleynews.gr

ΟΙ ΑΝΔΡΙΑΣ / ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ MASTERS ΜΑΤΑΛΩΝ

Μία εβδομάδα πριν τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος beach volley, που θα διεξαχθούν στο Sailing Club στου Σχινιά, οι Νίκος Ανδριάς και Γιώργος Καντιώτης κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο μετά τη νίκη τους με 2-1 σετ κόντρα στους Χρήστο Βολουδάκη και Θωμά Καπίρη (φωτό το ζευγάρι του τελικού στο βάθρο μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτη), στον τρίτο σταθμό του Πανελληνίου σιρκουί, στο τουρνουά Masters στα Μάταλα.
Σε έναν ακόμη συναρπαστικό αγώνα, με μπλοκ, άμυνες και «φωτοβολίδες», οι δύο ομάδες, που σήμερα είχαν ήδη κάνει πολλά… χιλιόμετρα στην άμμο, ξεπέρασαν την κούρασή τους και προσέφεραν απλόχερα, πλούσιο θέαμα και στιγμές στο φίλαθλο κοινό beach volley των Ματάλων. Οι Νίκος Ανδριάς και Γιώργος Καντιώτης -αν και σήμερα είχαν παίξει τέσσερα ματς, εκ των οποίων τα τρία κρίθηκαν στα τρία σετ- μπήκαν δυναμικά στον τελικό, και έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 21-15. Στη συνέχεια οι Καπίρης και Βολουδάκης αντέδρασαν και έκαναν το 21-18, ισοφαρίζοντας στα σετ 1-1. Στο τάι μπρέικ όμως οι Ανδριάς και Καντιώτης, που σήμερα ήταν αυτοί που απέκλεισαν τους Νιώπα και Παπαδημητρίου στον ημιτελικό, ήταν πολύ σκληροί για να… πεθάνουν και έφτασαν πρώτοι στην κατάκτηση του σετ με 15-12, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά των Ματάλων.

«Αν δε το σήκωνα στα Μάταλα, δε θα γυρνούσα…»
Ο Γιώργος Καντιώτης μιλώντας στο επίσημο site της ΕΟΠΕ, ανέφερε αρχικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία μας τόσο σε αυτό το τουρνουά, όσο και συνολικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», με τον Νίκο Ανδριά να προσθέτει: «Η πορεία μας γενικά στα Masters είναι ανοδική. Έχουμε μεγάλη χαρά σήμερα, ωστόσο δεν τελείωσε τίποτα ακόμη, καθώς όλα θα κριθούν στους τελικούς την επόμενη εβδομάδα στο Σχινιά. Σήμερα έγιναν πολύ δυνατά παιχνίδια και ένας πολύ καλός τελικός, προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν εδώ να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και είναι σημαντικό που σε καιρούς δύσκολους να γίνονται τέτοια τουρνουά». Εν συνεχεία ο Γιώργος Καντιώτης πρόσθεσε: «Καταφέραμε να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο, μετά από μια πολύ δύσκολη ημέρα, που παίξαμε τέσσερα ματς με τα τρία μάλιστα να έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ. Βλέπουμε μπροστά και στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στους τελικούς την επόμενη εβδομάδα».
«Κλείνοντας» ο Νίκος Ανδριάς σημείωσε: «Αφιερώνω το μετάλλιο αυτό στην οικογένεια μου που με στηρίζει και στον υποστηρικτή της ομάδας μας, Ιωάννα Ματούλα καθώς επίσης στον συμπαίκτη μου, που έκανε καταπληκτικό τουρνουά».
Με τον Γιώργο Καντιώτη να ανταποδίδει, λέγοντας: «Αφιερώνω το τουρνουά στον συμπαίκτη μου, Νίκό, αλλά και στους φίλους μου από την δουλειά, Δημήτρη Τάμπα, Ιωάννη Μίχα, Αντώνη Ντελέκο και Νίκο Κιούση που μου είπαν πως αν δε το σηκώσω στα Μάταλα να μη γυρίσω από την Κρήτη»!

