Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Continental Cup: Πρώτη νίκη για Βίκυ, Πένυ κόντρα στην Πολωνία

Με νίκη ξεκίνησε η Ελλάδα την προημιτελική σειρά με την Πολωνία στο Continental Cup που διεξάγεται στη Χάγη.

Το ελληνικό δίδυμο όπως και στη Σμύρνη, στη 2η φάση της διοργάνωσης, νίκησε τις Τσέινοβαλ / Λόντετζ με 2-0 (21-10, 21-19) και πλέον απέχουμε ένα βήμα πριν τα ημιτελικά. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς ακολουθεί με τις Έλενα Μπάκα / Μαρία Κλέπκου να αντιμετωπίζουν τις Βόιτατσικ / Κοτσιόλεκ.

Το ματς

Στο πρώτο σετ το όποιο ενδιαφέρον υπήρξε μέχρι το 3-4 που έγινε 8-4 κι από κει και πέρα η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς. Το πολωνικό δίδυμο είχε προβλήματα σε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού, Βίκυ και Πένυ δεν άφηναν μπάλα να πέσει κάτω με το σκορ να φτάνει στο 14-17 και το σετ να κλείνει στο 21-10.

Στο δεύτερο σετ όπως ήταν αναμενόμενο η εικόνα άλλαξε. Οι Τσέινοβαλ, / Λόντετζ διόρθωσαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα τους, αλλά Βίκυ και Πένυ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και είχαν σταθερά το προβάδισμα με 1-2 πόντους (4-3, 6-4, 7-6, 10-8) για να ξεφύγουν με 14-11 μετά το μπλοκ της Πένυς.

Σε εκείνο το σημείο όμως κολλήσαμε επιθετικά με τις Πολωνές να τρέχουν ένα σερί 0-5 με συνεχόμενες πετυχημένες κόντρα επιθέσεις με το σκορ να φτάνει στο 15-17 και να έχουμε το πρώτο ελληνικό τάιμ άουτ. Με την επιστροφή η Πολωνία είχε νέα κόντρα αλλά ευτυχώς βγήκε η άμυνα και το σερί τελείωσε με επίθεση της Καραγκούνη, ενώ αμέσως είχαμε και δικό της άσο και νέα πετυχημένη κόντρα για το 18-17.

Η Βίκυ έχασε την κόντρα για το 19-17, αλλά η ίδια τελείωσε τη φάση για το 19-18 και το άουτ της Πολωνίας μας έφερε σε ματς μπολ. Το χαμένο σέρβις της Βίκυς «έσβησε» το πρώτο, αλλά η επίθεση της έδωσε τέλος στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...