Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλες τις νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της εβδομάδας. Συμβουλευτείτε το ΜΕΝ 24 και τις κριτικές των μεγαλύτερων δημοσιογράφων του Ξένου Τύπου για να διαλέξετε ποιές από αυτές θα δείτε αγκαλιά με ποπ-κορν.

Ο Τελευταίος Εξορκισμός
THE LAST EXORCISM
του Ντάνιελ Σταμ
με τους Πάτρικ Φαμπιάν, Άιρις Μπαρ, Άσλεϊ Μπελ, Λουίς Χέρτχαμ, Τόνι Μπέντλεϊ



Υπόθεση: Όταν ο αιδεσιμότατος Κότον Μάρκους φτάνει στη φάρμα του Λούις Σουίτζερ κάπου στην Λουιζιάνα, περιμένει ότι απλά θα κάνει έναν ακόμη συνηθισμένο εξορκισμό σε μια διαταραγμένη θεοσεβούμενη. Ο Σουίτζερ όμως έχει καλέσει τον Μάρκους γιατί είναι πεπεισμένος ότι η κόρη του Νελ έχει κυριευθεί από δαίμονα που πρέπει να εξορκιστεί προτού συμβεί κάποια τραγωδία. Ο Κότον και η ομάδα του σχεδιάζουν να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα αυτόν τον εξορκισμό. Τίποτα όμως δεν τον έχει προετοιμάσει για το πραγματικό κακό που θα συναντήσει εκεί.



Ο Αμερικάνος
THE AMERICAN
του Άντον Κόρμπιν
με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπρους Όλτμαν, Θέκλα Ρόιτεν, Ιρίνα Μπιόρκλουντ, Βιολάντε Πλάσιντο



Υπόθεση: Ο Τζακ είναι ένας επιδέξιος δολοφόνος. Όταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία. Σύντομα βρίσκεται στην Ιταλία, όπου κάθε γωνιά κρύβει για αυτόν μια παγίδα και κάθε άγνωστος στο δρόμο έναν πιθανό εχθρό. Ο Τζακ έρχεται αντιμέτωπος με πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνομωσίες, σε μια ταινία που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα. 



Τα Παιδιά Είναι Εντάξει
THE KIDS ARE ALL RIGHT
της Λίζα Τσολοντένκο
με τους Μία Βασίκοβσκα, Τζούλιαν Μουρ, Μαρκ Ράφαλο, Ανέτ Μπένινγκ, Τζον Χάτσερσον



Υπόθεση: Η Νικ και η Τζουλς (η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Ανέτ Μπένινγκ και η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Τζούλιαν Μουρ αντίστοιχα) είναι παντρεμένες και μένουν σε ένα πολύ όμορφο σπίτι στα προάστια της Νότιας Καλιφόρνιας μαζί με τα έφηβα παιδιά τους, την Τζόνι (Μια Γουασίκοφσκα «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων») και τον Λέιζερ (Τζος Χάτσερσον «Ταξίδι στο κέντρο της γης»). Η Νικ και η Τζουλς – ή οι Μαμάδες όπως τις αποκαλεί η Τζόνι- γέννησαν και μεγάλωσαν τα παιδιά τους χτίζοντας μια ήρεμη οικογενειακή ζωή για τους τέσσερις τους. Ο 15 χρόνος Λέιzερ όμως πιέζει την 18χρονη αδελφή του, πριν εκείνη φύγει για το κολέγιο, να του κάνει μια μεγάλη χάρη – εν αγνοία φυσικά των Μαμάδων - που μπορεί να τινάξει την οικογενειακή θαλπωρή στον αέρα: Να ψάξει να βρει τον βιολογικό τους πατέρα ή με άλλα λόγια τον δότη από του οποίου το σπέρμα έμειναν έγκυες οι Μαμάδες τους!!! Παρ’ όλες τις αρχικές της αντιρρήσεις, η Τζόνι αποφασίζει να κάνει τη χάρη στον μικρότερο αδελφό της και καταφέρνει να έρθει σε επαφή με τον «Βιο-Μπαμπά», Πολ (Μαρκ Ράφαλο), έναν άνετο εργένη ιδιοκτήτη εστιατορίου. Καθώς λοιπόν ο Πολ με τον μποέμ τρόπο ζωής του «εισβάλλει» στην γεμάτη κανόνες ζωή της τετραμελούς οικογένειας ένα απρόσμενο νέο κεφάλαιο ανοίγει για όλους αφού νέοι οικογενειακοί δεσμοί ορίζονται, καθορίζονται, και επαναπροσδιορίζονται δημιουργώντας αναπόφευκτα ξεκαρδιστικές καταστάσεις!