«Ραντεβού στο Σχινιά, για να ξανανεβούμε στο βάθρο»!
Άκρως ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας τους, ήταν οι ασημένιοι πρωταθλητές των Ματάλων. Συγκεκριμένα ο Χρήστος Βολουδάκης, μιλώντας στο volleyball.gr, υπογράμμισε: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που βρεθήκαμε ξανά στο βάθρο. Υπάρχει φυσικά η πικρία της ήττας, όμως αυτό τελειώνει τώρα καθώς έχουμε το μυαλό μας στα τελικά την επόμενη εβδομάδα στο Σχινιά. Ήταν πολλά τα παιχνίδια, που παίχτηκαν αυτές τις ημέρες και σήμερα, λόγω των πολλών συμμετοχών, ωστόσο οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Συγχαρητήρια στα παιδιά, Ανδριά και Καντιώτη, οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλά, υπήρχε κούραση και από τις δύο πλευρές και κάποια λάθη στη λεπτομέρειες θεωρώ πως έκριναν τον τελικό. Τέλος να ευχαριστήσουμε την Ηλεκτροδυναμική Νικολινάκος, και την Sports Performances, που μας στηρίζουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ραντεβού στο Sailing Club στο Σχινιά, όπου στόχος μας είναι να ανέβουμε ξανά στο βάθρο».
Εν κατακλείδι ο Θωμάς Καπίρης σημείωσε: «Καταφέραμε και προκριθήκαμε σε άλλον έναν τελικό, ο οποίος μόλις τελείωσε και είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία μας στο γήπεδο. Η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κάναμε κάποια λάθη που μας στοίχισαν το παιχνίδι. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε και στόχος μας τώρα είναι το επόμενο τουρνουά, που είναι οι τελικοί στο Σχινιά, όπου θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο και να τα δώσουμε όλα προκειμένου να ανεβούμε ξανά στο βάθρο. Κάθε φορά εμείς προσπαθούμε να παίζουμε όμορφο βόλεϊ και να τα δίνουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Παίζουμε beach volley με αγάπη και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας στηρίζουν για να είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή. Και πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον συμπαίκτη μου, Χρήστο και… ραντεβού στα τελικά»!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων του τουρνουά των Ματάλων: ΕΔΩ

ΟΙ ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΟΛΔΟΒΑΝΙΔΗ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ MASTERS ΜΑΤΑΛΩΝ

Με φόντο τον ιστορικό βράχο με τις σπηλιές στην παραλία των Ματάλων, οι Κωνσταντίνα Τσοπούλου και Τατιάνα Μολδοβανίδη κρέμασαν στο στήθος τους το χρυσό μετάλλιο, ούσες αήττητες, καθώς στον μεγάλο τελικό του 3ου τουρνουά Masters των Ματάλων, για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley 2016, επικράτησαν με 2-1 σετ των Χριστίνας Πασιαλή και Αθηνάς Δηλαβέρη!
Στις… λεπτομέρειες κρίθηκε ο τελικός του κυρίως ταμπλό των γυναικών του 3ου σταθμού του Πανελληνίου σιρκουί, με τις «Τσοπ» και Μολδοβανίδη να κατακτούν το πρώτο σετ με 21-17. Ωστόσο οι αξιόμαχες Δηλαβέρη και Πασιαλή δεν άφηναν την μπάλα να πέσει κάτω και κατάφεραν να κάνουν το 25-23, ισοφαρίζοντας στα σετ και στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί οι Τσοπούλου και Μολδοβανίδη αν και δυσκολεύτηκαν, είχαν καθαρό μυαλό στις κρίσιμες μπάλες και πήραν το σετ με 17-15, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, με τις Δηλαβέρη και Πασιαλή να κατακτούν το πρώτο τους μετάλλιο για φέτος, το ασημένιο.

«Πανευτυχείς που το κατακτήσαμε αήττητες»!

Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου, που με τρεις διαφορετικές συμπαίκτριες έχει κατακτήσει δύο τουρνουά Masters τη φετινή σεζόν και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, μιλώντας στο volleyball.gr υπογράμμισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη συμπαίκτριά μου, την Τατιάνα Μολδοβανίδη, η οποία αν και για πρώτη φορά βρέθηκε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση κατάφερε να ανταπεξέλθει ιδανικά. Φτάσαμε αήττητες στον τελικό και το κατακτήσαμε και είμαστε πολύ χαρούμενες γι’ αυτό. Ήταν ένα ντέρμπι, και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε αξιόλογους αντιπάλους. Θέλω ωστόσο να αφιερώσω αυτό το χρυσό μετάλλιο στην συμπαίκτριά μου, Ευαγγελία Μερτέκη, και να της ευχηθώ όλα να πάνε καλά με τον τραυματισμό της και φυσικά ευελπιστούμε να καταφέρουμε να πάμε και στο Πανευρωπαϊκό τέλος Αυγούστου. Τέλος θέλω όπως είχα υποσχεθεί να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο και στον Στράτο Καββαδά, καθώς όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει επιστρέψει στο beach volley και φέτος αγωνίστηκε και στο αγαπημένο του τουρνουά εδώ στα Μάταλα»!

Παράλληλα η νεαρή Τατιάνα Μολδοβανίδη, που συμμετείχε στο πρώτο της τουρνουά Masters γυναικών και κατάφερε να το κατακτήσει αήττητη, ανέφερε: «Η χαρά μου είναι απερίγραπτη, πριν το τουρνουά δε το περιμέναμε, ότι θα το κατακτούσαμε και μάλιστα αήττητες. Ωστόσο καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Ήταν ένας τελικός με μεγάλη ένταση, που κρίθηκε στη συγκέντρωση. Η Κωνσταντίνα είναι πολύ έμπειρη παίκτρια και με βοήθησε πολύ να διατηρήσω τη συγκέντρωσή μου, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς εγώ παίζω πρώτη φορά σε τουρνουά Masters γυναικών και θέλω να την ευχαριστήσω γι’ αυτό. Εύχομαι στο μέλλον να ακολουθήσουν και άλλα τόσο ωραία τουρνουά. Τέλος ευχαριστώ πολύ τον πατέρα μου για την υποστήριξή του και την πίστη του σε εμένα»!

«Να μην είναι οι διαιτητές οι πρωταγωνιστές»!

Η Αθηνά Δηλαβέρη, παρά την ικανοποίησή της από την παρουσία της ομάδας της στο Πανελληνίο σιρκουί, εξέφρασε τα παράπονά της για κάποια σφυρίγματα, και μιλώντας στο επίσημο site της ΕΟΠΕ, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες, που ανεβήκαμε άλλο ένα σκαλί και σε αυτό το τουρνουά, και εν γένει για την φετινή μας πορεία. Πολλά μπράβο στην συμπαίκτριά μου, Χριστίνα, που παρά την απειρία της, ήταν στον πρώτο της τελικό σε τουρνουά Masters, αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεων του κάθε αγώνα. Όσον αφορά στο ματς θέλω να πω ανεξαρτήτου το ποιος σφύριξε το παιχνίδι, έγιναν δύο λάθος σφυρίγματα εκ των οποίων το ένα ήταν στο τάι μπρέικ στο 12-11 και έτσι αντί για το 13-11 έγινε το 12-12. Καλό είναι οι διαιτητές να αφήνουν να εξελιχθούν οι πολύ δυνατές φάσεις στο παιχνίδι, οι οποίες χαρίζουν θέαμα και φέρνουν κόσμο στο άθλημα και φυσικά να μην είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι». Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας Φερνάντο Μπιλλήρη, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μας έκανε ομάδα και καταφέραμε να περάσουμε αήττητες στον τελικό σε ένα δυνατό τουρνουά. Στόχος μας είναι στα τελικά του Πανελληνίου σιρκουί την επόμενη εβδομάδα, να παίξουμε όμορφο βόλεϊ και φυσικά να καταφέρουμε ξανά να φτάσουμε στον τελικό. Πέρσι δεν κατάφερα να έρθω στα Μάταλα, που είναι το αγαπημένο μου τουρνουά, λόγω του τραυματισμού μου στον τελικό του προηγούμενου τουρνουά της Σκοπέλου, και ήθελα πολύ φέτος να λάβω μέρος. Συγχαρητήρια στην ΕΟΠΕ και σε όλους τους συνδιοργανωτές για αυτό το πολύ όμορφο τουρνουά που έχει γίνει θεσμός σε όσους ασχολούνται με το beach volley. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπό μου που είναι δίπλα μου σε όλα τα τουρνουά και δεν έχει χάσει πόντο από όλη την χρονιά που παίζω στην σάλα και στην άμμο»!

