Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου, με κεντρικό σύνθημα Η Ψυχή στο Δρόμο είναι γεγονός! Το Θέατρο Δρόμου HELIX κρατά την υπόσχεσή του να συνεχίσει και να εδραιώσει το θεσμό, σηκώνοντας αυλαία στους δρόμους από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου θα σταθεί επάξια δίπλα στην επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ, το 2009, όπου 50 ομάδες από την Ελλάδα και 10 από το εξωτερικό (Πολωνία, Γαλλία, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Ιταλία), με πάνω από 240 παραστάσεις και 400 καλλιτέχνες, έδωσαν δημιουργικό παρόν στο Καλλιμάρμαρο, στο Ζάππειο, στην Ερμού, την Καπνικαρέα, το Μοναστηράκι, την Κλαυθμώνος, το Θησείο και την Αποστόλου Παύλου, μετατρέποντας για ένα 5ήμερο το κέντρο της Αθήνας σε μια πανέμορφη και με ουσιαστικό περιεχόμενο γιορτή.

Οι ομάδες παρουσίασαν θεάματα απ’ όλες τις μορφές τέχνης. Ζογκλέρ, ακροβάτες, κλόουν, κουκλοπαίκτες, μουσικές μπάντες, μέχρι μεγάλα θεάματα δρόμου, χοροθεατρικές παραστάσεις και όπερα, ζωντάνεψαν με έναν διαφορετικό τρόπο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και πάνω από 100.000 κόσμου παρακολούθησαν τις παραστάσεις.

Το φετινό Φεστιβάλ του 2010, θα σταθεί δυναμικά δίπλα στο περσινό, φιλοδοξώντας να καταστήσει τον θεσμό ως ένα αυτονόητο ετήσιο γεγονός, που θα αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες.

Ήδη παρουσιάζεται ένα τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο από ελληνικές, όσο και από ομάδες του εξωτερικού (Βραζιλία, Κούβα, Ουρουγουάη, Ιράν, Ρωσία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο κ.ά) και το πρόγραμμα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί, καταβάλλοντας η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ κάθε προσπάθεια για να ενταχθούν όσο γίνεται περισσότερες ομάδες, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας.

Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα είναι οι ίδιοι, του ιστορικού κέντρου, εκτός από την Πλατεία Κλαυθμώνος και το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ, προέρχεται από την Πάροδο των Βακχών του Ευριπίδη: Η Ψυχή στο Δρόμο.

Προς το παρόν, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας, του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.
Info
Τοποθεσία Καλλιμάρμαρο, Ζάππειο, Ερμού, Καπνικαρέα, Μοναστηράκι, Θησείο, Αποστόλου Παύλου
Ημερομηνία Πέμπτη 30 Σεπτμεβρίου έως Δευτέρα 4 Οκτωβρίου
Πληροφορίες http://www.istfest.com/, http://www.helix-theatre.com/

Σημείωση drapetsonavolley: Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέατρο δρόμου στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει το 2002 από τη Δραπετσώνα, τότε που υλοποιήθηκε από το δήμο η πολύ καλή ιδέα του συνεργάτη του δήμου και αείμνηστου τώρα, φίλου μας Γιώργου ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...