Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ταεκβοντό: Πρωταθλητές Ευρώπης οι Παππάς, Μαρεντάκη - «Ασημένιες» οι Καραμάργιου και Ρεπούλια

Σπουδαίες διακρίσεις για τους Έλληνες αθλητές του Ταεκβοντό, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημα Ευρώπης στις κατηγορίες παίδων/κορασίδων.

Ταεκβοντό: Πρωταθλητές Ευρώπης οι Παππάς, Μαρεντάκη - «Ασημένιες» οι Καραμάργιου και Ρεπούλια
Δύο νέους πρωταθλητές Ευρώπης στις κατηγορίες παίδων/κορασίδων έχει από χθες το βράδυ το ελληνικό ταεκβοντό, την ίδια στιγμή που άλλες δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες άγγιξαν την κορυφή των κατηγοριών τους, για να κατακτήσουν τελικά την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.
Πρωταγωνιστές των χρυσών μεταλλίων ήταν οι Ραφαέλ Παππάς (-57κ.) και Στυλιανή Μαρεντάκη (-44κ.), ενώ στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών ανέβηκαν οι Αλίκη Καραμάργιου (-55κ.) και Αθανασία Ρεπούλια (-51κ.).
Η Μαρεντάκη, πρώτη εφέτος σε Σόφια και Λουξεμβούργο, σημείωσε πέντε νίκες στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Στον ημιτελικό νίκησε την Κοσέογλου από την Τουρκία με 23-12, ενώ στον τελικό επικράτησε 13-10 της Ιγίν επίσης από την Τουρκία.
Όσον αφορά στον Παππά, o οποίος εφέτος ήταν 3ος στα Multi Games, ενώ στο βιογραφικό του έχει και το χρυσό μετάλλιο στο περσινό Greece Open, σημείωσε επίσης πέντε νίκες. Στον αγώνα της τετράδας νίκησε με 25-16 τον Σέρβο Μίλετιτς, ενώ στον τελικό επικράτησε 25-16 του Ρώσου Μεστσεριάκοφ.
Από τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες είχαν η Καραμάργιου και Ρεπούλια που ήταν υπεραρκετές για να βρεθούν στο πόντιουμ των νικητριών. Στον κρίσιμο αγώνα για την είσοδο στα μετάλλια, η Ρεπούλια νίκησε 17-7 την Κονσταντίνοβα από την Βουλγαρία, ενώ αντίστοιχα η Καραμάργιου επικράτησε 14-10 της Κιάερ από την Δανία.
Ακόμη από ελληνικής πλευράς η Κωσταντίνα Πολυχρόνη ήταν στα -51κ, όπως και ο Γιώργος Σιδηρόπουλος στα -65 κιλά.
Η διοργάνωση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται απόψε (3/10).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...