Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ - ΠΑΙΔΕΣ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ - ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

Μετά το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου των τμημάτων γυναικών - νεανίδων και κορασίδων Α΄, ήρθε η ώρα για το ξεκίνημα και των υπόλοιπων τμημάτων.
Συγκεκριμένα καλούνται, ανά τμήμα οι εξής:
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄- Γ΄ (τα κορίτσια που προπονούνταν με τους κ.κ. Νίκο Μαρμαρινό και Αλ. Μεσσάλα), για την πρώτη τους προπόνηση, αύριο Πέμπτη 01/09 και την Παρασκευή και ώρα 12:00, στο γυμναστήριο ''Αρ. Παπαμιχαήλ''.
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Δ΄Ε΄ (τα κορίτσια που προπονούνταν με την κα. Δέσποινα Αγριανίτη) για την πρώτη τους προπόνηση, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή και ώρα 20:00 στο γυμναστήριο ''Γ. Κασιμάτης''.
Επίσης τις ίδιες ώρες μπορούν να προσέρχονται και όσα νέα κορίτσια ανεξάρτητα ηλικίας, επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματα μας. Και φέτος θα λειτουργήσουν πολλά τμήματα με ποικίλες ημέρες και ώρες, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες.
Υπενθυμίζουμε, ότι αύριο στις 19:00, ξεκινούν την περίοδο και τα τμήματα παίδων και παμπαίδων με την πρώτη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Δραπετσώνας στις 19:00.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΚΡΑΒΤΣΕΝΟΚΑ / ΓΚΡΑΟΥΝΤΙΝΑ (ΛΕΤΟΝΙΑ) ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

U22Finals2 28.08.2016Στις Νέες Γυναίκες, οι Λετονές Κραβτσενόκα / Γκράουντινα στέφθηκαν «βασίλισσες», αφού λύγισαν στον τελικό τις Πολωνές Κότσιολεκ / Γκρουστσίνσκα με 2-1 σετ (16-21, 21-15, 15-9), έστω και αν χρειάστηκαν να πάνε στο τάι μπρέικ για δεύτερο συνεχόμενο ματς.
Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Γερμανίδες Άρνολντ / Γκλέντσκε, οι οποίες κατέκτησαν την 3η θέση σε βάρος των Γαλλίδων Ρισάρ / Πλασέτ, επικρατώντας με 2-1 σετ (22-20, 20-22, 15-9), μετά από σκληρή μάχη.

ΟΙ ΜΟΛ / ΣΕΡΟΥΜ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ) ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΡΩΝ




Η ομάδα της Νορβηγίας στους Νέους Άνδρες κατέκτησε τον τίτλο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U22, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο “Avant Garde Sports Club”, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Στον τελικό των Νέων Ανδρών οι Νορβηγοί Άντερς Μολ / Κρίστιαν Σέρουμ «καθάρισαν» τους Αυστριακούς Πρίσταουτς-Τέλσνιγκ / Τρούμερ με 2-0 σετ (21-13, 21-15), επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του φαβορί και παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο χωρίς να χάσουν ούτε σετ στα επτά παιχνίδια που έδωσαν στη διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντερς Μολ είχε κερδίσει πριν από δύο μήνες τον αντίστοιχο τίτλο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 στην Αττάλεια, με παρτενέρ τον Αλεξάντερ Σέρουμ, μικρότερο αδερφό του σημερινού συμπαίκτη του.
Από την πλευρά του, ο Κρίστιαν Σέρουμ είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης U22 και πριν από δύο χρόνια, με διαφορετικό συμπαίκτη.
Το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία κατέληξε στους Γάλλους Γκοτιέ-Ρατ / Λουαζό, που υπέταξαν τους Ουκρανούς Πλοτνίσκι / Ντενισένκο με 2-1 σετ (18-21, 21-18, 19-17), έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΟΙ ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗΣ / ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΩΠΟ. ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΟΙ ΒΟΝΤΖΟΥ / ΚΥΡΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ

Adtech Ad
Η δίκωπος άνευ εφήβων με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαΐδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων κάνοντας παράλληλα, νέο παγκόσμιο ρεκόρ.


Τα τέσσερα μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ έφτασε η Ελλάδα προσθέτοντας ακόμα δυο ένα χρυσό κι ένα ασημένιο κατά την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.


Μετά το ασημένιο της δικώπου ελ βαρών νέων ανδρών από τους Ντούσκο-Πέτρου και το χάλκινο του τετραπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών με τους Λ.Κόνσολα-Π.Μαγδανή-Γ.Κόνσολα-Σ.Γιάνναρο τις προηγούμενες μέρες ,ήρθε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων χάρις τη σπουδαία νίκη της δικώπου άνευ εφήβων και των Γιάννη Καλανδαρίδη-Νίνου Νικολαϊδη (ΦΩΤΟ) που τερμάτισαν πεντακάθαρα και με διαφορά στην 1η θέση του τελικού σημειώνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ καταρρίπτοντας το προηγούμενο 6:34.23 που άντεχει για 10 ολόκληρα χρόνια από το 2006 όταν το είχε πετύχει στο Άμστερντάμ η βάρκα της Ρουμανίας .

Το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε από τη 2η θέση όπου παρέμεινε μέχρι τα μισά της κούρσας κι απο εκεί και πέρα ανέβασαν ρυθμό και κέρδισαν το χρυσό με χρόνο 6:32.51. Στη δεύτερη θέση το γερμανικό πλήρωμα με 6:35.00 και στην 3η αυτό της Νοτίου Αφρικής με 6:44.82.

Σπουδαία επιτυχία και για το διπλό σκιφ των νεανίδων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ . Η Ελληνική βάρκα με τις Αναστασία Βόντζου και Αννέτα Κυρίδου πέρασε 2η στα 1000μ. στη συνέχεια έπεσε στην 4η θέση αλλά στα τελευταία 500μ. κάνοντας εντυπωσιακό φινάλε κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 7:10.55 αφήνοντας για ελάχιστα εκατοστά τρίτη την Ιταλία που τερμάτισε σε 7:10.78 . Το χρυσό κατέκτησε η βάρκα των ΗΠΑ με 7:08.12.

Κοντά στο βάθρο έφτασε και η δίκωπος άνευ των Νεανίδων με τις Γεωργούδη-Μπούρμπου Χ. να τερματίζουν στην 4η θέση ενώ στην 5η θέση τερμάτισαν τόσο η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Κουκούτη-Παλαιοπάνο-Γιάννατζη-Στάμο όσο και το τετραπλό σκιφ των νεανίδων με τις Βιτζιλαίου-Μπούρμπου Ε.-Τσαμοπούλου-Πέργουλη.

Τέλος το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Δεμέλη-Σακκά-Μπαλή-Παπακωνσταντίνου πήρε την 1η θέση στον μικρό τελικό και την 7η στη γενική κατάταξη.
sport24.gr

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-22 ΟΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ / ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ

Το «ταξίδι» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U22 ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά για τους Άγγελο και Βασίλη Μανδηλάρη, που δεν μπόρεσαν να κάνουν άλλη μία υπέρβαση.
Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε στους «8» της διοργάνωσης από τους Ουκρανούς Πλοτνίτσκι / Ντενισένκο με 2-0 σετ (21-15, 21-11) και έτσι κλείνει την παρουσία του στην Καρδία Θεσσαλονίκης καταλαμβάνοντας την εξαιρετική 5η θέση.

