Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Λουκέτο με τεράστιες συνέπειες και η δύσκολη επόμενη μέρα

Λουκέτο σε εγκατάσταση

Το Sport24.gr αναλύει τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό, μιλά με τρεις αθλήτριες του βόλεϊ που τη βιώνουν με διαφορετικό τρόπο, αλλά και με τον γυμναστή, Βαγγέλη Πολυμερόπουλο για τα προβλήματα, αλλά και τη μοναδική λύση που υπάρχει.

 

Η συζήτηση σχετικά με το λουκέτο που αποφασίστηκε στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό και η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων έχει φέρει σημαντικές αντιδράσεις αφού την ίδια ώρα οι αγώνες στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ συνεχίζονται.

Οι αθλητές μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, αλλά και οι διοργανώτριες αρχές διαμαρτύρονται και προσπαθούν να βρουν λύσεις ώστε να συνεχιστούν και τα δικά τους πρωταθλήματα. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις τονίζουν ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν και το μεγάλο κόστος που έχουν τα τεστ του κορονοϊού, αρκεί να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Το Sport24.gr σας παραθέτει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τους αθλητές και τα ερασιτεχνικά σωματεία, μιλά με τρεις αθλήτριες του βόλεϊ γυναικών που βιώνουν όσα ζούμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά και με τον γυμναστή, Βαγγέλη Πολυμερόπουλο που αναλύει τα προβλήματα, αλλά και τη μοναδική λύση που υπάρχει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να βρίσκονται στο επίκεντρο διασταυρούμενων πυρών με φόντο και τις εκλογές στις Ομοσπονδίες όμως δίχως αμφιβολία αθλητισμός χωρίς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν γίνεται να υπάρξει.

Όλοι οι μεγάλοι αθλητές ξεκίνησαν παίζοντας στην ομάδα της γειτονιάς τους, κάποιοι προπονητές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι πριν τελικά αυτοί ανοίξουν τα φτερά τους για να φτάσουν εκεί που τους επέτρεπαν το ταλέντο και η δουλειά τους.

Αυτές οι κυψέλες του Ερασιτεχνικού αθλητισμού αυτή τη στιγμή ψυχορραγούν και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα ξημερώσει. Τα σωματεία ναι μεν θα πάρουν το επίδομα που θα τους δώσει η Κυβέρνηση όμως αυτό δεν αρκεί. Ναι, είναι κατανοητό ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες τώρα και μεγαλύτερες ανάγκες από τον αθλητισμό, ωστόσο πρέπει να δοθούν πραγματικές ανάσες στα σωματεία σε βάθος χρόνου.

Αυτή τη στιγμή οι σύλλογοι βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας. Οι δύο πηγές εσόδων τους ουσιαστικά έχουν κλείσει την κάνουλα, αναγκαστικά λόγω lockdown και είναι άγνωστο πότε αυτή θα ξανανοίξει, κορονοϊού επιτρέποντος φυσικά. Αναφερόμαστε βέβαια στις ακαδημίες και τις χορηγίες.

Οι ακαδημίες των συλλόγων παραμένουν κλειστές άρα δεν υπάρχουν τα χρήματα από τις μηνιαίες συνδρομές, ενώ οι χορηγοί για να έχουν να δώσουν πρέπει να κινείται η οικονομία κάτι που φυσικά με lockdown δεν συμβαίνει. Βέβαια, όλα τα παραπάνω αφορούν σοβαρά σωματεία τα οποία δουλεύουν συστηματικά και επενδύουν πραγματικά στον αθλητισμό και όχι σε... σφραγίδες.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Αυτή πάνω κάτω είναι η κατάσταση που αφορά στα σωματεία. Πάμε τώρα και στους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Μιλώντας με αθλητές μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει το παράπονό τους.

