Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ


Μειώνονται σε τέσσερα τα εξεταζόμενα μαθήματα. Νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα προωθεί με γοργούς ρυθμούς το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, μετά και από το φετινό κάζο που οδήγησε στην εισαγωγή φοιτητών ακόμα και με βαθμολογία κάτω από τη μονάδα.
Σύμφωνα με τις πρώτες προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί, οι βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν από την χρονιά 2013-2014, δηλαδή για όσους μπουν στο Λύκειο του χρόνου, συνοψίζονται στα εξής:

Πρώτον, τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι υποψήφιοι μειώνονται από έξι σε τέσσερα, ενώ λόγο στο πoια θα είναι αυτά τα μαθήματα θα έχουν και τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δεύτερο, θα υπολογίζεται για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η επίδοση του μαθητή (βαθμολογία) στο σχολείο και μάλιστα όχι μόνο στη Γʼ αλλά και στη Βʼ Λυκείου.

Τρίτο, θα περικοπεί εκ νέου η ήδη μειωμένη ύλη στην οποία θα εξετάζονται για τα τέσσερα αυτά μαθήματα οι υποψήφιοι φοιτητές.

Τέταρτο, θα κατατίθενται τα μηχανογραφικά δελτία από το Μάρτιο και όχι Ιούλιο που γίνεται σήμερα, δηλαδή πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις και όχι μετά.

Φυσικά η τελική πρόταση δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί σε όλες τις πτυχές της, αυτή όμως θα είναι η βάση των όσων θα προτείνει το υπουργείο παιδείας στο σχετικό δημόσιο διάλογο που σύντομα αναμένεται να ανοίξει.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανοίγει διάλογο και για τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με συμμετοχή και ξένων ακαδημαϊκών. Μάλιστα, τη μεθεπόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί κλειστή σύσκεψη με συμμετοχή και του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η οποία θα φιλοξενηθεί είτε στους Δελφούς είτε στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου.
Αναδημοσίευση από tro-ma-ktiko.blogspot.com


Σημείωση drapetsonavolley: Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει με πάρα πολλές ενέργειες της, ότι δε νοιάζεται για τον αθλητισμό.
Δε θέλει η νεολαία μας, να βρίσκει διέξοδο στον αθλητισμό. Μάλλον τους βολεύει η απόλυτη αποχαύνωση.
Έτσι λοιπόν, με το μέτρο να μετράει ο βαθμός του σχολείου στη Β΄και Γ΄λυκείου, τα παιδιά δε θα εγκαταλείπουν τον αθλητισμό στη Γ΄ λυκείου, αλλά από τη Β΄. Οπότε, καληνύχτα αθλητισμέ.
Και εκεί που θα πας, να θυμάσαι ότι κάποτε σ΄ αυτή τη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς αγώνες, υπήρξαν κάποιοι που δεν ήθελαν ο αθλητισμός να είναι ο μόνος τομέας της κοινωνικής ζωής της χώρας μας που μπορούσε να προσφέρει, έστω μια στάλα χαράς και ικανοποίησης στους έλληνες και ο μόνος που μπορούσε η χώρα μας να περηφανεύεται ότι είναι κάπου πρώτη στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...