Επιπρόσθετα η νεαρή ηλικιακά, όμως… χρόνια στα γήπεδα του beach volley, Χριστίνα Πασιαλή, η οποία κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα της να προκριθεί σε τελικό τουρνουά Masters γυναικών, με την σειρά της υποστήριξε: «Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο σετ όμως δε καταφέραμε να κρατήσουμε την ηρεμία στο παιχνίδι μας με αποτέλεσμα να το χάσουμε. Στο δεύτερο σετ μπήκαμε πιο δυνατά και με πάθος με αποτέλεσμα να το κερδίσουμε και να στείλουμε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί ξεκινήσαμε πολύ δυνατά περάσαμε μπροστά με 4-1, μεταφέραμε την πίεση στην απέναντι ομάδα αλλά πάλι χαλάσαμε τις συνθήκες του παιχνιδιού μας και πάνω στην πίεση έγινε μια αμφισβητούμενη φάση, και αντί για το 13-11 έγινε το 12-12, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το πάνω χέρι στις αντιπάλους μας, που το εκμεταλλεύτηκαν και κατέκτησαν το σετ και συνάμα τη νίκη. Παρόλα αυτά είμαστε πολύ ευχαριστημένες γιατί σε κάθε τουρνουά ανεβαίνουμε… πολλά σκαλιά παραπάνω και αυτό σημαίνει ότι οι κόποι μας ανταμείβονται. Στόχος μας τώρα είναι τα τελικά, όπου θέλουμε να παίξουμε όμορφο βόλεϊ και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων του τουρνουά των Ματάλων: ΕΔΩ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-1 ΚΑΙ 5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Με ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο πρώτο Βαλκανικό Πρωτάθλημα παγκορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας, καθώς η Εθνική μας λύγισε από την κούραση, ηττήθηκε με 3-1 από τη Ρουμανία και δεν κατάφερε για λίγο να μπει από την πρώτη της κιόλας συμμετοχή στα μετάλλια της διοργάνωσης.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα –η μικρότερη ηλικιακά- μπήκε φορτσάτη και προηγήθηκε με 1-0 σετ, στη συνέχεια λάθη κυρίως λόγω της κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια των προηγούμενων ημερών δεν της επέτρεψαν να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η παρουσία της Εθνικής παγκορασίδων ήταν θετική με τα κορίτσια μας να παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες, ιδιαίτερα χρήσιμες για τη συνέχεια.
Αξίζει δε να τονιστεί ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και οι Βουλγαρία-Ρουμανία ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με απολογισμό δυο νίκες και τρεις ήττες, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην 5η θέση που κατέλαβαν τα κορίτσια μας.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Γκούντας, αναφερόμενος στην τελευταία αναμέτρηση με τη Ρουμανία σχολίασε: «Ξεκινήσαμε με ένα πολύ δυνατό πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας λόγω της πνευματικής και σωματικής κούρασης όλων αυτών των ημερών . Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε στην πίεση της Ρουμανίας που έκανε λιγότερα λάθη και δίκαια πήρε τη νίκη».
Στη συνέχεια, ο κ. Γκούντας έκανε ένα συνολικό απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής παγκορασίδων στη διοργάνωση: «Από κει και πέρα το πρόσημο είναι θετικό για αυτή τη μικρότερη Εθνική ομάδα που παρουσιάσαμε. Αντιμετωπίσαμε δυο πιο έτοιμες ομάδες όπως είναι η Τουρκια και η Σερβία, ομάδες πολύ δυνατές. Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε, υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι σε αυτή την ηλικία και έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπούν την Ελλάδα. Όλα αυτά με μια μεθοδική δουλειά τόσο από τα σωματεία όσο και από τις ίδιες τις αθλήτριες, πιστεύω πως θα φέρουν μελλοντικές επιτυχίες στο ελληνικό βολεϊ» ενώ για το τέλος ευχαρίστησε: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ τόσο στον Ομοσπονδιακό Ανέστη Γιαννακόπουλο, όσο και στον φυσικοθεραπευτή Αλέξανδρο Κιτσάκη αλλά και την κ. Τουρσούγκα που ήταν δίπλα μας και έλυσε ο,τιδήποτε προέκυψε στην αποστολή».
Επόμενος στόχος για την Εθνική παγκορασίδων το Ευρωπαϊκό Παγκορασίδων 2017 (Βουλγαρία), το οποίο θα διοργανωθεί για πρώτη φορά από τη CEV ενώ οι συμμετέχουσες ομάδες ανεξαρτήτου τελικής κατάταξης του Βαλκανικού με εξαίρεση την Τουρκία που προκρίθηκε ως η πρώτη του Βαλκανικού, θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε προκριματικά τον Απρίλιο 2017.

