Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ...ΣΣΣ... ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ


Αύριο, 26 Σεπτεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, αλλά τι σημασία έχει;
Τώρα που το μάθατε, να το πείτε σιγά - σιγά σε όσους θέλετε να το μάθουν γιατί εάν το ακούσει κανείς από το κράτος μπορεί και να ξυπνήσει και τότε χαθήκαμε....
Ο αθλητισμός δέχεται πόλεμο, οι ερασιτεχνικες ομάδες ζούν όσο αντέχουν οι τσέπες των παλαβών που ασχολούνται μαζί τους κι η Πολιτεία ροχαλίζει.
Πού είναι οι προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις γι όλα τα παιδιά που αθλούνται σε ερασιτεχνικά σωματεία, στα αγωνιστικά τμήματα;
Η Πολιτεία, που πιστεύει ότι είναι ...απατεώνες οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, πού είναι για να καλύψει έστω σε τοπικό επίπεδο, με τη συνεργασία Δήμων και Νομαρχιών, όλα αυτά τα παιδιά; Όχι με απλά καρδιογραφήματα αλλά με τρίπλεξ για τις καρδούλες τους ώστε να εντοπισθούν, όπως έγινε στο παρελθόν μετά από εξετάσεις που οργάνωσε το τμήμα μας, προβλήματα που έχουν σχέση με το ιστορικό υγείας και με τυχόν κρυφές παθήσεις παιδιών.
Αλλά τι λέμε τώρα ...Εδώ όλος ο Πειραιάς έχει μόνο έναν παιδοκαρδιολόγο και στα εξωτερικά ιατρεία δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά ...
Το τμήμα βόλει γυναικών του Πορφύρα θα ζητήσει, τη Δευτέρα κιόλας, καρδιολογικό έλεγχο των αθλητριών των αγωνιστικών τμημάτων μας, από τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες της Πολιτείας.
Θα δημοσιοποιήσουμε τις απαντήσεις που θα πάρουμε ώστε να γνωρίζουν όλοι το βαθμό ευθύνης στους δημόσιους λειτουργούς.
Χρήματα δε μας δίνετε για να πάρουμε μπάλλες και φιλέ για τις αθλήτριες μας, μας κάνετε ζητιάνους για τα στοιχειώδη, τις εμφανίσεις και τις φανελίτσες τους. Μας κόβετε τις χορηγίες με τους απίθανους νόμους σας και τα εξωφρενικά δικαιολογητικά που ζητάτε...
Τουλάχιστον, μπορείτε να κάνετε κάτι για τα παιδιά μας;
Αν δεν το καταλάβατε, είναι η Ημέρα της Καρδιάς κι όχι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου...
Συγγνώμη εάν σας ξυπνήσαμε ...


Νίκος Δελαγραμμάτικας
Αναδημοσίευση από porfyrasvolley.blogspot.com

Σημείωση του drapetsonavolley
Για να αναδημοσίευσουμε το άρθρο του φίλου μας κ. Δελαγραμμάτικα, στο ιστολόγιο μας, σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα και μπράβο του, που αναδεικνύει ένα τόσο σοβαρό θέμα, ΄΄χώνοντας΄΄ τα, της Πολιτείας.
Στο θέμα των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, πρέπει να σημειώσουμε ότι η Νομαρχία Πειραιά, φέτος ειδοποίησε τους Αθλητικούς Οργανισμούς των δήμων, για εξετάσεις όλων των αθλητών - ριων, όλων των αθλημάτων άσχετα, αν βέβαια όλο αυτό το εγχείρημα έγινε για να εξυπηρετηθούν οι ποδοσφαιρικές ομάδες, γιατί οι επισκέψεις έγιναν μόνο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και σε χρόνο που οι υπόλοιπες ομάδες δεν είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Βαλσαμάκη, για να ξαναεπισκεφτεί το κλιμάκιο την πόλη μας, όπως μας είχε υποσχεθεί, η απάντηση του, ήταν ότι το ΙΚΑ, απαγόρευσε στους γιατρούς του ιδρύματος να ασκούν τη συγκεκριμένη εργασία σε ώρα υπηρεσίας. Ένα μεγάλο μπράβο, στους καρεκλοκένταυρους του ΙΚΑ και στην Πολιτεία!
Αυτή είναι, άλλη μια απόδειξη, το που γράφει το κράτος τον αθλητισμό. Δυστυχώς τα μηνύματα είναι πολλά και μεγάλα. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός καταστρέφεται και δε φαίνεται να ξεκινάει αντίδραση από πουθενά.

2 σχόλια:

  1. Ζούμε στο πιο αισχρό κράτος της Ευρώπης... Για τον αθλητισμό θα ενδιαφερθούν ;; ΑΥΤΟΙ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ θέλουν να πεθάνουμε μια ώρα γρηγορότερα για λόγους ... οικονομίας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...