Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΣΠΕΔΑ

Από το ιστολόγιο μας - πέρα των προφορικών τοποθετήσεων μας - θα πάρουμε θέση για πρώτη φορά, για τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα σχετικά με τα πρωταθλήματα γυναικών Α΄ και Β΄ ΕΣΠΕΔΑ.
Στην αρχή θα κάνουμε μια μικρή ενημέρωση, για κάποιους που δεν ξέρουν τα γεγονότα.
1.Το περσινό πρωτάθλημα της Α΄ γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία του είχε τόση αγωνία, όσον αφορά τις ομάδες του υποβιβασμού, αφ΄ ενός λόγω του θέματος της ένστασης της Ευρυάλης κατά της ομάδας μας με αποτέλεσμα την αφαίρεση 6 βαθμών από την ομάδα μας και τον υποβιβασμό της, θέμα το οποίο κρίθηκε τελεσίδικα στο ΑΣΕΑΔ, με την απόρριψη της προσφυγής μας, όταν κατά την προθεσμία υποβολής υπομνημάτων μετά τη δικάσιμο διαδικασία, παρουσιάστηκε από την πλευρά της Ευρυάλης - ΕΣΠΕΔΑ, πλαστογραφημένη απόφαση με την οποία και τελικά κρίθηκε η απόφαση του δικαστήριου σε βάρος της ομάδας μας και αφ΄ετέρου, ότι στην πρώτη θέση υποβιβασμού ισοβάθμησαν 5 ομάδες από τις οποίες στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα, θα υποβιβάζοταν μία ομάδα. όπως κι έγινε, η Ίριδα.
2. Είναι σε όλους τους ενδιαφερόμενους γνωστό, ότι τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες ότι τελικά θα υπάρξει αναμόρφωση του πρωταθλήματος και δε θα υποβιβαστούν 3 ομάδες. Η απάντηση μας, στις φήμες ήταν ότι αυτό δε μπορεί να συμβεί, γιατί το απαγορεύει ο Γενικός Κανονισμός Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί, επί Προεδρίας στην ΚΕΠ/ΕΟΠΕ, του Γ. Γραμματέα του συλλόγου μας κ. Γ. Κογκαλίδη. Ο σύλλογος μας σεβόμενος τους Νόμους, δεν έδωσε βάση στις φήμες και συνεχίσαμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, στους αγωνιστικούς και δικαστικούς χώρους, ούτε δώσαμε βάση στις φήμες ότι στήθηκαν συνολικά 6 αγώνες σε βάρος της Δραπετσώνας, γιατί δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία.
3. Στη συνέχεια και ενώ υπήρξε μακρά σιωπή επί του θέματος, ο σύλλογος μας στην αρχή του Αυγούστου έστειλε επιστολή στην ΕΣΠΕΔΑ, με την οποία εξηγούσε τους λόγους και ζητούσε την αναμόρφωση της Α΄ γυναικών, με λιγοστές βέβαια ελπίδες αποδοχής λόγω του Κανονισμού της ΕΟΠΕ. Στηριχτήκαμε βασικά στην αδικία υποβιβασμού των ομάδων και ότι στη Β΄ γυναικών θα υπήρχαν πολλές ομάδες, ώστε να υπήρχε ισορροπία στον αριθμό των ομάδων.
4. Η ΕΣΠΕΔΑ, στις 18 Αυγούστου γνωστοποίησε την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και προέβλεπε 18 ομάδες στην Α΄ γυναικών, αποδεχόμενη μερικώς τις προτάσεις του συλλόγου μας.
5. Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρξαν διαδοχικές διαμαρτυρίες συλλόγων επί σκηνής και παρασκηνιακά, προβάλλοντας ο καθένας τις αντιρρήσεις του, έχοντας βέβαια τυπικά δίκιο και προσπαθώντας με άκομψο τρόπο να επηρεάσουν την ΕΟΠΕ, ώστε να μη εγκρίνει την προκήρυξη της ΕΣΠΕΔΑ.