H σύνθεση:
Ελλάδα (Γκούντας): Κυπαρίσση, Τσιγκαροπούλου, Αντύπα, Βενέτη, Αρμουτσή, Κατσαρού, Πετρινόλη –λ / Παπαδοπούλου, Παπαδοπούλου Β., Κούμπουρα, Ευθυκράτη, Χατζηγρηγορίου.

Η τελική κατάταξη:
1η ΤΟΥΡΚΙΑ
2η ΣΕΡΒΙΑ
3η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
4η ΡΟΥΜΑΝΙΑ
5η ΕΛΛΑΔΑ
6η ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Τα αποτελέσματα της ελληνικής ομάδας στο Βαλκανικό:
13/07/2016
Σερβία –Ελλάδα 3-0 (25-10, 25-22, 25-19)
14/07/2016
Μαυροβούνιο – Ελλάδα 0-3
15/07/2016
Ελλάδα – Τουρκία 1-3 (21-25, 25-23, 18-25, 11-25)
16/07/2016
18:00 Βουλγαρία – Ελλάδα 2-3
17/07/2016
16:00 Ελλάδα – Ρουμανία 1-3 (25-21, 18-25, 18-25, 14-25)

Η 2η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΟ MASTERS ΜΑΤΑΛΩΝ

Σε ένα μαγευτικό σκηνικό, με φόντο από την μια πλευρά τις ιστορικές σπηλιές των Ματάλων, και από την άλλη τα κύματα που έφταναν στις… κερκίδες, με τον κόσμο ωστόσο να μένει μέχρι τις 10:30 το βράδυ στις θέσεις του, από το εκπληκτικό θέαμα που προσέφεραν οι αγώνες ανδρών και γυναικών, ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα του τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2016.

