Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΤΡΕΣ ΜΟΥΡΙΛΟ Ο MVP ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ


Μπορεί να μην ήταν ο MVP του τελικού, ωστόσο σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά... έβγαλε μάτια με τις επιδόσεις του, με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βόλεϊ να έρχεται φυσικά.
Ο βραζιλιάνος ακραίος, Εντρες Μουρίλο ήταν ο παίκτης που βραβεύτηκε ως MVP της διοργάνωσης, αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου από τη Βραζιλία.
Ο 29χρονος ακραίος στη διάρκεια του Μοντοβόλεϊ στα γήπεδα της Ιταλίας είχε 111 πόντους (89 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 11 άσοι), 47.85% στην επίθεση, 70.51% στην υποδοχή και με 58 άμυνες, αντικαθιστώντας επάξια τον μεγάλο αρχηγό και κορυφαίο παίκτη της Βραζιλίας τα προηγούμενα χρόνια, Τζίμπα.
Από κει και πέρα, βραβεύτηκαν και ο καλύτερος σκόρερ, σέρβερ, λίμπερο, μπλοκέρ, αμυντικός και υποδοχέας. Μπορεί να βρίσκεται πλέον στη δύση της καριέρας του και στο 32ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο ο Κλέιτον Στάνλεϊ δεν έχει χάσει τις τεράστιες ικανότητές του. Οπως αναμενόταν, αναδείχθηκε καλύτερος σέρβερ με 23 άσους (έναν άσο περίπου ανά σετ), διακρινόμενος για ακόμα ένα τουρνουά στην καριέρα του.
Αναλυτικά οι κορυφαίοι του Μουντοβόλεϊ:
Σκόρερ: Ιμπάν Πέρεζ (ισπανός, 173 πόντοι-152 επιθέσεις-11 μπλοκ-11 άσοι)
Σέρβερ: Στάνλει Κλέιτον (αμερικανός-23 άσοι)
Επιθετικός: Μαξίμ Μικαήλοφ (ρώσος-71/130 επιθέσεις, 58.84%)
Μπλοκέρ: Σιμόν Άτιες (κουβανός-39 μπλοκ)
Αμυντικός-Λίμπερο: Φέντιναντ Τιλ (195 άμυνες-63.59% υποδοχή)
Υποδοχέας: Πέτερ Πλάτενικ (τσέχος, 74.515)
www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...