Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

2η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΒΑΣΩ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

Η Βάσω Βουγιούκα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Λενιάνο της Ιταλίας, καθώς ηττήθηκε μόνο στον τελικό της σπάθης γυναικών.
 
Στη φάση των ομίλων, η Βουγιούκα πήρε την 1η θέση στον 3ο όμιλο, πετυχαίνοντας μόνο νίκες. Επικράτησε με 5-3 της Όλγκα Ζόβνιρ (Ουκρανία), με 5-2 της Στέφανι Κούμπισα (Γερμανία), με 5-0 της Κάτα Βαρέλι (Ουγγαρία), με 5-3 της Μπιάνκα Πάσκου (Ρουμανία), με 5-2 της Σέβιλ Μπουνιατόβα (Αζερμπαϊτζάν) και με 5-3 της Παλίνα Κασπιάροβιτς (Λευκορωσία).
Στη φάση των "64" πέρασε bye, ενώ στη συνέχεια νίκησε κατά σειρά τις Ρέκα Μπένκο (Ουγγαρία) με 15-9, Σοφία Βελίκαγια (Ρωσία) με 15-13 και Μπόνια Γιόζβιακ (Πολωνία) με 15-12, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Εκεί νίκησε με 15-9 τη Γαλλίδα Μαριόν Στολτς και βρέθηκε στον τελικό, όπου αντίπαλός της ήταν η Ουκρανή Όλγκα Χάρλαν. Μετά από 9 διαδοχικές νίκες, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια "λύγισε" με 14-15 και κατέκτησε τελικά το αργυρό μετάλλιο.
Η έτερη Ελληνίδα που συμμετείχε στη σπάθη, η Μαρίνα Παΐζη, πέτυχε μόλις μία νίκη στον 1ο όμιλο, με συνέπεια να καταλάβει την 7η θέση και να μην προκριθεί στη φάση των "64". Συγκεκριμένα επικράτησε με 5-4 της Ντάρια Αντρέγιεβα από τη Λευκορωσία, αλλά ηττήθηκε με 4-5 από την Ολένα Χομρόβα (Ουκρανία), με 0-5 από τη Ρέκα Μπένκο (Ουγγαρία), με 2-5 από τη Μαλγκοζάτα Κόζατσουκ (Πολωνία), με 1-5 από τη Σοφία Βελίκαγια (Ρωσία) και με 2-5 από την Όλγκα Χράμοβα (Βουλγαρία).
Στο ξίφος ασκήσεως ανδρών, ο Θεόδωρος Νάκης πήρε την 3η θέση στον 5ο όμιλο με τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Επιβλήθηκε με 5-4 του Αλεξέι Τσερεμισίνοβ (Ρωσία), με 5-3 του Ιβάν Κόμσιτς (Κροατία), με 5-1 του Γκιγιέρμο Ντελμπέργκε (Ισπανία) και με 5-3 του Νάθαν Κούλανεκ (Ολλανδία), αλλά γνώρισε την ήττα με 3-5 από τους Αλεξάντερ Χούπενιτς (Τσεχία) και Τζέιμς Ντέιβις (Μ. Βρετανία). Τελικά πήρε το εισιτήριο για τη φάση των "64", όπου όμως ηττήθηκε με 9-15 από τον Λόρενς Χάλστεντ (Μ. Βρετανία).
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...