Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ


Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική;
Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση...

Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το.

Μόνο μία τελευταία παρατήρηση:
Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται. υπερβολές. Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας πείσει !
ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα
Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους.

Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)

ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006

Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.

Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)

Τα ΜΜΕ σιωπούν.

Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν.

Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?

Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά.

Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.
Αναδημοσίευση από tro-ma-ktiko.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Ισχύει προς το παρόν για περιοχές που υπάρχει μόνιμο μουσουλμανικό στοιχείο και πολύ σωστά, στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να υπάρχει προαιρετικό μάθημα της Τουρκικής στα Γυμνάσια και Λύκεια, ήδη υπάρχει πιλοτικό.
    Δείτε το παρακάτω αρχείο
    http://www.inital.gr/Άρθρα/63-Νέα-άλλων-συλλόγων-που-μας-αφορούν/1954-ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΡΩΣΙΚΗΣ-ΚΑΙ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ-ΓΛΩΣΣΑΣ-ΓΙΑ-ΤΑ-ΠΙΛΟΤΙΚΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΣΤΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ

    Τώρα η λογική λέει να μαθαίνουμε τις γλώσσες των γειτονικών χωρών αφού δεν είναι υποχρεωτικό όλα είναι καλά. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως δεύτερη γλώσσα στο γυμνάσιο και επιλογή στο λύκειο μεταξύ
    Γαλλικών Γερμανικών Ιταλικών και Ισπανικών, θα προστεθούν σε 2 χρόνια μόλις τελειώσει το πιλοτικό τα Τούρκικα και τα Ρώσικα, η πολυγλωσσία είναι καλή απο την στιγμή που η βούληση των μαθητών είναι ελεύθερη ... είναι όμως ελεύθερη ? Η εγκύκλιος λέει με 12 και πάνω μαθητές (8 στη παραμεθόριο)να σχηματίζουν τμήμα με την γλώσσα που επέλεξαν οι μαθητές, όμως μαθαίνω ότι οι διευθυντές γυμνασίων και λυκείων δεν ενημερώνουν τους μαθητές για τα δικαιώματα τους οπότε αποκρύπτουν απο τους μαθητές τις δυνατότητες που τους δίνει η Πολιτεία.
    Δείτε και αυτό
    http://www.inital.gr/Αρχική/3-newsflash/2164-ΙΤΑΛΙΚΑ-ΑΦΟΡΑ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΚΑΙ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ-ΛΥΚΕΙΩΝ
    Υπάρχει αντίστοιχο και για το γυμνάσιο

    Δημήτρης Κυρίκος
    www.inital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...