Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Η εκπληκτική Ζάκσα κατέκτησε το πρώτο Champions League της ιστορίας της

 Ανδρέας Καταχανάς fws.gr


Το βράδυ του Σαββάτου (1/5) οι Πολωνοί έγραψαν ιστορία στη Βερόνα και το αουτσάιντερ πανηγύρισε την κατάκτηση του CEV Champions League απέναντι στο μεγαθήριο.

Η Ζάκσα του σπουδαίου Νίκολα Γκρίμπιτς επικράτησε με 3-1 της Τρεντίνο σε έναν δραματικό τελικό στην ιταλική πόλη και κατέκτησε το τρόπαιο που είναι το πρώτο για πολωνικό σύλλογο – και το δεύτερο συνολικά – μετά το 1978.

Για τον πρώην κόουτς της εθνικής Σερβίας που ξέσπασε σε κλάματα μετά την κατάκτηση του τροπαίου, το συγκεκριμένο τρόπαιο έχει τεράστια σημασία: Όχι μόνο γιατί πρόκειται για το πρώτο του ως προπονητής, αλλά και γιατί ήρθε απέναντι στην ομάδα με την οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο το 2009 (ως αρχηγός και παίκτης απέναντι στον Ηρακλή στην Πράγα).

Η πολωνική ομάδα βάσισε όλο της το πρότζεκτ πάνω στον Γκρίμπιτς, ο οποίος έφτιαξε μια τρομερή ομάδα με απίστευτο μέταλλο με μόλις δύο ξένους (τον κεντρικό Σμιθ και τον Γάλλο πασαδόρο Τονιουτί) έχοντας συνολικά εξαιρετικό υλικό σε Πολωνούς παίκτες.

Τη διαφορά την έκανε ο ταλαντούχος Σέμενιουκ (15π.) αλλά και ο Σλίβκα (πρώτος σκόρερ με 18π.) και ο Κάτσμαρεκ με 15.

Η Τρεντίνο είχε σε κάκιστη μέρα τον Μικελέτο (μόλις 4/11 επ.) και βασίστηκε επιθετικά στον Αμπντέλ-Αζίζ που σημείωσε 25.

 Tα σετ: 3-1 (25-22, 25-22, 20-25, 28-26)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...