Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

2ήμερο δωρεάν προληπτικών ελέγχων & ενημέρωσης στη Δραπετσώνα Κύφωση, σκολίωση, Πελματογραφήματα

2ήμερο δωρεάν προληπτικών ελέγχων & ενημέρωσης στη Δραπετσώνα Κύφωση, σκολίωση ,Πελματογραφήματα,

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση του δήμου μας, την οποία πρέπει να εκμεταλευτούν όλοι-ες οι αθλητές - ριες του συλλόγου μας. Θα υπάρξει ενημέρωση και σε κάθε τμήμα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με το τμήμα Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας σας  προσκαλούν να συμμετάσχετε στην 2ημερη εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία που διοργανώνουν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου  2015 στο Δημαρχείο Δραπετσώνας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την κύφωση - σκολίωση, το πελματογράφημα,  την πρόληψη, τη διατροφή και πολλά άλλα.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων κύφωσης - σκολίωσης και πελματογραφήματα.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Δημοτική κοινότητα της Δραπετσώνας και θα συνεχιστεί και στην Δημοτική κοινότητα Κερατσινίου.
Οι εξετάσεις για κύφωση - σκολίωση, και τα πελματογραφήματα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου  ώρες 10:00 - 20:00 στο Δημαρχείο Δραπετσώνας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.  
Οι εξεταζόμενοι θα είναι μαθητές Δημοτικού (ύψους τουλάχιστον 1,30), Γυμνασίου, Λυκείου και ενήλικες πολίτες άνδρες και γυναίκες (προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που έχουν κάποιο πόνο στην σπονδυλική τους στήλη, εγκατεστημένη οστεοπόρωση και έντονη κύφωση).
Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 213-2074681 κ. Βγένα, κ. Τσιγκαρίδα, ώρα 09.00 – 14.00.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.


Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...