Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΤΣΕΧΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-1 ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ελένη ΚΙΟΣΗ
Αποστολή ΠΣΑΤ στο Τελ Αβίβ Ευθύμης Χούτας

Μία νίκη (επί του Ισραήλ) και δύο ήττες (από Ολλανδία και Τσεχία) ήταν ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των γυναικών στο 3ο τουρνουά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ραανανά του Ισραήλ.


Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 3-1 σετ (25-17, 16-25, 25-18, 25-18) από την Τσεχία στο τρίτο και τελευταίο της παιχνίδι, με την αντίπαλη ομάδα να σημειώνει την πρώτη της νίκη στο τουρνουά του Ισραήλ (η Τσεχία είχε χάσει τα δύο πρώτα ματς από Ολλανδία και Ισραήλ με 3-0 σετ, χάνοντας παράλληλα και την πρώτη θέση στον όμιλο.


Οι Χατζηνικολάου και Κιόση ήταν οι κορυφαίες της Εθνικής, ενώ από τις Τσέχες καλύτερες ήταν οι Βανζούροβα και Χαβέλκοβα.


Ο προπονητής της Εθνικής, Τάκης Φλώρος, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Ισραήλ και Ολλανδία ξεκίνησε με τις Στέλλα Χριστοδούλου, Γεωργία Τζανακάκη, Ζένια Τσίμα, Ελένη Κιόση, Μαρία Χατζηνικολάου, Μαρία Νομικού και λίμπερο την Ειρήνη Κελεσίδου.


Άσχημο ξεκίνημα είχε η Εθνική στο πρώτο σετ, με τις Τσέχες να δυσκολεύουν την ελληνική ομάδα στην υποδοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Ελλάδα να κάνει παιχνίδι. Το μπλοκ των παικτριών της Τσεχίας λειτούργησε πολύ καλά (έξι συνολικά στο πρώτο σετ) και σε συνάρτηση με τα λάθη στην άμυνα για την ελληνική ομάδα, οι Τσέχες πήραν διαφορά έξι πόντων (11-5) αναγκάζοντας τον Τάκη Φλώρο να πάρει τάιμ άουτ.


Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ η Τσεχία ήταν μπροστά στο σκορ με 16-11, καθώς η Εθνική μας συνέχισε να έχει προβλήματα στα τελειώματα των φάσεων, ενώ και αμυντικά η ομάδα δεν λειτούργησε σωστά.


Στο 18-11 ο προπονητής της Εθνικής μας πήρε νέο τάιμ άουτ, στην προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Στο 22-15 ο Τάκης Φλώρος έκανε δύο αλλαγές, με τις Χαντάβα και Παπαφωτίου να περνούν στη θέση των Χριστοδούλου και Νομικού αντίστοιχα. Η διαφορά, ωστόσο που είχαν αποκτήσει οι Τσέχες ήταν αρκετή για την εμπειρία τους για να πάρουν το πρώτο σετ με 25-17 σε 23 λεπτά.


Οι Νομικοί, Κιόση και Χατζηνικολάου σημείωσαν από τρεις πόντους στο πρώτο σετ για την ελληνική ομάδα.


Στο δεύτερο σετ η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη, ιδιαίτερα στην επίθεση, όπου βγήκαν οι μπάλες και παίρνοντας πόντους από τις διαγώνιες προηγήθηκε με 10-7. Παράλληλα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτίωσε κατά πολύ και την αμυντική του λειτουργία.

Οι Τσέχες αντέδρασαν, προς στιγμή, καθώς εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη στην υποδοχή για την ελληνική ομάδα για να ισοφαρίσουν σε 10-10, ωστόσο στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, η Ελλάδα διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ με 16-14.

Η Εθνική στη συνέχεια έκανε εξαιρετική εμφάνιση, με καλά μπλοκ και πολύ καλά τελειώματα στην επίθεση προηγήθηκε με οκτώ πόντους διαφορά (22-14), ενώ με μπλοκ της Μαρίας Νομικού πήρε το σετ με 25-16, ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Δυνατά ξεκίνησαν το τρίτο σετ και οι δύο ομάδες, ωστόσο, η Τσεχία βρήκε τρόπο να πάρει προβάδισμα τριών πόντων (7-4) από εύκολα λάθη της ελληνικής ομάδας, αναγκάζοντας τον Τάκη Φλώρο να πάρει γρήγορα τάιμ άουτ.


