Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κατηγορήσει κανείς την κυβέρνηση της χώρας μας, ωστόσο σε μία της απόφαση δεν μπορεί κανένας μας να φωνάξει για λάθος, παρά μόνο να παραδεχθεί πως ήταν η καλύτερη δυνατή. Αυτή έχει να κάνει με την απόφαση για κατάργηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Είναι σωστό να υπάρχει κάποιος που ελέγχει τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά πως γίνεται να φτιαχτεί ένα κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο για να εποπτεύει κάτι που δεν υπάρχει; Γιατί αυτή την στιγμή ο ελληνικός αθλητισμός έχει «πιάσει πάτο», βρίσκεται σε μηδενικές βάσεις.

Το γιατί; Το εξηγούμε και το εξαντλούμε σε 12 απλούς λόγους που περιγράφουν ακριβώς την εικόνα που επικρατεί σε αυτόν.
1) Πρώτο καίριο πλήγμα για τον ελληνικό αθλητισμό έρχεται από τον χώρο του μπάσκετ και δεν είναι άλλο από την επικείμενη αποχώρηση των αδελφών Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου. Η οικογένεια που αποτελεί "ιερό τέρας" για το μπάσκετ πουλάει το πακέτο των μετοχών της πιο επιτυχημένης ομάδας που πέρασε ποτέ από τον ελληνικό αθλητισμό, της κορυφαίας ομάδας που πέρασε τα τελευταία 20 έτη από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

2) Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας τους στον ελληνικό αθλητισμό και τον Ολυμπιακό, χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ξόδεψαν περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ, αποχωρούν και οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. "Αποχωρούμε αηδιασμένοι από τον ελληνικό αθλητισμό" αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της ανακοίνωσής τους. Το αντίπαλο δέος του Παναθηναϊκού και των κυρίων Θανάση και Παύλου Γιαννακόπουλου αφήνουν στο έλεος του Θεού μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Α1' και μαζί της αφήνουν χωρίς "κεφαλή" (με δεδομένη την πώληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός) το ελληνικό μπάσκετ.

3) Τα κρούσματα με τον Γιάννη Μπουρούση και το γιο του μεγαλοπαράγοντα που στοιχημάτισε στην Μαλαισία σε αγώνα κατά της ομάδας του Παναθηναϊκού κερδίζοντας τελικά 15 εκατομμύρια ευρώ παίζουν τον δικό τους ρόλο στις αποφάσεις των προαναφερθέντων, αφού αποτελούν απτές αποδείξεις πως ο ελληνικός αθλητισμός δεν έχει πάρει απλά την κατιούσα, αλλά πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.

4) Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως από το 2006 και έπειτα έχει...χαθεί η μπάλα στον ΟΠΑΠ και το "Πάμε Στοίχημα". Μέχρι το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς το list management (δηλαδή οι αποδόσεις, οι επιλογές αγώνων που έμπαιναν στο κουπόνι και οι φραγές παιχνιδιών) άνηκε στην εταιρεία του πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και τα πράγματα κυλούσαν αρμονικά, δίχως προβλήματα.

Μόλις το πακέτο του list manager πέρασε στον ΟΠΑΠ και παραχωρήθηκε σε αγγλικής ιδιοκτησίας εταιρεία τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα και αυτό φαίνεται από τις αποκαλύψεις του μας σοκάρουν εδώ και μία εβδομάδα.

