Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

"Ασημένιος" ο Μόνος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αιμίλιος Μόνος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα youth της κατηγορίας Λέιζερ Ράντιαλ στον Καναδά.
Νέος θρίαμβος για την ελληνική ιστιοπλοΐα σε μεγάλο διεθνή αγώνα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα youth της κατηγορίας Λέιζερ Ράντιαλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κίνγκστον του Καναδά, ο Αιμιλιανός Μόνος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο!
Έγιναν 12 ιστιοδρομίες και ο ιστιοπλόος του ΣΕΑΝΑΤΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Ξεκίνησε με 30 βαθμούς ποινής, αλλά ακολούθησαν τρεις πρώτες θέσεις. Στη συνέχεια τερμάτισε 3ος, 6ος, 1ος, 2ος, 3ος, 16ος, 3ος, 21ος και με 58 βαθμούς ("πέταξε" την χειρότερη πρώτη κούρσσα) κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου σε σύνολο 160 σκαφών, τα οποία χωρίστηκαν σε τρεις στολίσκους (χρυσό, αργυρό και χάλκινο).
Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας και ο Ελληνας αθλητής τα έδωσε όλα αποδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητές του. Με εξαίρεση την πρώτη ιστιοδρομία ο Μόνος είχε μια πολύ σταθερή πορεία και στο τέλος πήρε αυτό που του άξιζε. Με λίγη τύχη περισσότερο θα μπορούσε να πάρει και το χρυσό μετάλλιο.
Νικητής ήταν ο Τούρκος, Γ. Σιτάκ, με 54 βαθμούς και την τρίτη θέση πήρε ο Αυστραλός, Μ. Κόμπτον, με 94 βαθμούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...