Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Υφυπουργείο ποδοσφαίρου – μπάσκετ


Τελικά κάποια πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν στον ελληνικό αθλητισμό. Όταν δεν αλλάζει νοοτροπία η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού πως μπορούμε να απαιτούμε αλλαγές σε όλο το υπόλοιπο δόμημα…

του Θανάση Νικολάου

Πριν από ακριβώς ένα μήνα (27 Ιουλίου) είχε δημοσιευθεί στο Sportsfeed το άρθρο Στίβος, κωπηλασία και ιστιοπλοΐα δεν υπάρχουν κύριε πρωθυπουργέ; με αφορμή τον αγώνα… ταχύτητας που έκαναν διάφοροι πολιτικοί (πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός) για το ποιος θα προλάβει να δώσει πρώτος δημόσια συγχαρητήρια στην Εθνική ομαδα μπάσκετ των εφήβων που κατέκτησε το ευρωμπάσκετ και στη συνέχεια αγνόησαν παγκόσμιες διακρίσεις σε κωπηλασία και ιστιοπλοΐα. Για το συγκεκριμένο άρθρο, είχε ενστάσεις το γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού (στον οποίο υπήρξε αναφορα) και φρόντισε να μου τις κάνει γνωστές.
Ενώ βρισκόμουν στη Ντούνα Αρένα και παρακολουθούσα αγώνες κολύβησης (θυμάμαι πως ήταν ο τελικός των 100μ. ελεύθερο των ανδρών) με κάλεσαν από το γραφείο του κ. Βασιλειάδη για να μου εξηγήσουν ότι αδίκησα τον πολιτικό προϊστάμενο του αθλητισμού όταν ανέφερα πως έκανε φάουλ ξεχνώντας να συγχαρεί δημόσια τους αθλητές του στίβου, της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας για τις επιτυχίες τους που ήταν σαφώς μεγαλύτερες και σημαντικότερες από την κατάκτηση του ευρωπάσκετ των εφήβων. Η συνομιλία μας είχε διάρκεια περίπου 20 λεπτών και αυτό ειπώθηκε ήταν πως τα δημόσια συγχαρητήρια των πολιτικών δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Έχουν όμως σημασία όταν προέρχονται από τον πρωθυπουργ;o και τον υφυπουργό αθλητισμού γιατί έτσι δείχνουν ότι δεν τους αγνοούν. Δείχνουν ότι γνωρίζουν την ύπαρξή τους.
Πριν από 48 ώρες η Μαρία Πρεβολαράκη κέρδισε ένα τεράστιο χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της πάλης χάνοντας μόνο από την αθλήτρια που κέρδισε το χρυσό κερδίζοντας ακόμα και το μεγάλο φαβορί από την Ιαπωνία. Καμία δημόσια τοποθέτηση δεν υπήρξε για αυτήν την πραγματικά πολύ σπουδαία επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού.
Θα το επαναλάβουμε και ας ενοχληθούν και πάλι οι σύμβουλοι. Το υφυπουργείο δείχνει ότι έχει σε προτεραιότητα το βρώμικο ποδόσφαιρο στο οποίο η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη και το μπάσκετ καθότι η μασονία (της καλαθοσφαίρισης) φροντίζει να κάνει την τρίχα… τριχιά. Οπότε το υφυπουργείο αθλητισμού, καλό είναι να μετονομαστεί σε υφυπουργείο ποδοσφαίρου – μπάσκετ. Πιο αντιπροσωπευτική είναι αυτή η ονομασία.


ΥΓ1. Πέρασαν πέντε χρόνια από το προηγούμενο παγκόσμιο μετάλλιο που είχε κερδίσει η Πρεβολαράκη. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως κέρδισε δεύτερο μετάλλιο και ακόμα δεν έχει πάρει το πριμ (έχει εισπράξει μόνο το 27%) από το προηγούμενο…

ΥΓ2. Για την κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού στην υπόθεση Κακλαμανάκη – Κοκκαλάνη θα αναφερθούμε πολύ σύντομα.
sportfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...