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης το 2006 έχασε την ιδιοκτησία του "Πάμε Στοίχημα" και το 2010 πούλησε τον Ολυμπιακό στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ την ίδια στιγμή έδινε το 50% του "Καραϊσκάκης" στον Λαρεύντη Λαρευντιάδη. Ο τελευταίος, εξαφανίστηκε εν μία νυκτί αφήνοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη μόνο του και ξαφνικά "μπλεγμένο" με τέτοιον τρόπο που τον απονομιμοποιεί, ηθικά, τόσο ως πρόεδρο της Λίγκας όσο και ως παράγοντα του 21ου αιώνα.
5) Η οικογένεια Βαρδινογιάννη που αποτελεί "ιδρυτικό μέλος" του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου έχει αποφασίσει εδώ και έναν χρόνο πως αποχωρεί και πουλάει το μερίδιό της σε όποιον θέλει και...έχει να αγοράσει. Όσο για τους επίδοξους διαδόχους της οικογενείας στον ιδιοκτησιακό θώκο των "πρασίνων"; Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έχει "πηδήξει από το καράβι" 5-6 φορές, ενώ ο αδελφικός φίλος και "μέντορας" του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο έχει αποχωρήσει από τον περασμένο Δεκέμβρη. Που βρίσκεται; Είναι "χαμένος" μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου την ώρα που ο Αχιλλέας Μπέος το αποκαλεί "καταδότη και ρουφιάνο" μαζί με τον Αλέξη Κούγια. Αυτό που αρκείται να λέει στον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού είναι πως "πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη να δουλέψει απερίσπαστα. Θα μιλήσω όταν πρέπει, όταν έρθει η ώρα να μιλήσω".
6) Οι αποκαλύψεις για την σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου διαδέχονται η μία την άλλη με πολύ γοργό ρυθμό. Πλέον, άπαντες περιμένουν να μάθουν για τα κυκλώματα της Θεσσαλονίκης και ανησυχούν για το πόσο βαθιά "διάβρωση" έχει υποστεί το Βορειοελλαδίτικο ποδόσφαιρο.
7) Την ίδια στιγμή και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ βλέπουν να κυκλώνει την ομάδα ένα "όργιο φημών" γύρω από τα στημένα και φοβούνται μη δουν να "χτυπιέται" ξανά η ήδη ταλαιπωρημένη, άστεγη και δίχως χρήματα ομάδα της "καρδιάς" τους.
8) Δεν ξέρει κανείς απολύτως τι γίνεται με τις ομάδες που πέφτουν κατηγορία, με τις ομάδες που κερδίζουν την άνοδο στην Σούπερ Λιγκα, τις αδειοδοτήσεις και ποιες ΠΑΕ θα πάρουν το "πράσινο φως" και θα αγωνιστούν στο επόμενο πρωτάθλημα. Ομάδες των οποίων οι διοικούντες εμπλέκονται στα "στημένα", ομάδες που φοβούνται μην δουν τους "δικούς τους" να είναι...πρωταγωνιστές σε άλλες δικογραφίες.
9) Η "παχιά" και "ιερή" αγελάδα του ΟΠΑΠ φτάνει στο τέλος της για τον ελληνικό αθλητισμό και τα σωματεία που τον απαρτίζουν. Με την ιδιωτικοποίηση να βρίσκεται προ των πυλών οι χορηγίες θα κοπούν προς κάθε ομάδα. Αυτό, εξάλλου, θα είναι και το πρώτο έξοδο που θα κοπεί από τον ΟΠΑΠ αν περάσει σε χέρια ξένων επενδυτών.
10) Μαζί με τις χορηγίες τελειώνουν και τα συμβόλαια των τηλεοπτικών για τις ΠΑΕ. Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε οριακά για την οικονομία της επίπεδα κανείς δεν πρόκειται να "χαρίσει" υπερτιμημένα συμβόλαια σε ένα πρωτάθλημα που καθημερινά σοκάρει με τις αποκαλύψεις για τα "στημένα".
11) Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Είπαμε και πριν πως το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού βρίσκεται σε μηδενική βάση. Που είναι η άρση βαρών; Χάθηκε με τα κρούσματα και τις αποκαλύψεις για το ντόπινγκ. Το ίδιο συνέβη και με τον στίβο μετά το...ατύχημα των Κεντέρη και Θάνου λίγες ημέρες πριν την Ολυμπιάδα του 2004. Μέσα σε λίγα χρόνια κατέρρευσε το "χάρτινο", όπως αποδείθχηκε οικοδόμημα του κλασικού μας αθλητισμού. Οικοδόμημα που χτίσαμε όταν ήμαστε ο... ιεροφάντης του ντόπινγκ.
12) Τα σημάδια του υγιούς αθλητισμού είναι ελάχιστα αν αναλογιστεί κανείς πως η Ελλάδα είναι μία χώρα που το 2004 φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Αποδεικνύεται καθημερινά πως δεν μπορούμε να στηρίξουμε κάτι. Φαίνεται εξάλλου και αυτή την εποχή που φιλοξενούμε τους Special Olympics. Είναι ξεκάθαρο πως η δική μας χώρα, με την δική μας κοινωνία των "ειδικών αναγκών" δεν μπορεί να προστρέξει αθλητές με ειδικές ικανότητες.
Το συμπέρασμα, λοιπόν, από όλα αυτά είναι ένα. Καλώς δεν υπάρχει σήμερα Υφυπουργείο αθλητισμού αλλά, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για την δημιουργία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!


Αναδημοσίευση από balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο ...