Δυο ομάδες, οι οποίες όπου συναντώνται και ιδιαίτερα σε τελικούς "κτυπάει" συναγερμός στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και στο κράτος γενικότερα.
Η ΕΟΠΕ, λοιπόν είχε να διαλέξει για τον τρόπο τέλεσης των τελικών - του περσινού και του φετινού - αν θα διεξαχθεί με περιορισμένες "επίλεκτες μονάδες" των δύο ομάδων καθισμένες στις θέσεις των θεατών ή να διεξαχθούν οι τελικοί, σύμφωνα με μια πάρα πολύ ωραία ιδέα, με θεατές μόνο αθλητές - ριες και παράγοντες του αθλήματος. Επικράτησε ΟΜΟΦΩΝΑ η δεύτερη σκέψη και οδηγηθήκαμε και απολαύσαμε δύο αγώνες διαφήμιση του αθλήματος από πλευράς ποιότητας και οργάνωσης. Διοργανώθηκαν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν από το πρωί της ίδιας ημέρας, ευχαριστήθηκε ο κόσμος ο οποίος επιτέλους απόλαυσε ένα αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήρεμα και χωρίς ακρότητες, είδαμε πολλά παιδιά με φανέλες και κασκόλ των δύο ομάδων να κάθονται δίπλα - δίπλα και νομίζαμε ότι βρισκόμασταν σε μια παραμυθένια χώρα. Όμως όχι, βρισκόμασταν στην Ελλάδα και στο PAVILLION, όπου τόλμησε η ΕΟΠΕ και πέτυχε εκεί που άλλες Ομοσπονδίες δεν τόλμησαν και οδηγήθηκαν σε πολεμικούς τελικούς, όπως έγινε και με την ΕΟΚ, η οποία απέρριψε την πρόταση του ΠΣΑΚ και του υπογράφοντος για τη διεξαγωγή του αντίστοιχου τελικού σύμφωνα με το μοντέλο του βόλει.
Και όμως, γι΄ αυτήν την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση, βρέθηκαν άνθρωποι του χώρου μας να τη λοιδωρήσουν και να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν επετράπη η είσοδος του απλού κόσμου στο γήπεδο. Μα αγαπητοί μου, ποιος σας είπε ότι αν δεν εφαρμοζόταν το μοντέλο αυτό, θα είχε δικαίωμα εισόδου ο καθ΄ ένας; Ξέρετε ότι θα δικαιούταν είσοδο μόνο 600 άτομα (300 η κάθε ομάδα, όπως έγινε και στον τελικό του μπάσκετ) και αυτά τα εισιτήρια οι ομάδες θα τα διοχέτευαν μόνο στις επίλεκτες δυνάμεις τους; Άρα ποιος απλός φίλαθλος θα έβρισκε εισιτήριο; Η απάντηση είναι, κανένας! Όποιος απλός φίλαθλος θέλει να παρακολουθήσει ένα τέτοιο αγώνα, είναι απλό τι πρέπει να κάνει. Να ενταχθεί στην ομάδα της γειτονιάς του ως παράγοντας, να ασχοληθεί με το άθλημα και έτσι να εξασφαλίσει πρόσκληση.
Σημειώνεται δε, ότι οι συγχαρητήριες επιστολές από ΓΓΑ, ΕΟΕ, ΔΕΑΒ και φορείς άλλων αθλημάτων, καταφτάνουν στα γραφεία της ΕΟΠΕ με καταιγιστικό τρόπο.
Ειπώθηκαν, βέβαια και άλλες απόψεις, σχετικά με το ποιος πρέπει να διοργανώνει το κύπελο Ελλάδας. Η ΕΟΠΕ ή η ΕΣΑΠ; Και οι σκέψεις κάποιων είναι ότι πρέπει να το διοργανώνει η ΕΣΑΠ, γιατί η ΕΟΠΕ απέτυχε να έχει έσοδα από τον τελικό και τελικά οι ομάδες είναι της ΕΣΑΠ, που διαχειρίζεται άρτια το πρωτάθλημα της Α1, έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και θα μπορούσε να ανταπεξέλθει καλύτερα και στον τομέα του μάρκετινγκ.
Οι απαντήσεις σ΄ αυτή την πρόταση που είναι βέβαια και της ΕΣΑΠ και το έχει ζητήσει επίσημα από την ΕΟΠΕ, είναι οι εξής:
1. Σε καμιά Ομοσπονδία ομαδικού αθλήματος το κύπελο δεν το διοργανώνει η αντίστοιχη ΕΣΑΠ.
2. Από την επόμενη περίοδο, στο κύπελο θα μετέχουν και οι ομάδες της Α2 και ίσως και της Β΄ Εθνικής, όπως έχει ήδη αποφασιστεί. Η αρχή έγινε φέτος με τη συμμετοχή των ομάδων της Α2 στο κύπελο γυναικών. Άρα δε μιλάμε για ομάδες που θα ανήκουν ολοκληρωτικά στην ΕΣΑΠ. Και τέλος, μπορεί να διαφαίνεται μια μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων της Α1 και των υπόλοιπων, αλλά ποιός μπορεί να στερήσει από μια ομάδα το δικαίωμα συμμετοχής σε κύπελο του αθλήματος της; Και ποιός μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ και η ΚΗΦΙΣΣΙΑ, έχουν καλύτερες ομάδες από τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ, τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, την ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ή τον ΚΟΡΟΙΒΟ;
3. Η ΕΣΑΠ, στην αρμοδιότητα της έχει εκτός του πρωταθλήματος και την οργάνωση του ALL STAR GAME. Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει, αν εκεί το "προιόν" έχει έσοδα από το μάρκετινγκ;
Ως επιμύθιο λοιπόν, οι απαντήσεις είναι: Μπράβο στην ΕΟΠΕ για τη διοργάνωση του κύπελου, πήρε για άλλη μια φορά μια πολύ μεγάλη ρεβάνς από το χουλιγκανισμό και έτσι πρέπει να διοργανώνονται όλοι οι μεγάλοι αγώνες. Μήπως πρέπει να το σκεφτεί και η ΕΣΑΠ, ενόψει play off;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