Οι δυνατές «μάχες» στα προημιτελικά των ανδρών καθήλωσαν τον κόσμο, που κατέκλυσε την παραλία των Ματάλων λίγη ώρα πριν παραβρεθεί στο παραδοσιακό πανηγύρι, που έλαβε χώρα στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων beach volley. Στα ημιτελικά του κυρίως ταμπλό των ανδρών του τρίτου σταθμού του Πανελληνίου σιρκουί προκρίθηκαν απευθείας από το ταμπλό των νικητών οι Δημήτρης Νιώπας και Θοδωρής Παπαδημητρίου, μετά τον εκπληκτικό ημιτελικό κόντρα στους Χρήστο Βολουδάκη και Θωμά Καπίρη, που ήταν το ίδιο εντυπωσιακός με τον τελικό του 1ου τουρνουά Masters στο Ξυλόκαστρο.
Οι συνήθεις… ύποπτοι που πρωταγωνιστούν σε κάθε τουρνουά Masters, Δημήτρης και «Τέο» κατέκτησαν το πρώτο σετ με 21-18, όμως στο δεύτερο σετ δυσκολεύτηκαν, τόσο εξαιτίας της μαχητικότητας των αντιπάλων τους, όσο και των καιρικών συνθηκών που ήταν για… ειδικές αποστολές, ωστόσο με 29-27 έκαναν το 2-0 και πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του τουρνουά. Αύριο όμως θα μάθουν τον αντίπαλό τους μετά την διεξαγωγή του αγώνα Ανδριάς Ν. / Καντιώτης Γ. - Κλώνος Η. / Τσαλικιάν Α., με τον νικητή να «μάχεται» με τους Βλαχάκη Α. / Τσολάκο Θ. για μια θέση στα ημιτελικά του θεσμού.
Στο δεύτερο ημιτελικό του ταμπλό απευθείας προκρίθηκαν οι Βασίλης Κόκκινος / Γιώργος Μονιάκης, μετά τη νίκη τους με 2-0 (21-18, 21-18) επί των Τσολάκου Θ. /  Βλαχάκη Σ., στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου. Ο αντίπαλός τους στα ημιτελικά θα προκύψει μετά τον αγώνα Κοτσιλιάνος Γ. / Σουλτανόπουλος Δ. - Καλιανίδης Γ. / Μπανιώτης Ρ., ο οποίος «ανοίγει» την αυλαία των Κυριακάτικων αγώνων στις 10 π.μ., με τον νικητή να αντιμετωπίζει τους Βολουδάκη Α. / Καπίρη Θ..
Στο κυρίως ταμπλό των γυναικών - έπειτα από συνολικά 16 αγώνες μόνο το Σάββατο - θέση στα ημιτελικά «έκλεισαν» οι Τατιάνα Μολδοβανίδη και Κωνσταντίνα Τσοπούλου, μετά τη νίκη τους με 2-1 (18-21, 21-18, 15-12) επί των Μάρθα Κούρδογλου και Βάσω Ματιάδη, οι οποίες ωστόσο έχουν… δεύτερη ευκαιρία αύριο το πρωί. Οι Μολδοβανίδη / Τσοπούλου περιμένουν να μάθουν αύριο τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά, που θα είναι ο νικητής του αγώνα Θεοδωρακέα Μ. / Κουμβάκη Α. - Μαναβή Δ. / Παρισάκη Ι., που είναι προγραμματισμένος για τις 12 μ..
Στον δεύτερο ημιτελικό έχουν επίσης προκριθεί οι Αθηνά Δηλαβέρη και Χριστίνα Πασιαλή, μετά τη νίκη τους επί των Μαναβή Δ. / Παρισάκη Ι. με 2-1 (17-21, 21-14, 15-13), και εκεί θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Ξάνθη Φ. / Σπηλιωτοπούλου Α. - Κούρδογλου Μ. / Ματιάδη Β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων του κυρίως ταμπλό ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης το αυριανό πρόγραμμα: ΕΔΩ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2-3 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Δεύτερη νίκη και με ανατροπή για την Εθνική Παγκορασίδων στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 από την οικοδέσποινα Βουλγαρία, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο τάι μπρέικ κι εφόσον κερδίσει αύριο τη Ρουμανία (16:00) θα βρεθεί στα μετάλλια της διοργάνωσης.
«Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη γι’ αυτή την Εθνική ομάδα που στήθηκε ουσιαστικά μέσα σε δέκα μέρες. Φτιάξαμε την ομάδα, με την επίβλεψη του κ.Φλώρου που είναι ο επικεφαλής Ομοσπονδιακός προπονητής, έχοντας στο μυαλό μας να είναι ένα σύνολο με προοπτική. Έχουμε παίξει τέσσερα παιχνίδια και κάθε μέρα παίζουμε και καλύτερα και σήμερα ήταν ένα ακόμη βήμα», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Κώστας Γκούντας.

Τα σετ: 19-25, 25-19, 25-22, 19-25, 13-15
 
Βουλγαρία (Γκούντσεφ) Λίτσεβα, Καραμπάσεβα 19 (15/29 επ., 3 μπλοκ, 31% υπ.- 15% άριστες), Σάσεβα 10 (5/13 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Γιορντάνοβα 23 (18/39 επ., 5 άσοι, 1 μπλοκ, 27% υπ. – 15% αριστες), Τόνεβα 8 (8/12 επ.), Νικόλοβα 8 (5/14 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Σάλιεβα –λ (32% υπ. – 17% άριστες) / Μακεντόνσκα –λ, Μόνικα 4 (4 άσοι), Τοπάλοβα, Κόλβεα 4 (2/4 επ., 2 άσοι), Ντανκίνοβα 1 (1/3 επ.) .
 
Ελλάδα (Γκούντας) Κυπαρίσση 4 (4/9 επ., 25% υπ. – 00% άριστες), Τσιγκαροπούλου 21 (14/32 επ., 7 άσοι, 22% υπ. – 22% άριστες), Αντύπα 19 (14/33 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 14% υπ. – 00% άριστες), Βενέτη 3 (1/1 επ., 2 άσοι), Αρμουτσή 3 (1/1 επ., 2 μπλοκ), Κατσαρού 5 (2 άσοι, 3 μπλοκ), Πετρινόλη –λ (25% υπ. – 09% άριστες) / Παπαδοπούλου 1 (1/2 ε.), Παπαδοπούλου Β. 6 (4/12 επ., 2 άσοι, 17% υπ. – 17% άριστες), Χατζηγρηγορίου.

Τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα

16/07/2016
14:00 Μαυροβούνιο – Τουρκία 0-3
16:00 Ρουμανία – Σερβία 0-3
18:00 Βουλγαρία – Ελλάδα 2-3

17/07/2016
14:00 Σερβία – Μαυροβούνιο
16:00 Ελλάδα – Ρουμανία
18:00 Τουρκία – Βουλγαρία

Η 2η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ MASTERS ΜΑΤΑΛΩΝ

Με τέσσερις αγώνες για το κυρίως ταμπλό των γυναικών και δώδεκα για το κυρίως ταμπλό των ανδρών ξεκίνησε το Σάββατο στις 9 π.μ. η δράση της 3ης ημέρας του 3ου τουρνουά Masters που πραγματοποιείται στα Μάταλα, στο πλαίσιο του Πανελληνίου σιρκουί beach volley 2016.

Στο κυρίως… πιάτο των γυναικών οι Μολδοβανίδη Τ. / Τσοπούλου Κ., προκρίθηκαν στα προημιτελικά μετά τη νίκη τους με 2-1 (17-21, 21-15, 15-7) επί των Αγγελοπούλου Μ. / Κωνσταντίνου Μ.. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Κούρδογλου Μ. / Ματιάδη Β., που επικράτησαν με 2-1 (20-22, 21-17, 15-7) των Θεοδωρακέα Μ. / Κουμβάκη Α.
Στον άλλο προημιτελικό οι Δηλαβέρη Α. / Πασιαλή Χ., που επικράτησαν με 2-0 (21-14, 21-16) των Ξάνθη Φ. / Σπηλιωτοπούλου Α., θα αντιμετωπίσουν τις Μαναβή Δ. / Παρισάκη Ι., οι οποίες νωρίτερα νίκησαν με 2-0 (21-11, 21-8) τις συμπολίτισσες τους, Φραγκουλίδου Σ. / Χατζηδημητρίου Γ..
Παράλληλα για το κυρίως ταμπλό των ανδρών πραγματοποιήθηκαν δώδεκα αγώνες, μέχρι λίγο μετά τις 2 μ.μ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων, προκριματικών και κυρίως ταμπλό, καθώς επίσης το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό: ΕΔΩ