Η Εθνική μας συνέχισε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στην Τσεχία και να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Οι Τσέχες, ωστόσο, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν διαφορά πέντε πόντων (18-13), με τον προπονητή της Εθνικής μας να παίρνει και το δεύτερο τάιμ άουτ.


Τα πολλά λάθη στην επίθεση από πλευράς ελληνικής ομάδας, έδωσαν τη δυνατότητα στην Τσεχία να συντηρεί εύκολα μια διαφορά πέντε πόντων.


Στο 20-15 η Εθνική άλλαξε πασαδόρο, με την Παπαφωτίου να περνά στη θέση της Χριστοδούλου, ενώ στο 22-17 η Μερτέκη πέρασε στο παιχνίδι αντί της Κιόση.


Οι Τσέχες συνέχισαν να τελειώνουν τις φάσεις, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα και με την Σβομποντνίκοβα σημείωσαν τον τελευταίο πόντο στο τρίτο σετ (25-18), παίρνοντας προβάδισμα με 2-1.


Αμφίρροπο ήταν το τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να πάρουν διαφορά και με την Χαντάβα να περνά στη θέση της Τσίμα, όταν το σκορ ήταν 7-6 υπέρ της Τσεχίας. Στη συνέχεια οι Τσέχες προσπάθησαν να ξεφύγουν στο σκορ και να εκμεταλλευτούν τα λάθη στην άμυνα που έκανε η ελληνική ομάδα. Στο 11-7 μπήκαν στο ματς ως αλλαγή οι Χριστοδούλου και Μερτέκη, ενώ με άσο της Παπαφωτίου η Ελλάδα ισοφάρισε σε 13-13.


Τρεις συνεχόμενοι πόντοι για την Τσεχία έκαναν το σκορ 16-13, με την Εθνική μας ομάδα να μην μπορεί να βγάλει άμυνα, αλλά και να έχει καλές επιθετικές προσπάθειες. Από το σημείο εκείνο και μετά οι παίκτριες της Εθνικής δεν μπόρεσαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, με την Τσεχία να παίρνει εύκολα το τέταρτο σετ με 25-18 και τη νίκη με 3-1 σετ.


Τα σετ: 25-17, 16-25, 25-18, 25-18


Διαιτητές: Ζντραβέσκι (Σκόπια), Σόκολ (Πολωνία)


 ΤΣΕΧΙΑ: (Παρίσι): Κοσανίγιοβα (10 π. 6/13, 3 άσους, 1 μπλοκ) Χαβλίκοβα, Γιάσοβα (68% υποδοχή, 53% τέλεια), Μονζόνι (5 π. 3/9, 2 μπλοκ), Μπεντνάροβα, Βανζούροβα (31 π. 24/46, 3 άσοι, 4 μπλοκ) Ζβομποντνίκοβα (11π. 2/7, 4 άσοι, 5 μπλοκ) Χαβέλκοβα (14 π. 12/33, 2 μπλοκ) Κβαπίλοβα, Βινκούροβα, Σάντοβα, Ζμούτνα (3 π. 1/3, 2 μπλοκ).


ΕΛΛΑΔΑ (Φλώρος): Χριστοδούλου (1 π. 0/4, 1 μπλοκ), Νομικού (10 π. 7/24, 1 άσος, 2 μπλοκ), Παπαφωτίου (2 άσοι), Κιόση (12 π. 12/33), Τζανακάκη (10 π. 6/9, 4 μπλοκ) Χατζηνικολάου (13 π. 8/16, 1 άσος, 4 μπλοκ), Τσίμα (10 π. 10/22), Χαντάβα, Κελεσίδου (65% υποδοχή, 31% τέλεια) Λαμπρούση, Μερτέκη.

1 σχόλιο:

  1. Είμαστε ανοιχτοί σε μια πιθανή μελλοντική συνεργασία http://sportmanagementnews.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...