Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Και φέτος το καλοκαίρι, η νομαρχία Πειραιά με πρωτοβουλία του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα διοργανώνει ένα πλήθος από συναυλίες και μουσικές παραστάσεις. Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι δωρεάν και σας περιμένουν να ψυχαγωγηθείτε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Καμινίων –Πειραιάς
Συναυλία με τους Μανώλη Ρασούλη και Ορφέα Περίδη. Για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή δύο μεγάλοι δημιουργοί. Μία συνάντηση που προκαλεί, μαγεύει και ενθουσιάζει. Σε ένα πρόγραμμα μεγάλων επιτυχιών από την πολύχρονη παρουσία τους στην ελληνική δισκογραφία
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Ποσειδωνίου – Σπέτσες – Αρμάτα 2010
Συναυλία με τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελλο. Η συνύπαρξή τους επί σκηνής αυτό το καλοκαίρι, είναι γεμάτη από τραγούδια που αγαπήσαμε και ακόμα αγαπάμε. Ποιός δεν έχει σιγοτραγουδήσει το «Να Με Προσέχεις», το «Πάρε Με Απόψε Πάρε με», το «Η Ευτυχία Είναι Αυτό», ποιος δεν έχει περάσει τα καλοκαίρια του με το «Θάλασσα μου Σκοτεινή», το «Σαν Στάρ Του Σινεμά», το «Ένα Μεγάλο Φωτεινό Καλοκαίρι»;
Οι τρεις τραγουδοποιοί αναμειγνύονται μοναδικά σε ανατρεπτικές ερμηνείες όπου τα τραγούδια, οι φωνές, τα σολαρίσματα, η δύση, η ανατολή, η παράδοση, η ηλεκτρική κιθάρα, το νταούλι, το μαντολίνο, το παρελθόν και το παρόν μπλέκονται και δημιουργούν την αίσθηση της γιορτής.
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου – Δραπετσώνα
Συναυλία με θέμα « Μουσικοί Ορίζοντες» . Αθηναϊκή και Βιεννέζικη οπερέτα. Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα , με άρωμα μάλιστα παλιάς Αθήνας.
Το μελωδικό αυτό οδοιπορικό υπογράφει ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος , ενώ τα πολυαγαπημένα τραγούδια που μας ταξιδεύουν σε αλλοτινές εποχές ερμηνεύουν η διακεκριμένη σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου – Κηποθέταρο Νίκαιας
Συναυλία με τον Σπύρο Αρσένη. Έντεχνα τραγούδια σε ποίηση Σικελιανού, Μπουρμπούλια, Χριστοδούλου.
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου – Σινέ Πέραμα – Πέραμα
Συναυλία με τον Κώστα Χατζή.
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Κοραή – Πειραιάς
Συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Κούτρα. Ο Θάνος Μικρούτσικος μάς «ταξιδεύει» φέτος το καλοκαίρι σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, περιστοιχισμένος από δύο αγαπημένους ερμηνευτές. Ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που έχει πει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τη νεολαία. Σ' αυτό το μουσικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιάννης Κούτρας, ο πρώτος ερμηνευτής του ιστορικού έργου «Σταυρός του Νότου» του Νίκου Καββαδία
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου – Δημοτικό Στάδιο Αίγινας – Φεστιβάλ Φιστικιού 2010
Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα. Φιλική συμμετοχή Αναστασία Μουτσάτσου.
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου – Οικόπεδο ΕΤΜΠΕΤΟ – Δήμος Ρέντη
Συναυλία με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μύρωνα Σρατή. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Φέτος το καλοκαίρι, τρία χρόνια μετά τις 3 συνεχόμενες sold out συναυλίες του, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξανασυναντάει τους φίλους του έχοντας στο πλευρό του τον Μύρωνα Στρατή και τον Mc Yinka. Ο Μύρωνας Στρατής, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, συναντάει στη σκηνή τον Φίλιππο Πλιάτσικα με την φόρα του ταλέντου του και της τεράστιας ραδιοφωνικής επιτυχίας (Πάνω απ' όλα, Πριν μας δει κανείς, Όχι εγώ, Τι ζητάς) που έχει σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα μας θυμίσει τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τους 4 προσωπικούς του δίσκους αλλά και μουσικά στιγμιότυπα της κοινής του πορείας με τους ΠΥΞ ΛΑΞ.
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου – Θέατρο Θανάσης Βέγγος – Κορυδαλλός
Συναυλία « AROMA MEDITERANEO» αφιερωμένη στα παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου με τις Λαμία Βεδιούη και Εύα Ψυλλάκη.
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου – Ευριπίδειο Θέατρο – Σαλαμίνα
Συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα. Συμμετέχει η Βασιλική Καρακώστα. Ο Γιάννης Κότσιρας φέτος το καλοκαίρι ξεφυλλίζει τις σελίδες του μουσικού του ημερολογίου, περιοδεύοντας σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.
Έχοντας στις αποσκευές του την πρόσφατη κυκλοφορία του ολοκαίνουριου διπλού live cd του, με σύγχρονες αλλά και κλασικές επιτυχίες από το χώρο του έντεχνου, του λαϊκού και του ποπ τραγουδιού, ταξιδεύει και συναντάει τους φίλους του ανά την Ελλάδα, για να μοιραστεί μαζί τους στίχους και μελωδίες που όλοι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει. Συνοδοιπόρος του σε αυτό το μουσικό ταξίδι η Βασιλική Καρακώστα.
Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου – Βεάκειο Θέατρο – Πειραιάς
Συναυλία με την ορχήστρα « Μίκης Θεοδωράκης» με τους Δημήτρη Μπάση και Παναγιώτη Πετράκη. Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.
Τα διαχρονικά τραγούδια των δυο δημιουργών, που έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά, θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Μπάσης και ο Παναγιώτης Πετράκης. Τις ερμηνείες τους θα συνοδεύσει η Λαϊκή Ορχήστρα ''Μίκης Θεοδωράκης''.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συναυλία με τους Παντελή Θαλασσινό και Γιώτα Νέγκα. Συμμετέχει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Ο Παντελής Θαλασσινός διαλέγει αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά επιλέγει και τραγούδια άλλων δημιουργών που αγαπά καθώς και παλαιότερα λαϊκά και παραδοσιακά.Η Γιώτα Νέγκα, μία από τις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριες που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με την ερμηνεία της στους δίσκους αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις, χρωματίζει μοναδικά με τη φωνή της κάθε τραγούδι που ερμηνεύει. Μία συναυλιακή βραδιά για όσους αγαπούν το ελληνικό τραγούδι στην καλύτερη εκδοχή του!
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου – Πολυχώρος Απόλλων – Πειραιάς
Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές μας και ο μοναδικός Έλληνας τραγουδιστής με τόσο ευρύ ρεπερτόριο, αφού είχε την τύχη, να του εμπιστευτούν τα αριστουργήματά τους οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές της χώρας μας. Έχει εκφράσει από σκηνής αλλά και στη δισκογραφία του το σύνολο σχεδόν της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και ποιητικής δημιουργίας, ενώ οι ερμηνείες του χαρακτηρίζονται κλασικές και ιστορικές. Το πρόγραμμα λοιπόν της συναυλίας δεν είναι παρά μία ευχάριστη μελωδική περιπλάνηση, στους δρόμους που χάραξαν οι μεγάλοι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, όπως οι ποιητές Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...