Νιώθουν αδικημένοι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε προπονήσεις την ώρα που το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ με πολλαπλάσια κρούσματα συνεχίζουν κανονικά τα πρωταθλήματα. Επειδή αρκετοί το ξεχνούν οι αθλητές των ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων προέρχονται από αγωνιστική αποχή σχεδόν έξι μηνών ή από μερική επιστροφή στο ενδιάμεσο με ολοκλήρωση πρωταθλημάτων σε διαδικασία κατεπείγοντος.

Τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε σωματικό - ψυχολογικό αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει στα όρια τους και απόλυτα δικαιολογημένα. Χρήματα που ήταν να πάρουν πέρσι είτε σβήστηκαν με... αντισηπτικό, είτε μπήκαν σε πολλαπλές δόσεις, ενώ την ώρα που άρχισαν να ανεβάζουν στροφές τους έβαλαν πάλι φρένο και φυσικά φοβούνται για το βασικό "εργαλείο" που έχουν και δεν είναι άλλο από το σώμα τους.

Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και σε ένα άλλο σημαντικό κομμάτι. Αυτό είναι φυσικά το οικονομικό. Από τη στιγμή που η Πολιτεία αποφασίζει να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα αυτοί οι αθλητές αναμένεται να μείνουν φυσιολογικά απλήρωτοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) κάτι που σημαίνει ότι χωρίς καμία οικονομική βοήθεια θα έρθουν σε δύσκολη θέση αφού οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν. Για αυτό το κομμάτι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη είτε για κάποιο βοήθημα είτε για κάποιες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ"

Πάμε τώρα να δώσουμε το λόγο στους πρωταγωνιστές. Επιλέξαμε τρεις από τις αθλήτριες βόλεϊ που πρωταγωνιστούν στην καμπάνια που τρέχουν εδώ και μερικές ημέρες ζητώντας την επιστροφή τους στα γήπεδα.

Η Στέλλα Χριστοδούλου, η Πέννυ Ρόγκα και η Όλγα Στράντζαλη αναφέρονται στο θέμα από τη δική τους σκοπιά τονίζοντας οι δύο πρώτες τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και η τρίτη το πώς αντιμετωπίζουν στην Ιταλία την κατάσταση. Φυσικά, στην εξίσωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το κεφάλαιο Εθνική ομάδα και τους αγώνες της προκριματικής φάσης του EURO, αλλά αυτά θα τα πουν καλύτερα οι αθλήτριες στις επόμενες αράδες.

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Λουκέτο με τεράστιες συνέπειες και η δύσκολη επόμενη μέρα

Αρχή, από την αρχηγό του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας. Η Στέλλα Χριστοδούλου μίλησε στο Sport24.gr για τη δύσκολη κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι αθλητές ελπίζοντας να ανάψει το πράσινο φως και να μπορέσει να συνεχίσει κανονικά το πρωτάθλημα.

"Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλο τον κόσμο, ο αθλητισμός είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί πολύ. Βιώσαμε ήδη μια καραντίνα κατά την οποία βρεθήκαμε εκτός αγωνιστικών χωρών για περίπου 6 μήνες. Το γεγονός αυτό καθιστούσε εξαρχής πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη τη φετινή σεζόν. Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να το ξαναζήσουμε όλο αυτό από την αρχή, με μια νέα διακοπή.

Στον αθλητισμό το εργαλείο μας, είναι το σώμα μας, δεν είμαστε μηχανές και χρειαζόμαστε καθημερινή προπόνηση για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Σεβόμενοι κάθε προσπάθεια της πολιτείας, κι φυσικά με επίγνωση όλης της κατάστασης ζητάμε από την πολιτεία να δείξει ότι μας υπολογίζει. Να δείξει λογική και να μας αφήσει να επιστρέψουμε πίσω στα γήπεδα , φυσικά τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα, όπως κάνουν και τα υπόλοιπα αθλήματα που ήδη αγωνίζονται (ποδόσφαιρο και μπάσκετ). Και σε άλλες χώρες με τις ίδιες δυσκολίες κ με πολύ περισσότερα κρούσματα, ο αθλητισμός συνεχίζεται κάτω από προσαρμοσμένες συνθήκες" είπε η Στέλλα Χριστοδούλου.

