Είναι γνωστά τα σχέδια που υπάρχουν για την επιβολή μιας διοικητικής μεταρρύθμισης μέσα στο 2010 και η μανία του υπουργού Εσωτερικών κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ να περάσει οπωσδήποτε αυτή την μεταρρύθμιση (Καποδίστριας 2) πάση θυσία. Κανει και κομματικές συσκέψεις προετοιμάζοντας το έδαφος ώστε το ΠαΣοΚ τουλάχιστον να μην αντιδράσει. Νομίζω όμως ότι κάνει λάθος.
Το ΠαΣοΚ έχει ένα μεγάλο απόθεμα πολιτικό που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη στις εκλογές και την απαξίωση της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να επιβάλει όποιο μέτρο θέλει. Κάνοντας όμως κάτι τέτοιο εξαντλεί και το πολιτικό απόθεμα. Και το ερώτημα είναι σε ποια μέτρα νομίζει το ΠαΣοΚ πως πρέπει να ξοδευτεί αυτό το απόθεμα; Σε μέτρα οικονομικής πολιτικής και καταπολέμησης της διαφθοράς ή σε μέτρα όπως ο Καποδίστριας (στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη) όπου θα προκληθεί μεγάλη φθορά;
Αν το διακύβευμα άξιζε θα έλεγα ας προχωρήσει και να μη μετρήσει πολιτική φθορά και αντιδράσεις. Όμως είναι βέβαιο ότι αξίζει; Η δημιουργία των μεγάλων δήμων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ποια σοβαρή εξοικονόμηση πόρων θα επιφέρει; Ναι, θα δυσκολέψει το ρουσφέτι και κάποιοι μισθοί διοίκησης θα εξαλειφθούν, όμως το ουσιαστικό μειονέκτημα για τον Πολίτη και κέρδος γις την εξουσία θα είναι ότι πλέον όλα θα κανονίζονται από τα κομματικά επιτελεία καθώς το σύστημα δεν θα επιτρέπει ανταρσίες και ανεξάρτητες υποψηφιότητες και πολιτικές.
Η Νέα Δημοκρατία θα αντιδράσει. Ας έχει πει "ναι" στον Καποδίστρια. Τώρα θα συνδέσει τη μεταρρύθμιση με το εκλογικό σύστημα στο οποίο έχει ήδη πει "όχι" και θα αρνηθεί και τον Καποδίστρια. Το ΚΚΕ έχει ήδη τοποθετηθεί κεντρικά αρνητικά και ο ΣΥΝ θα αντιδράσει ούτως ή άλλως ό,τι κι αν έκανε το ΠαΣοΚ. Άρα .... θα είναι όλοι απέναντι και σύμμαχοι με ένα σωρό δημάρχους, συμβούλους και μέλη του ΠαΣοΚ που θα φωνάζουν όλοι μαζί έξω από το Υπουργείο ξοδεύοντας άσκοπα και χωρίς λόγο το πολιτικό απόθεμα υπροχής της Κυβέρνησης.
Θα το καταλάβουν έγκαιρα στην κυβέρνηση; Γιατί αν ξεκινήσουν δύσκολα θα κάνουν πίσω. Τελευταία ευκαιρία για "καμπανάκι" το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Ας δουν αντιδράσεις και ας μετρήσουν καλύτερα τα πράγματα.
Για τη Δραπετσώνα η μεταρρύθμιση προβλέπει ότι η Δραπετσώνα θα ενταχθεί σε ένα Δήμο μαζί με τον Πειραιά και τον Ρέντη ή μαζί με το Κερατσίνι και το Πέραμα. Όπως κι αν έχει το πράγμα η αυτονομία της πόλης θα καταργηθεί 60 χρόνια μετά την κατάκτησή της με αγώνες,
Ο Δήμος θα πρέπει σύσσωμος να αντιδράσει. Και το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να μπει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, με τη Διοίκηση μάλιστα του Δήμου επικεφαλής. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι προδοσία.
.
Αντιγραφή από protikinisi.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου