Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΤΩΡΑ ΚΛΑΨΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ...

Aκούσαμε πριν από λίγο  στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ την Υφυπουργό Παιδείας να μιλά για τα φιλόδοξα πλάνα για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και προσέξαμε την έμφαση που δίνεται στη δυνατότητα που θα υπάρχει ώστε να ασχολούνται τα παιδιά στο σχολείο όχι μόνο με τα μαθήματα τους αλλά και με το χορό, το μπαλλέτο, τη θεατρική αγωγή, τη μουσική.
Προσωπικά, έκλαψα απο συγκίνηση ....
Σκέφθηκα αμέσως ότι τουλάχιστον τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά γιατί το ένα δικό μου μπήκε στο Πανεμιστήμιο και το άλλο πάει πια στην Α΄Λυκείου, θα έχουν την ευκαιρία να  ασχοληθούν με τις τέχνες και να τις συνδυάσουν με τα γράμματα. Ξέρετε, ποιά γράμματα. Αυτά που υποθέτουμε ότι μαθαίνουν έως ότου αρχίσει το φροντιστήριο για το οποίο ματώνουμε όλοι....
Πουθενά δεν ακούω για γυμναστική κι οργανωμένη άθληση.
Εκτός αν το ''πάρτε μια μπάλλα να παίξετε'', όποτε γίνεται γυμναστική στο σχολείο, είναι άθληση.
Μία κοινωνία παίρνει ποιοτικά στοιχεία απο τις τέχνες. Καλές είναι κι αυτές.
Προέχει όμως η υγεία των παιδιών, η δυνατότητα να γυμνασθούν. Πως θα συμβεί αυτό όταν δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά ή διάθεση από την Πολιτεία ώστε να αλλάξει τη διαδικασία ή να αποφασίσει να δώσει τις κατάλληλες διευκολύνσεις - όχι σε χρήμα αλλά σε μέσα - ώστε τα ερασιτεχνικά σωματεία να κάνουν αυτό που δε μπορεί ή δε θέλει το ίδιο το κράτος;
Το 3% των Ελλήνων αθλείται και το 38% των παιδιών μας είναι υπέρβαρα ενώ ο παιδιικός διαβήτης θερίζει πια όπως επίσης κι οι εγγενείς καρδιοπάθειες ή οι απλές αρρυθμίες.
Αλλά αντί να επιβάλλεται να έχει γυμναστήριο κάθε νέο σχολείο και να εξοπλίζεται σωστά όποιο άλλο ήδη υπάρχει, δώσαμε 58.000.000 ευρώ που μας χάρισε η Ευρωπαική Ενωση για λαπ τοπ τα οποία ήταν άχρηστα στα σχολεία αφού η  εκπαιδευτική κοινότητα  δεν είχε προτεοιμασθεί και δεν είχε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να κάνει μάθημα με τα λαπ τοπ που κατέληξαν στο σπίτι κάθε παιδιού.
Με 58.000.000 ευρώ, τα οποία τώρα τα ζητά πίσω η Ευρωπαική Ενωση, θα είχαν δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα 300 γυμναστήρια (για βόλει αλλά και μπάσκετ όπως και για ενόργανη και ρυθμική) που θα κλείνονταν με ''μπαλόνι'', σε χώρους του Δημοσίου που παραμένουν οικόπεδα με αγριόχορτα, χωρίς την παραμικρή εκμετάλλευση ή αξιοποίηση.
Το κόστος για ένα τέτοιο κλειστό γυμναστήριο με  ''μπαλόνι '' δε ξεπερνά τα 140.000 ευρώ. 
Θα περίσσευαν πολλά χρήματα ( 16.000.000 ευρώ ) για τη συντήρηση των χώρων, την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, την αγορά αθλητικού  υλικού, τη δημιουργία χώρων ανάγνωσης και μάθησης για τα παιδιά ώστε να μη χάνουν το χρόνο τους μέχρι να αρχίσει η προπόνηση.
Στη Γερμανία έχουν εφαρμόσει, για το χαντ μπολ αφού δεν τα πάνε καλά με το βόλει και το μπάσκετ, μέρος αυτής της πρότασης με ένα δικό τους, αποδοτικό για το κοινό καλό και τη δημόσια υγεία, σύστημα.
Εμείς όμως είμαστε έξυπνοι κι απλώς ετοιμάζουμε την επόμενη  γενιά της χοληστερίνης.
Τι σας λέει όμως ένας ρομαντικός πρωί - πρωί της Κυριακής ....

Ν.Δελαγραμμάτικας
Αναδημοσίευση από porfyrasvolley.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...