Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ Γ.Γ.Α.


Οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα, αποφασίσαμε ομόφωνα να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του αθλητισμού.
Η κυβέρνηση χωρίς κανένα πολιτικό σχέδιο δρομολογεί τη διάσπαση του αθλητικού αντικειμένου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του αρμόδιου και υπεύθυνου δημόσιου φορέα για την άσκηση αθλητικής πολιτικής με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και τη μεταφορά υπηρεσιών της στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Εμείς οι εργαζόμενοι στη Γ.Γ.Α. γνωρίζουμε ότι για την ανάπτυξη του Αθλητισμού στη χώρα μας, είτε πρόκειται για πρωταθλητισμό, είτε για ερασιτεχνικό Αθλητισμό, είτε για Λαϊκή Μαζική Άθληση, είναι αναγκαία η αναβάθμιση της Γ.Γ.Α. στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ως μοναδικός φορέας άσκησης αθλητικής πολιτικής. Αρμοδιότητα της Γ.Γ.Α. είναι ο εθνικός αθλητικός επιτελικός σχεδιασμός, καθώς και η συνολική ευθύνη για όλα τα θέματα που αφορούν στην πρόοδο και στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του αθλητισμού στη χώρα μας.
Έργο της Γ.Γ.Α. είναι να καταγράφει, αναλύει, σχεδιάζει, εκπονεί, θεσπίζει κανονισμούς και πρότυπα, συντονίζει και χρηματοδοτεί τα εθνικά και περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα για τον αθλητισμό, στα πλαίσια του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού και των εθνικών πόρων για τον αθλητισμό. Το έμπειρο επιστημονικό δυναμικό της έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας και τα πιο δύσκολα εγχειρήματα, όπως η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων «Αθήνα 2004». Μία δημοκρατική και προοδευτική διακυβέρνηση οφείλει να διατυπώσει καθαρά το νέο όραμα για τον αθλητισμό, να σχεδιάσει και να προγραμματίσει την πορεία του.
Οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τον κατακερματισμό της αλλά να διασφαλίσουμε την ενιαία και αδιαίρετη λειτουργία της στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Για το σοβαρό αυτό λόγο και πριν εκδοθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε από σήμερα σε κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστο Αηδόνη όπου εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στο υπό διάπραξη έγκλημα και επιδιώκουμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αύριο, 21 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Τρίτη, θα πραγματοποιήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αποφασιστικότητας κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Κηφισίας 7, με ταυτόχρονη αποστολή υπομνημάτων στην Κυβέρνηση, στα Κόμματα, στις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις μας ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ. και ΑΔΕΔΥ, και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ανυποχώρητα και σας καλούμε όλους να στηρίξετε το δίκαιο αγώνα μας.
Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: 1645
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976
Δ/νση: Κηφισίας 7 , 3ος όροφος, 11523 Αθήνα
Τηλέφωνα : 2131316381, 210 6472001
Fax: 210 6472002
e-mail: psy@gga.gov.gr
Αναρτήθηκε από tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...