"Φυσικά στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα: "Με αυτή τη διακοπή επηρεάζεται τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα που έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από όλους τα τελευταία χρόνια να ξανά ανεβάσουμε το επίπεδο, κι αναπόφευκτα επηρεάζεται κ η εθνική ομάδα, όπου σε 2 μήνες καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε ευρωπαϊκή πρόκριση, χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία κι εύχομαι σύντομα να επιστρέψουμε μέσα στα γήπεδα".

ΡΟΓΚΑ: "Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ"

Η επόμενη αθλήτρια που μας μίλησε είναι μία από τις πλέον έμπειρες της Volley League. Η Πέννυ Ρόγκα μας μίλησε για όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που έχουν περάσει οι αθλητές από την προηγούμενη καραντίνα μέχρι και σήμερα που οδηγήθηκαν ξανά σε διακοπή των αγώνων τους.

"Η ζωή και η καθημερινότητα ενός αθλητή είναι γεμάτη θυσίες και καταπόνηση. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όλοι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Μια κρίσιμη κατάσταση που την ζούμε για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο. Όλοι θέλουμε να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς και φυσικά προέχει η δημόσια υγεία αλλά και για εμάς η δουλειά μας παίζει σημαντικό ρόλο για τη ψυχική αλλά και την σωματική μας υγεία. Το σώμα μας είναι το εργαλείο μας.

Τον προηγούμενο Μάρτιο όλες οι αθλητικές δραστηριότητες σταμάτησαν, οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβλήθηκαν και οι ρουτίνες μας έπαψαν να υφίστανται. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια μεγάλη αποχή και να τραβήξουμε όλο αυτόν τον Γολγοθά μέσα στο καλοκαίρι για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για την νέα σεζόν. Όχι μόνο οι αθλήτριες αλλά και οι σύλλογοι. Είναι γεγονός ότι χωρίς κόσμο δεν θα έχεις εισιτήρια, χωρίς εισιτήρια δεν θα έχεις έσοδα και επιπλέον οι χορηγοί δεν θα είναι τόσο πρόθυμοι να σε βοηθήσουν" τόνισε αρχικά και συνέχισε: "Η τωρινή διακοπή θα λειτουργήσει σαν ταφόπλακα σε εμάς τους αθλητές αλλά και στο άθλημα γενικότερα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το άθλημα που αγαπάμε τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα τα οποία θα μας ζητηθούν. Ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο αυτοί που είναι έξω από τον χώρο δεν το αντιλαμβάνονται είναι το βιοποριστικό.

Αυτή είναι η δουλειά μας, αφιερώνουμε αμέτρητες ώρες, θυσιάζουμε διακοπές, ταξίδια, χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα με αντάλλαγμα την ηθική ικανοποίηση, το αίσθημα της επιτυχίας αλλά και την ανταμοιβή μας σε χρήματα. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται σε κάποιους επιλέξαμε το χόμπι μας να είναι η δουλειά μας.

Επομένως δεν έχουμε δυνατότητα για μια νέα διακοπή. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία μας ορίσουν για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας".

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Λουκέτο με τεράστιες συνέπειες και η δύσκολη επόμενη μέρα

Η 33χρονη λίμπερο φέτος αγωνίζεται στον Πανναξιακό και δεν θα μπορούσαμε να μη τη ρωτήσουμε για τις έξτρα ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε μία νησιωτική ομάδα: "Φέτος παίζω σε μια ομάδα που βρίσκεται σε νησί και τα έξοδα κάθε ταξιδιού, κάθε δυο βδομάδες είναι τόσα πολλά που δεν μπορεί να το κατανοήσει κανείς.

