Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Να απαγορευθούν τα ντέρμπι! Θριάμβευσε η βία!

Του Παναγιώτη ΠΕΡΠΕΡΙΔΗ
Ότι το κλειστό «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας είναι παντελώς ακατάλληλο και άκρως επικίνδυνο για παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας το γνωρίζω από την πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου για να μεταδώσω ντέρμπι για την τηλεόραση. Λογικά το γνωρίζουν - από τότε κιόλας - και όλοι οι αρμόδιοι.
Όπως επίσης γνωρίζουν ότι το ίδιο ισχύει για όλες τις στρούγκες όπου παίζεται βόλεϊ (και μπάσκετ και χάντμπoλ) και δεν αλλάζει.
Η επικινδυνότητα των κλειστών, όπου θα διεξάγονταν οι αγώνες του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ (μεταξύ των οποίων και το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός), δεν έγκειται μόνο στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες, αλλά επεκτείνεται και στους πέριξ του γηπέδου χώρους.  

Αυτή είναι η μισή αλήθεια.

Στην πραγματικότητα ουδέν γυμναστήριο χτίστηκε για να πληροί κανόνες ασφαλείας για τους άγριους της εξέδρας, ούτε για οργανωμένους κάφρους που δίνουν ραντεβού. Όλα χτίστηκαν για να γίνονται αγώνες.

Άρα τώρα που η κατάσταση χαρακτηρίζεται έκρυθμη κι η απίθανη αστυνομία μας αδυνατεί να διαφυλάξει την τάξη, τι πρέπει να κάνουμε; Μήπως να σταματήσουμε τα πρωταθλήματα; Μήπως να καταργήσουμε με υπουργική απόφαση τα ντέρμπι; Τι ανεπανάληπτο φιάσκο είναι αυτό.

Η περιφέρεια Αττικής έστειλε σήμερα έγγραφο στην ΕΣΑΠ (την διοργανώτρια αρχή) με βάση το οποίο στη Γλυφάδα και στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς δεν έχουν εκδοθεί άδειες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων. Πως μεταφράζεται τώρα αυτό; Με δυο τρόπους: Είτε κάποιοι αδιαφόρησαν, καθυστέρησαν και δεν έβγαλαν εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα, είτε κάποια δεν έλαβαν τα δέοντα προς λήψιν πρωτοβουλίας, που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλυν. Επί του παρόντος πάντως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μας είναι παντελώς αδιάφορη.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι σήμερα στις 17.17 η ΓΑΔΑ και η περιφέρεια Αττικής απαγόρευσαν τη διεξαγωγή αγώνων (ντέρμπι) ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΥΘΜΗ. Και έκρυθμη θα παραμείνει παλικάρια μου. Θα σταματήσετε τα πρωταθλήματα; Θα απαγορεύσετε και τις συναθροίσεις; Έτσι διασφαλίζεται η τάξη; Πάτε στα καλά σας;

Κι εσείς εκεί στο υφυπουργείο αθλητισμού τι κάνετε;

Σας κόβουν χρήματα (σε υπερβολικό βαθμό), δεν μπορείτε να αντιδράσετε. Σας αναβάλουν αγώνες (ή συνυπογράφετε τις αναβολές), το δέχεστε αδιαμαρτύρητα. Θα τον διαλύσουμε οριστικά τον αθλητισμό; Αποδεχόμαστε τον θρίαμβο της βίας (κοινωνικής ή αθλητικής) έναντι του αθλήματος;

Ειλικρινά εάν ψάξετε γήπεδο να πληροί κανόνες ασφαλείας (με σοβαρά κριτήρια) δεν θα βρείτε άλλο εκτός από το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. Κι εκεί πάλι κάτι θα βρείτε. Μα τον τεράστιο περιβάλλοντα χώρο (το έχουμε ακούσει κι αυτό από την αστυνομία), μα τον ανάδρομο Ερμή, κάτι θα ανακαλύψουμε.

Η επικράτηση της βίας είναι πια σαφής. Απόψε ηττήθηκε ο αθλητισμός. Το βόλεϊ απλώς μπήκε και πάλι στη μέση σε έναν απίθανο κύκλο βίας, για χάρη του οποίου έχει κηλιδώσει την ιστορία του και με έναν νεκρό. Όλα αυτά τα ξενόφερτα στοιχεία, που η ίδια η πολιτεία ομολόγησε σήμερα ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει, καταφέρνουν συνεχή χτυπήματα επί του πτώματος του ελληνικού αθλητισμού (ποιου;) που οι πρώην, οι νυν και οι επόμενοι κακοποιούν.

Κι αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την βία σε αθλητικούς χώρους, πως θα «συντρίψει» τα ακραία φαινόμενα που τείνουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό σε τούτη τη χώρα;

Μια θλιβερή παραδοχή ήττας από θλιβερούς αρμόδιους. Θύμα ένα ολόκληρο άθλημα που πασχίζει να βρει τρόπους να επιβιώσει, να σηκώσει κεφάλι και να δώσει στη νεολαία αυτού του τόπου μια πόρτα διαφυγής. Όπως και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα που δίνονται βορά στις ορέξεις αυτών που πάνε στο γήπεδο για να σκοτώσουν!

ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ!

Και απόψε παραδεχτήκαμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

Βάλτε λουκέτο στη χώρα λοιπόν, γιατί αυτά τα καλόπαιδα είναι παντού.

Όλοι εσείς ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...