Οι τελικές θέσεις των ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
5οι: Άγγελος Μανδηλάρης / Βασίλης Μανδηλάρης
9οι: Ραφαήλ Μπανιώτης / Γιώργος Τερζόγλου
17οι: Ιάσων Κανέλλος / Βασίλης Ζήσης

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
9ες: Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη
17ες: Τατιάνα Μολδοβανίδη / Αλίκη Σπηλιωτοπούλου
17ες: Μαρία Κλέπκου / Παρασκευή Κουρτίδου

Το πρόγραμμα της Κυριακής (28/08):

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
13:00 1ος ημιτελικός
14:00 2ος ημιτελικός
17:00 Αγώνας για 3η / 4η θέση
19:00 Τελικός

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
11:00 1ος ημιτελικός
12:00 2ος ημιτελικός
16:00 Αγώνας για 3η / 4η θέση
18:00 Τελικός

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-22 ΟΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ / ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ. ΣΤΗΝ 9η ΘΕΣΗ ΟΙ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ / ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

Πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U22 πήραν οι Άγγελος Μανδηλάρης / Βασίλης Μανδηλάρης, που θα είναι και οι μοναδικοί Έλληνες εκπρόσωποι στα προημιτελικά των Νέων Ανδρών, αφού οι Ραφαήλ Μπανιώτης / Γιώργος Τερζόγλου αποκλείστηκαν από την συνέχεια.
Οι αδελφοί Μανδηλάρη κέρδισαν δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα σε λίγες ώρες, καθώς υπέταξαν τους Ιταλούς Ντε Φαμπρίτιις / Ντι Σιλβέστρε με 2-1 σετ (18-21, 21-18, 15-11), έπειτα από μεγάλη μάχη.
Το δίδυμο από τη Χαλκίδα επικράτησε με ανατροπή, αφού μάλιστα στο τάι μπρέικ «γύρισαν» το εις βάρος του 5-7 σε 13-8, παίρνοντας ώθηση από τους θεατές που δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα στις εξέδρες του “Avant Garde Sports Club”.
Πλέον, οι Α. Μανδηλάρης / Β. Μανδηλάρης θα αγωνιζόντουσαν στον προημιτελικό,  με τους Ουκρανούς Πλοτνίτσκι / Ντενισένκο.
Το ουκρανικό ζευγάρι απέτρεψε έναν ελληνικό «εμφύλιο», αφού προκρίθηκε στην οκτάδα σε βάρος των Μπανιώτη / Τερζόγλου, τους οποίους λύγισε με 2-0 σετ (21-19, 21-17). Οι Θρακιώτες αθλητές, που είχαν ολοκληρώσει αήττητοι τη φάση των ομίλων, τερμάτισαν έτσι στην 9η θέση της τελικής κατάταξης.

ΣΤΗΝ 9η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-22 ΟΙ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ

Άδοξο φινάλε είχε για τις Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη η προσπάθειά τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U22, στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέλαβαν την 9η θέση μετά την ήττα τους από τις δίδυμες Αυστριακές αδελφές Ναντίν και Τερέζα Στράους με 2-0 σετ (21-8, 21-13), για τη φάση των «16».

Η ελληνική ομάδα, που είχε ολοκληρώσει αήττητη τη φάση των ομίλων, δεν μπόρεσε να «βγάλει» αυτή τη φορά τον καλύτερο εαυτό της στην άμμο του “Avant Garde Sports Club”, έτσι ώστε να έχει πιθανότητες επιτυχίας απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό δίδυμο.
Η ήττα - αποκλεισμός των Μαναβή / Παρισάκη, που τους δίνει την 9η θέση στην κατάταξη, σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο στα προημιτελικά των Νέων Γυναικών, αφού προηγουμένως οι Μολδοβανίδη / Σπηλιωτοπούλου και οι Κλέπκου / Κουρτίδου είχαν χάσει και τερμάτισαν στη 17η θέση.
Μετά το τέλος της άτυχης αναμέτρησης, η Δήμητρα Μαναβή δήλωσε:
«Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μία πολύ καλή ομάδα και θέλαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, είτε κερδίζαμε είτε όχι. Αυτό που μας στεναχωρεί είναι ότι δεν δώσαμε αυτό που μπορούσαμε, δεν δείξαμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Ιδιαίτερα επειδή ήταν το τελευταίο παιχνίδι μας στη διοργάνωση. Η 9η θέση δεν είναι καθόλου άσχημο αποτέλεσμα, είναι ένα καλό πλασάρισμα, αλλά φέτος αισθανόμασταν σε καλύτερη κατάσταση και θέλαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛ.ΒΑΡΩΝ

1

Χάλκινοι παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν πριν από λίγο οι Λ.Κόνσολας - Π.Μαγδανής - Γ.Κόνσολας - Σ.Γιάνναρος στο Ρότερνταμ. Το τετραπλό σκιφ ελ βαρών ξεκίνησε στον μεγάλο τελικό από την 3η θέση στα 500μ., στα 1000 και τα 1500μ. πέρασε δεύτερο για να τερματίσει τελικά στην 3η θέση με χρόνο 6:26.58 πίσω από την Γερμανία που πήρε το χρυσό με 6:23.09 και την Γαλλία που ήταν δεύτερη με 6:24.72.
Είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση μετά το ασημένιο που κατέκτησαν στη δίκωπο άνευ ελ βαρών ανδρών κάτω των 23 οι Ντούσκος-Πέτρου.
Νωρίτερα η Γεωργία Δημάκου δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του τελικού του σκιφ ελ βαρών γυναικών. Η Ελληνίδα σκιφίστρια ξεκίνησε άσχημα από την 6η θέση, στη συνέχεια όμως ανέβασε την απόδοσή της πέρασε 4η στα 1000μ. και 3η τα 1500μ. αλλά στα τελευταία μέτρα δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε τροχιά μεταλλίων και τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 8:41.12. Πρώτη ήταν η Νεοζηλανδή Μακμπρίντ με 8:28.45, δεύτερη η Σουηδέζα Φρέντ με 8:29.12 και τρίτη η Καναδέζα Σόκς με 8:37.96.
Το απόγευμα θα διεξαχθούν και οι τέσσερις ημιτελικοί των εφήβων-νεανίδων ενώ η αυλαία του παγκοσμίου θα πέσει αύριο με τους τελικούς μεγάλους και μικρούς.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-22 ΟΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ / ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ. ΣΤΗΝ 17η ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΑΝΕΛΛΟΣ / ΖΗΣΗΣ

Το εισιτήριο για τους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ U22 σφράγισαν οι Άγγελος Μανδηλάρης / Βασίλης Μανδηλάρης, ενώ αντίθετα οι Ιάσων Κανέλλος / Βασίλης Ζήσης στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι, αφού ο δεύτερος υπέστη κρίση οσφυαλγίας και έτσι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι τους για τη β’ φάση της διοργάνωσης.

Οι αδελφοί Μανδηλάρη έκαναν σπουδαία εμφάνιση στον νοκ άουτ αγώνα απέναντι στους Βέλγους Βέρσπεχτ / Βλέουχελς, τους οποίους λύγισαν με 2-1 σετ (21-17, 13-21, 15-8), παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τη φάση των «16».
Αντίθετη τύχη είχαν οι Ιάσων Κανέλλος / Βασίλης Ζήσης, οι οποίοι αποχαιρετούν το “Avant Garde Sports Club” με τη 17η θέση και με πικρή γεύση: Η ελληνική ομάδα εγκατέλειψε το παιχνίδι με τους Σέρβους Κλάσνιτς / Λόζιτς, ενώ προηγείτο 1-0 σετ (το πήρε 21-19) και έχανε 8-11 στο 2ο σετ, λόγω τραυματισμού του Ζήση, ο οποίος προσγειώθηκε άσχημα μετά από προσπάθεια στο μπλοκ, με συνέπεια να πάθει κρίση οσφυαλγίας και να «κλειδώσει» η μέση του.
Παρόντες στους «16» της διοργάνωσης από ελληνικής πλευράς θα είναι και οι Ραφαήλ Μπανιώτης / Γιώργος Τερζόγλου, οι οποίοι προκρίθηκαν απευθείας ως 1οι του ομίλου τους.

Δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών:
Βασίλης Μανδηλάρης: «Πήραμε μια μεγάλη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η τακτική του προπονητή μας βγήκε. Χάσαμε το δεύτερο σετ επειδή ήμασταν κακοί, αλλά φάνηκε ότι είχαμε καλύτερη ομάδα συνολικά. Παρότι οι αντίπαλοί μας είχαν τερματίσει 2οι στον όμιλό τους, εμείς ήμασταν ανώτεροι. Τώρα θα παίξουμε με το ιταλικό δίδυμο και θα κυνηγήσουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, αφού έχουμε ήδη πετύχει τον βασικό στόχο μας, που ήταν η είσοδος στους ‘16’».
Ιάσων Κανέλλος: «Δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με τον αστράγαλό μου, που τον είχα χτυπήσει χθες, αλλά μας βρήκε κάτι πολύ χειρότερο, ο τραυματισμός του Βασίλη. Αν δεν συνέβαινε αυτό, πιστεύω ότι θα είχαμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι, έστω στο τάι μπρέικ, γιατί είχαμε βρει ρυθμό. Είναι κρίμα που αυτή η όμορφη διοργάνωση τελειώνει έτσι για εμάς».

ΣΤΗ 17η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-22 ΟΙ ΜΟΛΔΟΒΑΝΙΔΗ / ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΠΚΟΥ / ΚΟΥΡΤΙΔΗ

Τη 17η θέση κατέλαβαν οι Τατιάνα Μολδοβανίδη / Αλίκη Σπηλιωτοπούλου και οι Μαρία Κλέπκου / Βούλη Κουρτίδου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U22, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τις ήττες που γνώρισαν στους νοκ άουτ αγώνες για τη β’ φάση της διοργάνωσης.
Οι δύο ελληνικές ομάδες δεν κατάφεραν να προκριθούν στις «16», αφού έχασαν στις αναμετρήσεις με τις οποίες άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου (27/08) στο “Avant Garde Sports Club”.
Οι Μολδοβανίδη / Σπηλιωτοπούλου ηττήθηκαν από τις Εσθονές Χόλας / Κούρε-Ποχομόφ με 2-1 σετ (21-15, 18-21, 15-7), ενώ οι «μικρές» Κλέπκου / Κουρτίδου υποτάχθηκαν από τις Ρουμάνες Ματέι / Βάιντα με 2-0 σετ (21-10, 21-13).
Στις «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Γυναικών έχουν προκριθεί απευθείας οι Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη, ως νικήτριες του ομίλου τους.

ΟΙ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ / ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 16 ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ / ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ, ΚΑΝΕΛΛΟΣ / ΖΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 24 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΡΩΝ




Το απόλυτο έκαναν οι ελληνικές ομάδες και στην κατηγορία Νέων Ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U22, αφού και οι τρεις τους κατάφεραν να προκριθούν στη β’ φάση της διοργάνωσης και το Σάββατο (27/08) θα μπουν στη μάχη των νοκ άουτ αγώνων, στις εγκαταστάσεις του “Avant Garde Sports Club” στην Καρδία Θεσσαλονίκης.
Την καλύτερη παρουσία στη φάση των ομίλων είχαν οι Ραφαήλ Μπανιώτης / Γιώργος Τερζόγλου, που πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική νίκη τους, σε βάρος των Ισραηλινών Α. Μασούρι / Ο. Μασούρι με 2-0 σετ (21-10, 21-14), κατακτώντας έτσι την 1η θέση στον Β’ Όμιλο και παράλληλα την απευθείας πρόκριση για τους «16» του Ευρωπαϊκού.
Αντίθετα, τα δύο άλλα ελληνικά ζευγάρια πέρασαν προς το παρόν στην 24άδα και θα κυνηγήσουν την είσοδό τους στη 16άδα μέσω των χιαστί νοκ άουτ αγώνων, ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν 2ες και 3ες στους ομίλους.
Παρόντες στη β’ φάση της διοργάνωσης θα είναι και οι Άγγελος Μανδηλάρης / Βασίλης Μανδηλάρης, παρά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα που γνώρισαν σήμερα: Κόντρα στους Λευκορώσους Ντραπτσίνσκι / Βαούτσκεβιτς, πλήρωσαν τα δικά τους λάθη και έχασαν 2-0 σετ (21-18, 26-24), με συνέπεια να τερματίσουν τελικά στην 3η θέση του Α’ Ομίλου.
Την 3η θέση κατέλαβαν και οι Βασίλης Ζήσης / Ιάσων Κανέλλος στον Δ’ Όμιλο, εξασφαλίζοντας πάντως το εισιτήριο για το «τοπ 24» και τους νοκ άουτ αγώνες. Το δίδυμο από την Πρέβεζα έχασε από τους Ισπανούς Ουέρτα / Χιμένεθ με 2-0 σετ (21-15, 21-11), αλλά το πλέον δυσάρεστο ήταν ο τραυματισμός του Κανέλλου, ο οποίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο στα μισά του 2ου σετ και ενδέχεται αυτό να τον επηρεάσει ενόψει του αυριανού νοκ άουτ αγώνα για την είσοδο στους «16».
Δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών:
Ραφαήλ Μπανιώτης: «Είμαστε μια νέα ομάδα, γι’ αυτό οι φιλοδοξίες μας φτάνουν μέχρι όπου μας πάει η ικανότητά μας και η τύχη μας. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς, προσπαθούμε για το καλύτερο και το απολαμβάνουμε, σ’ αυτή τη φανταστική εγκατάσταση. Όλα εδώ είναι φοβερά».
Βασίλης Μανδηλάρης: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε τους Λευκορώσους, αλλά πληρώσαμε τα λάθη μας. Στο 1ο σετ ήμασταν έναν πόντο μπροστά αλλά δεν κάναμε αλλαγή σε δύο πόντους και το χάσαμε, ενώ στο 2ο σετ είχαμε πέντε - έξι σετ μπολ, αλλά και πάλι δεν το πήραμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει αύριο να είμαστε πιο σοβαροί. Από ό,τι έχουμε δει, από τους οκτώ ομίλους οι τρεις είναι πολύ δυνατοί, οι δύο μεσαίου επιπέδου -όπως ο δικός μας- και οι υπόλοιποι τρεις έχουν ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να μας τύχει ένας αντίπαλος που θα μπορούμε να νικήσουμε. Είναι θέμα κλήρωσης και φυσικά θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα, όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας».
Ιάσων Κανέλλος: «Ελπίζω να μην με επηρεάσει ο τραυματισμός μου στον αυριανό αγώνα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξω, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσω να αγωνιστώ χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο τέλος του 2ου σετ είχα ενοχλήσεις στις πλάγιες μετακινήσεις και ελπίζω αύριο να είμαι καλύτερα. Χαιρόμαστε που πήραμε την πρόκριση μέσα από έναν δύσκολο όμιλο και τώρα θα κοιτάξουμε ακόμα παραπέρα».

ΟΙ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΛΔΟΒΑΝΙΔΗ / ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΛΕΠΚΟΥ / ΚΟΥΡΤΙΔΗ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ




Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τις ελληνικές ομάδες η φάση των ομίλων των Νέων Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U22 στη Θεσσαλονίκη, αφού και τα τρία ελληνικά ζευγάρια κέρδισαν το εισιτήριο για τους νοκ άουτ αγώνες του Σαββάτου (27/08), μαζί με το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο “Avant Garde Sports Club”.
Την αρχή έκαναν οι Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη, που έκαναν σπουδαία εμφάνιση απέναντι στις Φινλανδές Σινισάλο / Αχτιάινεν, επικράτησαν με 2-0 σετ (21-15, 21-16) και με «3 στις 3» νίκες κατέκτησαν την πρωτιά στον Α’ Όμιλο. Έτσι, πέρασαν απευθείας στη φάση των «16», αποφεύγοντας τους χιαστί αγώνες που θα δώσουν οι 2οι με τους 3ους των ομίλων.
Από την πλευρά τους, οι Τατιάνα Μολδοβανίδη / Αλίκη Σπηλιωτοπούλου λύγισαν μετά από μεγάλη μάχη τις Γιάντσαρ / Τσάλτσινα από την Σλοβενία με 2-1 σετ (21-18, 16-21, 17-15) και τερμάτισαν 2ες στον Β’ Όμιλο με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα.
Έχοντας ήδη μπει στην 24άδα, το ελληνικό ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το πρωί του Σαββάτου (27/08) μία από τις 3ες ομάδες της φάσης των ομίλων, προκειμένου να διεκδικήσει την είσοδο στην 16άδα.
Το ίδιο ισχύει και για τις νεότερες Ελληνίδες εκπροσώπους, τις Μαρία Κλέπκου / Βούλη Κουρτίδου, οι οποίες επίσης προκρίθηκαν στη β’ φάση της διοργάνωσης, χάρη στην επικράτησή τους επί των Ισραηλινών Ζίλμπερμαν / Ντέεφ με 2-0 σετ (21-15, 21-15), που ήταν η παρθενική τους στο θεσμό και τις έφερε στην 3η θέση του Ε’ Ομίλου.

Δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών:
Δήμητρα Μαναβή: «Παίξαμε πάρα πολύ καλά και είμαστε πολύ χαρούμενες που κερδίσαμε! Πέρσι βλέπαμε αυτή την ομάδα να παίζει στον τελικό του Ευρωπαϊκού U20. Ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας στο τουρνουά. Κάναμε ακριβώς αυτά που θέλαμε και που μας είχε πει η προπονήτριά μας, η οποία είχε μελετήσει τις αντιπάλους μας. Πήγαμε πολύ καλά σε μπλοκ - άμυνα, σε side out και επιπλέον καταφέραμε να τις πιέσουμε στο σέρβις, αφού παίζαμε εντός έδρας και γνωρίζαμε καλύτερα το γήπεδο».
Τατιάνα Μολδοβανίδη: «Πήραμε μια δύσκολη νίκη. Είχαμε απέναντί μας μία καλή ομάδα, αλλά από το πρώτο σετ φάνηκε ότι μπορούσαμε να την κερδίσουμε. Στην πορεία κάναμε μερικά λάθη, χάσαμε μερικά σέρβις και μας πήραν το 2ο σετ, αλλά στο 3ο καταφέραμε τελικά να φτάσουμε στη νίκη, με τις οδηγίες του προπονητή μας, παρότι πιεστήκαμε λίγο. Είμαστε χαρούμενες που τερματίσαμε 2ες στον όμιλό μας, τώρα περιμένουμε την κλήρωση και την διασταύρωσή μας με μία αντίπαλο που θεωρητικά θα είναι ευκολότερο από ό,τι θα ήταν αν είχαμε χάσει σήμερα».
Μαρία Κλέπκου: «Αυτή τη φορά είχαμε απέναντί μας μία ομάδα που δεν ήταν τόσο δυνατή όσο οι χθεσινές μας αντίπαλοι, αλλά εμείς από την πλευρά μας έπρεπε να παίξουμε όπως ξέρουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Αποφύγαμε τα λάθη και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της νίκης και της πρόκρισης σ’ αυτή τη διοργάνωση. Είμαστε μία νεαρή ηλικιακά ομάδα, χαιρόμαστε γι’ αυτό που πετύχουμε και συνεχίζουμε για το καλύτερο δυνατό».

ΟΙ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ / ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 24 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΡΩΝ



Ραντεβού για την 24άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Νέων ανδρών έκλεισαν οι Ραφαήλ Μπανιώτης / Γιώργος Τερζόγλου, που έφτασαν τις δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο “Avant Garde Sports Club”, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.
Το ελληνικό δίδυμο κέρδισε τους Βούλγαρους Μετσκάροφ / Κόλεφ με 2-0 σετ (21-14, 21-17) για τη 2η αγωνιστική του Β’ Ομίλου και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το εισιτήριο για τους νοκ άουτ αγώνες του Σαββάτου (27/08), το οποίο πάντως πήραν και οι ηττημένοι της αναμέτρησης.

Κι αυτό, επειδή οι Πολωνοί Λισικόφσκι / Πασκόφσκι, που χθες είχαν ηττηθεί με 2-1 σετ από τους Θρακιώτες αθλητές, αποχώρησαν από τη διοργάνωση λόγω τραυματισμού, με συνέπεια να προκριθούν στην επόμενη φάση και οι τρεις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου.
Σε τροχιά πρόκρισης μπήκαν και οι Βασίλης Ζήσης / Ιάσων Κανέλλος, που υπέταξαν τους Σλοβένους Ντουλάι / Μάροβτ με 2-0 σετ (21-18, 21-15), σημειώνοντας την πρώτη τους επικράτηση στο θεσμό.
Αντίθετα, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του σημερινού προγράμματος, οι Άγγελος Μανδηλάρης / Βασίλης Μανδηλάρης έχασαν από τους Λιθουανούς Ρουμσεβίτσιους / Καζντάιλις με 2-0 σετ (21-17, 21-10) και πλέον μετρούν μία νίκη και μία ήττα στον Α’ Όμιλο.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΜΙΑ ΗΤΤΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Δύο νίκες και μία ήττα περιλάμβανε για τις ελληνικές ομάδες των Νέων Γυναικών το απογευματινό πρόγραμμα της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ U22, το οποίο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του “Avant Garde Sports Club” στην Καρδία Θεσσαλονίκης και προσφέρει πλούσιο θέαμα και αμείωτη δράση.
Το σημερινό «μενού» περιλάμβανε συνολικά 48 αναμετρήσεις, που καθήλωσαν επί 12 και πλέον ώρες τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Χωριό της Ειρήνης».
Οι Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη ζευγάρωσαν τις νίκες τους και παρέμειναν αήττητες, κερδίζοντας τις Ουκρανές Σουλίμα / Ουντοβένκο με 2-1 σετ (17-21, 21-18, 15-9). Έτσι, εξασφάλισαν την παρουσία τους στο «τοπ 24» και θα «κονταροχτυπηθούν» αύριο το μεσημέρι (Παρασκευή 26/08, 12:40) με τις Φινλανδές Σινισάλο / Αχτιάινεν, με έπαθλο την πρωτιά στον Α’ Όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
Την πρώτη τους νίκη στο θεσμό, αλλά και συνολικά ως ζευγάρι πανηγύρισαν οι Τατιάνα Μολδοβανίδη / Αλίκη Σπηλιωτοπούλου, οι οποίες υπέταξαν τις Νορβηγίδες Χέλαντ-Χάνσεν / Λούντε με 2-0 σετ (21-18, 21-16), παρουσιάζοντας σημάδια βελτίωσης συγκριτικά με τον πρωινό αγώνα τους. Επόμενες αντίπαλοί τους θα είναι οι Γιάντσαρ / Τσάλτσινα από την Σλοβενία, την Παρασκευή (26/08, 13:30).
Αντίθετα, οι «μικρές» Μαρία Κλέπκου / Βούλη Κουρτίδου δεν τα κατάφεραν απέναντι στις Αυστριακές Ν. Στράους / Τ. Στράους, από τις οποίες έχασαν με 2-1 σετ (19-21, 21-14, 15-7), παρότι έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκαν στα σετ. Πλέον, θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί κόντρα στις Ισραηλινές Ζίλμπερμαν / Ντέεφ (Παρασκευή 26/08, 15:10), με στόχο να αποφύγουν την τελευταία θέση του Ε’ Ομίλου και να μπουν στο «τοπ 24».

Δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών:
Δήμητρα Μαναβή: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από το πώς εξελίχθηκε η πρεμιέρα για μας. Πήραμε τις δύο νίκες που θέλαμε και αύριο θα παίξουμε με την θεωρητικά ισχυρότερη αντίπαλό μας στον όμιλο για την 1η θέση. Γνωρίζουμε τις Φινλανδές και πιστεύω ότι δεν υπάρχει φαβορί σ’ αυτό το επίπεδο».
Ιωάννα Παρισάκη: «Στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα, να φτάσουμε ψηλότερα από ό,τι κάναμε στο περσινό ευρωπαϊκό U20, αν και η φετινή διοργάνωση είναι δυσκολότερη, γιατί συμμετέχουν μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες».
Τατιάνα Μολδοβανίδη: «Στο πρώτο παιχνίδι μας, που ήταν και το εναρκτήριο του τουρνουά, είχαμε λίγο περισσότερο άγχος από ό,τι έπρεπε. Ήταν και το πρώτο μας ματς ως ζευγάρι, αφού κάνουμε προπόνηση μαζί εδώ και μερικές εβδομάδες. Το απόγευμα παρουσιαστήκαμε καλύτερες και τώρα βάζουμε ως στόχο μια νέα νίκη, αύριο, ώστε να πάρουμε τη 2η θέση στον όμιλό μας και να έχουμε μία καλύτερη διασταύρωση στους νοκ άουτ αγώνες. Θέλουμε να δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, σε κάθε πόντο, σε κάθε παιχνίδι».

Αλίκη Σπηλιωτοπούλου: «Θέλαμε πολύ τη νίκη στο απογευματινό ματς, κόντρα στις Νορβηγίδες. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και την τακτική που μας είπε ο προπονητής μας, μειώσαμε τα λάθη μας και έτσι μπορέσαμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».
Μαρία Κλέπκου: «Στο πρωινό ματς παίξαμε πολύ καλά, αλλά σε κάποια σημεία ‘κολλήσαμε’ και τελικά χάσαμε από δικά μας λάθη, αλλά το απόγευμα ήμασταν βελτιωμένες, δείξαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και ωριμότητα. Είναι τιμή για μας και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενες το να εκπροσωπούμε τα ελληνικά χρώματα σε άλλο ένα μεγάλο τουρνουά».

Βούλη Κουρτίδου: «Το να παίζουμε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και μάλιστα εντός έδρας, μπροστά σε Έλληνες φιλάθλους, κάνει αυτή την εμπειρία ξεχωριστή. Ο κόσμος μας δίνει μεγάλη βοήθεια και οι εγκαταστάσεις εδώ είναι εξαιρετικές. Ελπίζουμε ότι την Παρασκευή θα μπορέσουμε να νικήσουμε την ομάδα από το Ισραήλ, έτσι ώστε να μπούμε στην 24άδα. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε, όλα θα πάνε καλά».

Το αυριανό πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων:
ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
2η αγωνιστική
Α’ Όμιλος (08:30): Α. Μανδηλάρης / Β. Μανδηλάρης - Ρουμσεβίτσιους / Καζντάιλις (Λιθουανία)
Δ’ Όμιλος (10:10): Ντουλάι / Μάροβτ (Σλοβενία) - Κανέλλος / Ζήσης
Β’ Όμιλος (11:50): Μετσκάροφ / Κόλεφ (Βουλγαρία) - Μπανιώτης / Τερζόγλου
3η αγωνιστική
Α’ Όμιλος (16:50): Α. Μανδηλάρης / Β. Μανδηλάρης - Ντραπτσίνσκι / Βαούτσκεβιτς (Λευκορωσία)
Δ’ Όμιλος (19:20): Ουέρτα / Χιμένεθ (Ισπανία) - Κανέλλος / Ζήσης
Β’ Όμιλος (21:00): Α. Μασούρι / Ο. Μασούρι (Ισραήλ) - Μπανιώτης / Τερζόγλου
ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
3η αγωνιστική
Α’ Όμιλος (12:40): Μαναβή / Παρισάκη - Σινισάλο / Αχτιάινεν (Φινλανδία)
Β’ Όμιλος (13:30): Γιάντσαρ / Τσάλτσινα (Σλοβενία) - Μολδοβανίδη / Σπηλιωτοπούλου
Ε’ Όμιλος (15:10): Ζίλμπερμαν / Ντέεφ (Ισραήλ) - Κλέπκου / Κουρτίδου

Τα πλήρη αποτελέσματα όπως και τις βαθμολογίες των ομίλων μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα για τις ελληνικές ομάδες αγοριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volley Κ22 στη Θεσσαλονίκη.
To πρόγραμμα ξεκίνησε με την άνετη νίκη των Βασίλη και Άγγελου Μανδηλάρη επί των Αρμενίων Μπαλαμπεκιάν / Χακομπιάν με 2-0 (21-12, 21-14), σε έναν αγώνα όπου τα δύο αδέλφια από την Χαλκίδα επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους.
Ακολούθησε το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της ημέρας, στο οποίοι οι Ραφαήλ Μπανιώτης και Γιώργος Τερζόγλου  (φωτό) επικράτησαν των Πολωνών Λισικόβσκι / Πασκόβσκι με 2-1 (21-16, 13-21, 15-13). Ηταν μια ιστορική νίκη, καθώς οι δύο Θρακιώτες έδιναν τον πρώτο διεθνή αγώνα της καριέρας τους και βασίστηκαν στο πάθος και την εξαιρετική τους απόδοση στο μπλοκ.
Στο τρίτο παιχνίδι ο Βασίλης Ζήσης και ο Ιάσων Κανέλλος από την Πρέβεζα ηττήθηκαν με 2-0 (21-16, 21-19) από τους Αυστριακούς Τέλσνικγκ / Τρούμερ, μία από τις δυνατότερες ομάδες του τουρνουά.
Εύκολο έργο είχαν και τα υπόλοιπα φαβορί, όπως οι κάτοχοι του τίτλου Βελίτσκο / Σίβολαπ (Ρωσία), που νίκησαν 2-0 τους Μολδαβούς Ποπάντιουκ / Μαχάροφ, οι Λετονοί Σαμοίλοφς / Σμιτς (τρίτοι στο φετινό Παγκόσμιο Κ 19), που επικράτησαν επίσης με 2-0 των Αγγλων Πουλ / Τζόουνς και οι Νορβηγοί Μολ / Σέρουμ, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Κ21 φέτος στη Λουκέρνη (2-0 τους Πολωνούς Λεβίτσκι / Καζέβιακ).

ΜΙΑ ΝΙΚΗ - ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Μία νίκη και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός των πρώτων αγώνων που έδωσαν οι ελληνικές γυναικείες ομάδες στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Volley, στις εγκαταστάσεις του Avant Garde Sports Club, στην Καρδία της Θεσσαλονίκης.
Την αυλαία άνοιξαν η Δήμητρα Μαναβή και η Ιωάννα Παρισάκη, που μετά από μάχη στο πρώτο σετ επικράτησαν των Δανών Στιφ / Σάντε με 2-0 (21-19, 21-11).
Την ίδια ώρα οι Τατιάνα Μολδοβανίδη και Αλίκη Σπηλιωτοπούλου υπέκυψαν στην ανωτερότητα της Ελβετίδας κατόχου του τίτλου Νικόλ Αϊχόλτσερ, με παρτενέρ την Ζέρσον και έχασαν 2-0 (21-12, 21-7).
Την ήττα γνώρισαν και οι «μικρές» της ελληνικής αποστολής Μαρία Κλέπκου και Βούλη Κουρτίδου από τις Λιθουανές Αντριουκαϊτίτε / Ζιουμπίνα με 2-0 (21-18, 21-15).

Δείτε τα συνολικά αποτελέσματα των αγώνων στο ταμπλό των Νέων γυναικών ΕΔΩ.

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Κ-23 ΟΙ ΝΤΟΥΣΚΟΣ - ΠΕΤΡΟΥ

Non stop σεζόν για το φοβερό δίδυμο της κωπηλασίας, οι οποίοι μετά την 6η θέση στους Ολυμπιακούς με την ελαφριά τετράκωπο, κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 στη δίκωπο.
Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου, έφυγαν από το Ρίο και ταξίδεψαν αμέσως για το Ρότερνταμ. Εκεί ξεκίνησαν την προσπάθεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτή η προσπάθεια απέδωσε έναν… αργυρό καρπό. Με χρόνο 6:29.25 το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό της δικώπου, πίσω από την Ελβετία που τερμάτισε σε 6:26.47 στην κατηγορία των Κ23. Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Τουρκία με 6:30.92
Ττο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Κ23 των Εμμανουηλίδου-Κουκλοτίδου ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση του τελικού Β, όπως και η δίκωπος με τους Κωνσταντά-Καραμήτρο. Στον τελικό Γ του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών οι Αθανασιάδης-Μπέρης-Τσαλικίδης-Μαρόκος ολοκληρωσαν στην πρώτη θέση.
Στα μη Ολυμπιακά αγωνίσματα, η Γεωργία Δημάκου πήρε την πρόκριση για τον τελικό μετά απο ένα συναρπαστικό ημιτελικό που κατέλαβε την 3η θέση. Στον μεγάλο τελικό της δικώπου άνευ νεανίδων προκρίθηκαν και οι Γεωργούδη-Μπούρμπου που πήραν την πρώτη θέση στον επαναληπτικό της Πέμπτης.

sportsfeed.gr

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η Βραζιλία χόρεψε «χρυσή» σάμπα μέσα στο Ρίο

Η Βραζιλία ήταν αυτή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο καθώς επικράτησε 3-0 σετ της Ιταλίας.
Η Βραζιλία μπροστά στο πολυπληθές κοινό της σκόρπισε τη χαρά στις κερκίδες παίρνοντας άξια το χρυσό σε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι που τα σετ ήρθαν πολύ κλειστά με όπλο το σερβίς της.
Στο πρώτο σετ η Ιταλία έκανε το 4-1 με επιθέσεις του Ζαϊτσεφ. Μετά από λάθος του Λάντζα και άσο του Φόντελες έγινε το 6-6 , η Ιταλία πέρασε ξανά μπροστά 11-8 για να ισοφαρίσει
Στο 12-12 και να περάσει μπροστά 12-14 και 12-16, διαφορά που όπως αποδείχτηκε ασφαλείας καθώς τελικά κατέκτησε το σετ η Βραζιλία 22-25 μετά από λάθος του Ζαϊτσεφ.
Μεγάλη μάχη στο δεύτερο σετ με την Ιταλία να μπαίνει πολύ δυνατά και να ξεφεύγει με 2 προσπάθειες του Χουαντορένα (επίθεση και άσο) 4-1. Η Βραζιλία τελικά ισοφάρισε 9-9 μετά από λάθος του Ζαϊτσεφ και ακολούθησε μάχη ως το τέλος με τη Βραζιλία να παίρνει το σετ 26-28 για το 2-0.
Το τρίτο σετ ήταν εντυπωσιακό κι αυτό  καθώς πήγε πόντο-πόντο σχεδόν,  για να λήξει με το βίντεο ρέφερι το σετ 24-26.