Η 1η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ ΣΤΟ MASTERS ΜΑΤΑΛΩΝ

Σε Μαραθώνιο εξελίχθηκε η 2η ημέρα του τρίτου σταθμού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στην παραλία των Ματάλων με δράση από τις 9:30π.μ. μέχρι αργά το βράδυ!
Με αμείωτο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι 44 αγώνες - 20 προκριματικά γυναικών και 8 κυρίως ταμπλό και 16 κυρίως ταμπλό ανδρών - κατά την 2η ημέρα του τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος beach volley για το 2016. Πρώτες τα… μαχαίρια έβγαλαν οι γυναίκες που «μονομάχησαν» για μια θέση στο κυρίως ταμπλό, στη συνέχεια σειρά πήραν οι άνδρες με τους πρώτες αγώνες του κυρίως ταμπλό, με την «αυλαία» να πέφτει με τους πρώτους οκτώ αγώνες του κυρίως ταμπλό των γυναικών.

Το πρώτο σερβίς σήμερα έγινε στις 8π.μ. με αγώνες για το κυρίως ταμπλό των ανδρών και στη συνέχεια τη… σκυτάλη παίρνουν τα κορίτσια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Παρασκευής, προκριματικών και κυρίως ταμπλό, καθώς επίσης το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: ΕΔΩ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-1 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Για δυόμισι σετ η Εθνική Παγκορασίδων έπαιξε σαν ίσος προς ίσο την Τουρκία, χάνοντας τελικά με 3-1 από την ανώτερη αντίπαλο της.
Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Καζανλάκ (είχαμε χάσει στην πρεμιέρα από την Σερβία), ωστόσο όπως και χθες στο νικηφόρο 3-0 επί του Μαυροβουνίου, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
«Με εξαίρεση το δ’ σετ όπου η Τουρκία κυριάρχησε πλήρως, σταθήκαμε πολύ καλά και υπάρχει ικανοποίηση για την αντίδραση της ομάδας. Πιέσαμε πολύ από το σερβίς, δεν αφήσαμε την Τουρκία να κάνει το παιχνίδι της και δείξαμε πολύ καλά στοιχεία», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Γκούντας.

Τα σετ: 25-21, 22-25, 25-18, 25-11
 
Τουρκία (Ρασίτ) Χατζιμουσταφάογλου 20 (13/30 επ., 7 άσοι, 32% υπ. – 14% άριστες), Τεμίζ 5 (3/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ουτσάκ 5 (0/2 επ., 5 μπλοκ), Ντεμίρ 11 (11/24 επ., 30% υπ. – 10% άριστες), Σαλίχ 2 (2 άσοι), Γιραντμιτσί 19 (14/29 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Αριέλ – (17% υπ. – 00% άριστες) / Γκουρ –λ (17% υπ. – 07% άριστες), Κοτσακάρα 2 (2/4 επ.), Γκιλντένογλου 1 (1/3 επ.), Κόσε 3 (3/9 επ.).
 
Ελλάδα (Γκούντας) Κυπαρίσση 12 (11/34 επ., 1 άσο, 11% υπ. – 05% άριστες), Τσιγκαροπούλου 9 (6/28 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Αντύπα 6 (5/22 επ., 1 μπλοκ, 60% υπ. – 27% άριστες), Βενέτη 4 (2/3 επ., 2 άσοι), Αρμούτζη 4 (1/7 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κατσαρού 4 (1/3 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Περτινόλη –λ (28% υπ. – 24% άριστες) / Ευθυκράτη, Κουμπούρα 1 (1 άσο), Παπαδοπούλου, Παπαδοπούλου Β. 4 (2/7 επ., 2 άσοι, 20% υπ. – 00% άριστες)

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...