Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΣΘΟΝΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡIΘΗΚΕ.


Οι Εσθονοί έπαιξαν καλύτερα από τους Έλληνες στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ της Ρόδου και δίκαια πανηγύρισαν το χρυσό με 3-0 νίκες στις εγκαταστάσεις του «Καλλιπάτειρα» που το Σάββατο γέμισε από κόσμο.

Με τον ξανθομάλλη «γίγαντα» Ρίβο Βέσικ και το συμπαίκτη του Καρλ Γιάανι σε μεγάλη μέρα, οι Εσθονοί έφτασαν σχετικά εύκολα στην πρώτη νίκη τους απέναντι στους Παναγιώτη Μούρτζιο και Νίκο Ζουπάνη. Ακολούθησαν οι αδερφοί Κάις, οι οποίοι επιβλήθηκαν των Μάνου Ξενάκη και Γιώργου Κοτσιλιάνου για να φτάσουν στο 2-0. Τελικά το 3-0 έγινε και πάλι από τους Βέσικ / Γιάανι που πήραν εύκολα το πρώτο σετ κόντρα σε Ξενάκη και Κοτσιλιάνο, ενώ δυσκολεύτηκαν μόνο στο δεύτερο σετ.

Ωστόσο, το ζητούμενο και για τις δύο χώρες που ήταν πρώτα απ’ όλα η πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης (το 2011), είχε επιτευχθεί από την Παρασκευή κιόλας, με την είσοδό τους στον τελικό.

Ο «κάπτεν» της Εσθονίας, Ρίβο Βέσικ ήταν ενθουσιασμένος από τη διοργάνωση, αλλά και την πρωτιά της χώρας του: «Μας άρεσε πάρα πολύ το προολυμπιακό τουρνουά της Ρόδου. Όλα ήταν υπέροχα και ευχαριστηθήκαμε τους αγώνες. Νομίζω ότι δίκαια πήραμε την πρώτη θέση γιατί δείξαμε ότι υπερείχαμε της Ελλάδας που όμως, ήταν ανταγωνιστική».

Ο συμπαίκτης του Κααρλ Γιάανι τόνισε: «Είμαστε στην 31η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και σίγουρα μας ενδιέφερε η πρώτη θέση του τουρνουά. Χαιρόμαστε που και οι δύο ανδρικές ομάδες τα πήγαν καλά και έτσι συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε… ολυμπιακά. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για αυτή την όμορφη δουλειά».

Από πλευράς διοργανωτών, ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Τσοπανάκης, τόνισε: «Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε ξανά το μπιτς βόλεϊ και να φιλοξενήσουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κοντά στο άθλημα που αγαπάμε και στηρίζουμε».

Τα αποτελέσματα των τελικών ανδρών Εσθονία - Ελλάδα:
Βέσικ / Γιάανι - Μούρτζιος / Ζουπάνης 2-0 (21-13, 21-19)
Κάις Κα. / Κάις Κρ. - Ξενάκης / Κοτσιλιάνος 2-1 (21-18, 16-21, 15-13)
Βέσικ / Γιάανι - Ξενάκης / Κοτσιλιάνος 2-0 (21-10, 21-18)

Η κατάταξη των ανδρών
1. Εσθονία
2. Ελλάδα
3. Ρουμανία
--------------
4. Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...