Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών: Χρυσό ο Καλαϊτζόπουλος, ασημένιο η Μανιάτη

 

Εντυπωσιακή συνέχεια για τους Έλληνες αθλητές στη 2η μέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης στο Τοομσκ της Ρωσσίας

Καταπληκτική συνέχεια για τους Έλληνες κολυμβητές και τις Ελληνίδες κολυμβήτριες στη 2η μέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών  ,στο Τομσκ της Ρωσίας. Την αρχή έκανε η φέρελπις μόλις 16 ετών και εξαιρετική αθλήτρια Κατερίνα Μανιάτη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό των 200 μ. διπλά πέδιλα γυναικών ενώ τη σκυτάλη πήρε ο καταπληκτικός 18χρονος Χρήστος Καλαϊτζόπουλος που κατέκτησε την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 1:36.05 και αυτός στα 200μ. πέδιλα αντρών.

Αναλυτικά

Με μια καταπληκτική κούρσα στον τελικό των 200 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών ο 18χρονος Χρήστος Καλαϊτζόπουλος κατέκτησε την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 1:36.05. Ο Καλαϊτζόπουλος είναι ο πρώτος από την ελληνική αποστολή που ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου και ανάγκασε τους διοργανωτές να φροντίσουν για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και να τοποθετήσουν την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό. Στον ίδιο τελικό μετείχε και ο Παρασκευάς Καλαϊτζόπουλος, που πήρε την 7η θέση με 1:37.98.

Λίγο νωρίτερα, στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος των Γυναικών, δηλαδή τα 200 μ. διπλά πέδιλα, η νεαρή (μόλις 16 χρονών), υπερταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Κατερίνα Μανιάτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 1:47.23, ανεβαίνοντας με περηφάνια στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Εξάλλου, στον τελικό των 100 μ. υποβρύχιο Ανδρών, ο Χρήστος Μπόνια πήρε την 6η θέση με 33.79. Στα 200 μ. επιφάνεια Γυναικών η Ειρήνη Δεληγιάννη ήταν 8η με 1:32.91. Στη σκυταλοδρομία 4Χ 100 μ. διπλά πέδιλα mixed, η ελληνική Εθνική ομάδα με τους Στυλιανό Χατζηλιάδη, Σοφία Κτενά, Κατερίνα Μανιάτη, Χρήστο Μπόνια τερμάτισε στην 7η θέση με 3:08.19. Τέλος, στα 1.500 μ. επιφάνεια Ανδρών ο Μάριος Αρμούτης ήταν 12ος με 13:08.79.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των απογευματινών τελικών της δεύτερης μέρας ΕΔΩ και των πρωϊνών προκριματικών ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...