Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Γλασκώβη 2019: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8.38μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης κάνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.
 
Πήγαινε στη Γλασκώβη έχοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και τον επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο. Ο Μίλτος Τεντόγλου με καλύτερο άλμα στα 8.38μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.
Ο 20χρονος πρωταθλητής του Πομάσκι έκανε έτσι την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, ενώ παράλληλα το 8.38μ. είναι Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου και δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας πίσω από το 8.66 του Λούη Τσάτουμα.
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος στην πρώτη προσπάθεια του, όμως στη δεύτερη προσγειώθηκε στα 8,12μ., όμως ο Τομπίας Νίλσον τον προσπέρασε με 8.17μ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο πέμπτο του άλμα προσγειώθηκε στο 8,38μ. και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση του χρυσού μεταλλίου.

Η τελική κατάταξη
Μίλτος Τεντόγλου 8,38μ.
Τομπίας Νίλσον (Σουηδία) 8,17 μ.
Σταχίνια Γιοβάντσεβιτς (Σερβία) 8,03μ.
Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7,98 μ.
Σέρχι Νικιφόροβ (Ουκρανία) 7,89μ.
Τόμας Γιάζουκ (Πολωνία) 7,80μ.
Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,79μ.
Βλάντισλαβ Μάζουρ (Ουκρανία) 7,75μ.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...