Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ: ''ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ''

Παρά την ήττα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος, που χρησιμοποίησε όλες του τις αθλήτριες, δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κόντρα σε μία τόσο καλή ομάδα.

«Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο, αν προσέχαμε λίγο περισσότερο κάποια λάθη, όπως τα χαμένα σερβίς που κάναμε δώρο στις Ιταλίδες. Παρά την ήττα έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητριών μου και θεωρώ ότι κάναμε μία καλή αρχή».
Από την πλευρά της η διεθνής λίμπερο της Δραπετσώνας, Ειρήνη Κοκκινάκη, που με την είσοδό της στο β’ σετ βοήθησε τα μέγιστα την Εθνική μας σε άμυνα και επίθεση, εξέφρασε ένα μικρό παράπονο: «Μπορούσαμε να δώσουμε νομίζω παραπάνω πράγματα. Η Ιταλία έδειξε πως έχει αντοχές μέχρι το τέλος. Εμείς σε κάποιο σημείο τα παρατάγαμε. Παρόλα αυτά παίξαμε νομίζω αρκετά καλά, θέλουμε να δέσουμε περισσότερο ως ομάδα, προσπαθούμε ακόμη να βρεθούμε η μία με την άλλη συμπαίκτρια, τη στιγμή που οι Ιταλίδες παίζουν σε καθημερινή βάση επί χρόνια μαζί…»

Στην αντίπερα όχθη, η MVP του αγώνα, Ανασταζία Γκουέρα, δήλωσε πως η ομάδα της έδειξε πως ήθελε τη νίκη περισσότερο. «Παίξαμε καλά, δείξαμε δυνατές μέχρι τέλους και πως θέλαμε να αρχίσουμε νικηφόρα τη διοργάνωση. Περίπου μετά από τα μισά των σετ, αν και ήμασταν πίσω μέχρι ένα σημείο, καταφέρναμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας» τόνισε η διεθνής ακραία της Μπασάνο, που έδωσε τα εύσημα στις Ελληνίδες διεθνείς για την εμφάνισή τους. «Δεν ήταν εύκολο, παρά το 3-0, για εμάς το ματς και η Ελλάδα έδειξε πως έχει μία καλή ομάδα. Πραγματικά χαρήκαμε το παιχνίδι με την Εθνική σας…»


Να τριτώσει το… καλό με Μαυροβούνιο
Την Κυριακή στις 21.00 η Εθνική μας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο, το οποίο χθες έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του βόλεϊ της χώρας, καθώς οι Κορασίδες είναι από χθες πλέον η μοναδική ομάδα στο άθλημα της νεοσύστατης χώρας, που συμμετέχει σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ωστόσο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος, δεν κρύβει την αισιοδοξία του πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να πετύχει την πρώτη της νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2013 κόντρα στην οικοδέσποινα ομάδα του Μαυροβουνίου, κάτι άλλωστε που έχει κάνει δις σε ισάριθμους αγώνες στο παρελθόν. ««Το Μαυροβούνιο είναι γνώριμος αντίπαλος καθώς έχουμε παίξει δύο φορές σε δύο Βαλκανικά πρωταθλήματα και έχουμε κερδίσει ισάριθμες φορές. 

Η πρώτη ήταν στο Βαλκανικό Νεανίδων της Τουρκίας, όπου το Μαυροβούνιο, όπως κι εμείς, είχε κατεβάσει ομάδα Κορασίδων για να προετοιμαστούν για το ευρωπαϊκό του Μπαρ και η δεύτερη φορά με τις Κορασίδες, ξανά πάλι στο Μπαρ. Το αυριανό παιχνίδι όμως εκτιμώ πως θα είναι πιο δύσκολο για δύο λόγους, πρώτα γιατί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι σημαντικότερη διοργάνωση και δεύτερον γιατί η διοργάνωση αυτή γίνεται στην έδρα τους και θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους» τόνισε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, λίγο πριν αρχίσει το ιστορικό ματς και τελευταίο της αποψινής πρεμιέρας, Μαυροβούνιο-Τσεχία

Την 12άδα του Μαυροβουνίου αποτελούν οι εξής διεθνείς: Πασαδόροι: Ντόνοβιτς (1.75μ), Βοίβοντιτς (1.71μ), Κεντρικές: Μρβάλιεβιτς (1.86μ), Γιάνγιεβιτς (1.81μ), Βουκάλοβιτς (1.85μ), Ακραίες: Μάντιτς (1.88μ), Ράτκνιτς (1.76μ), Πέγιοβιτς (1.78μ), Βουγιόσεβιτς (1.79μ), Βούγιοβιτς (1.78μ), Διαγώνια: Ματάνοβιτς (1.85μ), Λίμπερο: Πέτροβιτς (1.76μ)
Προπονητής: Μάρκο Ραντουσίνοβιτς

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Α ΌΜΙΛΟΣ (31/3/2013)
16.00: Πολωνία – Ιταλία
18.30: Σλοβενία – Τσεχία
21.00: Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Μικρά μικρά από το Μπαρ
Με βαμμένα τα νύχια τους σε… γαλανόλευκα χρώματα, για γούρι αλλά και τραγούδια και-συνθήματα τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου, ρίχτηκαν στη μάχη της διάκρισης της διοργάνωσης, αρχής γενομένης κόντρα στην Ιταλία

Στο πλευρό των κοριτσιών τους, μαζί με περίπου άλλους 50 φίλους της Εθνικής μας, βρέθηκαν οι πατεράδες των διεθνών άσων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Όλγας Στράντζαλη και Λαμπρινής Κωνσταντινίδου.

Περίπου 20 Σλοβένοι οπαδοί με 4 τύμπανα δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα στον αγώνα της του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος με την Πολωνία, ενώ με χειροκροτήματα και σφιγμένες γροθιές δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους ούτε και κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων των δύο χωρών.

Από πολύ νωρίς έπιασαν δουλειά στις κερκίδες του «Τοπόλιτσα» οι τέσσερις κυρίες, scouters των αμερικανικών πανεπιστημίων, ωστόσο στον αγώνα της Εθνικής μας με την Ιταλία πήραν φωτιά τα… ipad τους, ενώ με χαρακτηριστικές αντιδράσεις έδειχναν εντυπωσιασμένες από κάποιες αθλήτριες.

Μπορεί η παρακάτω είδηση να μην αφορά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά στο περιθώριο της διοργάνωσης του Μπαρ, μάθαμε από καλά πληροφορημένη τουρκική πηγή, ότι η ομάδα της Καρσίγιακα (Α2 Τουρκίας), όπου αγωνίζεται η διεθνής άσος, Εύα Χαντάβα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, οι αθλήτριες της τουρκικής ομάδας, παραμένουν εδώ και περίπου 4 μήνες απλήρωτες και λίγες μέρες πριν από τα πλέι οφ για την άνοδο, οι περισσότερες παίκτριες της βασικής ομάδας, απειλούν την διοίκηση πως μέχρι να δουν «το χρώμα του χρήματος», αποφάσισαν αποχή από τις προπονήσεις και τους αγώνες.

ΠΗΓΗ ΕΟΠΕ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
greekvolley.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...