Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Κ-18 Ο ΒΑΣΙΛΙ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΑΣΒΙΛΙ ΣΤΑ 73κ. ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ

Τα… παιδιά του Ηλία Ηλιάδη συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 που διεξάγεται στο Σαράγεβο.
Η Ελλάδα πριν από λίγη ώρα, πρόσθεσε στο παλμαρέ της το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στην κατηγορία των 73 κιλών ο Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι μιμήθηκε το τοτέμ του παγκόσμιου τζούντο, Ηλία Ηλιάδη και κέρδισε όλους τους αγώνες του με ίπον. Μόνο σε έναν αγώνα χρειάστηκε περισσότερα από 2,5 λεπτά για να κάμψει τον αντίπαλο του.
Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου στο προκριματικό γκρουπ νίκησε κατά σειρά τον Ρουμάνο Αντρέι Πιρλόγκα, τον Αντιλέτ Ταλάτ Ούλου από το Κιργιζστάν και τον Ουκρανό Ολεξάντρ Τσερκάι (τον τελευταίο σε μόλις 29 δευτερόλεπτα). Στα ημιτελικά, ο Μπαλαμπανασβίλι νίκησε τον Ουζμπέκο Γιασούρ Σοντίκοφ, ενώ στον τελικό «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και τον Λετονό Νικίτα Ντουίνοφς.
«Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν αυτό το μετάλλιο. Πέρυσι, στο ευρωπαϊκό της Αθήνας, δεν ανέβηκε στο βάθρο λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε λίγο πριν τους αγώνες. Σήμερα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Τους κέρδισε όλους με σχετική άνεση. Η διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους του ήταν τεράστια. Περιμέναμε μια διάκριση εφέτος και φυσικά περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερα πράγματα από αυτόν στο άμεσο μέλλον. Είναι από τα παιδιά που μπορούν να φτάσουν σε ακόμη υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Του αξίζουν συγχαρητήρια», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής, Νίκος Ηλιάδης ενώ ο μεγάλος πρωταγωνιστής δήλωσε «Ένιωθα καλά κι αυτό φάνηκε στους αγώνες μου. Ευχαριστώ τους προπονητές μου και τον σύλλογό μου που στέκεται δίπλα μου».
Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα στην κατηγορία Κ18, μετά το χάλκινο μετάλλιο του Αλέξη Ντανατσίδη το 2009 στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου