Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
Βάζει βάσεις πρόκρισης στην Ισπανία
  Η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ανδρών έφτασε, καθώς αύριο καλείται να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017 που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία. 
 
 Αποστολή ΠΣΑΤ στο Λας Πάλμας: Γιώργος Μαντζιούκης

Στόχος της ελληνικής ομάδας η νίκη, που θα της δώσει σπουδαίο προβάδισμα ενόψει και του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στην Κοζάνη το επόμενο Σάββατο.

Παρά την κούραση από το ταξίδι της Πέμπτης που διήρκησε 19 ώρες από Θεσσαλονίκη ως το Λας Πάλμας (μέσω Κωνσταντινούπολης και Βαρκελώνης), οι διεθνείς δείχνουν αποφασισμένοι για θετικό αποτέλεσμα και «διψασμένοι» για την υλοποίηση του στόχου.

Απέναντι τους η Ισπανία, από την οποία ηττήθηκαν σε δύο φιλικές αναμετρήσεις φέτος σε Σμύρνη και Μανίσα, με το ίδιο σκορ (3-1), τον Ιούνιο και αρχές Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Αποτελέσματα τα οποία και δίνουν ένα… έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Σωτήρη Δρίκου, μιας και επιθυμία τους είναι η εκδίκηση που θα συνοδευτεί από μία μεγάλη πρόκριση.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε χαλαρή πρωινή προπόνηση με διατάσεις στο γήπεδο και ποδήλατο στο γυμναστήριο, καθώς οι διεθνείς ήταν ταλαιπωρημένοι από τη χθεσινή ημέρα.

Όσο για την «πρόβα τζενεράλε», η απογευματινή προπόνηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πολύ… τακτική, την οποία και θα ακολουθήσει η ομάδα στο αυριανό παιχνίδι.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας (19.00 τοπική) και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3, ενώ ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 (απευθείας μετάδοση ΕΡΤ1) στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη (η προπώληση των εισιτηρίων που θα κοστίζουν 7 ευρώ θα ξεκινήσει από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και θα υπάρχει νεότερη ανακοίνωση για τα σημεία πώλησης).

Υπενθυμίζουμε ότι στον 3ο γύρο της προκριματικής φάσης την πρόκριση για τα τελικά παίρνει η ομάδα που θα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς μετά την ολοκλήρωση των δύο αναμετρήσεων (η νίκη με 3-0 και 3-1 δίνει 3 βαθμούς στο νικητή και 0 βαθμούς στον ηττημένο, η νίκη με 3-2 δίνει 2 βαθμούς στο νικητή και 1 βαθμό στον ηττημένο).

Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες με την ολοκλήρωση και του δεύτερου αγώνα έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε η πρόκριση κρίνεται στο «χρυσό σετ» που ολοκληρώνεται στους 15 πόντους.

Το γήπεδο στο οποίο θα αγωνιστεί η Εθνική έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων και το χρησιμοποιούσε ως το 2014 το «καμάρι» της πόλης, η μπασκετική Γκραν Κανάρια, η οποία πρόσφατα κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή (όπως και η ισπανική) και απέναντι από τη θάλασσα.

Η θερμοκρασία παραπέμπει σε καλοκαίρι (24-26 βαθμούς Κελσίου), σε ένα νησί το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο των Καναρίων, στον Ατλαντικό, 210 χλμ. από την βορειοδυτική ακτή της Αφρικής και ανήκει στην Ισπανία.

Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Τενερίφης και δυτικά της Φουερτεβεντούρα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί του αρχιπελάγους, μετά από την Τενερίφη. Το νησί είναι ηφαιστειακής προέλευσης, το οποίο προήλθε περισσότερο από σχισμές ηφαιστειακής λάβας.

Το νησί έχει πληθυσμό 846.085 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) από τους οποίους οι 381.271 (2011) στην πρωτεύουσα Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, όπου βρίσκεται η Εθνική.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία δεν βρίσκεται στην ήπειρο της Ευρώπης και ιδρύθηκε ως πόλη το 1478.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...