Ο Θρύλος Των Ιπτάμενων Φρουρών
LEGEND OF THE GUARDIANS: THE OWLS OF GA'HOOLE 3D
του Ζακ Σνάιντερ
με τις φωνές των Έμιλι Μπάρκλεϊ, Άμπι Κόρνις, Έμιλι ντε Ρέιβιν, Ράιαν Κουάντεν, Τζέι Λαγκάια, Μίριαμ Μαργκόλις, Έλεν Μίρεν, Σαμ Νιλ, Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ, Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στούρτζες, Χιούγκo Γουίβινγκ, Ντέιβιντ Γουένχαμ



Υπόθεση: Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης των «300», Ζακ Σνάιντερ κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο του animation με την οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας «Ο Θρύλος των Ιπτάμενων Φρουρών», που βασίζεται στα δημοφιλή και αγαπημένα βιβλία της Κάθριν Λάσκι. Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Σόρεν, μιας μικρής κουκουβάγιας που έχει ενθουσιαστεί από τις επικές ιστορίες που του διηγείται ο πατέρας του για τους Φύλακες του Γκα’Χουλ, μια μυθική ομάδα φτερωτών πολεμιστών που μετά από μια γενναία μάχη κατάφεραν να σώσουν τις κουκουβάγιες από τους σατανικούς Αγνούς. Κι ενώ ο Σόρεν ονειρεύεται να ενώσει μια μέρα τις δυνάμεις του με τους ήρωες του, ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Κλαντ, τον κοροϊδεύει, ενώ παράλληλα διψάει να πετάξει και να κυνηγήσει… για να κερδίσει την εύνοια του πατέρα τους, έναντι του μικρότερου αδερφού του. Η ζήλια όμως, του Κλαντ έχει τρομακτικές συνέπειες: τα δύο μικρά θα πέσουν από τη φωλιά τους στα γαμψά νύχια των Αγνών. Ο Σόρεν θα προσπαθήσει να διαφύγει με τη βοήθεια κι άλλων γενναίων μικρών κουκουβαγιών. Μαζί θα πετάξουν πάνω από θάλασσες και θα αναζητήσουν το Μεγάλο Δένδρο, το αρχηγείο των θρυλικών Φυλάκων του Γκα’Χουλ. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να νικήσουν τους Αγνούς και να σώσουν το Βασίλειο των Κουκουβαγιών. 



Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον Των 7 Πρώην
SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD
του Έντγκαρ Ράιτ
με τους Μάικλ Σέρα, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κίεραν Κάλκιν, Κρις Έβανς, Άνα Κέντρικ, Τζέισον Σβάρτσμαν, Μπράντον Ρουθ, Άλισον Πιλ



Υπόθεση: Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε μια ολόφρεσκη ταινία, μεταφορά του ομώνυμου graphic novel, με έντονη comic, manga και video game αισθητική που, κυριολεκτικά, τα σπάει! Πόσο μάλλον όταν, πίσω από την ξεκαρδιστική αυτή νεανική ταινία βρίσκεται όλη η δημιουργική ομάδα των ταινιών Καυτοί κι Άσφαιροι και Το Ξύσιμο των Νεκρών, ίσως των καλύτερων κωμωδιών της δεκαετίας, με επικεφαλής τον ένα και μοναδικό Έντγκαρ Ράιτ. Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσετε το χαριτωμένο Σκοτ Πίλγκριμ, τον μπασίστα μιας νεανικής μπάντας που όλο και είχε τα τυχερά του στο παιχνίδι του έρωτα, αλλά και τις απογοητεύσεις του. Ξαφνικά όμως, ο παράξενος αυτός καρδιοκατακτητής βρίσκει το μάστορά του στο πρόσωπο μιας εκκεντρικής κοπέλας που μάλιστα, είναι, κυριολεκτικά, το κορίτσι των ονείρων του! Τι χρειάζεται για να κερδίσει την καρδιά της και να κατορθώσει να βγει μαζί της; Πολύ απλά… πρέπει πρώτα να νικήσει σε μονομαχία τις 7 προηγούμενες σχέσεις της που ελέγχουν απόλυτα την ερωτική της ζωή κι έρχονται με σκοπό να τον εξοντώσουν! Αν κατορθώσει να αφανίσει και τα επτά πρώην έτερα ήμισύ της…τότε μπορεί και να βγει νικητής στο παιχνίδι του έρωτα. Μια ιστορία βγαλμένη μέσα από τη ζωή! Γιατί άλλωστε, ποιος δεν έχει μονομαχήσει για τα μάτια μιας κοπέλας εν έτει 2010;



Όνειρα Σε Άλλη Γλώσσα
DREAMS IN ANOTHER LANGUAGE
της Λουκίας Ρικάκη



Υπόθεση: Ονειρα σε αλλη γλωσσα μετα απο 2 χρονια γυρισματα στη Κυπρο και συγκεκριμενα 500 μετρα απο την Πρασινη γραμμη στο σχολειο της Φανερωμενης ενα σχολειο ΖΕΠ (Ζωνη Εκπαιδευτικης Προτεραιότητας) οπου γινονται εξαιρετικα πραγματα. Η ταινια καταγραφει τη ζωη στο σχολειο το μαθημα και τη συνυπαρξη των παιδιων απο τοσες διαφορετικες χωρες σε ενα σχολειο το οποιο συμβολικα βρισκεται κοντα στη πληγη της Κυπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...