Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

«Παγιδευμένα» στο… φιλέ της αιθαλομίχλης (φωτ.)

indonesia_
Μια συγκλονιστική φωτογραφία στο φιλέ της… αιθαλομίχλης από την οικολογική καταστροφή που έχουν προκαλέσει στην Ινδονησία οι φωτιές που κατακαίνει ολόκληρη τη χώρα πάνω από ενάμιση μήνα.
Τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω της  πυκνής αιθαλομίχλης από τις πυρκαγιές από την οποία τα παιδιά δεν μπορούν να ξεφύγουν όπου και να πάνε. Οι μικροί μαθητές δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν με την αγωνία να είνια ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Πολλά από τα παιδιά για να γλιτώσουν ετοιμάζονται να μπουν σε πολεμικά πλοία.
volley_foto_indonesia Τα τρία κοριτσάκια παίζουν με τα υπόλοιπα να τα παρακολoυθούν ενώ κανένα από τα παιδιά δεν φορά προστατευτικές μάσκες!
Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Ινδονησία εκπέμπει περισσότερο διοξίδιο του άνθρακα από τη Βρετανία!  Οι περισσότερες φωτιές έχουν ξεκινήσει εσκεμμένα, καθώς κάτοικοι προσπαθούν να καθαρίσουν, με φθηνό τρόπο, τα δάση ώστε να ετοιμαστούν για την παραγωγή χαρτιού και φοινικέλαιο.
«Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τα δάση της Ινδονησίας έχουν κατακερματιστεί εδώ και δεκαετίες από εταιρείες κυρίως παραγωγής ξύλου και φοινικέλαιου. Κανάλια έχουν χαραχτεί μέσα στην τύρφη για να στραγγίσει και να στεγνώσει. Οι εταιρείες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα για να καταστρέψουν ό, τι έχει απομείνει από το παρθένο τροπικό δάσος, με σκοπό να φυτέψουν μονοκαλλιέργειες για ξυλοπολτό, ξυλεία και φοινικέλαιο. Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσουν τη γη είναι να την κάψουν. Κάθε χρόνο, αυτό προκαλεί καταστροφές. Αλλά στη χρονιά του Ελ Νίνιο, όπως η φετινή, αυτό είναι η τέλεια συνταγή για την απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο George Monbiot σε ένα εξαιρετικό άρθρο με το οποίο αναρωτιέται το λόγο που στη μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική καταστροφή του 21ου αιώνα τα μίντια δεν ασχολούνται!
Φωτογραφία: Ardiles Rante/Greenpeace
volleyplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...