Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΤΡΩΝ


Ένα ακόμη «χρυσό» κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία του έγραψε ο Ολυμπιακός στη Γένοβα, αφού κέρδισε την προ Ρέκο με σκορ 9-7 και κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο στο πόλο.
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!
Δεκαέξι χρόνια μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Χόνβεντ, ο Ολυμπιακός «λύγισε» την ιταλική Προ Ρέκο μπροστά στο κοινό της, κερδίζοντας την μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του!
Αυτός ήταν ο 7ος τελικός του Ολυμπιακού στο πόλο, αριθμός σημαδιακός οπότε δε γινόταν να το χάσει. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον γεύονται το νέκταρ της επιτυχίας, έχοντας ξεσηκώσει για μια ακόμα φορά τους οπαδούς του.
Ο αγώνας:
Ένας απίθανος Ολυμπιακός…έκλεισε το σπίτι της Προ Ρέκο και κατέκτησε πανάξια το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην Ιταλία.
Στη Γένοβα, εκεί όπου η Προ Ρέκο δεν χάνει από κανένα, ο Θρύλος του Θοδωρή Βλάχου έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει επικρατώντας 9-7 της πανίσχυρης Προ Ρέκο.
Τρεμπλ και πάλι από την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, όπως και το 2002 στη Βουδαπέστη. Και τότε ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την «οικοδέσποινα» του φάιναλ φορ Χόνβεντ, με το ίδιο σκορ μάλιστα. 9-7 και τότε.
9-7 και απόψε από τον απίθανο Ολυμπιακό που στέφθηκε πανάξια πρωταθλητής Ευρώπης. Μεγάλο ματς, ένα ακόμη από τον Πάβιτς που κατέκτησε και το πρώτο του Ευρωπαϊκό σε Συλλογικό επίπεδο.
Φοβερή άμυνα από όλη την ομάδα και ο Φουντούλης είναι εδώ. Ο Χιώτης περιφερειακός έκανε το μεγάλο ματς που έψαχνε. Στον ημιτελικό σκότωσε τη Μπαρτσελονέτα και σήμερα έκανε πλάκα στην Προ Ρέκο και στονν Τεμπέστι με 4 γκολ.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ομπράντοβιτς (π.π.), 1-1 Μάντιτς (περιφέρεια), 2-1 Μπούσλιε (π.π.), 2-2 Μολίνα (π.π.), 3-2 Γούνας (π.π.), 3-3 Ιβοβιτς (περιφέρεια), 4-3 Φουντούλης (π.π.), 4-4 Ντι Φούλβιο (περιφέρεια), 5-4 Φουντούλης (περιφέρεια), 6-4 Δερβίσης (περιφέρεια), 6-5 Ντι Φούλβιο (π.π.), 6-6 Αλεζιάνι (κόντρα), 7-6 Γενηδουνιάς (π.π.), 8-6 Φουντούλης (π.π.), 9-6 Φουντούλης (π.π.), 9-7 Ετσενίκε (π.π.).
Ο Ολυμπιακός είχε 7/12 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια. Η Προ Ρέκο είχε 3/10 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Γενηδουνιάς, 3΄55΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, και ο Ντι Φούλβιο στα 43΄΄.
Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαϊδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος
ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεζιάνι 1, Μολίνα 1, Μποντεγκά, Ιβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.
fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...