Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Κωπηλασία: Επτά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Νέων για την Ελλάδα

Με επτά μετάλλια ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές οι Έλληνες πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.
Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες και παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, διεξήχθησαν οι σημερινοί μικροί και μεγάλοι τελικοί αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών.
Η διοργάνωση κύλησε άψογα και οι εκατοντάδες αθλητές που συμμετείχαν σ’ αυτή έδωσαν σκληρές μάχες στη λίμνη Παμβώτιδα κυνηγώντας το μετάλλιο και πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα. Τα δε πληρώματα της ελληνικής Εθνικής Ομάδας αποθεώθηκαν από τους θεατές τόσο κατά τις κούρσες όσο και στις απονομές.
Η χώρα μας κατέλαβε την τρίτη θέση στον πίνακα με τα μετάλλια εξασφαλίζοντας τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα. Πρώτη κατετάγη η Ρουμανία με εννέα χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια και δεύτερη η Λευκορωσία με τρία χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια.
Tους Έλληνες αθλητές συνεχάρη με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια για τις επιτυχίες τους στο Πανευρωπαϊκό ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Τα ελληνικά πληρώματα που σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία στους σημερινούς τελικούς του Ευρωπαϊκού Νέων είναι τα εξής:

- H Aννέτα Κυρίδου στο Σκιφ Νέων Γυναικών (χρυσό μετάλλιο).

- Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο (χρυσό μετάλλιο)

- Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου - Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό Σκιφ ελ βαρών των Ανδρών (χρυσό μετάλλιο).

- Οι Σοφία Θεοχάρη – Αγγελική Αραμπατζή – Έλενα Βαρελοπούλου – Χρυσή Καλίτσα στο τετραπλό Σκιφ ελ βαρών των νέων Γυναικών ασημένιο μετάλλιο).

- Οι Θανάσης Παλαιοπάνος – Γιάννης Καλανδραρίδης στη Δίκωπο άνευ των Νέων Ανδρών (ασημένιο μετάλλιο).

- Ο Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ των νέων Ανδρών (χάλκινο μετάλλιο).

- Οι Ελένη Βαρβέρη – Ελένη Βαρελοπούλουστο διπλό Σκιφ ελ βαρών των Γυναικών (χάλκινο μετάλλιο).

Από εκεί και πέρα  τα αδέλφια Άρης και Γιώργος Γραμμενιάτης κατέλαβαν την 5η θέση στη Δίκωπο ελαφρών βαρών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε την 6η θέση στο Σκιφ ελ βαρών και οι Λεωνίδας Τζουμεζής – Δημήτρης Ζωγράφος – Λεωνίδας Παλαιοπάνος - Θεόδωρος Λαπίκωφ πήραν την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και την 7η στη γενική κατάταξη της Τετρακώπου άνευ νέων Ανδρών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...