Οι πόντοι προήλθαν από:
ΙΤΑΛΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Επιθέσεις 40-29, Μπλοκ 7-6, Άσοι 2-7, Λάθη Αντιπάλου 23-27
Τα σετ: 22-25, 26-28, 24-26
ZMc46DIL


Το Χάλκινο στις ΗΠΑ

Συναρπαστικός αποδείχτηκε ο μικρός τελικός καθώς οι ΗΠΑ επικράτησαν 3-2 της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν να χάνουν 2-0 σετ καθώς το καταπληκτικό μπλοκ των Ρώσων δεν άφησε πολλά περιθώρια αλλά με ένα εκπληκτικό «καμ μπακ», πολύ καλό σερβίς που προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα της Ρωσίας, γύρισαν το παιχνίδι και παίρνοντας τα 3 επόμενα σετ κατέκτησαν το χάλκινο.  
Οι πόντοι προήλθαν από:
ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ: Επιθέσεις 72-52, Μπλοκ 8-12, Άσοι 8-5, Λάθη Αντιπάλου 21-32
ΤΑ ΣΕΤ: 23-25, 21-25, 25-19, 25-19, 15-13
greekvolley.gr

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΟΙ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-22

Χάλκινες οι Μαναβή / Παρισάκη Την 3η θέση κατέκτησε η Εθνική ομάδα U22 στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στην πόλη Πρόμπιστιπ των Σκοπίων.
Οι Δήμητρα Μαναβή, Ιωάννα Παρισάκη ηττήθηκαν νωρίς το μεσημέρι στον ημιτελικό με 2-1 (18-21, 21-16, 15-8) από την Ρουμανία και το απόγευμα αντιμετώπισε την Βουλγαρία για τις θέσεις 3-4 επικρατώντας και πάλι με 2-1 (21-17, 10-21, 18-16), ενώ στο τρίτο σετ βρέθηκαν να χάνουν με 3-7.
Να σημειώσουμε ότι ο μικρός τελικός έγινε υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες (ξέσπασε μπουρίνι στην περιοχή) και προς στιγμή υπήρχε κίνδυνος διακοπής, ωστόσο ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά.
«Για μας ήταν η πρόβα τζενεράλε πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται την άλλη εβδομάδα στην Καρδία. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία που ήταν και το μεγάλο φαβορί, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες τον ημιτελικό. Θέλαμε να φτάσουμε ως τον τελικό, αλλά το μετάλλιο δεν παύει να είναι μετάλλιο», είπαν τα δύο κορίτσια και συμπλήρωσαν:
«Το τουρνουά εδώ ήταν πολύ δυνατό κι οι περισσότερες ομάδες θα είναι και στην Καρδία την άλλη εβδομάδα. Ήταν μια πετυχημένη πρόβα και πλέον το μυαλό μας είναι στο Ευρωπαϊκό το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία και ελπίζουμε να έρθει και ο κόσμος για να στηρίξει όλες τις ελληνικές ομάδες στην προσπάθεια που θα κάνουν».

Η ΚΙΝΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ



Από την Αθήνα είχε να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων στο βόλεϊ γυναικών η Κίνα. Ακόμα και στην έδρα της, στο Πεκίνο το 2008, είχε περιοριστεί στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Στο Ρίο όμως ξανανέβηκε στην κορυφή, όπως είχε συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, στο Λος Άντζελες το 1984 και όπως προαναφέρθηκε το 2004 στην Αθήνα. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να υποτάξει με 3-1 σετ στον τελικό την Σερβία.
Η επικράτηση των Κινέζων δεν ήταν εύκολη. Οι Σέρβες προηγήθηκαν κατακτώντας με 25-19 το πρώτο σετ και έτσι χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή, έχοντας ως κορυφαία την Ζου που κέρδισε συνολικά 25 πόντους. Οι Κινέζες ισοφάρισαν σχετικά εύκολα κατακτώντας το δεύτερο σετ με 25-17 και δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή της εις βάρος τους κατάστασης.
Πιο δύσκολα πήραν προβάδισμα κερδίζοντας το τρίτο σετ με 25-22. Το τέταρτο ήταν συγκλονιστικό με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο μέχρι το 23-23. Το λάθος σερβίς της Ράσιτς έδωσε την ευκαιρία για το ματς μπολ στην Κίνα και η επίθεση της Χούι έπειτα από την κακή υποδοχή της Πόποβιτς στο σερβίς της Ζανγκ έγραψε το τέλος του τελικού.
Ιστορικό είναι πάντως και για την Σερβία το ασημένιο μετάλλιο, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που ανεβαίνει σε βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων στο βόλεϊ γυναικών. Νωρίτερα, το χάλκινο κατέκτησαν οι ΗΠΑ που επικράτησαν στον μικρό τελικό της Ολλανδίας με 3-1 σετ (25-23, 25-27, 25-22, 25-19).
Την Κυριακή το Μαρακαναζίνιο παίρνει «φωτιά» για τους τελικούς των ανδρών. Βραζιλία και Ιταλία αναμετρώνται στον μεγάλο τελικό στις 19!15 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ενώ ΗΠΑ και Ρωσία θα αναμετρηθούν με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο, σε αγώνα που ξεκινά στις 15:30 ώρα Ελλάδος (09:30 το πρωί στο Ρίο).

sportsfeed.gr

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ-22 ΟΙ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ η Εθνική ομάδα U22 εξασφάλισε την πρόκριση της στην τετράδα του στο Βαλκανικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Πρόμπιστιπ των Σκοπίων.
Στον καθοριστικό αγώνα κόντρα στις Τουρκάλες οι Δήμητρα Μαναβή, Ιωάννα Παρισάκη επικράτησαν με 2-1 (22-20, 17-21, 19-17) και προκρίθηκαν στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί αύριο το πρωί (11:30 ώρα Ελλάδας) ενώ ο αντίπαλος μας θα γίνει γνωστός αργά το βράδυ όταν ολοκληρωθεί το σημερινό πρόγραμμα (αντιμετωπίζουμε το νικητή του αγώνα Ρουμανία - Μολδαβία).

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Η Ελλάδα έχει χρυσό μετάλλιο και στο βασιλιά στίβο! Η Κατερίνα Στεφανίδη κερδισε στον τελικό του επί κοντώ! Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τον ελληνικο αθλητιμό. Αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο θα ακουστεί ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος

Ρίο Θανάση Νικολάου nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou
φωτογραφίες Αγγελος Ζυμάρας
azsportsimages.com

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός από την αρχή. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2012, Τζένιφερ Σουρ δεν ήταν καλά και αυτό φάνηκε στον αγώνα. Στο 4.70μ. έμεινε εκτός. Όπως εκτός έμεινε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου, Γιαρισλέι Σίλβα και αυτή στο 4.70μ.
Η Ελίζα Μακάρντνεϊ εκάνε φοβερό αγώνα και κατάφερε να μπει στα μετάλλια περνώντας όλα τα ύψη μέχρι το 4.80μ. με την πρώτη, αλλά η απειρία της μέτρησε στο 4.85μ. όπου είχε τρία αποτυχημένα. Κέρδισε ωστόσο το χάλκινο μετάλλιο.
Στη συνέχεια ο αγώνας ήταν μια μονομαχία ανάμεσα στη Στεφανίδη με τη Μόρις όπου όλα κρίθηκαν στο 4.85μ.

Τα άλματα της Κατερίνας
02:56 Η Κατερίνα πραγματοποιεί το πρώτο της άλμα στα 4.60μ. Περνά τον πήχυ εντυπωσιακά!
03:20 Δεύτερο άλμα και αυτό εντυπωσιακό με την 1η το 4.70μ. για τη Στεφανίδη.
03:45 Το τρίτο άλμα της Στεφανίδη ήταν το πρώτο στα 4.80μ. Καλό ανέβασμα αλλά στο κατέβασμα βγήκε πιο μέσα και βρήκε το πήχυ και τον έριξε.
03:58 Καθαρό το δεύτερο άλμα της Κατερίνας στα 4.80μ. Αρκετά πάνω από τον πήχυ. Αυτό το άλμα της δίνει μετάλλιο.
04:02 Λάθος τοποθετημένοι οι στυλοβάτες και χαμένο το 4.85μ. για τη Στεφανίδη που έκανε ψηλό το πρώτο της άλμα αλλά το έριξε…
04:12 Πέρασε το 4.85μ. και είναι πρώτη!
04:23 Χαμένο το πρώτο άλμα στο 4.90μ. για την Κατερίνα που παραμένει πρώτη.
04:26 Χαμένο και το δεύτερο άλμα για την Κατερίνα που δεν ανέβηκε καλά στον πήχυ.
04:33 Καλό το τρίτο άλμα στο 4.90μ. αλλά η Κατερίνα έριξε τον πήχυ και περιμένει το τελευταίο άλμα της Μόρις.
04:35 Η Μόρις ρίχνει τον πήχυ και η Κατερίνα Στεφανίδη είναι χρυσή Ολυμπιονίκης!

Αυτό είναι το 3ο χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για την Ελλάδα, το 6ο συνολικά, το 30ο για τον ελληνικό στίβο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το 122ο για την Ελλάδα συνολικά από το 1896.
sportsfeed.gr

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΟΙ ΜΑΝΑΒΗ / ΠΑΡΙΣΑΚΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-22

Με νίκη στο τάι μπρέικ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U22 που διεξάγεται στην πόλη Πρόμπιστιπ των Σκοπίων η Εθνική ομάδα.
Οι Μαναβή / Παρισάκη επικράτησαν με 2-1 (21-17, 19-21, 15-11) των Ραμαντάνι / Μουσταφά από το Κόσοβο και αύριο αντιμετωπίζουν τις Τουρκάλες Νεζίρ / Τσετίν.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΑΛΙΣΟΝ / ΜΠΡΟΥΝΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ

To «χρυσό της βροχής» για τους ΒραζιλιάνουςΣε έναν τελικό που διεξήχθη υπό βροχή οι Βραζιλιάνοι Άλισον / Μπρούνο νίκησαν τους Ιταλούς Νικολάι / Λούπο με 2-0 (21-19, 21-17) για να αναδειχθούν χρυσοί Ολυμπιονίκες και να αποθεωθούν από το κοινό τους στην Κόπα  Καμπάνα του Ρίο. 
 Αυτό είναι μόλις το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κερδίζει η Βραζιλία στο μπιτς βόλεϊ ανδρών μετά από αυτό που είχαν κερδίζει οι Εμάνουελ Ρεγκο και Ρικάρντο Σάντος στην Αθήνα στο 2004.

Από την άλλη το αργυρό είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ιταλία και τους πρωταθλητές Ευρώπης, Νικολάι / Λούπο.   
 
Τελικός
19 Αυγούστου
Νικολάι / Λούπο (Ιταλία) - Άλισον / Μπρούνο (Βραζιλία) 0-2 (19-21, 17-21)


Μικρός τελικός
19 Αυγούστου
Σεμένοφ / Κρασίλνικοφ (Ρωσία) - Μπρόουερ / Μέουσεν (Ολλανδία) 0-2 (21-23, 20-22)

Τα ημιτελικά
16 Αυγούστου
Άλισον / Μπρούνο (Βραζιλία) - Μπρόουερ / Μέουσεν (Ολλανδία) 2-1 (21-17, 21-23, 16-14)

17 Αυγούστου
Νικολάι / Λούπο (Ιταλία) Σεμένοφ / Κρασίλνικοφ (Ρωσία) 2-1 (15-21, 21-16, 15-13)

volleynews.gr

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΜΑΝΤΗΣ / ΚΑΓΙΑΛΗΣ ΣΤΑ 470

Adtech Ad
Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν στη δέκατη θέση στην κούρσα των μεταλλίων και ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους με το χάλκινο μετάλλιο στα 470. Δεύτεροι οι Αυστραλοί στην ισοβαθμία.

Μια μεγάλη μάχη έδωσαν οι Μάντης και Καγιαλής με το πλήρωμα της Αυστραλίας στην κούρσα των μεταλλίων. Τελικά οι Μπέλτσερ και Ράιαν ήταν εκείνοι που τερμάτισαν μία θέση παραπάνω από το ελληνικό πλήρωμα με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο και οι Έλληνες το χάλκινο.
Η κούρσα των μεταλλίων έγινε ανάμεσα στα ελληνικό και το πλήρωμα της Αυστραλίας τα οποία είχαν το δικό τους ξεχωριστό αγώνα με έπαθλο το ασημένιο μετάλλιο.
Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις πρώτες δύο σημαδούρες με ελάχιστη διαφορά. Στην τρίτη σημαδούρα ο Ράιαν γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και το πλήρωμα από την Αυστραλία να χάνει πολύτιμο χρόνο. Την ίδια ατυχία είχε όμως και ο Τάκης Μάντης στην τελευταία σημαδούρα με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί μετά από έναν σκληρό αγώνα να τερματίσουν στην ένατη θέση και οι Έλληνες στη δέκατη.
Αυτό ήταν το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, πανηγύρισαν στο Ρίο οι «χάλκινοι» Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, με την ολοκλήρωση της medal race στα 470 Ανδρών.
Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

Η τελική κατάταξη:
1. Κροατία 43 β.π.
2. Αυστραλία 58 β.π.
3. Ελλάδα 58 β.π.
4. ΗΠΑ 71 β.π.
5. Μ. Βρετανία 75 β.π.
6. Σουηδία 79 β.π.
7. Γαλλία 87 β.π.
8. Αυστρία 87 β.π.
9. Ελβετία 94 β.π.
10. Νέα Ζηλανδία 104 β.π
sport24.gr

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΛΟΥΝΤΒΙΧ / ΒΑΛΚΕΝΧΟΡΣΤ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γερμανικός θρίαμβος στο Ρίο Άξιο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο πήραν οι Λάουρα Λούντβιχ και Κίρα Βάλκενχορστ στην Κόπα Καμπάνα. Οι Γερμανίδες νίκησαν με 2-0 (21-18, 21-14) τις Βραζιλιάνες Αγκάθα / Μπάρμπαρα μπροστά σε 12.000 φίλους του μπιτς βόλεϊ στο Ρίο.

Είχε προηγηθεί η νίκη απέναντι στην άλλη ομάδα των διοργανωτών, το φαβορί για το χρυσό, Λαρίσα / Ταλίτα στα ημιτελικά γεγονός που κάνει ακόμα πιο γλυκό τον θρίαμβο.

Έτσι οι Γερμανοί έκαναν το… back-to-back στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια καθώς στο Λονδίνο το είχαν κερδίσει στο ανδρικό τουρνουά με την ομάδα των Τζουλιους Μπρινκ και Γιόνας Ρέκερμαν. Επίσης οι Γερμανίδες έγιναν οι πρώτες Ευρωπαίες που κατακτούν μετάλλιο στις γυναίκες, αφού ήταν και οι πρώτες που έφτασαν στην 4αδα.
Τελικός
Λούντβιχ / Βάλκενχορστ (Γερμανία) - Αγκάθα / Μπάρμπαρα (Βραζιλία) 2-0 (21-18, 21-14)

Μικρός τελικός
Λαρίσα / Ταλίτα (Βραζιλία) - Γουόλς Τζένινγκς / Ρος (ΗΠΑ) 1-2 (21-17, 17-21, 9-15)

Τα ημιτελικά

16 Αυγούστου
Λαρίσα / Ταλίτα (Βραζιλία) - Λούντβιχ / Βάλκενχορστ (Γερμανία) 0-2 (18-21, 12-21)
17 Αυγούστου
Γουόλς Τζένινγκς / Ρος (ΗΠΑ) - Αγκάθα / Μπάρμπαρα (Βραζιλία) 0-2 (20-22, 18-21)
volleynews.gr

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 3-0 ΚΑΙ 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Με την 3η θέση ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στο Μπαρ του Μαυροβουνίου η Εθνική ομάδα Κορασίδων.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3-0 του Μαυροβουνίου στον αγώνα για τις θέσεις 3-4, έχοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι ως μεγάλο όπλο το σερβίς, όπου πήρε συνολικά 20 άσους (από 7 Αλεξάκου και Μπακοδήμου).
«Συνολικά είχαμε μια καλή και σταθερή απόδοση και δεν τους αφήσαμε κανένα περιθώριο για να αντιδράσουν και να ελπίζουν σε κάτι καλύτερος. Κερδίσαμε δίκαια και πήραμε αυτό που μας άξιζε», είπε μετά τον αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος και κάνοντας τον πρώτο απολογισμό συμπλήρωσε:
«Είναι θετικό το πρόσημο γιατί η συνολική εικόνα μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Σερβία και Τουρκία είναι ένα επίπεδο πιο πάνω, αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά. Γενικά πάντως το τουρνουά ήταν υψηλού επιπέδου και θεωρώ ότι αρκετές από τις ομάδες που συμμετείχαν θα αγωνιστούν και στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος»

Τα σετ: 25-18, 25-15, 25-18
 
Ελλάδα (Φλώρος) Καρακάση 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Αλεξάκου 14 (7/13 επ., 7 άσοι, 36%υπ. – 21% άριστες), Καρατζόγλου 6 (3/4 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τσιόγκα 4 (1/4 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ζαμπάτη 9 (8/18 επ., 1 άσο), Μπακοδήμου 14 (6/16 επ., 7 άσοι, 1 μπλοκ), Ευθυμιάδου –λ (26% υπ. – 16% άριστες) / Μικέλη, Τζιαρλή, Φλαμουρίδου 1 (1/2 επ.), Βογιατζόγλου 2 (2 άσοι), Τσελέπη.
 
Μαυροβούνιο (Μάρκοβιτς) Μπουρζάνοβιτς 2 (2/9 επ.). Ντράγκοβιτς 5 (3/5 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τσάτσιτς 5 (3/13 επ., 2 άσοι, 20% υπ. – 07% άριστες), Τζούροβιτς Α. 3 (2/12 επ., 1 άσο, 15% υπ. – 08% άριστες), Σούσιτς 1 (1 άσο), Βούτσετιτς 6 (4/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ντέβιτς –λ (13% υπ. – 13% άριστες) / Μπετσάνοβιτς, Ρόσιτς 7 (6/11επ., 1 άσο), Τζούροβιτς Β. 1 (1/2 επ.), Άντζιτς, Πρέλεβιτς.

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΤΑ 10.000μ. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Adtech Ad
Στην πιο συγκλονιστική μονομαχία των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλ. χάνοντας το χρυσό από τον Φέρι Βέερτμαν στην τελευταία χεριά!

Σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο συγκλονιστικές μονομαχίες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλ., χάνοντας το χρυσό από τον Φέρι Βέερτμαν στην τελευταία χεριά.
Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγούνταν στα τελευταία μέτρα του αγώνα, αλλά ο Ολλανδός έκανε τρομερή αντεπίθεση "αρπάζοντας" το χρυσό στην τελευταία χεριά. Ενδεικτικό της μεταξύ τους μονομαχίας είναι το γεγονός πως οι δυο τους τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο (!), με τους κριτές να χρειάζονται το φώτο φίνις για να αποφανθούν για το ποιος τερμάτισε πρώτος και ποιος δεύτερος.
Αυτό που έγινε στο Ρίο, δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε για κούρσα στην οποία έξι (!) αθλητές βρίσκονταν στην ίδια ευθεία στα τελευταία διακόσια μέτρα της κούρσας. Τότε ήταν που ο Σπύρος Γιαννιώτης "ανέβασε ταχύτητα" ξεφεύγοντας από το γκρουπ, δείχνοντας ικανό να πάρει αυτό που του είχε στερήσει η τύχη το 2012 στο Λονδίνο, τότε που τερμάτισε τέταρτος κι έχασε οριακά το μετάλλιο.
Με καρδιά χιλίων λεόντων, σε ηλικία 36 ετών, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε διαφορά σχεδόν μισού μήκους σώματος από τους υπόλοιπους, βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά ο Φέρι Βέερτμαν έκανε τρομερό τελευταίο πενηντάρι και για μια χεριά "άρπαξε" το χρυσό μετάλλιο.
sport24.gr

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 0-3 ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ



Την ήττα με 3-0 από την Σερβία γνώρισε η Εθνική Κορασίδων στον ημιτελικό του Βαλκανικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μπαρ του Μαυροβουνίου.
Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί αύριο το βράδυ στον μικρό τελικό της διοργάνωσης (κατά πάσα πιθανότητα κόντρα στο Μαυροβούνιο, που αυτή την ώρα αντιμετωπίζει την Τουρκία στον άλλο ημιτελικό).
Η Σερβία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Εθνική μας, που είχε την ατυχία να μην έχει στη διάθεση της την Τζιαρλή (λόγω ίωσης) και με εξαίρεση το β’ σετ (ήμασταν κοντά στο σκορ μέχρι το 18-20) δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε.
«Η Σερβία σήμερα παρουσιάστηκε πάρα πολύ καλή και δεν μας επέτρεψε να κάνουμε κάτι καλό. Δεν θεωρώ ότι ήταν θέμα κούρασης, αλλά απλά ο αντίπαλος μας είναι μια καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα η οποία κέρδισε δίκαια», τόνισε ο κ. Φλώρος.

Τα σετ: 16-25, 19-25, 11-25
 
Ελλάδα (Φλώρος) Καρακάση 2 (1/3 επ., 1 άσο), Αλεξάκου 8 (7/17 επ., 1 άσο, 17%υπ. – 00% άριστες), Καρατζόγλου 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Τσιόγκα 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Ζαμπάτη 2 (1/10 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 30% άριστες), Μπακοδήμου 7 (7/19 επ.), Ευθυμιάδου –λ (19% υπ. – 19% άριστες) / Μικέλη, Τσελέπη 2 (2/7 επ., 33% υπ. – 17% άριστες), Βογιατζόγλου.
 
Σερβία (Τσάκοβιτς) Τσάριτς 9 (5/16 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Ράντοβιτς 6 (4/9 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Λέκιτς 11 (10/20, 1 άσο, 22% υπ. – 00% άριστες), Πέροβιτς 1 (1 άσο), Γκλούσατς 7 (4/8 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Μιροσάβλεβιτς 14 (13/29 επ., 1 άσο, 42% υπ. – 25% αριστες), Κότσιτς –λ (44% υπ. – 25% άριστες) / Ντράσκοβιτς, Μπάτινιτς 1 (1/1 επ.), Μιλούνοβιτς 1 (1 άσο).

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ

Adtech Ad
Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτελώντας με μοναδικό τρόπο το πρόγραμμα του στον τελικό των κρίκων και με 16.000 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Πήγε στο Ρίο για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και το έκανε. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το καλύτερο πρόγραμμα της καριέρας του, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και με 16.000 βαθμούς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan.gr, ήταν εντυπωσιακός και ανάγκασε τους κριτές να μην ευνοήσουν τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζανέτι.
Ο Έλληνας γυμναστής πήρε 9.200 βαθμούς για την εκτέλεση του προγράμματος του κάνοντας μία εντυπωσιακή και αλάνθαστη έξοδο. Ο Ζανέτι που αγωνίστηκε τελευταίος ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 15.766 βαθμούς και τρίτος ήταν ο Ντένις Αμπλιάζιν με 15.700.
Τέταρτος ήταν ο Κινέζος Λιου που θεωρούνταν ως ένα από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Η τελική κατάταξη:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 16.000
2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.766
3. Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.700
4. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.600
5. Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 15.466
6. Χάο Γιου (Κίνα) 15.400
7. Ντάνι Πινέιρο (Γαλλία) 15.233
8. Ντένις Γκούσενς (Βέλγιο) 14.933
sport24.gr

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...