Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Κρανίου τόπος στα ερασιτεχνικά, η πολιτεία “άκρα του τάφου σιωπή”!

 Η πολιτεία πλέον δεν ασχολείται με τον αθλητισμό και οι φωνές σιώπησαν, οι διαμαρτυρίες κόπασαν, η "σκόνη" περιφέρεται στον αέρα και αναμιγνύεται με τον φονικό ιό. 

 Από την αρχή του τρέχοντος μήνα (σε ορισμένες περιοχές και λίγο νωρίτερα) που ξεκίνησε η οριζόντια πανελλαδική καραντίνα, ο Ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται στο… ψυγείο χωρίς κανένας να γνωρίζει την επόμενη μέρα.

Σε κάποια ( αν όχι σε όλα) τα αθλήματα που βρίσκονται στον “πάγο” είδαμε αντιδράσεις από αθλητές, αθλήτριες και κάποιες προσπάθειες από σωματεία και ομοσπονδίες να γίνει “άμεση επανεκκίνηση” των πρωταθλημάτων καταθέτοντας νέα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να διεξάγονται οι αγώνες κάτω από συνθήκες ασφαλείας.

Τις πρώτες μέρες έντονες ήταν οι αντιδράσεις και οι πιέσεις προς την πολιτεία αναγκάζοντας τους Αυγενάκη – Μαυρωτά να μοιράζουν αόριστες υποσχέσεις που από την πρώτη στιγμή ήταν ολοφάνερο πως δεν θα τις κρατούσαν.

Οι δύο ισχυροί άνδρες -εκπρόσωποι της πολιτείας δεν κατάφεραν ποτέ να δώσουν αποδεκτές εξηγήσεις γιατί αντιμετωπίζουν τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ με δύο ταχύτητες αφήνοντας στο απυρόβλητο τις δύο ανώτερες εθνικές κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και πυροβολούν στην “καρδιά” όλους τους υπόλοιπους που απαρτίζουν και την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Αθλητισμού.

Σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές μετράμε περισσότερες από 20 μέρες απραξίας, με αθλητές και αθλήτριες εκτός προπονήσεων, σωματεία στα πρόθυρα τις ολικής κατάρρευσης από την “διαρροή” χορηγιών και χρηματοδοτήσεων, και όλοι παρακολουθούν αμέτοχοι “ένα έργο χωρίς υπόθεση, σενάριο και σκηνοθεσία”.

Η πολιτεία πλέον δεν ασχολείται με τον αθλητισμό και οι φωνές σιώπησαν, οι διαμαρτυρίες κόπασαν, η “σκόνη” περιφέρεται στον αέρα και αναμιγνύεται με τον φονικό ιό.

Αυτή η σκόνη όταν καταλαγιάσει, θα αποκαλύψει όμως ένα γυμνό τοπίο, έναν “κρανίου τόπο” όπου ετοιμοθάνατος θα είναι ο Ελληνικός Αθλητισμός. Για αυτόν (τον αθλητισμό) δεν θα κατασκευάσει δυστυχώς καμία βιομηχανία εμβόλιο, δεν θα ασχοληθεί κανένα “εργαστήριο” να βρει θεραπεία, και μοιραία θα έρθει ο “θάνατος”….

Τουλάχιστον θα περιμέναμε από τους “αρμόδιους” να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν το όποιο (πολιτικό) κόστος και να βγουν αντρίκια, παντελονάτα και να δώσουν το οριστικό τέλος. Είτε αυτό είναι της φετινής σεζόν, είτε το τέλος που αργά και βασανιστικά έρχεται για τον αθλητισμό μας.

 islandpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...