Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Ευρωπαϊκό πόλο Κ15: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό πόλο.

Τα χρυσά παιδιά που εκφράζουν το αύριο της ελληνικής υδατοσφαίρισης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ15 που ολοκληρώθηκε στην πόλη Λουλέ της Πορτογαλίας. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, την Κυριακή 11 Ιουλίου το απόγευμα, επικράτησαν της Κροατίας με 11-7 και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά των αντικειμενικών παρατηρητών που ήθελαν την Ελλάδα στα μετάλλια των αγώνων.



Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο ημίχρονο (6-5). Στην 3η περίοδο η Εθνική διατήρησε ανέπαφη την εστία της και προηγήθηκε με τρία γκολ διαφορά (8-5). Στα τελευταία λεπτά, παρά την πίεση των Κροατών οι Έλληνες διατήρησαν το προβάδισμα και πήραν το μετάλλιο. Ίσως τους αδικεί το χρώμα του….

Η αμυντική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν σπουδαία ενώ στην επίθεση όλοι στήριξαν την προσπάθεια του Σπύρου Λυκούδη να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα (σημείωσε 5 από τα 11 γκολ της ομάδας).

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 11-7

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 2-0, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ (προπονητής Φώντας Λεμπέσης): Κρατημένος, Λυκούδης 5, Κόκκινος, Καρατζάς 1, Καπράγκος, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 2, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς 1, Αποστολάκος, Γιαννάτος, Μαυριόπουλος.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πρέζι 2, Γκλάβινιτς 2, Ντρασόγιεβιτς 1, Γκάλιτς 1, Τόντσινιτς 1.

Στους αγώνες κατάταξης που προηγήθηκαν σημειώθηκαν τα κάτωθι αποτελέσματα:

Σερβία – Τουρκία 11-5 (για την 7η θέση)
Ρωσία – Ιταλία 10-8 (για την 5η θέση)

overfm.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...