6. Αυτό έγινε γεγονός στο δ.σ. της ΕΟΠΕ, της 05/09 και γνωστοποιήθηκε επίσημα στην ΕΣΠΕΔΑ, στις 12/09.

Πριν καταθέσουμε την πρόταση μας για τη λύση του προβλήματος, θα αναφέρουμε κάποια σημεία τα οποία γεμίζουν με οργή και αγανάκτηση το σύλλογο μας.
1. Στο πρωτάθλημα Α΄γυναικών ΕΣΠΕΔΑ περιόδου 2009-10, υπήρξε και τότε προσπάθεια αναμόρφωσης της κατηγορίας και ξαφνικά παρουσιάστηκε πρωτάθλημα 14 ομάδων αντί του σωστού που ήταν 12, με προφανή στόχο να σωθούν συγκεκριμένες ομάδες, τις οποίες εκπροσωπούσαν άνθρωποι οι οποίοι σήμερα διαφωνούν και πολέμησαν παρασκηνιακά τη φετινή απόφαση της ΕΣΠΕΔΑ μόνο και μόνο στρεφόμενοι κατά της Δραπετσώνας και της Ίριδας κατά κύριο λόγο. Τότε βέβαια ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Στ. Προσαλίκας και ο Πρόεδρος της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ κ. Γ. Κογκαλίδης, έκαναν δεκτή τη προκήρυξη της ΕΣΠΕΔΑ, για να μη διαταράξουν τον τότε προγραμματισμό ΕΣΠΕΔΑ και ομάδων, αλλά με τη σαφή διατύπωση ότι στο επόμενο πρωτάθλημα αυτό θα διορθωθεί, όπως κι έγινε.
2. Πού ήταν τότε οι σημερινοί διαμαρτυρόμενοι; Γιατί δε διαμαρτυρήθηκε ποτέ και κανένας έγγραφα, προφορικά, παρασκηνιακά ή όπως αλλιώς ήθελαν; Διαμαρτυρόμαστε μόνο, όταν πρόκειται για τη Δραπετσώνα;
3. Ο σύλλογος μας, μαθαίνοντας ότι θα αγωνιστεί στην Α΄ γυναικών - όπως και οι άλλες ομάδες βέβαια - έκανε την ανάλογη επένδυση.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Ο σύλλογος μας αντιλαμβανόμενος την αναστάτωση που έχει προκληθεί στα σωματεία της Α΄ γυναικών, οι οποίες δικαιωματικά αγωνιούν, για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, τον αριθμό των ομάδων, για το χρόνο έναρξης και λήξης του πρωταθλήματος, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προτείνει στην ΕΣΠΕΔΑ, την τροποποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ γυναικών με 12 στην Α΄ και 15 στη Β΄ και όσων καινούργιων (4) δήλωσαν συμμετοχή ομάδων.
Όμως για να είναι κάπως ικανοποιημένοι όλοι, προτείνουμε τη δημιουργία κυπέλου - το οποίο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί - και η κάτοχος του κυπέλου να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανάδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία, αντί της 2ης ομάδας του πρωταθλήματος.
Η πρόταση αυτή, απευθύνεται πρώτα στους υπόλοιπους 5 θιγόμενους συλλόγους και τους καλούμε, για το καλό των πρωταθλήμάτων, να μην αντιδράσουν και να δεχτούν όποια απόφαση ληφθεί από την ΕΣΠΕΔΑ, σκεπτόμενοι, ότι ο τροχός, έχει γυρίσματα.
Είναι νομίζουμε μια πρόταση συμβιβαστική, που οφείλουν όλοι να την αποδεχτούν.
Τολμάτε κύριοι και κυρίες (όχι της ΕΣΠΕΔΑ) να την αποδεχτείτε;
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...