Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Καλλιμάρμαρο, το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό» που διοργανώνει η ΕΟΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, την ΕΟΠΕ, τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΟΚ. Την ΕΟΠΕ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Σιδέρης και ο Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ, Λεωνίδας Καραΐσκος.
Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στα τέλη του Μαρτίου βρίσκεται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή του, προσφέρει στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου και φέρνει τα μικρά παιδιά ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό μέσω της εξάσκησης στα τρία συγκεκριμένα αγωνίσματα. 

Ειδικά για το βόλεϊ, ο κ. Καπράλος, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανάμεσα στα τρία αθλήματα του προγράμματος, βρίσκεται και το βόλεϊ. Ένα άθλημα με ένδοξο παρελθόν και παράδοση που μας έχει χαρίσει στιγμές δόξας και μας έχει κάνει εθνικά υπερήφανους. Και δεν είναι μόνο το βόλεϊ, αλλά και το Μπιτς Βόλεϊ που το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο είχε μια επιτυχημένη Ολυμπιακή παρουσία, παρά την δύσκολη προετοιμασία μέχρι και του αγώνες που έδωσαν Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη. Το βόλεϊ, λοιπόν, είναι από τα πιο διαδεδομένα ομαδικά σπορ στη χώρα και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές έρχονται σε ακόμα μεγαλύτερη επαφή μαζί του. Φανταστείτε ορισμένα από αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στο Καλλιμάρμαρο, να αποτελέσουν τους αυριανούς διεθνείς αθλητές. Αυτός είναι και ο σκοπός του προγράμματος, να μυήσει από τις μικρές ηλικίες τα παιδιά στα μυστικά του αθλητισμού και να τα κάνει να αγαπήσουν τα σπορ».

Όσο για το εάν το βόλεϊ αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του αθλήματα, ο κ. Καπράλος, επεσήμανε: «Δεν σας κρύβω ότι παρά το γεγονός ότι εγώ έπαιξα επαγγελματικά πόλο, όλη μου η οικογένεια έπαιζε βόλεϊ και όταν εγώ και τα αδέρφια μου ήμασταν μικροί, σχεδόν κάθε Κυριακή παίζαμε οικογενειακούς αγώνες βόλεϊ. Μάλιστα, επειδή ήμουν ο πιο μικρός, λόγω ύψους, εγώ έπαιζα πασαδόρος και άκουγα τα παράπονα όλων, όταν δεν σήκωνα σωστά τη μπάλα».




Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης, σημείωσε: «Είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, καθώς το συναίσθημα στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι μοναδικό. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παίξουν βόλεϊ στον ιστορικό αυτό χώρο που αποτελεί σύμβολο του αθλητισμού. Για την ΕΟΠΕ είναι ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή στο πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα και για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΕ, κ. Καπράλο, το Υπουργείο Παιδείας και το στέλεχος της Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας, Λεωνίδα Καραΐσκο».

Ο εμπνευστής του προγράμματος «Παίζω Βόλεϊ», Λεωνίδας Καραΐσκος, ανέφερε: «Ήταν μεγάλη μας τιμή που για δυο μέρες την εβδομάδα τους τελευταίους δύο μήνες, εντάξαμε το πρόγραμμα Παίζω Βόλεϊ μέσα στο πρόγραμμα Αγαπώ τον αθλητισμό και φέραμε το άθλημα στο Καλλιμάρμαρο. Παράλληλα, ήταν τεράστια και η χαρά να συναναστρεφόμαστε με χιλιάδες παιδιά, αφού μέχρι τώρα συμμετείχαν περισσότερα από 400 σχολεία από όλη την Ελλάδα και πέρασαν από τα χέρια μας χιλιάδες μαθητές, όμως, τα ακριβή νούμερα θα τα δούμε τη λήξη του προγράμματος. Η εμπειρία ήταν καταπληκτική για τα παιδιά, γιατί ξεναγούνται σε όλους του χώρους του Σταδίου, μαθαίνουν τα ιστορικά στοιχεία, διασκεδάζουν παίζοντας βόλεϊ και στο τέλος παίρνουν τα αναμνηστικά τους διπλώματα.  

Θα ήθελα να τονίσω όμως, ότι είχαμε την χαρά και την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τους εκπαιδευτικούς, να τους δώσουμε κι εμείς ερεθίσματα για πράγματα που μπορούν να μεταδώσουν στα μικρά παιδιά και να ανταλλάξουμε απόψεις. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΕ για την πρόκριση του βόλεϊ μέσα στα τρία αθλήματα του προγράμματος, την υπεύθυνη του Σταδίου, Ντενίζ Παναγοπούλου και φυσικά τους εκπαιδευτικούς και τους γυμναστές, ορισμένοι εκ των οποίων υπήρξαν ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, ή πρωταθλητές Ευρώπης στα αθλήματά τους και έδωσαν τη δική τους λάμψη στο πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...