Από το καλοκαίρι οι ομάδες των νησιών παλεύουν να βρουν χρηματικούς πόρους και χορηγούς για να μπορέσουν να παρουσιαστούν όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται στο πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα με δυο άνισους ομίλους, ένα πρωτάθλημα που μετά από 4 αγωνιστικές διακόπτεται και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα ξαναξεκινήσει.

Δυστυχώς κάποιοι έχουν υποβαθμίσει το άθλημά μας, το πρωτάθλημά μας και η κατηφόρα δεν έχει σταματημό και είναι μεγάλο κρίμα μετά από την τελευταία επιτυχία της Εθνικής μας. Εύχομαι όλη η δουλειά και η αφοσίωση που έχει βάλει ο καθένας μας σε αυτό το άθλημα, να μην πάνε χαμένες".

ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ: "ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ"

Πάμε τώρα και στην τρίτη της παρέας η οποία δεν αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο αγωνίζεται σε μία χώρα που δοκιμάζεται περισσότερο από όλες λόγω του κορονοϊού.

Αναφερόμαστε στην Όλγα Στράντζαλη η οποία αγωνίζεται στην Κούνεο. Η 24χρονη ακραία μίλησε στο Sport24.gr για το γεγονός ότι το πρωτάθλημα στην Ιταλία συνεχίζεται κανονικά παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. Παράλληλα, αναφέρεται στην περιπέτεια που πέρασε εκείνη και οι συμπαίκτριες της αφού λόγω κρουσμάτων στην ομάδα μπήκαν σε καραντίνα για περίπου είκοσι ημέρες, αλλά και στα αυστηρά μέτρα που υπάρχουν.

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Λουκέτο με τεράστιες συνέπειες και η δύσκολη επόμενη μέρα

Αρχικά η Όλγα Στράντζαλη αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία αυτή τη στιγμή: "Η Ιταλία μπορεί να μην είναι σε lockdown, αλλά η περιοχή μας είναι μαζί με κάποιες ακόμη λόγω πολλών κρουσμάτων. Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά όπως και οι προπονήσεις μας".

Στη συνέχεια μας μίλησε για τα μέτρα που υπάρχουν, αλλά και για τα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της: "Κάνουμε μοριακά τεστ κορονοϊού από την αρχή της χρονιάς κάθε εβδομάδα πριν από τα παιχνίδια. Αυτό δυστυχώς δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουμε τα κρούσματα στην ομάδα μας. Είχαμε αρκετά κρούσματα και μείναμε σε καραντίνα για περίπου 20 ημέρες. Αυτή την στιγμή έχουμε επιστρέψει και παίζουμε κανονικά την Τετάρτη".

Τέλος για τα μέτρα που υπάρχουν τώρα είπε: "Υπάρχει κανονικά θερμομέτρηση πριν από κάθε προπόνηση και παιχνίδι και στο γήπεδο αυτή την στιγμή δεν επιτρέπονται φίλαθλοι, αν και στα πρώτα παιχνίδια ένα πολύ μικρό ποσοστό του γηπέδου επιτρεπόταν να γεμίσει, τηρώντας βέβαια τις αποστάσεις και όλοι οι θεατές φορούσαν μάσκα. Παράλληλα συνεχίζονται τα τεστ. Για να καταλάβεις τώρα που παίζουμε επίσημα και φιλικά κάνουμε δύο τεστ την εβδομάδα"

