Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Μαρίνα Μαρκάκη: Παράδειγμα θέλησης


markaki marina photo
Η ελληνίδα κεντρικός που παίζει βασική στην πρώτη της χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ μιλάει για τον μαγικό κόσμο του ΝCAA
Αθόρυβα με μεθοδικότητα και περίσσια θέληση η Μαρίνα Μαρκάκη κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει μία πλήρη υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά και να αγωνίζεται βασική στην Division 1 του NCAA.
Η 18χρονη (γεννημένη στις 26/10/2000, με ύψος 1,82 μ.) Κερατσινιώτισσα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τα νέα κορίτσια που θέλουν ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αφού παρότι δεν είχε κληθεί ποτέ στις μικρές Εθνικές ομάδες, ούτε καν σε κλιμάκιο, εντούτοις δεν σταμάτησε να προσπαθεί κάνοντας το όνειρο της πραγματικότητα με την βοήθεια και της NOMOS. Ξεκίνησε το 2012 από τον Απολλώνιο Κερατσινίου και στην συνέχεια, το 2015 πήρε μεταγραφή στη Δραπετσώνα με την οποία έκανε πολύ καλές χρονιές, κατακτώντας το Κύπελλο της ΕΣΠΕΔΑ τον Απρίλιο του 2018.
Τον Γενάρη του 2018 είχε την ευκαιρία να δοκιμαστεί ενώπιον πολλών προπονητών NCAA Division 1, στα πλαίσια του NOMOS European Volleyball Exposure (EVE). Η ίδια η Μαρίνα και οι διοργανωτές πλέον θυμούνται με χαμόγελο την εμπειρία και το βάπτισμα του πυρός ειδικά καθώς στο ηλικιακό γκρουπ της Μαρινάς αγωνίστηκαν βασικές Εθνικών Νεανίδων και παίκτριες από τις καλύτερες των Βαλκανίων. Κατόπιν της πρώτης εμπειρίας, η Μαρίνα είπε «Είμαι πολύ πίσω από αυτά τα κορίτσια...» Όμως αντί να την απογοητεύσει, αυτή η εμπειρία την ενέπνευσε για συνεχή αγώνα και βελτίωση μέσα στην άνοιξη, κατά την οποία πραγματικά εξελίχθηκε σε μία από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις υποψηφίων φοιτητριών-αθλητών που έχει βοηθήσει η ομάδα υποστήριξης της NOMOS.
Σε κανένα σημείο αυτής της δύσκολης και ανταγωνιστικής πορείας δεν έχασε την πίστη και αυτοπεποίθησή της, έλαβε πολύ υψηλά σκορ σε αμφότερες τις εισαγωγικές εξετάσεις (ACT και SAT, χωρίς να χρειαστεί έδωσε και τα δύο), έκανε ό,τι της ζητούσαν οι πολλοί προπονητές που ενδιαφέρθηκαν βάσει του οπτικού υλικού της και του πακέτου της που ετοίμασε και συχνά ανανέωνε σε συνεργασία με τους ιθύνοντες της Nomos, με τελικό αποτέλεσμα την πιο ευτυχή στιγμή όλων, την προσφορά πλήρους υποτροφίας από το NJIT.
H Μαρίνα προκειμένου να είναι 100% έτοιμη για τις ΗΠΑ, αποφάσισε να μην κάνει διακοπές, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα όλο το καλοκαίρι. Οι κόποι της απέδωσαν καρπούς, αφού με το… καλημέρα έχει κερδίσει θέση βασικής, παρότι πρωτοετής, έχοντας παίξει μάλιστα στα 35 από τα 36 σετ της ομάδας της! Η Μαρκάκη που σπουδάζει «εφαρμοσμένα μαθηματικά» έχει σημειώσει 62,5 πόντους με το Πανεπιστήμιο NJIT στα δέκα πρώτα παιχνίδια της σεζόν με 44 τελειωμένες επιθέσεις, 29 ατομικά και 33 ομαδικά μπλοκ. Ήταν πρωταγωνίστρια στη νίκη επί του Delaware State με 3-1 σετ, έχοντας 8 μπλοκ, ενώ ήταν από τις κορυφαίες και κόντρα στο Youngstown State (ήττα με 3-1 σετ) με 8,5 πόντους.
MarkakiMarina«Σκληρή δουλειά, αλλά άξιζε τον κόπο»
Η Μαρίνα Μαρκάκη μίλησε στο γραφείο Τύπου της NOMOS για τις πρώτες εντυπώσεις της από το ΝCAA: «Την διαφορά μεταξύ Ελληνικού και Αμερικάνικου βόλεϊ την καταλαβαίνεις από την στιγμή που πατάς το πόδι σου στο γήπεδο. Επτά καρότσια με μπάλες, τέσσερις προπονητές, δύο γήπεδα για προπόνηση και διαφορετικό για τους αγώνες. Η προετοιμασία για το πρωτάθλημα σκληρή αλλά άξιζε τον κόπο. Όταν έφτασε η ημέρα του πρώτου αγώνα ήμουν πολύ χαρούμενη αλλά συνάμα-για να είμαι ειλικρινής- και πολύ αγχωμένη. Εντύπωση μου έκαναν πολλά πράγματα. Το γεγονός ότι έχουν μία ώρα για προθέρμανση με 6-7 άτομα γύρω από το γήπεδο να μαζεύουν τις μπάλες, ενώ στην Ελλάδα έχουμε μόνο μισή ώρα στην διάθεση μας και οι μπάλες… πάνε και έρχονται κάτω από τα πόδια μας. Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι πριν αρχίσει ο αγώνας, παρουσιάζεται η 7αδα της κάθε ομάδας λέγοντας το όνομα, την καταγωγή και την τάξη της κάθε παίκτριας με τον κόσμο να φωνάζει πανηγυρικά και μετά παίζει ο Εθνικός τους ύμνος από τα μεγάφωνα με τις αθλήτριες να είναι όλες αγκαλιασμένες».

«Προπονητές παντογνώστες, παίκτριες… ρομποτάκια!»
Η ελληνίδα κεντρικός είναι ενθουσιασμένη από τις συνθήκες που έχει συναντήσει στις ΗΠΑ και δεν το κρύβει: «Το επίπεδο τρομερό. Οι προπονητές παντογνώστες, σου δίνουν λύση για κάθε πρόβλημα, και οι παίκτριες… ρομποτάκια. Ακόμα και σε λάθος, χαμογελάνε και αγωνίζονται χωρίς να πέφτει η διάθεση τους. Τα χαρτιά με τα στατιστικά της κάθε παίκτριας δίνονται στους προπονητές στο τέλος του κάθε σετ. Μετά την λήξη του αγώνα, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, όλη η ομάδα μαζεύεται στα αποδυτήρια και συζητάει για τον αγώνα. Νομίζω δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένη που παίζω σε μία τέτοια ομάδα. Ακόμα και πρωτοετής και μάλιστα Ευρωπαία, με τίμησαν και με έχουν στην 7αδα τους από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Είμαι ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να δω τι άλλο θα ακολουθήσει».
nomosllc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...