Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Ασημένια μετάλλια για Χρήστο Φραντζεσκάκη και Σπυριδούλα Καρύδη

Η Σπυριδούλα Καρύδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφυροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ23, ενώ η Σπυριδούλα Καρύδη επίσης πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν.

Επανάληψη του τελικού της σφυροβολίας του 2019 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 του Μπορός είχαμε στο Ταλίν, αυτή τη φορά στην κατηγορία Κ23. Ο Μιχάιλο Κοχάν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν οι δύο πρωταγωνιστές με τον Ουκρανό να αναδεικνύεται νικητής με 77,88 μ. και τον Έλληνα να ακολουθεί με βολή στα 75,23 μέτρα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, που ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου, το οποίο συνδύασε και μια καλή επίδοση. Ο ρίπτης του Κωστή Παπαμαρκάκη κατάφερε έτσι να διατηρηθεί στην κορυφή της Ευρώπης και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που ξεκίνησαν από την εποχή, που ανήκε στην κατηγορία Κ18. Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε με 72,94 μ., ήταν άκυρος στη δεύτερη, έκανε 75,23 μ. στην τρίτη, 71,26 μ. στην τέταρτη, άκυρη στην πέμπτη και 74,40 μ. στην έκτη και τελευταία.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Ράγκναρ Κάρλσον με 73,85 μέτρα. Ο Μαρκέλο Μεμά στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού κατέλαβε την 12η θέση με βολή στα 60,73 μ. στην δεύτερη βολή, που ήταν και η μόνη έγκυρη στον αγώνα. Πλέον η χώρα μας έφτασε στα 27 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού και τα τρία στη διοργάνωση του Ταλίν. Πλέον η χώρα μας έφτασε στα 27 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού και τα τρία στη διοργάνωση του Ταλίν.

Ο Φραντζεσκάκης πλέον έχει μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου απαλλαγμένος από την πίεση της διάκρισης θα επιδιώξει ένα νέο ατομικό του ρεκόρ.

Ασημένιο μετάλλιο η Καρύδη

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Σπυριδούλα Καρύδη, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η 21χρονη αθλήτρια είχε καλύτερη προσπάθεια στα 13,95 μ. (1,0) από το τέταρτο άλμα της, σε έναν αγώνα όπου ξεκίνησε λίγο σφιγμένα όμως βρήκε σταδιακά το ρυθμό της. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με άλμα στα 13,47 μ., συνέχισε με ένα άκυρο, έκανε 13,45 μ. και στο τέταρτο άλμα το 13,95 μ., ενώ στις δύο τελευταίες προσπάθειες είχε 13,41 μ. και 13,82 μέτρα. Η νεαρή επισφράγισε έτσι μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας κινήθηκε σταθερά σε επιδόσεις στα 14,00 μ., ενώ σε πολλές από τις εμφανίσεις της έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να πάει αρκετά πιο πάνω από το ατομικό της 14,19 μέτρα. Η Τουρκάλα Τουγκμά Ντανισμάζ χρειάστηκε να κάνει εθνικό ρεκόρ με 14,09 μ., για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ τρίτη πίσω από την Ελληνίδα ήταν η Ρούτα Λέιτ Λασμανέ (Εσθονία) με 13,75 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...