Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟ ''Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ'' ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Α2 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΦΘΙΑ

Η ΚΕΠ/ΕΟΠΕ, προγραμμάτισε τον αγώνα του πρωταθλήματος της Α2 αντρών, μεταξύ της ομάδας μας και της Φθίας Λαμίας, να διεξαχθεί αύριθο Σάββατο 15/12/12 και ώρα 19:30 στο κλειστό γυμναστήριο ''Μ. Μερκούρη'' του Ρέντη, επειδή στο κλειστό γυμναστήριο της Δραπετσώνας, υπάρχει σφράγιση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής από τις 16/02/12.
Στο σημείο αυτό  προκύπτουν πολλά ερωτήματα, όπως:
1. Γιατί η ΕΟΠΕ, προχωρά στην απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο μας, όταν στις 23/02/12 δημοσιεύτηκε ο Ν. 4049/12, στον οποίο προβλέπεται παράταση 18 μηνών από τη δημοσίευση του, σε ότι αφορά άδειες λειτουργίας, σφραγίσεις κλπ;
2. Γιατί ενώ τους ενημερώσαμε για το Νόμο, δεν το λαμβάνουν υπόψη τους;
3. Γιατί ενημερωθήκαμε στις 07/12, δηλαδή 10 μήνες αργότερα;
4. Γιατί ενώ υπάρχουν σφραγίσεις σε πολλά γήπεδα και γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα, όλες οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων, διεξαγάγουν κανονικά τους αγώνες τους; Μόνο η ΕΟΠΕ, θέλει να τηρήσει κατά το δοκούν το γράμμα του Νόμου;
5. Το κλειστό της Δραπετσώνας, βρήκανε να κλείσουν, κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα γυμναστήρια, όταν πηγαίνουμε φιλοξενούμενοι σε άλλους χώρους, οι οποίοι ούτε έχουν ελεγχθεί ποτέ, αν τηρούν τους όρους και τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή αγώνων πετοσφαίρισης; Πρόσφατα, μάλιστα φιλοξενηθήκαμε σε έδρα ομάδας Α2 η οποία ούτε για πρωτάθλημα παμπαίδων δε θα έπαιρνε άδεια, με ανώμαλο δάπεδο, το οποίο κολλούσε από προηγούμενη χρήση χάντμπολ.
6. Μήπως η ΚΕΠ/ΕΟΠΕ, πρέπει να ελέγξει τα γήπεδα;
7. Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος μας διαμαρτύρεται γ΄αυτήν την άδικη και άνιση μεταχείριση και για το λόγο αυτό, απέστειλε στον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Αχ. Μαυρομάτη, την εξής επιστολή.

Δραπετσώνα 13/12/12

Αριθμ. Πρωτ.:1887

Π Ρ Ο Σ

Τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ.
κ. Αχ. Μαυρομάτη
Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη λάβαμε γνώση του περιεχομένου της από 16-02-2012 απόφασης του Γενικού Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής για την σφράγιση του κλειστού γυμναστηρίου Δραπετσώνας. Και τούτο διότι αφενός μεν οι διατάξεις του άρθρου 56Α του ν.2725/99, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με το ν. 4049/2012 έδωσαν παράταση στην εφαρμογή της νομοθεσίας περί αδειών λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, αφετέρου δε η συγκεκριμένη απόφαση, αν και γνωστοποιήθηκε στην Ε.Ο.ΠΕ. στις 2 του περασμένου Μαρτίου, μας γνωστοποιείται εννέα ολόκληρους μήνες μετά και ενώ ήδη το γυμναστήριο χρησιμοποιείται από  ομάδες και αθλητές, τόσο του βόλεϊ, όσο και λοιπών αθλημάτων. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να στερηθούμε της δυνατότητας να κινηθούμε για την ανάκληση και '’θεραπεία’' της συγκεκριμένης απόφασης μέσα στο καλοκαίρι όταν και υπήρχε σχετική δυνατότητα λόγω και της αγωνιστικής απραξίας. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η παράταση που δόθηκε από το άρθρο 54 του ν.4049/2012 καλύπτει και τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ο σκοπός του νόμου και το πνεύμα του νομοθέτη είναι να καλύψει με αυτήν το σύνολο το περιπτώσεων και όχι όσες μόνον, εντελώς τυχαία, είχαν μείνει ανέλεγκτες από τις αρμόδιες επιτροπές, αλλά ακόμα ώστε να δώσει τη χρονική δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων σε αποκατάσταση των τυχόν ατελειών υπάρχουν. Στην συγκεκριμένη κατεύθυνση θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να κάνετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ως υπερκείμενη, του αθλήματος, αρχή προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την άρση και ανάκληση της συγκεκριμένης άδικης και άνισης απόφασης, η οποία έχει επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στο σύλλογο μας, δεδομένου το χρόνο ενημέρωσης μας και από το γεγονός ότι στερούμαστε σε μεγάλο βαθμό την παρουσία των φίλων της ομάδας μας και τη μεγάλη μείωση των εισιτηρίων, από τη στιγμή που θα κληθούμε να διεξάγουμε τους εντός έδρας αγώνες μας, σε ουδέτερα γήπεδα και μακριά από τη φυσική μας έδρα.
Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα, το πρόβλημα της μη αδειοδότησης του γυμναστήριου, έγκειται κύρια στο γεγονός στη μη ύπαρξη εγκεκριμένης πυρασφάλειας. Το ποσό που απαιτείται, είναι περίπου 60.000€ και ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, που είναι ο φυσικός ιδιοκτήτης του χώρου, αδυνατεί να πληρώσει, λόγω του ότι οι λογαριασμοί του είναι δεσμευμένοι και κλειδωμένοι.
Τέλος, σας παρακαλούμε όπως εφαρμοστεί ο Νόμος, όπως κάνουν και οι άλλες Ομοσπονδίες, που δεν έχουν αποκλείσει κανένα αγωνιστικό χώρο, για τη διεξαγωγή αγώνων.
 Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε δυνατή συνεργασία.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ                                                                      Γ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος θα αντιδράσει δυναμικά και τέλος καλούμε τους φίλους της ομάδας μας, να προσέλθουν ώστε να βοηθήσουν την ομάδα μας στον αυριανό δύσκολο αγώνα μας. 
Η είσοδος θα είναι για το συγκεκριμένο αγώνα ΕΛΕΥΘΕΡΗ. 
 
  Τέλος, ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Σπ. ΝΙΚΟΛΑΚΗ, και τη διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, για την παραχώρηση του γυμναστήριου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...