Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

H Κίνα έγραψε ιστορία στην Οσάκα με τον 5ο τίτλο του παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών

Η Κίνα διατήρησε τον τίτλο της στο Παγκόσμιο κύπελλο γυναικών που ολοκληρώθηκε στην Οσάκα ύστερα από ένα εξαντλητικό ράλι καθημερινών αγώνων με τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Το παγκόσμιο κύπελλο γίνεται με το σύστημα του πρωταθλήματος ένας προς όλους και θεωρείται η πιο δύσκολη διοργάνωση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία.
Η Κίνα κατέκτησε τον τίτλο για 5η φορά στη διοργάνωση ξεπερνώντας το ρεκόρ της μεγάλης ομάδας της Κούβας που είχε σαρρώσει όλους τους τίτλους από το 1989 μέχρι και το 1999. Να σημειωθεί πως το 1989 και το 1991 η διοργάνωση είχε γίνει με διαφορά δύο ετών και όχι τεσσάρων.
Η κόουτς της Κίνας Τζένι Λανγκ Πινγκ πήρε ειδική τιμητική διάκριση από την παγκόσμια ομοσπονδία. Η ομάδα της σε 15 ημέρες έδωσε 11 αγώνες δεν έκανε ούτε μία ήττα.
Το ασημένιο μετάλλιο πάνω στο νήμα πήραν οι ΗΠΑ που την τελευταία αγωνιστική νίκησαν τη Νότιο Κορέα 3-1 σετ. Αυτό είναι και το τρίτο ασημένιο μετάλλιο των ΗΠΑ στη διοργάνωση στην οποία ποτέ δεν έχουν πάρει χρυσό. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ρωσία και είναι το δεύτερο της στη διοργάνωση μετά το 1999 που πηρε το ασημένιο.
Η Κίνα έχει 5 χρυσά, η Κούβα 4, η Ιταλία 2
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...