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Σε ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε και την άποψη ενός ειδικού. Στην προκειμένη περίπτωση μιλήσαμε με τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο. Ο γυμναστής (μεταξύ άλλων) της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού και fitness editor του Oneman αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι γυμναστές των ομάδων και φυσικά οι αθλητές όταν επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Αρχικά, του ζητήσαμε να μας αναλύσει τα προβλήματα και τους κινδύνους που φέρνει αυτή η διακοπή: "Ένας αθλητής όταν έχει φουλ χρονιά μπορεί να ξεκουραστεί 5-7 μέρες. Στη συνέχεια πρέπει να κάνει σιγά σιγά προετοιμασία, να μπει σε ένα μεταβατικό στάδιο πριν επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Μετά από αυτή την μία εβδομάδα η απουσία αρχίζει και τον επηρεάζει αρνητικά. Οπότε όταν ένας αθλητής όπως τώρα ξεκινάει τη σεζόν και ξαφνικά τον κλείνεις ένα μήνα μέσα αυτό είναι ότι χειρότερο για το σώμα του, το οποίο ουσιαστικά μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Επιπρόσθετα μετά από αυτή την απόφαση είναι δεδομένο ότι η σεζόν θα συμπυκνωθεί για να μπορέσουν να βγουν οι ημερομηνίες. Έτσι, θεωρώ ότι θα μας αφήσουν να τους κάνουμε μία εβδομάδα, άντε δέκα μέρες προετοιμασία.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς το σώμα ενός αθλητή σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ ευάλωτο σε τραυματισμούς. Μην ξεχνάμε ότι όταν επιστρέψει η αγωνιστική δράση θα υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα αγώνων. Το σώμα των αθλητών δεν θα είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει".

Ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και εάν υπάρχει κάποια λύση για τους αθλητές. "Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση είναι στο χέρι σας. Πρέπει ένα αθλητής να κρατήσει το σώμα σου σε μία καλή κατάσταση. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Βέβαια, τώρα θα μου πεις ότι στα λόγια είναι εύκολα, στην πράξη είναι δύσκολο. Πρέπει να ξέρουμε ότι η καραντίνα ρίχνει ψυχολογικά τους αθλητές. Τα προγράμματα που υπάρχουν είναι ουσιαστικά είναι μία μονότονη προπόνηση σε σχέση με αυτό που έχουν συνηθίσει. Αναγνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά είναι μονόδρομος για τους επαγγελματίες αθλητές.

Όταν ρίχνεις το βάρος σου στη φυσική κατάσταση είναι κάτι που σε αφήνει πίσω αγωνιστικά, σε δυσκολεύει στην τεχνική. Τώρα που δεν υπάρχει το κομμάτι της τεχνικής είναι ευκαιρία να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε κάτι θετικό απ’ όλο αυτό είναι να το δουν σαν ευκαιρία να βελτιώσουν αυτό το κομμάτι. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι σημαντικό να βρίσκεις κάτι να κάνεις. Αρκεί φυσικά να το θες".

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Όλα τα παραπάνω είναι δεδομένα και απόψεις ανθρώπων που ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες αυτού του επιλεκτικού λουκέτου στον αθλητισμό. Ενός λουκέτου που χωρίζει τους αθλητές σε έχοντες και

Δεδομένα δεν υπάρχει χώρος για ημίμετρα όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία και ειδικά σε μία περίπτωση επιδημίας όπως αυτή του κορονοϊού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που προέρχονται από τις αποφάσεις των ειδικών.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το θέμα των ακαδημιών των συλλόγων. Όπως τονίζουν άνθρωποι του χώρου το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα λειτουργούν κανονικά τα δημοτικά σχολεία, ενώ την ίδια ώρα τα ίδια παιδιά δεν μπορούν να αθληθούν είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα ερωτήματα που γεννούνται.

Όπως και να έχει και ανεξάρτητα από το εάν θα επαναρχίσουν αργά ή γρήγορα τα πρωταθλήματα και η λειτουργία των ακαδημιών, είναι δεδομένο πως η επόμενη ημέρα του Ερασιτεχνικού αθλητισμού χρειάζεται γενναίες αποφάσεις και στήριξη. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο κομμάτι και όχι οι εκλογές στις Ομοσπονδίες.

Οι σύλλογοι και οι αθλητές αποτελούν τη βάση της πυραμίδας του αθλητισμού και δίχως αυτούς δεν έχουν λόγο ύπαρξης και οι Ομοσπονδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο ...