Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Η σημερινή μας ιστορία από το βιβλίο «Το ποινικό μητρώο του ποδοσφαίρου» του αείμνηστου συναδέλφου Τάκη Χαραλαμπίδη, δείχνει το πώς μπορούσαν και οι μεσάζοντες να παίζουν ΠΡΟΠΟ χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσουν καν δελτίο.

Έμεινε στην ιστορία του παρα-πρωταθλήματος σαν η πιο «έξυπνη» κομπίνα. «Πρύτανης» στο χώρο των μεσαζόντων ξεγέλασε τρία σωματεία – μεταξύ των οποίων και το δικό του – κερδίζοντας 500.000 δραχμές.

Με απλές κινήσεις εφάρμοσε το σχέδιο του και ύστερα «χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του» μάζεψε τη…σοδειά.

Ας δούμε το καταπληκτικό σχέδιό του. Αρχικά είπε στους παράγοντες του δικού του σωματείου, πως είχε τον τρόπο να «πιάσει» παίκτες της αντίπαλης ομάδας για να κάνουν «περίπατο» στο δύσκολο εκτός έδρας ματς.

"Θα χρειαστούν όμως 400.000 δραχμές" τους είπε. Έγινε έρανος μεταξύ μελών και φιλάθλων του σωματείου και συγκεντρώθηκε το ποσό. Ύστερα ο «μετρ της κομπίνας»…ψιθύρισε το μυστικό του και σε παράγοντες δύο άλλων σωματείων που ήθελαν να χάσει η μετακινούμενη ομάδα (του μεσάζοντα δηλαδή).

"Ελέγχω του περισσότερους παίκτες μας και μπορώ να τους πείσω ότι δεν υπάρχει αντίπαλη εστία" τους είπε και ζήτησε και συμφώνησε να πάρει από κάθε σωματείο 250.000 δραχμές για να προχωρήσει το σχέδιο.

Σε όλους είπε: "Αν κάτι δεν πάει καλά και το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, τότε θα μου δώσετε τα μισά". Καμία αντίρρηση δεν υπήρξε και από τις τρεις ομάδες.

Μετά από όλους αυτούς τους…κόπους, ο υπερμεσάζοντας αδράνησε πλήρως. Το βράδυ πήγε στα μπουζούκια όπως συνήθιζε και το Σάββατο το μεσημέρι, ξεκίνησε με την αποστολή της ομάδας του για την επαρχιακή πόλη.

Φυσικά ούτε μια επαφή από αυτές που υποσχέθηκε δεν έκανε. Το ματς άρχισε με τους αντιπάλους της ομάδας του να επιζητούν πεισματικά τη νίκη και έληξε με νίκη 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Ήταν ένα πεντακάθαρο ματς στο οποίο δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Ο μεσάζοντας προσποιούμενος τον βαρυπενθούντα, άρχισε να κλαίει και να οδύρεται για την ήττα της ομάδας του. Μια ήττα όμως που τον έκανε πλουσιότερο κατά 500.000 δραχμές!

Ας δούμε «την πιο έξυπνη κομπίνα» με αριθμούς.

Σε περίπτωση νίκης της ομάδας του, ο μεσάζοντας θα έπαιρνε 400.000 δραχμές από τους δικούς του.

Σε περίπτωση ισοπαλίας θα έπαιρνε 450.000 δραχμές, δηλαδή τα μισά από τον καθένα (200.000 + 125.000+125.000).

Σε περίπτωση ήττας της ομάδας του (όπως και έγινε) θα έπαιρνε 500.000 δραχμές από τις δύο άλλες ομάδες (250.000+250.000).

Συνεπώς το κόλπο του δηλαδή τον κάλυπτε σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Ήταν μια άλλη μορφή (σαφώς πιο αποδοτική, μόλις με ένα παιχνίδι) του 1-2-Χ.

** Τα ποσά είναι σε δραχμές καθώς πρόκειται για ιστορίες που έχουν συμβεί τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...